nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1751 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Truba »

prosvjetarima nema plata od kraja novembra
a on govori sindikat instrumentaliziran od sdpa :roll:

jedno radi u školi drugo nezaposleno + beba i podstanari

a plate nema 35 dana
kako ti ljudi žive :?
StupskaBitanga

#1752 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Moze se i Suadu i SDA i DF i svima koji tamo cine parlamentarnu vecinu. Mi im to dopustamo
Breathless

#1753 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Breathless »

Black swan wrote:prosvjetarima nema plata od kraja novembra
a on govori sindikat instrumentaliziran od sdpa :roll:

jedno radi u školi drugo nezaposleno + beba i podstanari

a plate nema 35 dana
kako ti ljudi žive :?
Sta se cudis tim bestidnim bljuvotinama? Zeljkovic, Kozadra i familija koja hara Kantonom, otimaju koricu hljeba iz usta i tog djeteta i koricu hljeba iz usta jos od preko 20 000 ljudi u Kantonu Sarajevo koje su diektno ili indirektno pokrali i kradu i dalje bez truna stida. Mogu i jedan i drugi i jso vise od toga. Ostaviti desetine miliona maraka gubitaka iza sebe ili se snaci kao sto se snasao Muhamed Kozadra koji za obicnom covjeku nezamislive cifre izdaje nekretnine po Vogosci stecene postenim radom, za razliku od rada ljudi zaposlenih u kulturi i obrazovanju, ciji rad kako ovaj silnik i primitivac iz Rogatice kaze, ne proizvodi vrijednost i jos uvjerljivo glumiti socijalnu osjetljivost, e za to im treba skinuti kapu. Stotine hiljada ljudi u Kantonu Sarajevo nije bolje ni zasluzilo, cim dopustaju da im svakojak olos i dalje baca prasinu u oci i podvaljuje sarene laze.Sta ce jos biti kad potpuno legne i ono malo infrastrukture izgradjene u socijalizmu, a koju eksperti i oni prije njih nisu unistili i opuhali. U doba mracnog socijalizma, Sarajevo se ni iz cega izgradilo za relativno kratak period i od kasabe postalo grad, dobilo Olimpijadu, brojne obrazovne i kulturne istitucije, privredne gigante u svjetsim okvirima kakvi su bili Energoinvest, Hidrogradnja, Sipad... Prije manje od 48 sati smo usli u 2014. godinu i vise nemamo ni stalnu javnu rasvjetu, cak ni u centru grada kroz koji se ne moze proci od prosjaka i ljudi koji prodaju sitnice i skupljaju novac za oboljelu djecu, Ferhadija lici na vasar u Puracicu, ali zato imamo klasu bogatih koja nas moze ravnopravno predstavljati medju bogatasima u evropskim okvirima. I na njih i na sebe zbog njih moramo biti ponosni!
njonjica

#1754 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by njonjica »

MVeis wrote:zeljković je uskratio kantonu proslavu nove godine jer je uposlenicima prvi put od nastanka države ukrao dvije plate u godini! dabogda mu zemlja ne dala u sebe!
Pridruzujem se zeljama...dabogda zivio dugo i bolovao tesko :-x
Control panel

#1755 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

:(

zao mi ljudi, koji ni najmanje nisu krivi sto su im u septembru 2012. godinu skrojile sudbinu Hanka, Radeljas, Cardzic, Backovic, Zekovic, Juricka, Pecanac, besim i co. i na vlast doveli SDA, a SDA im zauzvrat omogucila da uzimaju (otimaju) nemilice od naroda.
njonjica

#1756 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by njonjica »

Control panel wrote::(

zao mi ljudi, koji ni najmanje nisu krivi sto su im u septembru 2012. godinu skrojile sudbinu Hanka, Radeljas, Cardzic, Backovic, Zekovic, Juricka, Pecanac, besim i co. i na vlast doveli SDA, a SDA im zauzvrat omogucila da uzimaju (otimaju) nemilice od naroda.
Postoji li neka peticija ili bilo kakav oblik mirnog otpora koji bi nam omogucio da se rijesimo ove vlade???
Ja potpisujem, samo recite gdje treba.

Svakako je njihov dolazak na kantonalni tron rezultat spekulacija a ne volja naroda.
Control panel

#1757 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

njonjica wrote:

Postoji li neka peticija ili bilo kakav oblik mirnog otpora koji bi nam omogucio da se rijesimo ove vlade???

Svakako je njihov dolazak na kantonalni tron rezultat spekulacija a ne volja naroda.
samo izbori. ili promjena pralamentarne vecine. sto je trenutno zbog licnih interesa nemoguce.
SDP 8
SBB 7
NS 2

fali 1 a da nema licnih interesa :-)
Styling

#1758 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Styling »

njonjica wrote:

Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Protiv ovakvih postupaka postoji instrument kojim bi se ponovo uspostavio red, a taj instrument je narod koji ce potpisati peticiju da ovi odu s vlasti. Oni za mene nisu legitimna vlast i neka ne lazu da rade u interesu gradjana. Jedini interes za koji rade je njihov licni.
VjecitiStudent

#1759 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
njonjica wrote:

Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Protiv ovakvih postupaka postoji instrument kojim bi se ponovo uspostavio red, a taj instrument je narod koji ce potpisati peticiju da ovi odu s vlasti. Oni za mene nisu legitimna vlast i neka ne lazu da rade u interesu gradjana. Jedini interes za koji rade je njihov licni.
"Vladu pravi onaj ko skupi skupštinsku većinu"
Image
Breathless

#1760 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Breathless »

Samo peticijama i drugim demokratskim sredstvima :skoljka:
Akibh

#1761 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Akibh »

Control panel wrote:
njonjica wrote:

samo izbori. ili promjena pralamentarne vecine. sto je trenutno zbog licnih interesa nemoguce.
SDP 8
SBB 7
NS 2

E ako ovi tvoji nemaju licnih interesa, onda bi trebali oni...
Sta ima veze sto su napravili 100 miliona minusa, oni u stvari rade za narod...
Pa kako vas nije sramota vise?
I tebe su raja provalila ovdje na klixu da te SDP zaposlio na budzet, dzaba ti bez obraza, po svom...
Akibh

#1762 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Akibh »

Styling wrote:
Smijesno, oprostite, ali ovo je na nivou petogodisnjeg djeteta.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1763 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Gore vlade i parlamentarne vecine nije bilo do sada. To je sasvim sigurno. Pa da je otac moj dio te price i tala.
A da je SDA organizator svega toga, to je apsolutno istinito. Zato i trebaju najvise da odgovaraju za ovo stanje u KS.
starii

#1764 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by starii »

prosvjetari ni danas nisu dobili plate
Chisum

#1765 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Chisum »

-LIBERO- wrote:Gore vlade i parlamentarne vecine nije bilo do sada. To je sasvim sigurno. Pa da je otac moj dio te price i tala.
A da je SDA organizator svega toga, to je apsolutno istinito. Zato i trebaju najvise da odgovaraju za ovo stanje u KS.
Kad se samo sjetim pocetaka, radosti, uzbudjenja i entuzijazma forumskih minderasa... "Eksperti dolaze", drmalo je forumom... :lol:

A zaista, nikada veceg ljudskog smeca i veceg jada.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1766 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Eh kako bi ti sada Dino Konakovic, zvani-Plasticna kesa u parlamentu- demagoski replicirao. :mrgreen:

Ja sam prvi bio protiv one ublehaske i okostale vlade Musica i cijele te price. Prosto sam vjerovao da gori ne mogu doci. Kad ono...Experti ujahase i sjebase sve, do daske. :shock: :izet: :D

Ovi slijedeci, koji god da budu, kada dodju tesko da ce moci ovo stabilizovati za taj mandat od 4 godine. Opsti je raspad po svim mogucim savovima u kantonu. Rasulo totalno.

Bravo experti. Rodila vas majka, a ovi retardirani glasaci podrzali, tako pametne, expertne i sposobne. :kiss: :thumbup:
Styling

#1767 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Styling »

VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
njonjica wrote:

Image
Da ako trenutna vlada ne radi dobro i ako se većina skupi na LEGITIMAN način a ne korupcijom.
Styling

#1768 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Styling »

Akibh wrote:
Styling wrote:
Smijesno, oprostite, ali ovo je na nivou petogodisnjeg djeteta.
Hajde, pametnice, da vidimo šta bi ti uradio da promijeniš stanje?
Stalno se priča o građanskom aktivizmu. Eto, ka nešto i predćožih za razliku od većine koja samo kritikuje a ništa ne predlaže kao potencijalno rješenje.
Innovation

#1769 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

Styling wrote:Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Sta bi 4.06.2012.g.? :oops: Zar se izvrsna vlast bira na izborima? :roll:
Last edited by Innovation on 03/01/2014 23:22, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1770 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
VjecitiStudent wrote:
Styling wrote: Apsolutno se slazem s prijedlogom. SDA je negirala volju glasaca i na nelegalan nacin, uz pomoc pucha i korupcije smijenila legalnu i legitimnu vladu za koju je glasao narod.
Image
Da ako trenutna vlada ne radi dobro i ako se većina skupi na LEGITIMAN način a ne korupcijom.
Kako vlada radi je potpuno nebitno, smjenjuje je i postavlja drugu onaj ko skupi dovoljno ruku za skupstinsku vecinu.
Jel' iko iz SDP-a prijavio korupciju tuzilastvu?
Styling

#1771 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Styling »

VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
VjecitiStudent wrote:
Image
Kako vlada radi je potpuno nebitno, smjenjuje je i postavlja drugu onaj ko skupi dovoljno ruku za skupstinsku vecinu.
Kako, bolan, nije bitno kako vlada radi? Znaci, bez obzira koliko dobra bila neka vlada neka stranka koja ima dovoljno para da kupi glasove moze je smijeniti? Ta logika zivi samo kod nas.
Sto se tice prijave korupcije...ne mozes prijaviti nesto sto nisi snimio niti uslikao i za sta nemas materijalni dokaz....ali ipak znas da postoji i da se koristi kao sredstvo privole.
VjecitiStudent

#1772 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
VjecitiStudent wrote:
Styling wrote: Da ako trenutna vlada ne radi dobro i ako se većina skupi na LEGITIMAN način a ne korupcijom.
Kako, bolan, nije bitno kako vlada radi? Znaci, bez obzira koliko dobra bila neka vlada neka stranka koja ima dovoljno para da kupi glasove moze je smijeniti? Ta logika zivi samo kod nas.
Sto se tice prijave korupcije...ne mozes prijaviti nesto sto nisi snimio niti uslikao i za sta nemas materijalni dokaz....ali ipak znas da postoji i da se koristi kao sredstvo privole.
Zlatka ti, pronadji taj dio u kojem pise da se dobra vlada ne moze smijeniti
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... lovnik.pdf
Control panel

#1773 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

Akibh wrote:
E ako ovi tvoji nemaju licnih interesa, onda bi trebali oni...
Sta ima veze sto su napravili 100 miliona minusa, oni u stvari rade za narod...
Pa kako vas nije sramota vise?
I tebe su raja provalila ovdje na klixu da te SDP zaposlio na budzet, dzaba ti bez obraza, po svom...
nije ni tebi lako. valja braniti neodbranjivo.
Last edited by Control panel on 03/01/2014 22:47, edited 1 time in total.
mikasa

#1774 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by mikasa »

Control panel wrote: samo izbori. ili promjena pralamentarne vecine. sto je trenutno zbog licnih interesa nemoguce.
SDP 8
SBB 7
NS 2

Matematicki da ali u stvarnosti pogresno, nije problem u 1 glasu vec u:

- SDP- imaju 8 ruku i zele ponovo da vladaju ali imaju problem, koga imenovati za Premijera. Vecina u SDP-u ne zeli da Music bude novi mandatar a on kao Predsjednik KO SDP-a ne zeli da lobira, ako nece biti Premijer
- SBB sa svojih 7 glasova trenutne ne zeli ulaziti u vlast, sto je po meni dobra politicka procjena
- NS je jedina raspolozena da pokusa nesto uraditi za ovaj grad
Ako bi se ove tri partije dogovorile, nasao bi se i taj 18 glas: Enes Zekovic, Mujo Hosic, pa mozda i Hanka Vajzovic

Mislim da SBB, odnosno Fahro, moze u vro kratkom roku, sakupiti potrebnih 18 glasova, samo je pitanje trenutka i njegove politicke procjene...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1775 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Truba »

starii wrote:prosvjetari ni danas nisu dobili plate
ja sam čuo osmog
ali sada čujem da nema para ni da bude osmog

biće dobra emisija na bhtv o tome sad
u dnevniku valjda
Post Reply