mali_milojica wrote:Ne znam na sta si tacno mislio ovo po 950/m2? Na zemlju ili stambeni prostor?Zviz wrote:mali_milojica wrote:Sad kad se radila petlja na Stupu,jedna traka je zakacila 6 kvadrata prijateljeve zemlje,platili su mu 1800 KM ili 300 po kvadratu.
Kuca koja je je bila iza njega srusena je cijela i preko zemlje presla navedena traka. Za 300 kvadrata zemlje,kucu na dva sprata i malo vocki covjek je dobio 450k KM. Kesa.
Sve ispod 150 KM za kvadrat zemlje na stupu 2,a o kucama da ne pricam ja bih glatko odbio.
Tibra daje stanove,kompenzacija,racuna veliku cijenu koju ljudi kasnije ne mogu da izvuku,stanovi su zavuceni,blizu drugih prozora itd itd. Minus dibiduz.
Ja ispod 950KM/m2 ni necu razmisljati. Nepita hljeba, a onaj Memic ako nema para nek onda se mani supljih, on bi na racun tudjih ledja gradio i bogatio se. Dobro mu onaj rece najbolje da damo dzaba pa nek rade sta hoce.
Ja ti ovo govorim iz iskustva. Znam koliko je covjek dobio za svoju zemlju,a bukvalno se nalazi uz glavnu cestu u Sarajevu. To ko je placao,investitor,direkcija za ceste,drzava ili neko treci,ne znam.
Kucu sam mislio, mada znam ljudi koji su za golu zemlju u tom dijelu imali ponude 200.000kM za dulum, dulum i kusur. To za 300km metar je dobro za zemlju ali pitam se bil isto ponudili da je rijec o 1000 metara?