nova expertna vlada-suad zeljkovic
- iPod
#901 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
DF će se pokušati distancirati od SDA, NsRZB, BPS, SDU i BOSS-a, a lično smatram da će to i SDU da uradi, možda ne u vidu ostavki ministara već pojedinih zastupnika iz SDU-a.
- svjezi_ustipak
#902 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Innovation wrote:Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku
Zasto? Zbog koga ili cega?
Zbog prosvetnih radnika i njihovog polozaja u drustvu.
Vijesti u 19.00 veceras: "Ipak, nakon kraceg razmatranja ministar je odlucio povuci ostavku smatrajuci da takav ishitren potez najvise stete na koncu donosi samim prosvetarima. Ministar je izjavio da ce ostati u ministarstvu dajuci sve od sebe da se polozaj prosvete popravi..."
vidio od Pecanca.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#903 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
svjezi_ustipak wrote:Innovation wrote:Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku
Vijesti u 19.00 veceras: "Ipak, nakon kraceg razmatranja ministar je odlucio povuci ostavku smatrajuci da takav ishitren potez najvise stete na koncu donosi samim prosvetarima. Ministar je izjavio da ce ostati u ministarstvu dajuci sve od sebe da se polozaj prosvete popravi..."
vidio od Pecanca.
rekoh par stranica prije da će ovo biti vlada sa najviše fejk ostavki u historiji našeg kasabli kurtona
-
Innovation
#904 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Jeli to Dubioza opet pjeva vratice se Valter j... ?
To je krajnji cilj svih trenutnih desavanja u KS.
Na kraju, samo da ne bude da oni
, a mi
.
Na kraju, samo da ne bude da oni
- svjezi_ustipak
#905 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
vecih amatera u politici i ljudskih odrona odavno nije bilo kao u zadnjoj Skupstini i Vladi. Fazlija, Cardzic, Esso, Pecanac, Petrovic, sad i ovaj.JoseMujica wrote:svjezi_ustipak wrote:Innovation wrote:Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku
vidio od Pecanca.![]()
![]()
![]()
baš mi je ovo palo na pamet
![]()
rekoh par stranica prije da će ovo biti vlada sa najviše fejk ostavki u historiji našeg kasabli kurtona
Boze sacuvaj.
Ja bi cijenio kad bi ministar Marjanovic slijedio primjer uvazenog blagopocivseg Jana Palaha te uradio isto sto i navedeni. Tako bismo bili sigurni da od povlacenja ostavke nema nista. Bar ne na ovom svijetu.
- ultima_palabra
#906 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Treba ESSO da ga zamijeni... on bi završio s tim neozbiljnim prosvjetarima za par sati.
- iPod
#907 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Dovest će im Esed Radeljaš neku rodicu za ministricu obrazovanja.

- jazzer
#908 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Obzirom da Essi duguju par pozicija zbog SDU-a, je l sad Esso polaze pravo da sam izabere
novog ministra obrazovanja? Mislim, ako cemo pravo niko mu to ne moze osporiti.
novog ministra obrazovanja? Mislim, ako cemo pravo niko mu to ne moze osporiti.
- Banksy
#909 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
To je to, čist račun. Nek SDA kupi Sivru, nek mu da više nego što je dobio od SDP-a, pa neće biti protesta.jazzer wrote:
A i taj Sirvo gad neki pravi. Dok je sjedio u SDA kabinetima bio je ljudina, gromada intelektualna i svaka druga a
sad' je obicni pakas jer sjedi valjda u nekim drugim kabinetima. Pa sto ga jednostavno ne kupe kao Essu?
-
Innovation
#910 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
svjezi_ustipak wrote:vecih amatera u politici i ljudskih odrona odavno nije bilo kao u zadnjoj Skupstini i Vladi. Fazlija, Cardzic, Esso, Pecanac, Petrovic, sad i ovaj.
Pogotovo u SKS /nastavak sjednice 27.05./.
- iPod
#911 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
I naravno kako to obično bude na ovom forumu, odmah krenu prepucavanja ko je čiji i ko je za koga. Problem u obrazovanju postoji godinama i niko ga ne rješava niti ga uzima za ozbiljno.
- madner
#912 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Mudro mudro.
- Banksy
#913 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/6408 ... udin-sivroiPod wrote:I naravno kako to obično bude na ovom forumu, odmah krenu prepucavanja ko je čiji i ko je za koga. Problem u obrazovanju postoji godinama i niko ga ne rješava niti ga uzima za ozbiljno.
-
Innovation
#914 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Napisase li gdje, da li su dobili ovih dana kakve love /Policija, prosvjetari itd./.iPod wrote:I naravno kako to obično bude na ovom forumu, odmah krenu prepucavanja ko je čiji i ko je za koga. Problem u obrazovanju postoji godinama i niko ga ne rješava niti ga uzima za ozbiljno.
- JoseMujica
#915 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Esso a.s. treba biti novi premijer.....samo takav prvoborac-patriJota, ljuCka grOmada i moralna vertikala, uz Allahovu pomoć more nas spasiti od ovih gladnih pasa lutalica u politici.
Esso a.s. jedini garantuje prioritetnu isplatu povlašćenih pemzija zaslužnijem patriJotama poput njega
Esso a.s. jedini garantuje prioritetnu isplatu povlašćenih pemzija zaslužnijem patriJotama poput njega
-
StupskaBitanga
#916 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Ode Damir M. dao je ostavku
- svjezi_ustipak
#917 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
JoseMujica wrote:Esso a.s. treba biti novi premijer.....samo takav prvoborac-patriJota, ljuCka grOmada i moralna vertikala, uz Allahovu pomoć more nas spasiti od ovih gladnih pasa lutalica u politici.
Esso je nas kantar na vagi hocemo li bolje zivjeti ili cemo se patiti kao do sad sa ovim diletantima.
Esso je covjek, ljudina, lider.
Esso je Tito i Chuck Noris.
Esso je...Esso
- iPod
#918 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
To ti je isto ko da ti je JoseMujica potrkijepio člankom iz Avaza ili ne daj Bože mojevijesti.baBanksy wrote:http://www.federalna.ba/bhs/vijest/6408 ... udin-sivroiPod wrote:I naravno kako to obično bude na ovom forumu, odmah krenu prepucavanja ko je čiji i ko je za koga. Problem u obrazovanju postoji godinama i niko ga ne rješava niti ga uzima za ozbiljno.
- addem
#919 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Ma posteno. Trebao je i Ivica Saric dati ostavku jer su i radnici u kulturi strajkovali. Ali njemu to nije izgleda ni na kraj pameti. Citavu je familiju zaposlio u kulturi, redovno uzima honorare sa strane. E takav sigurno nece dati ostavku.StupskaBitanga wrote:Ode Damir M. dao je ostavku
-
Sikandar
#920 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Što se tiče "expresne", pardon "expertne " Vlade KS-a, Ima par ministara koji bi mogli biti u bilo kojoj vladi, samo im prosjek kvare ljudi koji su ih doveli.
Damir Marjanović je ono što bi se reklo sarajevskim žargonom REGULARAN, ali ipak je došao među vukove u Vladi KS-a, gdje se očito nije moga snaći, jer ovdje sve što normalno ne prolazi.
Mislim da ministar obrazovanja mora biti jedan od predsjenika Sinikalnih organizacija u obrazovanju u KS-a, pa bi se vjerovatno jednim udarcem ubile dvije muhe.
Eldnan Lokmić je čini mi se jedini minstar u sadašnjoj Vladi KS-a koji bi to mogao biti u svakoj Vladi KS-a jer je radio u struci (kao doktor u Domovim zdravlja KS-a) i kao menadžer (REUMAL Fojnica) i kao takav se dokazao, samo mu je minus što ga je doveo Esso R.
Nermin Pećanac je u zadnjem trenutku promijenio kurs na pravi put i mislim da bi trebao da ostane na ovom kursu na kojem je sada jer on je jedini koji može i mora da zaštiti svoje ljude (policajce).
U ostalim ministrima nevidm neke osobe koje bi mogle samostalno da rade svoj posao, pa i uključujući i premijera, mislim da idu po svoja stranačka mišljenja i rade po nalogu svojih stranaka.
I još jedan prijedlog, pošto vidim da ova Vlada pada u narednih 30 dana, za novi sastav Vlade u Skupštini bi trebalo da glasa 2/3 poslanika a ne kao do sada da o jednom glasu zavisi sudbina KS-a. Ovim bi se onemogućilo mešetarenje poslanika, ali naravno treba mijenjati i Zakone da bi se ovo postiglo.
Damir Marjanović je ono što bi se reklo sarajevskim žargonom REGULARAN, ali ipak je došao među vukove u Vladi KS-a, gdje se očito nije moga snaći, jer ovdje sve što normalno ne prolazi.
Mislim da ministar obrazovanja mora biti jedan od predsjenika Sinikalnih organizacija u obrazovanju u KS-a, pa bi se vjerovatno jednim udarcem ubile dvije muhe.
Eldnan Lokmić je čini mi se jedini minstar u sadašnjoj Vladi KS-a koji bi to mogao biti u svakoj Vladi KS-a jer je radio u struci (kao doktor u Domovim zdravlja KS-a) i kao menadžer (REUMAL Fojnica) i kao takav se dokazao, samo mu je minus što ga je doveo Esso R.
Nermin Pećanac je u zadnjem trenutku promijenio kurs na pravi put i mislim da bi trebao da ostane na ovom kursu na kojem je sada jer on je jedini koji može i mora da zaštiti svoje ljude (policajce).
U ostalim ministrima nevidm neke osobe koje bi mogle samostalno da rade svoj posao, pa i uključujući i premijera, mislim da idu po svoja stranačka mišljenja i rade po nalogu svojih stranaka.
I još jedan prijedlog, pošto vidim da ova Vlada pada u narednih 30 dana, za novi sastav Vlade u Skupštini bi trebalo da glasa 2/3 poslanika a ne kao do sada da o jednom glasu zavisi sudbina KS-a. Ovim bi se onemogućilo mešetarenje poslanika, ali naravno treba mijenjati i Zakone da bi se ovo postiglo.
- iPod
#921 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
13:00 - Predsjednik sindikata srednjeg obrazovanja Faruk Bešlić pozvao je premijera Suada Zeljkovića da izađe iz zgrade i da im se obrati, a potom je Sivro rekao kako je dobio SMS u kojem ga pitaju zašto se svira "Internacionala" i zašto jedni druge zovu drugovima i drugaricama i da li je ovo politički skup.
"Moj odgovor je bio da smo obespravljeni Allahovi robovi i da će Allah kazniti one koji nam ovo rade", rekao je Sivro.
E vala im je dobro i odgovorio.
"Moj odgovor je bio da smo obespravljeni Allahovi robovi i da će Allah kazniti one koji nam ovo rade", rekao je Sivro.
- addem
#922 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Strajkuju i radnici u kulturi. IVICA SARIC treba dati ostavku. Neka javno objavi koliko velike honorare uzima on i njegovi sinovi dok nastupaju u operi i filharmoniji. Covjek je korumpiran do vrata. Dosta je bilo.
- jazzer
#923 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Koji su to debili majko moja. Al' odgovor mu je za 10iPod wrote:13:00 - Predsjednik sindikata srednjeg obrazovanja Faruk Bešlić pozvao je premijera Suada Zeljkovića da izađe iz zgrade i da im se obrati, a potom je Sivro rekao kako je dobio SMS u kojem ga pitaju zašto se svira "Internacionala" i zašto jedni druge zovu drugovima i drugaricama i da li je ovo politički skup.
- JoseMujica
#924 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
- video
#925 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Sivro je vjerouchitelj u osnovnoj shkoli i valjda ga je "ponijelo"