Nova Jugoslavija
- JohnnyS
#51 Re: Nova Jugoslavija
Ne bi ni obnova Austrougarske bila za baciti. Još veće tržište, pola zemlje već u EU, konačno da smo u državi koja ima planine i uređena skijališta, banke su već austrijske, koridor VC će biti strateški projekt da naši sunarodnjaci iz Mađarske idu lakše do mora...
- Opetja033
#52 Re: Nova Jugoslavija
Da se pitam, uveo bih smrtnu kaznu za svakoga ko se zalaze za obnavljanje te vjestacke drzave na bilo koji nacin. Ako nista onda iz postovanja prema zrtvama koje su dali svoje zivote da bi ova drzava bila samostalna. Jugoslavija je neuspio projekat, osudjen na propast jos prvog dana kada je formirana. Zavrsila na smecu historije i ne postoji sila koja je sa tog smetljista moze vratiti. Bas kao ni CSSR, SSSR itd.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#53 Re: Nova Jugoslavija
Nesto gledam nestalo mi cigara
pa onda skontam da sam nepusac ionako 
-
granulo
#54 Re: Nova Jugoslavija
Tvrtkane, generalno, ima mrznje itekako. Ovdje je sprdacina na temu u pitanju. Nisam ni ja mislila na mrznju, ali eto da je kako poceti "proizvoditi" dobrotu, nema zivota bez suzivota.
-
granulo
#55 Re: Nova Jugoslavija
E onda Opetja nis', bolje nam je ovako. Nije Juga vjestacka tvorevina jer i za nju su ginuli na hiljade. Npr. na danasnji dan je poginuo Sava Kovacevic i zajedno sa njim jedno osam stotina muslimana. Cvrc!
- fatamorgana
#56 Re: Nova Jugoslavija
I obnovili bi uskotračnu prugu Sarajevo - Višegrad ....JohnnyS wrote:Ne bi ni obnova Austrougarske bila za baciti. Još veće tržište, pola zemlje već u EU, konačno da smo u državi koja ima planine i uređena skijališta, banke su već austrijske, koridor VC će biti strateški projekt da naši sunarodnjaci iz Mađarske idu lakše do mora...
- fatamorgana
#57 Re: Nova Jugoslavija
A Allah najbolje zna ....Opetja033 wrote:Da se pitam, uveo bih smrtnu kaznu za svakoga ko se zalaze za obnavljanje te vjestacke drzave na bilo koji nacin. Ako nista onda iz postovanja prema zrtvama koje su dali svoje zivote da bi ova drzava bila samostalna. Jugoslavija je neuspio projekat, osudjen na propast jos prvog dana kada je formirana. Zavrsila na smecu historije i ne postoji sila koja je sa tog smetljista moze vratiti. Bas kao ni CSSR, SSSR itd.
- Edin H.
#58 Re: Nova Jugoslavija
Ocigledno je da takvih ljudi vec duze vrijeme nema ili ne mogu da isplivaju, a narod voli kada se pljuje onaj drugi, ali ne voli kada mu se istina o njemu samom kaze u lice. Cini se da narod ustvari mazohisticno uziva u toj nekoj nazovi demokraciji, a u stvari je sve podredjeno interesima krupnog kapitala koji vuce konce onako kako njemu odgovara.granulo wrote:Valjalo bi da se nekako narodi povezu, ali izgleda da je postignuto sto je i bilo u cilju, da se Jugoslovenstvo i zajednistvo zatre. Najbolji ljudi su pobijeni ili protjerani. I sada citam mi se sprdamo na ovu temu. Jeste JNA usrala motku, ali bilo je onih koji se nisu slagali sa tadasnjom politikom i koji su glavu ili sve ostalo gubili zbog toga. Valjalo bi za nase dobro da nekako krenemo da se povezujemo. Znam ja da mi imamo bilion i jedan razlog da se mrzimo i koljemo, ali imali tome kraja? Vidim da nam je rat isprika za mrznju, a to ce nas progutati. Sprdamo se i samounistavamo se. Ono zlo u nama opravdavamo zlom koje je u drugima. Trebamo traziti ono sto je dobro, poceti od necega ili da se skrkamo do kraja. Kao mi smo vjerovali i nagrabusili smo, e necemo vise majcin sine, oko za oko... a ne shvatamo da na svijetu ima dobrih ljudi zbog kojih vrijedi krenuti ponovo jer druge opcije nema. Ne, nije tudje zlo opravdanje za ono zlo u nama. Ima li pametnih ljudi da nas povedu i da vjeruju u covjecnost? Neka se zove kako god se ljudi dogovore da se zove, bilo bi nam bolje skupa, sada smo totalno bez kompasa.
- p206
#59 Re: Nova Jugoslavija
Kako bi te ljude usrećila Jugoslavija, kad jedni vole Hrvatsku a drugi Srbiju?....nije logično....mostar036 wrote:Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.
dovođenje pravih ljudi? pa pogledaj koga su doveli za predsjedika u Srbiji...
malo je reći da je politički naivna i neozbiljna tema
- Challenger__
#60 Re: Nova Jugoslavija
Kvalitetnih ljudi IMA, ali ne mogu da dođu do izražaja. Ne mogu, jer to ne odgovara ovima s vana i ovima iznutra. Poželjna je samo retorika antagonizacije.Edin H. wrote:
Ocigledno je da takvih ljudi vec duze vrijeme nema ili ne mogu da isplivaju, a narod voli kada se pljuje onaj drugi, ali ne voli kada mu se istina o njemu samom kaze u lice. Cini se da narod ustvari mazohisticno uziva u toj nekoj nazovi demokraciji, a u stvari je sve podredjeno interesima krupnog kapitala koji vuce konce onako kako njemu odgovara.
-
granulo
#61 Re: Nova Jugoslavija
Dok je i jedan covjek koji razmislja kao vi Edine, nada postoji.Edin H. wrote:Ocigledno je da takvih ljudi vec duze vrijeme nema ili ne mogu da isplivaju, a narod voli kada se pljuje onaj drugi, ali ne voli kada mu se istina o njemu samom kaze u lice. Cini se da narod ustvari mazohisticno uziva u toj nekoj nazovi demokraciji, a u stvari je sve podredjeno interesima krupnog kapitala koji vuce konce onako kako njemu odgovara.granulo wrote:Valjalo bi da se nekako narodi povezu, ali izgleda da je postignuto sto je i bilo u cilju, da se Jugoslovenstvo i zajednistvo zatre. Najbolji ljudi su pobijeni ili protjerani. I sada citam mi se sprdamo na ovu temu. Jeste JNA usrala motku, ali bilo je onih koji se nisu slagali sa tadasnjom politikom i koji su glavu ili sve ostalo gubili zbog toga. Valjalo bi za nase dobro da nekako krenemo da se povezujemo. Znam ja da mi imamo bilion i jedan razlog da se mrzimo i koljemo, ali imali tome kraja? Vidim da nam je rat isprika za mrznju, a to ce nas progutati. Sprdamo se i samounistavamo se. Ono zlo u nama opravdavamo zlom koje je u drugima. Trebamo traziti ono sto je dobro, poceti od necega ili da se skrkamo do kraja. Kao mi smo vjerovali i nagrabusili smo, e necemo vise majcin sine, oko za oko... a ne shvatamo da na svijetu ima dobrih ljudi zbog kojih vrijedi krenuti ponovo jer druge opcije nema. Ne, nije tudje zlo opravdanje za ono zlo u nama. Ima li pametnih ljudi da nas povedu i da vjeruju u covjecnost? Neka se zove kako god se ljudi dogovore da se zove, bilo bi nam bolje skupa, sada smo totalno bez kompasa.
-
mostar036
#62 Re: Nova Jugoslavija
Usrećila bi ih jer bi bili u istoj državi sa njima,pa da se Hrvatska nije odvojila od SFRJ ne bi ni BiH.p206 wrote:Kako bi te ljude usrećila Jugoslavija, kad jedni vole Hrvatsku a drugi Srbiju?....nije logično....mostar036 wrote:Pa evo,činjenica je da BiH 2 od 3 naroda koja žive u njom ne osjećaju svojom domovinom,već jedni osjećaju Hrvatsku,drugi Srbiju,a obnavljanjem Jugoslavije i dovođenjem pravih ljudi na njeno kormilo bi možda opet svi osjećali tu zemlju svojom kao što je to bilo prije rata.
dovođenje pravih ljudi? pa pogledaj koga su doveli za predsjedika u Srbiji...
malo je reći da je politički naivna i neozbiljna tema
U BiH ovi što su na vlasti nisu puno bolji od Nikolića,treba naći novog Titu,a to je prosto nemoguće.
- Chisum
#63 Re: Nova Jugoslavija
Tema je, sto se tice gluposti, poput one "bjezite od nasih sihribaza"... a otprilike je i stvarna i realna kao i sihre, kao sihribazi... Dakle NIKAKO.
Prema tome, bolje zakljucati, prije nego i ovaj potforum postane komedija, jer vidim da ee u zadnje vrijeme epidemija glupih tema prosirila po cijelom forumu. Do nedavno se znalo gdje se covjek moze dobro nasmijati, a gdje baciti koju ozbiljnu... danas to vise nije slucaj.
Prema tome, bolje zakljucati, prije nego i ovaj potforum postane komedija, jer vidim da ee u zadnje vrijeme epidemija glupih tema prosirila po cijelom forumu. Do nedavno se znalo gdje se covjek moze dobro nasmijati, a gdje baciti koju ozbiljnu... danas to vise nije slucaj.
Last edited by Chisum on 14/06/2012 00:31, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#64 Re: Nova Jugoslavija
Sve više me grize sumnja da CIA nije bacila kak'e sihire da se raspadne Jugoslavija ....Chisum wrote:Tema je, sto se tice gluposti, poput one "bjezite od nasih sihribaza"... a otprilike je i stvarna i realna kao i sihre, kao sihribazi... Dakle NIKAKO.
Prema tome, bolje zakljucati, prije nego i ovaj potforum postane komedija.
- Chisum
#65 Re: Nova Jugoslavija
Tzv. CIhre.fatamorgana wrote:Sve više me grize sumnja da CIA nije bacila kak'e sihire da se raspadne Jugoslavija ....Chisum wrote:Tema je, sto se tice gluposti, poput one "bjezite od nasih sihribaza"... a otprilike je i stvarna i realna kao i sihre, kao sihribazi... Dakle NIKAKO.
-
sorted
#66 Re: Nova Jugoslavija
mostar036 wrote:Po meni bi to bilo najbolje rješenje za BiH,obnavljanje Jugoslavije u kojoj bi bili BiH,Srbija i Hrvatska,ostali i ne moraju.
mostar036 wrote:Ne možemo mi ni Mostar ujedinit,a ne obnovit Jugoslavijusinuhe wrote:Eto vi u Mostaru krenite prvi u obnovu.
Sutra je utakmica pa ce svijeta biti na ulicama
Shege bratam.
- samo_ti
#67 Re: Nova Jugoslavija
Alasellamet..nikada se mi pameti nauciti, nikadamostar036 wrote:Po meni bi to bilo najbolje rješenje za BiH,obnavljanje Jugoslavije u kojoj bi bili BiH,Srbija i Hrvatska,ostali i ne moraju.
-
granulo
#68 Re: Nova Jugoslavija
Sve sto nam nije servirano na tanjiru djeluje kao neozbiljno. Tito je poceo od nicega, pa ilegala, zatvori, a mi supljiramo. Mora se vjerovati u covjecnost i ne dozvoliti da nam fasizam radi ono sto radi. Kakvi smo to ljudi postali da nam je antifasizam postao kao nesto neozbiljno sa cime se treba sprdati i da nam je antifasizam na "smetljistu istorije". A gaze li nas gaze i jos nas fino ubijedili da smo mali i nistavni. Jeste razocaravajuce sto je taj Nikolic izabran, za onih milion ipo nije, ali mozda dva miliona ljudi proklinje taj njegov izbor. A dobro nam je kakvi smo i ko nas "vodi" sa svih strana.
- fatamorgana
#69 Re: Nova Jugoslavija
A bogami su bile i Cifre u pitanju, uložilo se para, nema šta ....Chisum wrote:Tzv. CIhre.fatamorgana wrote:Sve više me grize sumnja da CIA nije bacila kak'e sihire da se raspadne Jugoslavija ....Chisum wrote:Tema je, sto se tice gluposti, poput one "bjezite od nasih sihribaza"... a otprilike je i stvarna i realna kao i sihre, kao sihribazi... Dakle NIKAKO.
- I am Happy
#71 Re: Nova Jugoslavija
Nesto smrdi vani...moram prozor zatvoriti 
@baxul
Vala nije ni za kokice...
Katanac debeli i to je to
@baxul
-
baxul
#72 Re: Nova Jugoslavija
de nemoooooj baaaaaYahel wrote:Nesto smrdi vani...moram prozor zatvoriti
@baxul
- I am Happy
#73 Re: Nova Jugoslavija
Upravu si, mozda nesto i bude od ove teme
pratim

pratim

- cikaBosanac
#74 Re: Nova Jugoslavija
sve za spas BiHmostar036 wrote:Po meni bi to bilo najbolje rješenje za BiH,obnavljanje Jugoslavije u kojoj bi bili BiH,Srbija i Hrvatska,ostali i ne moraju.