nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#226 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sabina1 »

Ne znam zbog čega se bunite ?
Musićeva vlada je bila najavila poskupljenje vode jer ona ide "uzbrdo".
Raja je zagalamila, voda se opet vratila na "nizbrdo" i ne poskupi.
Zeljkovićeva vlada nije dala nikakav argument, tako da ni ovo nizbrdo-uzbrdo ne pije vode.
Ni to što smo pod restrikcijama isto ne pije vode (mora se , Sarajevo je locirano 22 km jugositočno od Kaira pa se mora štediti voda , jbg - Sahara).
A raja šuti.
Znači - dobro joj je.

Iskali smo - eto nam ga ;-)
A silno su u pravu ovi što linkuju CIK-ove službene stranice sa rezultatima posljednjih lokalnih izbora ;-)
Svaka čast :thumbup:
Innovation

#227 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

Petrovic je lijepo obrazlozio, zbog cega mora doci do poskupljenja komunalnih usluga. Istovremeno ce se raditi socijalni program, kako bi se oni, koji tu cijenu ne mogu podnijeti subvencionirali.
udrch

#228 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by udrch »

palamuda wrote:Konačno neko da se sjeti da nisu građani Sarajeva samo oni koji imaju centralno, mene niko ne pita na šta ću se grijat i jesam li socijalna kategorija, a na Grbavici i Alipašinu prozore otvaraju jer im je vruće, nego šta nego poskupit pogotovo cijene grijanja u skladu sa poskupljenjima enervgije zadnjih desetak godina od kad se kupuje socijalni mir gladeći niz dlaku korisnike usluga toplana.
zbog tih istih prije par godina nam prvo isključiše plin, ne pitajući nas imamo li makar kvarcnu grijalicu u kući, pa nam onda na račun dodaše da plaćamo ratni dug..
jebote, niti sam živio tad u ovom gradu, bio sam na deset puta gorem mjestu, gdje ni struje nije bilo od aprila 1992. godine, a gdje se na kraju desio i genocid..
čak i moj priključak datira iz 2003- godine, ali džaba..

grijanje svima koji se griju preko Toplana povećati bar 50% dok ne otplate dug, neka se između sebe dogovaraju ko je platio, a ko nije..

voda je već drugi par cipela, kada smanje gubitke u distributivnoj mreži neka povećavaju cijenu ako treba..
lord-executioner

#229 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by lord-executioner »

Ja se skromno predlazem za sljedeceg ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice pri Vijecu ministara BiH.

Kao svoje kompetencije isticem cinjenicu da sam volontirao dvije godine i obavljao zaista odgovorne poslove, pa sam u skladu s tim i kompetentan, u poredjenju sa kantonalnim ministrom u KS-u, da sjednem u datu fotelju pri kojem cu konzistentnom sjedenju savjesno i odgovorno obnašati povjerenu mi funkciju. :D :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#230 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Innovation wrote:Petrovic je lijepo obrazlozio, zbog cega mora doci do poskupljenja komunalnih usluga. Istovremeno ce se raditi socijalni program, kako bi se oni, koji tu cijenu ne mogu podnijeti subvencionirali.
Je l' isti princip subvencije kao sto je ustanovila vlada SDA kada su uvodili istu PDV stopu, i rekli da nece biti poskupljenja, a ako slucajno nesto i poskupi, napravit ce se fondovi za subvenciju ugrozenih kategorija.

Odlicno funkcionise sve to, vidimo :-) :D :run:
Innovation

#231 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

Pa jeli to sad i Petrovic nevalja, a SBB.ovci kazu, toliko je dobar da je ostao i u ovoj Vladi, ali postuje instrukcije one Vlade. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#232 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Ma ne interesuje me ko je ministar, da mi je babo :D (a Petrovic, bas onako vizionar i expert, znamo svi :lol: )
Nervira me suplja prica, o subvencijama i socijalnim programina, a nikada se nista ne realizuje..cisto neki vid dimne zavjese pred uvodjenje novih poreza, PDV-a, ili sada poskupljenja energenata.

Tragikomicna prica, zaista.
Dee-Dee_13

#233 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Dee-Dee_13 »

Novi ministar obrazovanja ima oficijelni page na facebook-u, i svakodnevno ga azurira. Objavljuje sve aktivnosti koje sprovodi i odgovara na svako postavljeno pitanje, svima. Sve javno i transparentno :-D Sad za sad za svaku pohvalu...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#234 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Chmoljo »

prema onome što sam čuo, tom čovjeku teško da iko može pera odbiti, tako da to ne predstavlja neko iznenađenje.
FOČANSKI PROPISI

#235 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by FOČANSKI PROPISI »

Chmoljo wrote:prema onome što sam čuo, tom čovjeku teško da iko može pera odbiti, tako da to ne predstavlja neko iznenađenje.
Čovjek je ozbiljno shvatio svoj posao,jučer je obišao Grafičku školu na Ilidži,što nije uradio ni jedan ministar u istoriji K.S. (Onako,šeretski,pješice)
mikasa

#236 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by mikasa »

Kao postavljac teme cekam nove informacije... Izgleda da ce u Kantonu Sa biti kao u Italiji, svaki mjesec Nova Vlada, a ova expertna zavrsiti kao expresna.
Control panel

#237 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

mikasa wrote:Kao postavljac teme cekam nove informacije... Izgleda da ce u Kantonu Sa biti kao u Italiji, svaki mjesec Nova Vlada, a ova expertna zavrsiti kao expresna.
to sto su ovi izaslči iz SBIH-a nema veze sa vecinom u skupstini. moze sve ostati isto ili se oni mogu podijeliti ili mogu preci na drugu stranu. moje je misljenje da se nista nece promijeniti i da je ovdje glavni motiv bio novac. sad ce njima licno ici novac koji je prije stranka dobijala za finansiranje poslanickih grupa.
mikasa

#238 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by mikasa »

Control panel wrote:
mikasa wrote:Kao postavljac teme cekam nove informacije... Izgleda da ce u Kantonu Sa biti kao u Italiji, svaki mjesec Nova Vlada, a ova expertna zavrsiti kao expresna.
to sto su ovi izaslči iz SBIH-a nema veze sa vecinom u skupstini. moze sve ostati isto ili se oni mogu podijeliti ili mogu preci na drugu stranu. moje je misljenje da se nista nece promijeniti i da je ovdje glavni motiv bio novac. sad ce njima licno ici novac koji je prije stranka dobijala za finansiranje poslanickih grupa.
Nisam bas siguran jer ako se samo jedan od ove cetvorice prikloni SDP-SBB, eto nove vlade. A druga opcija je da sad mogu ucijenjivati i SDA pa traziti cak dva ministarstva jer kad moze Radeljas imati svog ministra, mogu i oni.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#239 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Dee-Dee_13 wrote:Novi ministar obrazovanja ima oficijelni page na facebook-u, i svakodnevno ga azurira. Objavljuje sve aktivnosti koje sprovodi i odgovara na svako postavljeno pitanje, svima. Sve javno i transparentno :-D Sad za sad za svaku pohvalu...
Formula za rjesenje trenutne situacije je da svi ministri budu poput ministra Marjanovica, ukljucujuci i mandatara, u prevodu- da vlada bude skup pravih i realnih EXPERATA u svojim oblastima.

Utopija, znam..ali....
mikasa

#240 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by mikasa »

-LIBERO- wrote:
Dee-Dee_13 wrote:Novi ministar obrazovanja ima oficijelni page na facebook-u, i svakodnevno ga azurira. Objavljuje sve aktivnosti koje sprovodi i odgovara na svako postavljeno pitanje, svima. Sve javno i transparentno :-D Sad za sad za svaku pohvalu...
Formula za rjesenje trenutne situacije je da svi ministri budu poput ministra Marjanovica, ukljucujuci i mandatara, u prevodu- da vlada bude skup pravih i realnih EXPERATA u svojim oblastima.

Utopija, znam..ali....
Mozda ce neko i docekati...
FOČANSKI PROPISI

#241 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by FOČANSKI PROPISI »

-LIBERO- wrote:

Utopija, znam..ali....
Uz malu opasku.
Nisu mu minđuše ,baš,dobar primjer djeci.
Ne volem

#242 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Ne volem »

Ne u predgrađe
već tamo odkud dođe
zastavnik22

#243 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by zastavnik22 »

micki125 wrote:
Ne volem wrote:Ne u predgrađe
već tamo odkud dođe
svi smo mi od nekud došli, ili ti možda misliš da su neki Bogom dati u Sarajevo pri samom postanku svijeta?
Malo diskusija ode u pogresnom pravcu.Nema veze ko je odakle dosao i ko je gdje bio, bitno je da su komunalna preduzeca vodjena pogresno i da zbog nepostojanja pravnog sistema ispastaju gradjani koji su redovne platise.
Predlazem da javno svako prozove na ovom forumu komsiju za kojeg pouzdano zna da ne placa troskove ili da onda brate niko ne placa ni grijanje ni vodu.Problem je rijesive prirode ili prinudna naplata ili mu uzmes stan naplati potrazivanja i to je to, a mozes i preko cipsa obustava izdavanja licnih dokumenata i registracije vozila.Znaci nacin postoji samo je pitanje volje. :bih:
palamuda

#244 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by palamuda »

micki125 wrote:fino zvuči izjava da građani koji ne mogu neće ni plaćati poskupljene, što je naravno samo ubleha. kvaka je u tome ko može a ko ne može. tvrdim da četveročlana porodica sa primanjima ispod 2000KM ne može plaćati dodatne namete. no ko da gledam eksperti iz ekspertne vlade će konstatovati da porodica sa 800KM primanja može, i ima, da plaća dodatne namete.

ovdje smo skoro svi u stanju socijalne potrebe, osim naravno, tajkuna i ratnih profitera.

glede cijena grijanja, nije sarajevski kanton samo od neđarića do čaršije. mislim da smo dosta bili taoci gospode koja se grije na toplane, dosta su muzli zajednički budžet. uvesti komercijalne cijene grijanja, prinudnu naplatu, pa ko ne može neka ide živjeti u predgrađe.
Iako nam se često mimoilaze mišljanje ovaj tvoj post potpisujem od riječi do riječi :thumbup: :thumbup:
Cijena centralnog grijanja je prije deset godina izgubila dodir sa realnošću, negdje sam pročitao da bi u idealnoj naplati toplane plivale gasu koji milion mjesečno. Poskupit i uskladit pod hitno ovaj segment. Mene niko ne pita koliko plaćaš kubik plina, a oni prozore otvaraju u januaru.
neki

#245 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by neki »

palamuda wrote:
micki125 wrote:fino zvuči izjava da građani koji ne mogu neće ni plaćati poskupljene, što je naravno samo ubleha. kvaka je u tome ko može a ko ne može. tvrdim da četveročlana porodica sa primanjima ispod 2000KM ne može plaćati dodatne namete. no ko da gledam eksperti iz ekspertne vlade će konstatovati da porodica sa 800KM primanja može, i ima, da plaća dodatne namete.

ovdje smo skoro svi u stanju socijalne potrebe, osim naravno, tajkuna i ratnih profitera.

glede cijena grijanja, nije sarajevski kanton samo od neđarića do čaršije. mislim da smo dosta bili taoci gospode koja se grije na toplane, dosta su muzli zajednički budžet. uvesti komercijalne cijene grijanja, prinudnu naplatu, pa ko ne može neka ide živjeti u predgrađe.
Iako nam se često mimoilaze mišljanje ovaj tvoj post potpisujem od riječi do riječi :thumbup: :thumbup:
Cijena centralnog grijanja je prije deset godina izgubila dodir sa realnošću, negdje sam pročitao da bi u idealnoj naplati toplane plivale gasu koji milion mjesečno. Poskupit i uskladit pod hitno ovaj segment. Mene niko ne pita koliko plaćaš kubik plina, a oni prozore otvaraju u januaru.
Po kojoj osnovi?
Ja za stan od 75 kvadrata placam centralno grijanje 1350 km godisnje i jos cim je minus moram ukljucivati grijalicu. Covjek na C.Vili stan od 80 kvadrata zagrijava plinom i plati ukupno do 1200 km godisnje, a jos cijelu godinu je u to ukljuceno i kuhanje i grijanje bojlera. I po tebi i ostalima treba centralno da poskupi? :-)
Cim kasnim sa placanjem jednog racuna stize opomena pred iskljucenje od toplana, a citavom alipasinu i Novom Sarajevu mogu pusiti jer su na jednocijevnom sistemu i prijetiti nekim tuzbama. Na alipasinu u aspeku neki dan covjek se sprda sa jaranom i pokazuje opomenu pred tuzbu za dug od 8 000 km i govori nikad nece platit, a ispred parkirao peug 307.
Jel mu ja trebam konfiskovati ta kola ili ovi eksperi u vladi???
Erased

#246 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Erased »

Nažalost, sirotinja ti živi u gradu i pravi ovoliki dug. Ja kad prođem kroz predgrađa padnem u nesvijest od kuća i avlija. A u gradu, pa dovoljno je da vidiš zgradu hotela Zagreb i da ti bude jasno kakvi smo mi to građani, odnosno oni koji nas vode.
neki

#247 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by neki »

micki125 wrote:
neki wrote:
palamuda wrote:Iako nam se često mimoilaze mišljanje ovaj tvoj post potpisujem od riječi do riječi :thumbup: :thumbup:
Po kojoj osnovi?
Ja za stan od 75 kvadrata placam centralno grijanje 1350 km godisnje i jos cim je minus moram ukljucivati grijalicu. Covjek na C.Vili stan od 80 kvadrata zagrijava plinom i plati ukupno do 1200 km godisnje, a jos cijelu godinu je u to ukljuceno i kuhanje i grijanje bojlera. I po tebi i ostalima treba centralno da poskupi? :-)
Cim kasnim sa placanjem jednog racuna stize opomena pred iskljucenje od toplana, a citavom alipasinu i Novom Sarajevu mogu pusiti jer su na jednocijevnom sistemu i prijetiti nekim tuzbama. Na alipasinu u aspeku neki dan covjek se sprda sa jaranom i pokazuje opomenu pred tuzbu za dug od 8 000 km i govori nikad nece platit, a ispred parkirao peug 307.
Jel mu ja trebam konfiskovati ta kola ili ovi eksperi u vladi???
pa kolektivno otkažite grijanje toplanama i uvedite vlastito, isključite čitavu zgradu. i u čemu je problem, zašto to ne radite?
Vrlo rado, jer bih grijanjem na struju prosao jeftinije, ali hajde ti na to nagovori i ostalih 90 stanara u zgradi i onda jos dobij dozvolu od toplana za iskljucenje sa sistema.
Mada to i nije poenta mog posta, nego cinjenica da je prostor iste povrsine povoljnije zagrijavati plinom nego centralnim grijanjem i nema smisla dug toplana od 70 miliona vracati poskupljenjem usluga nego prisilnom naplatom od neplatisa. Poskupljenje ce samo povecati dugove i smanjiti naplatu..
neki

#248 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by neki »

micki125 wrote:
neki wrote:[qu
Vrlo rado, jer bih grijanjem na struju prosao jeftinije, ali hajde ti na to nagovori i ostalih 90 stanara u zgradi i onda jos dobij dozvolu od toplana za iskljucenje sa sistema.
Mada to i nije poenta mog posta, nego cinjenica da je prostor iste povrsine povoljnije zagrijavati plinom nego centralnim grijanjem i nema smisla dug toplana od 70 miliona vracati poskupljenjem usluga nego prisilnom naplatom od neplatisa. Poskupljenje ce samo povecati dugove i smanjiti naplatu..
dozvolu ćete odmah dobiti. samo trebate biti složni i svi to htjeti. ako je jefitinije to što ti kažeš onda ne vidim niti jednog razloga zašto neko od stanara to nebi htio.
Ako ja tako kazem, ne znaci da isto misle i ostali. I kao sto rekoh, to nije poenta mog posta, nego besmislenost povecanja cijena
VjecitiStudent

#249 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by VjecitiStudent »

Kakve su trenutne cijene grijanja kod Toplana?
Haris.ba

#250 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Haris.ba »

neki wrote:Ja za stan od 75 kvadrata placam centralno grijanje 1350 km godisnje i jos cim je minus moram ukljucivati grijalicu. Covjek na C.Vili stan od 80 kvadrata zagrijava plinom i plati ukupno do 1200 km godisnje, a jos cijelu godinu je u to ukljuceno i kuhanje i grijanje bojlera. I po tebi i ostalima treba centralno da poskupi?
Mislim da se previdjelo, da čovjek sa Čvile stan "zagrijava", a ne grije. Možda je takva pozicija stana, ekstra prozori, izolacija...pa to uspije. Ogromnom prosjeku stanova ako hoće da se ugriju, a ne zagriju - taj iznos je teško postići.

A ja godinama pišem kako je nepravedno da svi mi subvencioniramo grijanje građana na toplanama. Jest, to je najbolje sa ekološke strane, i to bi trebao biti ekonomski najpovoljniji oblik grijanja. Al' kad na kraju pokrivanje dugova Toplana moramo svi mi snositi, nije pošteno.

Problem sa ovim poskupljenjem je što će se stati na tome. A npr. subvencije, ili olakšice za one koji koriste "čišći" način zagrijavanja će izostati. Zašto ne pokrenuti dugoročni cilj smanjenja grijanja na klasični ugalj i drva. I gdje god se to isplati ići na npr. grijanje na pelete i struju. Imamo Biru da pravi klime :), a imamo i domaće kotlove i valjda nešta drva za pelete.
Post Reply