Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1 Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Jel ko cuo za moguci projekat? Prica se da ce cak ovog mjeseca biti javna rasparava na Stupu itd. isto sam cuo da ce praviti novu cestu koja ce povezati aerodormsku cestu sa cestom koja vodi od stupske petlje prema Ilidzi.
- hrle1976
#2 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Ode Stup II u 3pm! Zahvaljujuci Tibrama sad ce siriti ruglo. Sve sam mislio da je rijec o djecijoj laku noc prici al' sipak. Jedan od planova je ovaj, koji sam licno vidio

Zuta linija je cesta
Crvena gdje bi stambene zgrade dizali

Zuta linija je cesta
Crvena gdje bi stambene zgrade dizali
- Zviz
#3 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
eto im propali merkur hebo ih on pa nek tu dizu penthouse stanove
Koja nje to gradjevinska logika smjestiti ili bolje receno uglaviti stambeni kompleks izmedju kuca
Mogu samo zamislit te infrastrukture
Koja nje to gradjevinska logika smjestiti ili bolje receno uglaviti stambeni kompleks izmedju kuca
Mogu samo zamislit te infrastrukture
- hrle1976
#4 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Nemam blage! Znam samo da javna rasprava je 30.6 i otkupnina ce biti dobro placena. Mislim da ce vecina pristati. Tokaru nude milionsku cifru za ono kuce/radione i 20 duluma jagodnjaka iza kuce!!!
- karanana
#5 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
sta je tokar? je li to onaj auspuh servis u onoj ulicici u koju se udje pokraj one devastirane kuce na cosku?
- hrle1976
#6 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Vidis gdje sam ocrto zutu liniju pa jednu kracu. Na kraju te krace zute linije imas preko puta kucu jednih Markulja, do njih je kuca Tokara (Davor) pa zatim prazan plac jednog Zorana i do tog istog placa je jedna zuckasta kuca odnosno skretnica gdje skolski autobus skrece. Iza (u crvenom koridoru) je manje vise sve tokarovo.karanana wrote:sta je tokar? je li to onaj auspuh servis u onoj ulicici u koju se udje pokraj one devastirane kuce na cosku?
- karanana
#7 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
aha. ja sam otisao na gornju stranu otprilike gdje je gornji cosak gdje se crvene linije spajaju. tu je neki servis auspuha u garazi kuce i odmah iza je jagodnjak.
sve u svemu katastrofalna ideja odnosno mjesto za gradnju zgrade. ali ako vlasnici uzmu lovu to je to. a ima ona livada, na mapi je desno od dobrinjske malo prije izlaska na glavnu dzadu i pumpu sada petrol. za koga li je ona rezervisana....
sve u svemu katastrofalna ideja odnosno mjesto za gradnju zgrade. ali ako vlasnici uzmu lovu to je to. a ima ona livada, na mapi je desno od dobrinjske malo prije izlaska na glavnu dzadu i pumpu sada petrol. za koga li je ona rezervisana....
-
StupskaBitanga
#8 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
tibra valjda sve iza ep pumpehrle1976 wrote:Nemam blage! Znam samo da javna rasprava je 30.6 i otkupnina ce biti dobro placena. Mislim da ce vecina pristati. Tokaru nude milionsku cifru za ono kuce/radione i 20 duluma jagodnjaka iza kuce!!!
a merkur će fis biti
- Zviz
#9 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
A sta je konkretno javna rasprava u ovom slucaju?
- hrle1976
#10 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Otvoreni dijalog. MZ, opcina i projektant (ako postoji) ce iznjeti prijedloge. Narod ce dati svoje dopune ili proteste. I to je to. MZ ima 14 dana vremena da reaguje na plan Opcine kao amabasador gradjana. Sve u svemu nista znacajno, jer doslovno receno kao obicni gradjanin imas samo jedan instrument, a to je, necu da prodam svoje ili oni nude za dulum 30k, ti trazis 130k.
Vidis rugla sa Tibrama. Pojedini nisu pristali na prodaju i zato imas kuce uz zgrade.
Vidis rugla sa Tibrama. Pojedini nisu pristali na prodaju i zato imas kuce uz zgrade.
- hrle1976
#11 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
karanana wrote:aha. ja sam otisao na gornju stranu otprilike gdje je gornji cosak gdje se crvene linije spajaju. tu je neki servis auspuha u garazi kuce i odmah iza je jagodnjak.
Iz provjerenih izvora znam za ovo...

...tako da, ko god leti za kupovinom stana u Sarajevu nek' priceka malo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
kad bi barem malo betona donirali i radnika za popravak one šine tramvajske tu u blizini
ali jok oni samo tovare ljude na raspadnutu infrastrukturu
ali jok oni samo tovare ljude na raspadnutu infrastrukturu
- Zviz
#13 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Ja koliko kopcam TIBRA = Tihomir i Braca je privatna firma koja zida na zemlji 1/1 prodto njima uz naravno gradjevinke dozvole. Ovo sto je zuto markirano je inicajtiva opcine Ilidza tj. oni zidaju ili hoce pa ce sada se sa 101 vlasnikom zemlje da gombaju hoce li ko ili ne prodati po budi posto da izidaju par niskih stambenih zgrada i sta sve jos ide uz to. A mislim da je za Tramvaje i sine odgovoran GRAS i Kanton SA.
- Truba
#14 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
govorimo o solidarnoj donaciji 
možda im izgrade i koju autobusku i tramvajsku
ipak je to daleko po magistrali klapati
možda im izgrade i koju autobusku i tramvajsku
ipak je to daleko po magistrali klapati
-
milojicabrzi
#15 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Bila je nedavno rasprava, nisu starosjedioci Stupa nikako raspolozeni ni zainteresirani za prodaju, jer Tibra izgleda nudi malo novca za kuce (uglavnom kompenzacije u stanovima, gdje racunaju kvadrat 2000 KM), a narodu je dozlogrdilo da se u naselju koje nema infrastrukturu, tovare zgrade od 13 spratova.
Jos uvijek je otvoreno pitanje skole, koje nema (vrtica nekih privatnih ima, ali nije to-to), pa su ljudi rezignirani zbog toga sto im djeca moraju ici u skolu po Dobrinji, Ilidzi itd.
Jos uvijek je otvoreno pitanje skole, koje nema (vrtica nekih privatnih ima, ali nije to-to), pa su ljudi rezignirani zbog toga sto im djeca moraju ici u skolu po Dobrinji, Ilidzi itd.
- Zviz
#16 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Pa ni za vrijeme Tita na Stupu nije bilo Skole. Najbila bila na Ilidzi kod tramvajske okretnice i tamo jedna iz Stupskog brda. Pa biraj. Sto se javne rasprave tice nama su javili da je 30 juna vezano za ovo sto je u zutom ofarbano. Isto sam cuo da je rijec o nekim niskim zgradama, djecijem igralistu e jel to vrtic pojma nemam i neka nova cesta. Ja nekontam onu tjesnocu i ruglo po pitanju Tibri. Brate zgrada do zrade haman nek neko na jednom balonu przne smrdi i onom u drugoj zgradi preko puta. Komotno mogu strik razvici da kace ves. A pogledaj samo one kuce sto su pribijene uz zgrade 
-
milojicabrzi
#17 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Tacno, ali za vrijeme Tita se nije moglo ni u ludilu izgraditi naselje sa cca 10 000 potencijalnih stanovnika, a bez skole, ambulante i pratece infrastruktureZviz wrote:Pa ni za vrijeme Tita na Stupu nije bilo Skole.
Na ovom prostoru prije rata, realno je zivjelo oko 1000 ljudi, sada je taj broj udesetorostrucen.
Ako cemo tako razmisljati, moj stari se sjeca kada je Sarajevo bilo do Dolac Malte
- Zviz
#18 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Sve jeto tako ali ja opet ne kopcam plan gradnje niskih zgrada sa dva ulaza i 4 sprata tu uvrh glave je rijec o 3 stana na sprat tj 24 stana zgradica pa kad bi nudili svakom po sta ili dva zavisi sta ko vecima, mislim kao kompenzaciju pa samo 3-4 zgrade bi trebale za te ljude sa kucama u toj zutoj zoni, ako budu nudili pare sto smatram da je najbolje onda ce te zgrade biti najskuplje u Sarajevu. Skim sam god biou prici niko nece da proda, ako bar nije toliko slana cifra da mogu na moru kucetinu uz obalu kupiti. Sto se nove faze tibri tice ono je gola ledina u vlasnistvu 1/1 ko da ce ko pitati mjestane sta misle... U panu je izgrada vrtica u zutoj zoni to sam isto sazno - samo tonisu vrtic izgradili tamo gdje je nekad granap bio?milojicabrzi wrote:Tacno, ali za vrijeme Tita se nije moglo ni u ludilu izgraditi naselje sa cca 10 000 potencijalnih stanovnika, a bez skole, ambulante i pratece infrastruktureZviz wrote:Pa ni za vrijeme Tita na Stupu nije bilo Skole.![]()
Na ovom prostoru prije rata, realno je zivjelo oko 1000 ljudi, sada je taj broj udesetorostrucen.
Ako cemo tako razmisljati, moj stari se sjeca kada je Sarajevo bilo do Dolac Malte
I jos nesto u zutoj zoni 3/4 parcela su u rukama katolika i ponesto pravoslavaca ustvari nemas puno kuca gdje se glasno izjasnavaju kao bosnjaci. Treca stvar zeli se zidati u dvosristima Stefka i Ive koji su trazili odcjep stupskih naselja od Ilidze opcine te da osnuju novu opcinu. Mislim da ce ispasti zesce sranje al eto.
- Zviz
#19 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Bio na javnoj raspravi 30.6.2015, na Ilidzi. Izgleda nacelnik i ostali uz njega tj. iz opcine Ilidza nemaju, aman bas, blage veze sa stanjem.
Senaid Memic - nacelink tvrdi da je sva imovina svih gradjana na Stupu dva i Stupskom brdu, znaci od od Laticke pa dole do Kasindolse, imovina ne vrijedi niti jedne jedine Konvertibilne marke. Tvrdi da nema 1m2 da se vodi na ljudim koji tu zive, vec sve na umrlima. Negiraju se papir i dozvole iz doba SFRJ. Prijete (indirektno) kako ce ljude protjerati ako ne ustupe zemlju i sl. Izglda se Memic igra corava posla. Jel ko jos sa foruma bio na raspravi?
Senaid Memic - nacelink tvrdi da je sva imovina svih gradjana na Stupu dva i Stupskom brdu, znaci od od Laticke pa dole do Kasindolse, imovina ne vrijedi niti jedne jedine Konvertibilne marke. Tvrdi da nema 1m2 da se vodi na ljudim koji tu zive, vec sve na umrlima. Negiraju se papir i dozvole iz doba SFRJ. Prijete (indirektno) kako ce ljude protjerati ako ne ustupe zemlju i sl. Izglda se Memic igra corava posla. Jel ko jos sa foruma bio na raspravi?
- Zviz
#20 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
evo i audio snimka na internetu http://yourlisten.com/Stup2/javna-raspr ... a-na-stupu
-
mahalik
#21 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
to me njegovo ponašanje nimalo ne čudiZviz wrote:Bio na javnoj raspravi 30.6.2015, na Ilidzi. Izgleda nacelnik i ostali uz njega tj. iz opcine Ilidza nemaju, aman bas, blage veze sa stanjem.
- Zviz
#22 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Ponudjena je suma nama koji zivimo vani, da pristanemo sljepo na neki plan. Bar mojima su ponudili a isto sam cuo od jos jednih koji zive u Njemackoj. Kao navodno nama vani je lakse pristati a kad pistanemo njima dole u opcini je lakse ostale prisiliti i sl. Ostao zapanjen.
- Ljakan
#23 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stup-nuk ... /150703071
Ovo ako naprave mimo volje mjestana-vlasnika treba se dici citav grad i rusit stoku.
Ovo ako naprave mimo volje mjestana-vlasnika treba se dici citav grad i rusit stoku.
- Qler
#24 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Sto, neka ih, narod ih je birao, neka mu. Sve smo zasluzili sto nas *ebe zadnjih 20 godina, sve po zaslugama...
- Truba
#25 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
nadam se dq su svi koji trebaju biti istjerani glasali za njega
i da ce opet iz nekih novih kuca i stanova
eto znajte da ste sigurni samo u zgradama
i da ce opet iz nekih novih kuca i stanova
eto znajte da ste sigurni samo u zgradama