nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#876 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: ovo je prevazišlo i granice Orwellovske ironije :lol: :lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#877 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by O'zone »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: ovo je prevazišlo i granice Orwellovske ironije :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovaj text o povratku Prleta me podsjeća na famoznu Lijanovićevu izjavu koju jednom stavih u vic dana
- Kada bi moja ostavka riješila sve probleme sam bih je podnio, ali to neće riješiti probleme...
I sad se svi vode tom metodologijom.
JoseMujica

#878 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

kod nas je jedini kvalitet koji se traži za politike biti đončina
O'zone
Globalni moderator

#879 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by O'zone »

JoseMujica wrote:kod nas je jedini kvalitet koji se traži za politike biti đončina
Mislim da su to malo teške riječi za osobu koja se vraća nazad u sedlo u interesu svojih kolega a ne sebe :oops:
JoseMujica

#880 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

...kolko se sjećam podnio je ostavku kad su se zakačili s Essom oko mjesta u odborima, a ne zbog radnika....sad kad je ta epizoda završena šta će nego nazad.....moram jedino priznati da je povod majstorski probram....šo bi se reklo patetično, haman za suzu pustit..... ko podrška SDP radnicima u štrajku, al samo kad su opozicija :lol:

ovo će biti kurtonalna vlada sa najviše datih i povučenih ostavki u historiji...a za anala je prijetnja Esse a.s. da će i on podnijeti ostavku :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#881 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:...kolko se sjećam podnio je ostavku kad su se zakačili s Essom oko mjesta u odborima, a ne zbog radnika....sad kad je ta epizoda završena šta će nego nazad.....moram jedino priznati da je povod majstorski probram....šo bi se reklo patetično, haman za suzu pustit..... ko podrška SDP radnicima u štrajku, al samo kad su opozicija :lol:

ovo će biti kurtonalna vlada sa najviše datih i povučenih ostavki u historiji...a za anala je prijetnja Esse a.s. da će i on podnijeti ostavku :lol:

:-D :-D :-D :-D :-D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vidite jose , SDP BiH , istinsku i iskrenu socijaldemokratsku partiju koja je u ime socijaldemokratije uspješno i bezuslovno koalirala prvo sa programski sličnom SDA pa zatim sa gotovo sestrinskom SBB su nekoliko godina ranije napustili vizionari , iskreni ljevičari i borci za radnička prava. Ti stubovi socijaldemokrartije u nas su formirali SDU jer su znali da će SDP napustiti proletersku misiju, pa su sami koalirali sa programski gotovo identičnom SDA sve u cilju očuvanja radničkih prava u kantonalnoj skupštini. Povećanje plata je proleterski progres !!!
Bastioni socijaldemokratije !!!

p.s Eso ne može podnijeti ostavku , on je neuništiv !
JoseMujica

#882 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

Essu treba izučavati ko politički fenomen...na njemu se more napraviti odličan antropološki profil balkanskog političara ili čak šire političara tranzicije i kroz to odslikati komplet organizacijska kultura ove pseudopolitike.

Svi misle da se ja ahebavam s Essagom, a ja fakat kontam i glasati za njega naredne godine. Eso mi je dragocjen izvor informacija o bh. politici ko Curiosity NASA-i na Marsu.

Bez Essage bi mi bili slijepi i ovisni od pisakranja podobnih i nepismenih novinara. Npr. ja bi za Hanku mislio da je to jedna fina, pametna i pristojna žena pošto je takav imidž izgrađen kroz Dane i SB. Isto tako, ne bi znali da mjesto direktora u kantonalnim javnim preduzećima košta 20.000 KM. itd. da ne nabrajam dalje
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#883 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:Essu treba izučavati ko politički fenomen...na njemu se more napraviti odličan antropološki profil balkanskog političara ili čak šire političara tranzicije i kroz to odslikati komplet organizacijska kultura ove pseudopolitike.

Svi misle da se ja ahebavam s Essagom, a ja fakat kontam i glasati za njega naredne godine. Eso mi je dragocjen izvor informacija o bh. politici ko Curiosity NASA-i na Marsu.

Bez Essage bi mi bili slijepi i ovisni od pisakranja podobnih i nepismenih novinara. Npr. ja bi za Hanku mislio da je to jedna fina, pametna i pristojna žena pošto je takav imidž izgrađen kroz Dane i SB. Isto tako, ne bi znali da mjesto direktora u kantonalnim javnim preduzećima košta 20.000 KM. itd. da ne nabrajam dalje

Da ne citiram Andrića , vakat u kom smo je gori od onog o kom je on pisao....
zoro3

#884 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by zoro3 »

StupskaBitanga wrote:Hosic je in SDA out :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mujo Hošić poručuje
„Želim da Kozadra podnese ostavku!”

Povodom odgode isplate plaća budžetskim korisnicima, poslanik SDU BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Mujo Hošić u saopćenju za javnost navodi da je, s aspekta izmirenja finansijskih obaveza prema budžetskim korisnicima, potpuno neshvatljivo ponašanje Ministarstva finansija Kantona Sarajevo.

- Navodni nedostatak sredstava za isplatu plaća budžetskim korisnicima uzima se kao opravdanje za uspostavljanje paralelnih sistema odlučivanja unutar Vlade Kantona Sarajevo, gdje Ministar finansija KS Muhamed Kozadra uspostavlja svoje lične kriterijume za isplatu plaća i naknada budžetskim korisnicima - navodi se u Hošićevom saopćenju.

Dodaje se da je neshvatljivo da se Vladu Kantona Sarajevo mora stalno podsjećati na finansijske obaveze prema budžetskim korisnicima.

- Nedopustivo je da se unutar funkcionisanja Vlade KS uspostavljaju paralelni kriterijumi bazirani na nepotizmu, netransparentnosti, političkoj pripadnosti i materijalnim interesima poslanika unutar parlamentarne većine u KS. Zbog navedenih razloga, tražim da ministar Muhemed Kozadra odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto ministra finansija, a da premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljlković obezbjedi neometano funkcionisanje Vlade KS i pravovremeno izvršavanje svih obaveza prema budžetskim korisnicima u Kantonu Sarajevo - navodi Hošić.

Ističe da ukoliko je funkcionisanje parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo svedeno na finansijsko favoriziranje pojedinih resora u Vladi KS u skladu sa samo ministru Kozadri znanim kriterijumima, onda i premijer Zeljković treba da preispita vlastitu ulogu kao prvog čovjeka Vlade KS.

- Stoga svu odgovornost po pitanju parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo od danas na sebe preuzimaju ministar Kozadra i premijer Zeljković, na šta sam već i ranije ukazivao - navodi se u Hošićevom saopćenju.

(Fena)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#885 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

I sta sada ovo saopstenje Hosica znaci??

Lov na novo mjesto u upravljackoj strukturi neke od kantonalnih firmi ili se stvarno drma ova parlamentarna vecina.

A Pecanac, sa ovim svojim izjavama i uopste promjenom razloga zbog koje je (kao) dao ostavku, postaje sve smjesniji i smjsniji...ako to uopste moze vise i biti. :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#886 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Truba »

samo da izdržimo živi do novih izbora
:|
starii

#887 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by starii »

cuo sam da prosvjetari ovaj mjesec nece dobiti platu...para nema..
mayab

#888 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by mayab »

starii wrote:cuo sam da prosvjetari ovaj mjesec nece dobiti platu...para nema..
Moraju imati razumijevanja, jebiga, kupili smo auto Bakiru :bih:
starii

#889 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by starii »

mayab wrote:
starii wrote:cuo sam da prosvjetari ovaj mjesec nece dobiti platu...para nema..
Moraju imati razumijevanja, jebiga, kupili smo auto Bakiru :bih:
heheh nije koliko sam saznao pare otisle za gras...zato i policiji kasni..
JoseMujica

#890 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

smijeh često išćera na suze...prije ili kasnije
jazzer

#891 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by jazzer »

U KS nista novo. Strajk za strajkom. Iznenadjuje trazenje ministra Marjanovica za ne odrzavanje istog.
Gdje je ona prica ''radnicko dijete'', ''pun razumjevanja za prosvjetne radnike'' i sl.? Cim se uhvatis u kolo
sa vladarima zaboravis i ko si bio i gdje si pos'o. Da je Esso ministar zaduzen za prosvjetare, strajka ne bi
ni bilo. Nasle bi se pare vec nekako :) . Ovako.. :-)
Prosvjetni radnici na ulicama Sarajeva: Ne želimo pare, vratite nam dostojanstvo
Nekoliko hiljada prosvjetnih radnika iz Kantona Sarajevo (KS) okupilo se na protestnom skupu ispred Vječne vatre, odakle su krenuli prema zgradi Vlade KS.

"Prosvjetni radnici će ovdje "pozdraviti" ministra finansija KS Muhameda Kozadru, a nakon 15 minuta će se uputiti prema zgradi Vlade KS. Na putu do tamo ćemo odati počast ubijenoj djeci Sarajeva", rekao je za Klix.ba predsjednik Samostalnog sindikata srednjeg obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro, koji je rekao da je na ulice izašlo dvije hiljade od ukupno devet hiljada prosvjetnih radnika u KS.

On je rekao da će prosvjetari ispred zgrade Vlade KS protestovati zbog diskriminacije prema njima i zatražit će od Vlade vraćanje digniteta i dostojanstva prosvjetnim radnicima.

"Podršku su nam dali brojni sindikati, organizacije i pojedinci koji će se također obratiti na skupu, Tražimo da se poštuje zakon i kolektivni ugovor i tražimo istu cijenu rada za sve budžetske korisnike", rekao je Sivro, koji je dodao da ne izlaze na ulicu da bi tražili novac nego da bi vratili dostojanstvo.

"Mi djecu nismo uzeli kao taoce. Izlazak prosvjetnih radnika na ulicu je sramota Vlade KS", rekao je Sivro.

Prisutnima se obratio i predsjednik sindikata Srednjeg obrazovanja Faruk Bešlić koji je rekao da ih je Vlada natjerala da na ulici rješavaju svoje probleme, jer nije željela razgovore posljednjih godinu dana.

"Nama je dosta nepravde. Stop napadu na prosvjetne radnike. Ministar obrazovanja je jučer učinio sve da ne dođe do ovog protesta. Poslao je pismo u kojem sugeriše da ne izađemo na proteste, to je sramota. On nije naš ministar. On je ministar direktora", rekao je Bešlić i dodao da je ovo jasna poruka svima u vlasti da razmisle za koga će prosvjetni radnici glasati.

"Ovo nije rušenje Vlade. Samo tražimo prava koja su nam oduzeta", rekao je Bešlić.

Podršku prosvjetnim radnicima su pružiti Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata, Sindikata trgovine KS i Sindikata policije KS, a ispred Vječne vatre se pridružilo i nekoliko sarajevskih glumaca.

Očekuje se da se protestni skup završi u 13 sati.
Innovation

#892 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

U ovoj situaciji traziti povecanje place za 20 %, moze samo onaj koga nije briga za trenutna desavanja u KS. Sto je Sivro promijenio u zadnje vrijeme svoje misljenje i ponasanje to je lako zakljuciti /u cijem kabinetu provodi dane/. :mrgreen:
JoseMujica

#893 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

nemoj napola bolan vego reci ko je u čijoj?
jazzer

#894 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by jazzer »

Innovation wrote:U ovoj situaciji traziti povecanje place za 20 %, moze samo onaj koga nije briga za trenutna desavanja u KS. Sto je Sivro promijenio u zadnje vrijeme svoje misljenje i ponasanje to je lako zakljuciti /u cijem kabinetu provodi dane/. :mrgreen:
Ne primam nista s budzeta pa me savrseno boli za trenutna desavanja u KS. Htjeli su vlast, kupili par glasova da imaju vecinu
pa nek' vladaju. A to sto se radi o ljudima nedoraslim za vodjenje grila, njihov je problem. Prosvjetari, policija i ostali traze
isplatu plata na vrijeme i u skladu sa kolektivnim ugovorima.

A i taj Sirvo gad neki pravi. Dok je sjedio u SDA kabinetima bio je ljudina, gromada intelektualna i svaka druga a
sad' je obicni pakas jer sjedi valjda u nekim drugim kabinetima. Pa sto ga jednostavno ne kupe kao Essu?
Ili im je moral vazniji od fotelja? :)
duh_sa_sjekirom

#895 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by duh_sa_sjekirom »

Innovation wrote:U ovoj situaciji traziti povecanje place za 20 %, moze samo onaj koga nije briga za trenutna desavanja u KS. Sto je Sivro promijenio u zadnje vrijeme svoje misljenje i ponasanje to je lako zakljuciti /u cijem kabinetu provodi dane/. :mrgreen:
Najprije pažljivo, slog po slog, pročitaj šta ljudi traže pa onda komentariši.
a jesi li imao isti stav i kad su poslanici sebi povećavali plaće?
I gdje ti pročita taj procenat 20%? Halucinacija ili...?
iPod

#896 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by iPod »

Pričaš gluposti kao po običaju, jer očito nisi upoznata sa problemom koji datira dugi niz godina. Ako je već tako onda što je Zeljković morao uvoditi Centrotrans i onda iz dana u dan im plaćati ogromne svote novca za prijevoz u Kantonu Sarajevo, da bi sada kada je prigustilo i nema se za plata okrenuo ploču i ko miš se više nigdje ne pojavljuje, pa ako je mangup nek izađe pred ove radnike.
Last edited by iPod on 21/05/2013 12:22, edited 1 time in total.
JoseMujica

#897 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

ne zamjerite biće povlašćena pemzija ;-)
iPod

#898 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by iPod »

Prosvjetari ispred Vlade KS: Ministar Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku
Innovation

#899 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku

Zasto? Zbog koga ili cega? :mrgreen:
ultima_palabra

#900 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by ultima_palabra »