- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
insomnia78

#2351 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Dovoljno je vidjeti sta se desavalo i sta se desava
Pilaw_Pavlaka

#2352 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Pilaw_Pavlaka »

insomnia78 wrote: Dovoljno je da te Rusija, Kina i Fr ili Eng, pa cak i sam jedna od pobrojanih, blokiraju i mozes se pusiti. Plus sto svi zaboravljate cinjenicu da bi se u prvoj sedmici rata volsebno pojavilo na desetine braće iz evrope zeljne pomoci herojskoj borbi bejha muslimana, nije da to vec nismo vidjeli, i dodajuci im nase domace kretene dobio bi sirijski scenario
Nebi ikako bi vodili racuna oko karakteru borbe. Toga se svakako treba paziti. Ali Amerikancima i Veliko Britancima nije smetala Al Nusra, Slobodna Sirijska Armija pa ni Isil. Oni su ih naoruzavali i stvarali.
Banksy

#2353 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
seln wrote: Nije Reuf toliko dobar koliko je signifikantno misljenje i stanje u Srbiji. Ovaj hipster cetnik je to vrlo dobro pokazao.
Za ne povjerovati koliko puta u jednoj recenici kaze "srbi" i "srpski".
Četnik Dveri je došao s agendom i spremnom predizbornom pričom, namjerno ga se dovelo da dominira i bude brutalan, N1 je otvoreno prosrpska, to stalno rade, ali Reuf mi je ovdje zanimljiv jer je dobro dijagnosticirao naše stanje, a čini mi se da prvi put čujem da neko javno i otvoreno kaže da Bakir i SDA žele podjelu zemlje i da zato nema adekvatne rekacije na Dodikovo ponašanje, a ne zato što su u Sarajevu ''nesposobni i neznalice'', dobro je da se o tome počne otvoreno...
O tome se "otvoreno" prica vec 25 godina pa nikom nista.

Mislis da to prosjecan glasac SDA ne zna? Zna, samo ne smije priznati. :)
Ne, ne priča se javno, otvoreno možda u 4 zida. Ne precjenjuj narod, ne zna, naravno.
seln

#2354 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
volta dzontra wrote:
Jednako tako vi isto smatrate da je jedini put naprijed Hrvate jos vise majorizirati i preglasavati. Svaki dogovor s Hrvatima smatrate rusenjem drzave.
Opet netacno, a i zavisi sta se smatra preglasavanjem. Vidis, Bosnjaka jednostavno ima vise, i uvijek ce davati vise glasova, placati vise poreza, te imati vise utjecaja. To se ne moze promijeniti i to nije "preglasavanje"... Zapravo, hajde navedi mi par primjera "preglasavanja" i "majorizacije" na koje se pozivas - osim Komsica.

Vama je "preglasavanje" cim nesto ne bude po vasem, odnosno vi danas smatrate da su Hrvati "preglasani" svaki put kada Bosnjaci ne podrze neki zahtjev. Pa stani malo, koje je onda rjesenje? Da se nikad ne ospori nista sto dolazi iz HDZ-a, jer je to zaboga "preglasavanje" i "majorizacija" cijelog naroda.

HDZ vazda u vlasti, sa 100,000 glasova imaju vise utjecaja i pozicija od bosnjackih stranaka sa 2-3 puta vise glasaca... I to navodite kao primjer obespravljenosti? Kad god nesto ne bude 100% po vasem, vi ste jadni obespravljeni. Isto djeca matere mi...
Da, preglasavanje... kao kad se poveca porez na alkohol, osim na vino... a vino, to znamo, proizvodi hodza Rasim iz Kamenice.
arzuhal

#2355 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by arzuhal »

seln wrote: Ovaj hipster cetnik je to vrlo dobro pokazao...
:lol:
seln

#2356 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Četnik Dveri je došao s agendom i spremnom predizbornom pričom, namjerno ga se dovelo da dominira i bude brutalan, N1 je otvoreno prosrpska, to stalno rade, ali Reuf mi je ovdje zanimljiv jer je dobro dijagnosticirao naše stanje, a čini mi se da prvi put čujem da neko javno i otvoreno kaže da Bakir i SDA žele podjelu zemlje i da zato nema adekvatne rekacije na Dodikovo ponašanje, a ne zato što su u Sarajevu ''nesposobni i neznalice'', dobro je da se o tome počne otvoreno...

Ne, ne priča se javno, otvoreno možda u 4 zida. Ne precjenjuj narod, ne zna, naravno.
De ba, Banksy... eto, narod ne zna da bi nam se komsije rado napile krvi.
Pa, ko nezna, i ne zasluzuje nista bolje. Cist Darvinizam.
Alfons Kauders

#2357 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
arzuhal wrote:Kako Dodik lijepo kaže, za razliku od tzv. opozicije iz SzP: Mi vodimo proaktivnu politiku, kreiramo projekte i iznosimo ih, a od rekacija na te naše ideje i projekte od strane političara u BiH i iz MZ-a zavise i naši budući potezi.

Toga nema ni kod tzv. probosanskih snaga, nema proaktivne politike, samo se reaguje na nečiju politiku, primarno SNSD-ovsku.

Da je sad 2018. i da su sutra izbori, glasao bih za GS bez trena razmišljanja...
Tačno, i to je ono oko čega se treba najviše zabrinuti, ne oko Dodika i Zagreba jer je to jasno i lako predvidivo.

Konfuzija, šutnja, impotencija, pogubljenost, pa bogami i propast političkog Sarajeva, nezapamćena od samostalnosti, je ono što najviše brine.
Davno je meni djed govorio - "nikad sinko drzavu nece napravit ni hodza ni pop, a i da je naprave - jebo takvu drzavu!"

Mislim da je krajnje vrijeme da bosnjacka politika nadje novu adresu, jer je Sarajevo u politickom smislu doslo do kraja svojih potencijala.

Grad u kojem je kljucno pitanje svih pitanja da li ce petak biti neradni dan radi dzume se zaista ne bi trebao puno pitati o politici.

Zapravo, ako je ikako moguce, ne bi se trebao pitati nikako. Na kaze se dzaba u Tuzli da je Sarajevo "grad s posebnim potrebama" - tacno vam covjek ne bi dvije nacrtane ovce ostavio da cuvate, kamoli drzavu... :)
arzuhal

#2358 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by arzuhal »

Trebalo bi to prebacit u Tešanj više... :mrgreen:
Banksy

#2359 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:

De ba, Banksy... eto, narod ne zna da bi nam se komsije rado napile krvi.
Pa, ko nezna, i ne zasluzuje nista bolje. Cist Darvinizam.
Ne, ne govorim o tome,
zna narod šta komšije žele, ništa novo, ali ne zna da podjelu želi i SDA, da i oni idu tom cilju.
Alfons Kauders

#2360 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
Alfons Kauders wrote:
volta dzontra wrote:
Jednako tako vi isto smatrate da je jedini put naprijed Hrvate jos vise majorizirati i preglasavati. Svaki dogovor s Hrvatima smatrate rusenjem drzave.
Opet netacno, a i zavisi sta se smatra preglasavanjem. Vidis, Bosnjaka jednostavno ima vise, i uvijek ce davati vise glasova, placati vise poreza, te imati vise utjecaja. To se ne moze promijeniti i to nije "preglasavanje"... Zapravo, hajde navedi mi par primjera "preglasavanja" i "majorizacije" na koje se pozivas - osim Komsica.

Vama je "preglasavanje" cim nesto ne bude po vasem, odnosno vi danas smatrate da su Hrvati "preglasani" svaki put kada Bosnjaci ne podrze neki zahtjev. Pa stani malo, koje je onda rjesenje? Da se nikad ne ospori nista sto dolazi iz HDZ-a, jer je to zaboga "preglasavanje" i "majorizacija" cijelog naroda.

HDZ vazda u vlasti, sa 100,000 glasova imaju vise utjecaja i pozicija od bosnjackih stranaka sa 2-3 puta vise glasaca... I to navodite kao primjer obespravljenosti? Kad god nesto ne bude 100% po vasem, vi ste jadni obespravljeni. Isto djeca matere mi...
Da, preglasavanje... kao kad se poveca porez na alkohol, osim na vino... a vino, to znamo, proizvodi hodza Rasim iz Kamenice.
Evo kako Hrvati danas vide "preglasavanje":

"Mi hocemo da nam svima date po milju maraka!"

"Ne damo. Koji vam je kurac?"

"Preglasani smo od strane ISIL-ovaca! Brzo, zovi Zagreb i nadji pozivni za Brisel!"
Banksy

#2361 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

arzuhal wrote:Trebalo bi to prebacit u Tešanj više... :mrgreen:
U Tuzlu, kod Jasmina... :mrgreen:
volta dzontra

#2362 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by volta dzontra »

Alfons Kauders wrote:
volta dzontra wrote:Pa vi nemate razlicith politickih opcija. Taj neki pluralizam je za unutarnju upotrebu. Realno sta se mene tice hoce li vjeronauk u KS ulazit u prosjek ili nece. Ta unutarnja trvenja, sekularisti-islamisti light, borbe oko toga tko ce dijeliti gradjevinske dozvole po sarajevskim opcinama su unutarbosnjacko pitanje... Sve bosnjacke stranke zastupaju ideju smanjenja kolektivnih politickih prava i smanjenja zastita od preglasavanja u predstavnicim domovima s tim da je ova kvaziljevica tu puno radikalnije. SDA bosnjackim glasovima bita Bosnjaka a SDP isto bosnjackim glasovima bira Hrvata gdje ne moze pored SDA progurati Bosnjaka...
Da, zato jer nas mrzite, jer smo vam svi isti, kao sto sam vec rekao.

To nije nas problem, niti je nesto sto mozemo rijesiti.

Od milion i po ljudi, niste u stanju navesti niti jedno jedino ime koje vam ne smeta. To isto ne vazi za vase odnose sa Srbima, pa se da zakljuciti gdje su vam prioriteti i afiniteti.

Ponavljam, to je vas problem, ne nas. Ne znam sta ocekujete, kako mislite naci sugovornika kad vam niko ne valja? Mislim fakat, to jednostavno nije racionalno razmisljanje...
Ja se i ti savrseno slazemo. [/quote]

Ocito ne. :)
Sa Srbima nas je cvrsce povezala cinjenica da su nas stajali kad nas je Zlatko Zapadna Njemacka povaljivao.

Zlatko je light varijanta u odnosu na ono sto ce nastupiti ako zasjedne pravi nacionalista.
Neke generalne jedinstvene politike sa Srbima nema osim sto imamo isti odnos prama praksi preglasavanja i izmisljanja Hrvata i Srba kojih se rodbina u drugo koljeno stidi. Niti mi vidimo ikoga na bosnjackoj politickoj sceni tko moze ista pregovarati s Hrvatima da isto jutro ne bude proglasen izdajnikom.
Netacno. Zapravo ne znam ko je ikad obziljno "proglasen" izdajnikom... Jer koliko vidim, svi su uspjesno pregovarali i pravili koalicije s HDZ, svi osim SDP-a. I to ne znaci da su odbili pregovarati sa Hrvatima, vec iskljucivo sa HDZ BiH, ne sa HDZ 1990 ili ostalim strankama sa hrvatskim predznakom. Dakle nidje veze tvrdnja.

Slozili smo se. Dogovora nema. Rahat patnja. Ti mislis da ce rat. Ja mislim da nece jer Srbi nece ici do kraja ako ne budu imali medjunarodnu podrsku. Ako imadnu podrsku u (sto je za mene SF) onda vam je svejedno jer onda necete napasti.
Nece biti rat, ali i ne mora. Uostalom sta je danas rat? Simetricni? Asimetricni? Gerilski? Pubuna? Sukob niskog intenziteta?

Sukoba ce svakako biti, ako se ne promijeni kurs, to je sasvim izvjesno. Da li cemo ih nazvati ratom ostaje da se vidi. Da li ce trajati par dana ili decenija takodjer ostaje da se vidi. Cinjenica je da ni Srbija ni Hrvatska ovdje ne mogu priustiti duzi sukob, kao ni Srbi i Hrvati u BiH. Ne mozemo ni mi, ali za razliku od Srba i Hrvata, mi nemamo izbora, a sto se mor

@Alfons

prevelika je ovo ponjava da ti odgovorim na sva iskrivljivanja stvarnosti koji si naveo. Idem prosetat pa evo samo jednu.

npr ....pises u dijelu ove ponjave ."Jer koliko vidim, svi su uspjesno pregovarali i pravili koalicije s HDZ, svi osim SDP-a"

Namjerno presucujes ....Zlatko je potpisao sporazum o nacinu popunjavanja doma naroda PFBIH s Covicem. SDP je javno branio taj dogovor. Haustorce je napustio SDP od bijesa sto je bio pocetak radikalizacije ljevice. Svi intelektualci i kompletna SDA su vristali o trecem entitet i vrijednosti glasa bla bla bla

ostale su ti tvrdnje i zakljucci jednako povrsne ali idem u setnju ... baj baj...
arzuhal

#2363 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by arzuhal »

Banksy wrote:
Kod Selima može, itekako, a kamrad Jasmin more jedino falus od ovce dobit da čuva, da maše s njim, šta mu volja...
Alfons Kauders

#2364 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Tešanj, Travnik, Bužim, Goražde, Brčko, Vareš...

Gdje bilo :D Samo da nema FGR i sarajevske "ljevice", kojekakvih kurcevih aktivista i pratece plejade imbecila koji u Sarajevu zive od politike. :D

Bilo gdje osim u Visoko. Polozili su na Cericu.
seln

#2365 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Pa ljudi u Tesnju su se pokazali kao bolji hizmecari.
Banksy

#2366 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

arzuhal wrote:
Banksy wrote:
Kod Selima može, itekako, a kamrad Jasmin more jedino falus od ovce dobit da čuva, da maše s njim, šta mu volja...
+1

Ne znam koga nudi Alfons... :D
seln

#2367 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

arzuhal wrote:
Banksy wrote:
Ima u Tuzli puno Selima, ne boj se.
Ni jednom tuzlanskom Srbinu nije falila dlaka sa glave, ali Tuzlaci nisu nikada pregovarali sa cetnicima.
seln

#2368 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

volta dzontra wrote:
ostale su ti tvrdnje i zakljucci jednako povrsne ali idem u setnju ... baj baj...
Kad stignes u Zagreb, posalji "Krasevih" bajadera.
Alfons Kauders

#2369 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

volta dzontra wrote:
@Alfons

prevelika je ovo ponjava da ti odgovorim na sva iskrivljivanja stvarnosti koji si naveo. Idem prosetat pa evo samo jednu.

npr ....pises u dijelu ove ponjave ."Jer koliko vidim, svi su uspjesno pregovarali i pravili koalicije s HDZ, svi osim SDP-a"

Namjerno presucujes ....Zlatko je potpisao sporazum o nacinu popunjavanja doma naroda PFBIH s Covicem. SDP je javno branio taj dogovor. Haustorce je napustio SDP od bijesa sto je bio pocetak radikalizacije ljevice. Svi intelektualci i kompletna SDA su vristali o trecem entitet i vrijednosti glasa bla bla bla

Stani samo sekundu, to je ona ista SDA koja je Lagumdziju i Avdica htjela hapsiti za drzavni udar? Sjecas se ono, poslije Alijanse, kada je onaj HDZ-ovac bio u obavjestajnoj, pa sa onom svojom svalerkom pokusao napakovati ljudima robiju?

Koji je ono bio krunski dokaz? Da su htjeli da "promijene vlast u FBiH" - mos mislit, lider najjace opozicione stranke u drzavi se borio da promijeni vlast. Izdaja!

Ne znam da je SDA mjerodavna kada su takve kvalifikacije u pitanju. Doduse, ako se iko razumije u izdaju i izdajnike, to bi trebala biti stranka Fikreta Abdica i Alije Delimustafica :lol:
Alfons Kauders

#2370 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
arzuhal wrote:
Banksy wrote:
Ni jednom tuzlanskom Srbinu nije falila dlaka sa glave, ali Tuzlaci nisu nikada pregovarali sa cetnicima.
Falila je. Ubijen je bracni par, na Majevici... Lik uzeo pare da ih ko fol prebaci preko linije, uzeo lovu, ubio ih, uhapsen i osudjen jos u ratu.

Dakle i kod nas je bilo pizdarija... Ali razlika je ta sto bi u nekim drugim gradovima doticni dobio ulicu, a ne 18 godina zatvora.
madner

#2371 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by madner »

Ovaj Tuzlanski kompleks postaje malo smjesan. :D
Alfons Kauders

#2372 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Ovaj Tuzlanski kompleks postaje malo smjesan. :D
Jebiga kad vrijedimo 10 puta manje od vas iz Centra.

Doduse, za utjehu imamo 10 puta vise vode i 10 puta manje Dine Merlina. :)
seln

#2373 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
seln wrote:
arzuhal wrote:
Falila je. Ubijen je bracni par, na Majevici... Lik uzeo pare da ih ko fol prebaci preko linije, uzeo lovu, ubio ih, uhapsen i osudjen jos u ratu.

Dakle i kod nas je bilo pizdarija... Ali razlika je ta sto bi u nekim drugim gradovima doticni dobio ulicu, a ne 18 godina zatvora.
Ko podje preko linije, taj vise nije tuzlanski Srbin. Ali, slazem se, bilo je i kod nas pizdarija.
I, vec si rekao: uhapsen i osudjen jos u ratu.
seln

#2374 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:

I najvaznije, ni Bakira ni Sebiju.
Alfons Kauders

#2375 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
Alfons Kauders wrote:

I najvaznije, ni Bakira ni Sebiju.
Ah da, kako sam mogao zaboraviti Prvu Hanumu!

Dakle jos jedna razlika izmedju Tuzle i Opstine Centar - mi imamo bolnicu :izet:
Post Reply