nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#251 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by FOČANSKI PROPISI »

Lud i ponosan wrote:E cuj povecavanje cijene... :-) Mada, kod nas je sve moguce, pa i da redovne platise pokrivaju dug neplatisama koje vlast podrzava i stiti, cim ne zele bahatim i bezobraznim "gradjanima" da stanu u kraj.

Nego, kako se postaje uspjesni menadzer i direktor kao Suad Zeljkovic, bas bih volio da nam oda tajnu svog "uspjeha"?
Jednostavno.Učlani se u SDA i čekaj red.
palamuda

#252 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by palamuda »

neki wrote:
palamuda wrote:
micki125 wrote:fino zvuči izjava da građani koji ne mogu neće ni plaćati poskupljene, što je naravno samo ubleha. kvaka je u tome ko može a ko ne može. tvrdim da četveročlana porodica sa primanjima ispod 2000KM ne može plaćati dodatne namete. no ko da gledam eksperti iz ekspertne vlade će konstatovati da porodica sa 800KM primanja može, i ima, da plaća dodatne namete.

ovdje smo skoro svi u stanju socijalne potrebe, osim naravno, tajkuna i ratnih profitera.

glede cijena grijanja, nije sarajevski kanton samo od neđarića do čaršije. mislim da smo dosta bili taoci gospode koja se grije na toplane, dosta su muzli zajednički budžet. uvesti komercijalne cijene grijanja, prinudnu naplatu, pa ko ne može neka ide živjeti u predgrađe.
Iako nam se često mimoilaze mišljanje ovaj tvoj post potpisujem od riječi do riječi :thumbup: :thumbup:
Cijena centralnog grijanja je prije deset godina izgubila dodir sa realnošću, negdje sam pročitao da bi u idealnoj naplati toplane plivale gasu koji milion mjesečno. Poskupit i uskladit pod hitno ovaj segment. Mene niko ne pita koliko plaćaš kubik plina, a oni prozore otvaraju u januaru.
Po kojoj osnovi?
Ja za stan od 75 kvadrata placam centralno grijanje 1350 km godisnje i jos cim je minus moram ukljucivati grijalicu. Covjek na C.Vili stan od 80 kvadrata zagrijava plinom i plati ukupno do 1200 km godisnje, a jos cijelu godinu je u to ukljuceno i kuhanje i grijanje bojlera. I po tebi i ostalima treba centralno da poskupi? :-)
Cim kasnim sa placanjem jednog racuna stize opomena pred iskljucenje od toplana, a citavom alipasinu i Novom Sarajevu mogu pusiti jer su na jednocijevnom sistemu i prijetiti nekim tuzbama. Na alipasinu u aspeku neki dan covjek se sprda sa jaranom i pokazuje opomenu pred tuzbu za dug od 8 000 km i govori nikad nece platit, a ispred parkirao peug 307.
Jel mu ja trebam konfiskovati ta kola ili ovi eksperi u vladi???
Ovaj tvoj jaran vjerovatno vozi dizela koji sam sebi dosipa gorivo, pa je istu tehnologiju dodao na plinski bojler, to se u Bosni zove upaljač mentalitet.
FOČANSKI PROPISI

#253 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Control panel wrote:
mikasa wrote:Kao postavljac teme cekam nove informacije... Izgleda da ce u Kantonu Sa biti kao u Italiji, svaki mjesec Nova Vlada, a ova expertna zavrsiti kao expresna.
to sto su ovi izaslči iz SBIH-a nema veze sa vecinom u skupstini. moze sve ostati isto ili se oni mogu podijeliti ili mogu preci na drugu stranu. moje je misljenje da se nista nece promijeniti i da je ovdje glavni motiv bio novac. sad ce njima licno ici novac koji je prije stranka dobijala za finansiranje poslanickih grupa.
Jedino rješenje za ove nemoralne tipove su zatvorene liste.
Bosniaqus

#254 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Bosniaqus »

Control panel wrote:
mikasa wrote:Kao postavljac teme cekam nove informacije... Izgleda da ce u Kantonu Sa biti kao u Italiji, svaki mjesec Nova Vlada, a ova expertna zavrsiti kao expresna.
to sto su ovi izaslči iz SBIH-a nema veze sa vecinom u skupstini. moze sve ostati isto ili se oni mogu podijeliti ili mogu preci na drugu stranu. moje je misljenje da se nista nece promijeniti i da je ovdje glavni motiv bio novac. sad ce njima licno ici novac koji je prije stranka dobijala za finansiranje poslanickih grupa.
Uopste tu nije bio novac u pitanju i to govorim kao bivsi clan SBiH, jer sam izasao iz stranke iz istih razloga kao njih cetvero, samo prije nesto manje od godinu dana. Strankom za BiH upravljaju Jerlagic, Heco i Vatric i ona je postala njihovo licno sredstvo za ostvarivanje ciljeva. Niko ovdje mi ne bi vjerovao kakve se tu stvari desavaju, lazi, kriminal i seljakluk.
Ovo vam je primjer ko upravlja tom strankom. To je inace potpredsjednik glavnog odbora, a pored toga lik kojem je dan neuspjesan ako ne slaze barem 100 puta.

dno

#255 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by dno »

Vanserijski kandidati za upravne odbore: Doktori magistarskih nauka sa "poznavanjem opšteg znanja kompjutera“
I drugi konje za trku imaju...

Image
Najveći gaf napravio je potencijalni predsednik UO „Gerontološkog centra“ dr Kosta Todorović koji je u svojoj biografiji napisao da je „doktor magistarskih nauka“.
Image
Profesor književnosti, Đoka Antić, koji je predložen za člana UO „Objedinjena naplata“ kao glavni „štih“ navodi da je više od 25 godina proveo je u Državnoj bezbednosti - kao „operativni radnik“ u Nišu i Gnjilanu, a zatim i kao šef DB u Dimitrovgradu i Nišu, dok je tokom 2006. godine bio i „viši samostalni savetnik direktora BIA“.

U dodatne veštine profesor Antić pak nabraja „sportske aktivnosti rekreativnog tipa, zidarski zanat stečen radeći honorarno tokom studija, gajenje voća i proizvodnja sokova i rakije na sopstvenom imanju“.
Image
Jadranka Bonić, kandidatkinja za člana UO Hitne pomoći, dostavila je biografiju u kojoj je na neverovatan način izmešala ćirilično i latinično pismo
Image
Diplomirani slikar Milan Nikolić, kandidat za člana UO Galerije Likovnih umetnosti u posebna znanja navodi „poznavanje opšteg znanja kompjutera“.

Image
Milan Petković, zamenik glavnog i odgovornog urednika Niške televizije, dostavio je biografiju koristeći font pisanih slova, bez slova č, š, ć, đ...
Još je bolji njegov komentar na situaciju:
Petković: Nisam posalo biografiju u tom fontu

Milan Petković, zamenik glavnog i odgovornog urednika Niške televizije, koji je kandidovan za člana UO Niškog kulturnog centra, izjavio je povodom teksta Vanserijski kandidati za UO, da on nije dostavio svoju biografiju napisanu fontom bez slova č, š, ć, đ.

– Biografiju sam napisao u Times roman ćirilici, jer koristim taj font. Ne znam kako je ovo napisano, nikada taj font nisam koristio i najverovatnije je greška službenika u Skupštini. Kako je moja biografija dostavljena saznao sam iz medija i veoma sam iznenađen jer je onako napisanu nisam poslao - rekao je Petković.
Jelena Vučković, diplomirani ineženjer tehnologije i kandidatkinja za člana UO Medicine rada u lične osobine navela da je spremna da sebe prikaže u najboljem svetlu.

"Mlada sam, perspektivna, ambiciozna, spremna da se angažujem u svakom pogledu i prikažem sebe u najboljem svetlu", navela je u svojoj biografiji Vučkovićeva i dodoala kao radno iskustvo to što je promovisala proizvode i bila PR menadžer fakulteta.

Za sve ove je zajednički moto: cilj opravdava sredstva.

Primitivizam i egoizam ne poznaju nacije, religiju i druge različitosti.
dno

#256 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by dno »

Prpa.ba wrote:Gdje nam je bio @Dno da nam postavi zivotopise starih ministara. :D
Bavim se preživljavanjem (kao i većina nažalost) i čuvanjem obraza u moru beskrupuloznih ljudi sličnih ovima gore.
(Ne, ne pronalazim se u tim aluzijama.)

P.S. Lapsus kalami. Je li sada OK dežurni/a? Ko piše (naročito u brzini) taj i griješi. Ko piše poštapalice i ubacuje smajlije nema tih problema. Nije bitna suština, nego pojava zar ne? :(
Last edited by dno on 11/12/2012 15:47, edited 2 times in total.
dno

#257 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by dno »

ganibeg wrote:Ej dno, piši za Džambasa šta hoćeš, iz sveg se vidi da nisi bio borac u ratu. On je jedini Car koji je s nama išao na liniju a nije posmatrao s IPK šta se dešava u rovu i jedini je koji je s nama djelio svaku konzervu, vjeruj mi. Pitaj borca Halida Mešanovića ko ga je ranjenog nosio pod kišom metaka- upravo taj Car, dok su se drugi vozali u autima s pratijocima. A što je najveći fol, nikad nije bio u SDA, polomiše se svi da skontaju ko ga je tamo stavio, jer su ga ti isti iz SDA penzijonisali pošto nije radio politički već po struci. Možda ovi iz Haga, satro je stručnim radovima sve koji su optuženi, raspitaj se malo. Jedina je frka što je čovjek mirno živio u vikendici a sad će ga jebati takvi ko ti. Jarane, da si jedan dan bio s njim, piso bi drukčije.
Ne pišem ja ni za koga šta hoću, već samo komentarišem ono (i načine na koji su to uradili) što su oni napisali za sebe (o sebi).
Kada budem ja tema, onda možemo pričati o tome gdje sam bio i šta sam radio.
Znači li to (ovo što si napisao iznad) da oni ljudi koji su vrijeme proveli u bolnici, na radnom mjestu, kući sa porodicom, u školi, dijaspori, ili nisu se bili rodili,... nemaju pravo na mišljenje? Da trebaju našim životima da gospodare samo oni koji jesu bili negdje? Kakvi su to aršini?!? :shock:
Ako glavni strateg neke operacije učestvuje u akciji kao običan borac, da to je pohvalno. To je kao da direktor neke velike fabrike siđe u pogon i počne raditi na montažnoj traci. Da, simpatično je na momenat i može izazvati pozitivne reakcije, ali na duže staze to znači da ta fabrika nema budućnosti, jer joj je direktor poludio i umjesto da radi svoj posao, on obavlja tuđi dok njegov ostaje neobavljen. Nažalost rat nije bio igra. Tu su se gubile glave zbog tuđih propusta i neozbiljnosti.
Da budem malo sarkastičan. Ako bi to "biti sa njim dan" značilo zaista da bih "piso drukčije" (isto k'o penziJoner i ti koji si ga proveo sa njim), onda mi je drago što nisam.
Da se razumijemo, hetero sam.
Innovation

#258 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

dno wrote:beskupuloznih
:thumbup:
Banksy

#259 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

13. Decembar 2012. u 13:36
Ministar podržao besplatni doktorski studij za najbolje

Ministar nauke, obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo prof. dr Damir Marjanović održao je sinoć u Sarajevu hitni sastanak sa tzv. 'zlatnim studentima' Univerziteta u Sarajevu (UNSA), odnosno najuspješnijim diplomcima koji su nosioci zlatne značke.
Na sastanku je pokrenuta i inicijativa za formiranje Udruženja nositelja Zlatne značke
Kako smo doznali, sastanak je održan na inicijativu studenata.

U izjavi za portal Radiosarajevo.ba ministar Marjanović je naveo kako je jedan od osnovnih zahtjeva studenata bio da se nositeljima zlatne značke omogući besplatan treći (doktorski) ciklus školovanja. Ministar je podržao ovaj zahtjev te je dogovoreno da studenti o ovom pitanju uobliče i formalnu inicijativu. Potom će se, dodao je ministar, intenzivirati razgovori, unutar Vlade, ali i sa rektorom UNSA-e, na traženju rješenja.

Sutra s privrednicima

Istovremeno, prof. dr Marjanović je najavio i sastanak koji će se sutra (14. decembra) organizovati u Sarajevu, a na kojem će, pored našeg sagovornika, učestvovati i kantonalni ministar privrede Emir Hrenovica te predstavnik kantonalne Privredne komore. Na ovom će se skupu, između ostalog, tražiti načina i delegirati opcije da se 'zlatnim studentima' omogući prilika za brže zaposlenje i sticanje radnog iskustva.

Radiosarajevo.ba kontaktirao je i jednu od studentica koja je sinoć učestvovala na sastanku, Alisu Begović. Kako nam je kazala, prvi put su optimistični i očekuju da ovaj ministar neće ostati samo na riječima, već da je njihov prvi sastanak početak realizacije prepoznatih ideja u djela.

Begović nam je i ispričala kako su se 'zlatni studenti' u Sarajevu okupili prije nekoliko godina kada ih je kolega Amir Bejdić okupio u grupu na Facebooku. „Vrlo brzo smo se organizirali, kolegice i kolege su slali dopise na više adresa sa svojim konkretnim prijedlozima, ali nismo imali većeg uspjeha, jer odgovore ili nismo dobili ili bi dobili u kontekstu da je institucija kojoj je upućen dopis nije nadležna.“

No, ipak, ministar Marjanović je već na prvu poruku odgovorio.

Begović je istakla da su na sastanku upozorili na to da je većina 'zlatnih studenata' ili bez posla ili honorarno radi, bez ikakve su sigurnosti i primanja.

06. Decembar 2012. u 14:59
Konačno: Povratak decertificiranih policajaca na posao

Dvadeset decertificiranih policajaca pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imat će mogućnost da se prijave na konkurs koji će ovo ministarstvo objaviti do kraja sedmice za prijem u radni odnos 170 policijskih službenika, a njima je deset godina bilo uskraćeno ustavno pravo na rad.
Predstavnik policajaca Haris Hrvo kazao je na današnjoj pres-konferenciji da im je sada, u skladu sa zakonskim propisima omogućeno da se prijave na konkurs za određene pozicije bilo da se radi o uniformiranoj policiji ili u administraciji.

Policijski komesar Vahid Ćosić pojasnio je da će se ovim konačno staviti tačka na slučaj decertificiranih policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, dodajući da su pravosnažne sudske presude domaćih i međunarodnih institucija izašle na vidjelo te da iako je pravda spora, ona je dostižna.

„Nastojat ćemo da što kraćim putem omogućimo svim policijskim službenicima da se vrate na policijske pozicije s kojih su bili decertificirani, kako policijskim službenicima tako i starješinama koji su u to vrijeme obnašali dužnost komandira policijske stanice“, istaknuo je Ćosić.

Ministar unutrašnjih poslova KS-a Nermin Pećanac podsjetio je da kada su se decertificirani policajci prijavili na biro za zapošljavanje rečeno im je da ne mogu primati nikakvu naknadu jer su ostali bez posla svojom krivicom. „Tada je međunarodna zajednica imala prvu i zadnju riječ. Svi ovi pripadnici Jedinice za podršku MUPKS-a na sudu su dobili pravosnažnu presudu da nisu krivi i odgovorni za djela koja im se stavljaju na teret.“

Potcrtao je da je danas prilika da se vrati vjera u državu i ljude, te da se ipak i u ovakvoj državi kakva je BiH može nešto promijeniti, dodajući da je jedan od razloga zbog kojih je prihvatio da se vrati na mjesto ministra unutrašnjih poslova upravo slučaj decertificirani policajci.

„Još 2006. ili 2007. dao sam prijedlog zaključka na Skupštini KS da se riješi radnopravni status ovih ljudi, ni slutio nisam da ću biti taj koji će izvršiti taj skupštinski zaključak“, kazao je Pećanac, poručivši da oni nikada nisu bili problem nego rješenje u Sarajevu i garancija sigurnosti te im je sada data mogućnost za egzistenciju do penzije.

Posljedice racije u Zujevini

Podsjećanja radi, rezultat racije u ugostiteljskom objektu "Zujevina", u kojoj su u noći sa 6. na 7. august 1999. učestvovali specijalci MUPKS-a, bio je uručenje otkaza svima njima zbog prekoračenja službenih ovlasti, protupravnog hapšenja, zlostavljanje u vršenju službe te nanošenje tjelesnih povreda.

Iako je IPTF tada bio upoznat o planiranoj akciji, iako je policija pribavila nalog za pretres od ovlaštenog suda, javnosti su plasirane tvrdnje o tome da ovlašteni tužilac nije bio obaviješten o pretresu prije akcije, ali i da čelnici IPTF-a ništa nisu znali unaprijed; 11. decembra 2003. završen je četverogodišnji proces, a presudom Kantonalnog suda 20 bivših specijalaca oslobođeno je svih optužbi.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#260 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Chmoljo »

Sarajevo
Medijska farsa u "novom" MUP-u KS

Posljednjih dana smo se uvjerili da je u vrijeme saobraćajnih špica na stanicama gradskog saobraćaja prisutan veći broj policajaca, što, nesumnjivo, doprinosi prevenciji protivpravnog i nasilničkog ponašanja.

Posljednjih dana smo se uvjerili da je u vrijeme saobraćajnih špica na stanicama gradskog saobraćaja prisutan veći broj policajaca, što, nesumnjivo, doprinosi prevenciji protivpravnog i nasilničkog ponašanja.

1. Policajci čuvaju stajališta javnog prevoza

Međutim, postavlja se pitanje da li su policajci u ovo vrijeme i na ovim mjestima raspoređeni zbog građana ili zbog nečije lične promocije?

Jer, na tramvajskim ili trolejbuskim stajalištima veoma se rijetko ili gotovo nikada ne događaju napadi, ali se oni događaju u našim naseljima, trgovinskim objektima, školama, bankama i sl., te se opravdano postavlja pitanje da li su ovi policajci možda potrebniji negdje drugo.

Policijske službenike raspoređuje policijski komesar a ne ministar, pa je pitanje šta je do sada sprečavalo policijskog komesara da pojača prisustvo policajaca na gradskim ulicama. Očigledno je da policijski komesar, po kriteriju odnosa prema ministru, odlučuje kojeg će ministra „počastiti“ većim brojem policajaca na ulici, čime pokazuje da Upravu policije smatra svojom privatnom organizacijom. Iskazujući simpatije prema novom ministru, tjera policajce na mjesta na kojima i nisu neophodni a sve na račun građana, jer će isti ti policajci za prekovremeni (nepotrebni) rad biti plaćeni iz budžeta koji pune građani Kantona Sarajevo.

2. Konkurs za prijem u radni odnos u MUP-KS

Vlada KS je na svojo sjednici od 1.11.2012. godine dala je saglasnost na prijedlog ministra Budimlića za raspisivanje konkursa u MUP-u KS i pokretanje procedure za prijem 101 novog uposlenika u statusu policijskih službenika, državnih službenika i namještenika. Pored toga, u budžetskom prijedlogu za 2013. godinu, kojeg je dosadašnji ministar Budimlić podnio u septembru 2012. godine, iskazana je potreba za novih 50 policijskih službenika. Dakle, novoimenovana Vlada KS je samo ponovila odnosno objedinila prijedloge za prijem koje je obezbijedila Vlada premijera Fikreta Musića.

Važno je istaći, da je ministar Budimlić, u pogledu broja policijskih službenika za koje se traži saglasnost za upošljavanje, u potpunosti bio ograničen zahtjevom koji je uputio policijski komesar, a koji se svojim aktima prema ministru, odnosno u budžetskim zahtjevima za 2012. 2013. izjasnio o potrebi prijema i obuke po 50 policijskih službenika.

Međutim, činjenica je da u MUP-u KS ne postoji 150 upražnjenih ili nepopunjenih radnih mjesta sa činom policajac. Očigledno se priprema još jedna vratolomija komesara Ćosića i njegove SDA komisije za činovanje (Rabija Čampara i Halid Ganija) kojom će podobne i priučene policajce sa „večernjim fakultetima“ za lutkare ili kojekakve menadžere, proizvesti u policijske činove rezervisane za radna mjesta za koja se predviđa visoka školska sprema, a radna mjesta sa srednjom školom (što su ona sa činom policajac) popuniti mladim diplomiranim kriminalistima, pravnicima ili ekonomistima sa Sarajevskog univerziteta, čime bi nastavili dobro isprobanu metodu iživljavanja nad mladim stručnjacima koji nekako dođu do uposlenja ali ih izbace na ulicu u patrolne službe.

Ovo je očigledno pokušaj političke promocije novog ministra i policijskog komesara, čime se želi skrenuti pažnja sa suštinskih problema koji se odnose na rezultate koje postižu ili, bolje reći, ne postiže preko 1300 policajaca pod komandom nesposobnog i korumpiranog komesara Ćosića, koji svoj nerad pokušava opravdati isključivo nedostatkom policajaca, što je daleko od istine. Jedino u čemu je Ćosić uspješan je na naguravanje omiljenih i podobnih policajaca u kancelarije, zaduživanje istih najnovijim službenim automobilima i obezbjeđenje sekretarica za iste. Ne sumnjamo da će i ovu aktivnost iskoristiti da iz operativnog rada skloni svoje poslušnike koji će i dalje primati maksimalni dodatak od 30% na platu koje trebaju zaraditi kroz operativni a ne administrativni i kancelarijski posao.

3. Decertifcirani policajci

Briga o decertificiranim policajcima je hvale vrijedna. Ipak, zaboravlja se da je upravo dosadašnji ministar Budimlić bio prvi koji je, nakon dugog perioda, pozvao te osobe, te im u ime građana i Vlade Kantona Sarajeva iskazao zahvalnost.

Međutim, pitanje je kako će na zakonit način policajci biti vraćeni na njihova radna mjesta, jer je prijem u radni odnos u MUP KS definisan Zakonom o policijskim službenicima Kantona Sarajevo i podrazumijeva konkursnu proceduru. Tako, prema članu 46. Zakona o policijskim službenicima pod opštim uslovima za zapošljavanje policijskih službenika, između ostalog, propisano je da za čin „policajac“ (srednja stručna sprema) osoba nije starija od 27 godina, dok za čin „mlađi inspektor“ nije starija od 35 godina.

Potsjećamo da su na taj način, kroz konkurs za administrativna radna mjesta, ali bez pres konferencija i samoreklame, ove osobe bile pozvane u MUP KS i ranije.

U ovakvom, zakonom propisanom sistemu nemoguće je očekivati pravednu, objektivnu i od komesara odobrenu odluku drugostepenog organa, koji konačno odlučuje o pravima i obavezama policijskih službenika. O svemu ovome je ministar Budimlić pokušao ne samo govoriti, već i konkretnim prijedlozima promijeniti ovaj diskriminacijski radnopravni sistem.

(KO SDP BiH Sarajevo)
sinergija

#261 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

hoce li ministar vratiti pare ljudima koji su platili po 60 KM za ljekarsko uvjerenje.
prvo su rekli da treba, pa par stotina ljudi izvadilo ljekarsko, pa onda (kada su se nakupili para u Mupovoj ambulanti) objavili ispravku konkursa i rekli da ljekasrko treba samo onima koji budu primljeni. :shock:
Control panel

#262 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

ucinak expertne vlade za ovaj prvi mjesec od kad su sjeli u fotelje.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121222123
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221153
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221023
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220140
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220003
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121217103
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121216105
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121215064
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121213129
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121212191
http://www.klix.ba/vijesti/bih/priprema ... /121211129
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /121210080
http://www.klix.ba/vijesti/bih/poceo-pr ... /121210093
http://www.klix.ba/vijesti/bih/povecan- ... /121209044
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /121208069
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-skend ... /121208052
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121207161
http://www.klix.ba/vijesti/bih/policajc ... /121207001
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121205146
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121205038
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stavljen ... /121204074
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121204037
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130075
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121202041
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121201063
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130097
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121129135
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121128076
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121126060
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vandali- ... /121123122
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121123088
FOČANSKI PROPISI

#263 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Control panel wrote:ucinak expertne vlade za ovaj prvi mjesec od kad su sjeli u fotelje.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121222123
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221153
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121221023
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220140
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121220003
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121217103
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121216105
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121215064
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121213129
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121212191
http://www.klix.ba/vijesti/bih/priprema ... /121211129
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /121210080
http://www.klix.ba/vijesti/bih/poceo-pr ... /121210093
http://www.klix.ba/vijesti/bih/povecan- ... /121209044
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /121208069
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-skend ... /121208052
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121207161
http://www.klix.ba/vijesti/bih/policajc ... /121207001
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121205146
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121205038
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stavljen ... /121204074
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121204037
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130075
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121202041
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121201063
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121130097
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pecanac- ... /121129135
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121128076
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121126060
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vandali- ... /121123122
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121123088
Šta ste očekivali,med i mlijeko ili zlatne kašike?
Glasajte nesretnici,glasajte!
nosara

#265 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by nosara »

Logicno, ista govna...
Banksy

#266 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

Jel' se ovo SDA i SDP nadmeću u nabrajanju zločina i kriminalnih djela počinjenih tokom trajanja njihovih vladavina ...
Priznajemo samo egzaktne pokazatelje, pojedinačno: broj ubojstava, oružanih pljački, razbojništava, provala, sitnih krađa i ostalih prijestupa, sve jedno po jedno ovaj đuture spisak ne priznajemo ...
nosara

#267 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by nosara »

Banksy wrote:Jel' se ovo SDA i SDP nadmeću u nabrajanju zločina i kriminalnih djela počinjenih tokom trajanja njihovih vladavina ...
Priznajemo samo egzaktne pokazatelje, pojedinačno: broj ubojstava, oružanih pljački, razbojništava, provala, sitnih krađa i ostalih prijestupa, sve jedno po jedno ovaj đuture spisak ne priznajemo ...
:lol:
Banksy

#268 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

nosara wrote:
Banksy wrote:Jel' se ovo SDA i SDP nadmeću u nabrajanju zločina i kriminalnih djela počinjenih tokom trajanja njihovih vladavina ...
U sretnijim državama takmiče se u broju izgrađenih kilometara autoputeva, broju novootvorenih radnih mjesta, projektima zapošljavanja mladih, zbrinjavanja starih ... kod nas broje mrtve ...
nosara

#269 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote:
U sretnijim državama takmiče se u broju izgrađenih kilometara autoputeva, broju novootvorenih radnih mjesta, projektima zapošljavanja mladih, zbrinjavanja starih ... kod nas broje mrtve ...
U drzavama, pa jos sretnijim...? Teski zadaci... :-?
StupskaBitanga

#270 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

tik tak tik tak i ovima dolazi kraj
Innovation

#271 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

:lol: :run:
Control panel

#272 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

Prpa.ba wrote:
Control panel wrote:ucinak expertne vlade za ovaj prvi mjesec od kad su sjeli u fotelje.
Experti i Zlajinina sexpertna druzina Superhikova su tu negdje:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121113154
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121111098
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121111012
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121109174
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121109166
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121109164
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121118042
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121118037
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121114157
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121114067
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 121114056#
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121102122
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121103026
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 121108001#

pa eto svi su govorili da je prethodni ministar odgovoran. pa ste svi ocekivali da ce pecanac preko noci promijeniti st(R)anje. necu reci da je on kriv ili odgovoran. kriva je SDA jer ona drzi policiju usvojim rukama vec dugi niz godina. i koji god ministar dodje i zbilo koje opcije bice onako kako sda kaze ili ce ga unistiti kao sto su unistili budimlica.
Control panel

#273 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

samo hocu da ukazem da se nista nije promijenilo smjenom ministra.
problem je u policijskim strukturama. jer sa njima sda upravlja.
StupskaBitanga

#274 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

hit dana
Stepen sigurnosti u Kantonu Sarajevo je bolji u ovom trenutku nego što je bio, ali ni blizu onoga što mi želimo, a želimo više i želimo bolje, rekao je na današnjem druženju s novinarima Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo
jazzer

#275 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by jazzer »

StupskaBitanga wrote:hit dana
Stepen sigurnosti u Kantonu Sarajevo je bolji u ovom trenutku nego što je bio, ali ni blizu onoga što mi želimo, a želimo više i želimo bolje, rekao je na današnjem druženju s novinarima Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo
hit ili shit dana? :)
Post Reply