a on govori sindikat instrumentaliziran od sdpa
jedno radi u školi drugo nezaposleno + beba i podstanari
a plate nema 35 dana
kako ti ljudi žive
Sta se cudis tim bestidnim bljuvotinama? Zeljkovic, Kozadra i familija koja hara Kantonom, otimaju koricu hljeba iz usta i tog djeteta i koricu hljeba iz usta jos od preko 20 000 ljudi u Kantonu Sarajevo koje su diektno ili indirektno pokrali i kradu i dalje bez truna stida. Mogu i jedan i drugi i jso vise od toga. Ostaviti desetine miliona maraka gubitaka iza sebe ili se snaci kao sto se snasao Muhamed Kozadra koji za obicnom covjeku nezamislive cifre izdaje nekretnine po Vogosci stecene postenim radom, za razliku od rada ljudi zaposlenih u kulturi i obrazovanju, ciji rad kako ovaj silnik i primitivac iz Rogatice kaze, ne proizvodi vrijednost i jos uvjerljivo glumiti socijalnu osjetljivost, e za to im treba skinuti kapu. Stotine hiljada ljudi u Kantonu Sarajevo nije bolje ni zasluzilo, cim dopustaju da im svakojak olos i dalje baca prasinu u oci i podvaljuje sarene laze.Sta ce jos biti kad potpuno legne i ono malo infrastrukture izgradjene u socijalizmu, a koju eksperti i oni prije njih nisu unistili i opuhali. U doba mracnog socijalizma, Sarajevo se ni iz cega izgradilo za relativno kratak period i od kasabe postalo grad, dobilo Olimpijadu, brojne obrazovne i kulturne istitucije, privredne gigante u svjetsim okvirima kakvi su bili Energoinvest, Hidrogradnja, Sipad... Prije manje od 48 sati smo usli u 2014. godinu i vise nemamo ni stalnu javnu rasvjetu, cak ni u centru grada kroz koji se ne moze proci od prosjaka i ljudi koji prodaju sitnice i skupljaju novac za oboljelu djecu, Ferhadija lici na vasar u Puracicu, ali zato imamo klasu bogatih koja nas moze ravnopravno predstavljati medju bogatasima u evropskim okvirima. I na njih i na sebe zbog njih moramo biti ponosni!Black swan wrote:prosvjetarima nema plata od kraja novembra
a on govori sindikat instrumentaliziran od sdpa![]()
jedno radi u školi drugo nezaposleno + beba i podstanari
a plate nema 35 dana
kako ti ljudi žive
Pridruzujem se zeljama...dabogda zivio dugo i bolovao teskoMVeis wrote:zeljković je uskratio kantonu proslavu nove godine jer je uposlenicima prvi put od nastanka države ukrao dvije plate u godini! dabogda mu zemlja ne dala u sebe!
Postoji li neka peticija ili bilo kakav oblik mirnog otpora koji bi nam omogucio da se rijesimo ove vlade???Control panel wrote:![]()
zao mi ljudi, koji ni najmanje nisu krivi sto su im u septembru 2012. godinu skrojile sudbinu Hanka, Radeljas, Cardzic, Backovic, Zekovic, Juricka, Pecanac, besim i co. i na vlast doveli SDA, a SDA im zauzvrat omogucila da uzimaju (otimaju) nemilice od naroda.
samo izbori. ili promjena pralamentarne vecine. sto je trenutno zbog licnih interesa nemoguce.njonjica wrote:Postoji li neka peticija ili bilo kakav oblik mirnog otpora koji bi nam omogucio da se rijesimo ove vlade???Control panel wrote:![]()
zao mi ljudi, koji ni najmanje nisu krivi sto su im u septembru 2012. godinu skrojile sudbinu Hanka, Radeljas, Cardzic, Backovic, Zekovic, Juricka, Pecanac, besim i co. i na vlast doveli SDA, a SDA im zauzvrat omogucila da uzimaju (otimaju) nemilice od naroda.
Ja potpisujem, samo recite gdje treba.
Svakako je njihov dolazak na kantonalni tron rezultat spekulacija a ne volja naroda.
Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.njonjica wrote:
Postoji li neka peticija ili bilo kakav oblik mirnog otpora koji bi nam omogucio da se rijesimo ove vlade???
Svakako je njihov dolazak na kantonalni tron rezultat spekulacija a ne volja naroda.
"Vladu pravi onaj ko skupi skupštinsku većinu"Styling wrote:Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.njonjica wrote:
Postoji li neka peticija ili bilo kakav oblik mirnog otpora koji bi nam omogucio da se rijesimo ove vlade???
Protiv ovakvih postupaka postoji instrument kojim bi se ponovo uspostavio red, a taj instrument je narod koji ce potpisati peticiju da ovi odu s vlasti. Oni za mene nisu legitimna vlast i neka ne lazu da rade u interesu gradjana. Jedini interes za koji rade je njihov licni.

E ako ovi tvoji nemaju licnih interesa, onda bi trebali oni...Control panel wrote:samo izbori. ili promjena pralamentarne vecine. sto je trenutno zbog licnih interesa nemoguce.njonjica wrote:Postoji li neka peticija ili bilo kakav oblik mirnog otpora koji bi nam omogucio da se rijesimo ove vlade???Control panel wrote:![]()
SDP 8
SBB 7
NS 2
fali 1 a da nema licnih interesa
Smijesno, oprostite, ali ovo je na nivou petogodisnjeg djeteta.Styling wrote:
Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Protiv ovakvih postupaka postoji instrument kojim bi se ponovo uspostavio red, a taj instrument je narod koji ce potpisati peticiju da ovi odu s vlasti. Oni za mene nisu legitimna vlast i neka ne lazu da rade u interesu gradjana. Jedini interes za koji rade je njihov licni.
Kad se samo sjetim pocetaka, radosti, uzbudjenja i entuzijazma forumskih minderasa... "Eksperti dolaze", drmalo je forumom...-LIBERO- wrote:Gore vlade i parlamentarne vecine nije bilo do sada. To je sasvim sigurno. Pa da je otac moj dio te price i tala.
A da je SDA organizator svega toga, to je apsolutno istinito. Zato i trebaju najvise da odgovaraju za ovo stanje u KS.
Da ako trenutna vlada ne radi dobro i ako se većina skupi na LEGITIMAN način a ne korupcijom.VjecitiStudent wrote:"Vladu pravi onaj ko skupi skupštinsku većinu"Styling wrote:Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.njonjica wrote:
Hajde, pametnice, da vidimo šta bi ti uradio da promijeniš stanje?Akibh wrote:Smijesno, oprostite, ali ovo je na nivou petogodisnjeg djeteta.Styling wrote:
Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Sta bi 4.06.2012.g.?Styling wrote:Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Kako vlada radi je potpuno nebitno, smjenjuje je i postavlja drugu onaj ko skupi dovoljno ruku za skupstinsku vecinu.Styling wrote:Da ako trenutna vlada ne radi dobro i ako se većina skupi na LEGITIMAN način a ne korupcijom.VjecitiStudent wrote:"Vladu pravi onaj ko skupi skupštinsku većinu"Styling wrote: Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Kako, bolan, nije bitno kako vlada radi? Znaci, bez obzira koliko dobra bila neka vlada neka stranka koja ima dovoljno para da kupi glasove moze je smijeniti? Ta logika zivi samo kod nas.VjecitiStudent wrote:Kako vlada radi je potpuno nebitno, smjenjuje je i postavlja drugu onaj ko skupi dovoljno ruku za skupstinsku vecinu.Styling wrote:Da ako trenutna vlada ne radi dobro i ako se većina skupi na LEGITIMAN način a ne korupcijom.VjecitiStudent wrote:
"Vladu pravi onaj ko skupi skupštinsku većinu"
Jel' iko iz SDP-a prijavio korupciju tuzilastvu?
Zlatka ti, pronadji taj dio u kojem pise da se dobra vlada ne moze smijenitiStyling wrote:Kako, bolan, nije bitno kako vlada radi? Znaci, bez obzira koliko dobra bila neka vlada neka stranka koja ima dovoljno para da kupi glasove moze je smijeniti? Ta logika zivi samo kod nas.VjecitiStudent wrote:Kako vlada radi je potpuno nebitno, smjenjuje je i postavlja drugu onaj ko skupi dovoljno ruku za skupstinsku vecinu.Styling wrote: Da ako trenutna vlada ne radi dobro i ako se većina skupi na LEGITIMAN način a ne korupcijom.
Jel' iko iz SDP-a prijavio korupciju tuzilastvu?
Sto se tice prijave korupcije...ne mozes prijaviti nesto sto nisi snimio niti uslikao i za sta nemas materijalni dokaz....ali ipak znas da postoji i da se koristi kao sredstvo privole.
nije ni tebi lako. valja braniti neodbranjivo.Akibh wrote:
E ako ovi tvoji nemaju licnih interesa, onda bi trebali oni...
Sta ima veze sto su napravili 100 miliona minusa, oni u stvari rade za narod...
Pa kako vas nije sramota vise?
I tebe su raja provalila ovdje na klixu da te SDP zaposlio na budzet, dzaba ti bez obraza, po svom...
Matematicki da ali u stvarnosti pogresno, nije problem u 1 glasu vec u:Control panel wrote: samo izbori. ili promjena pralamentarne vecine. sto je trenutno zbog licnih interesa nemoguce.
SDP 8
SBB 7
NS 2
fali 1 a da nema licnih interesa
ja sam čuo osmogstarii wrote:prosvjetari ni danas nisu dobili plate