homo_sapiens wrote:Kinder wrote:chuchumbamayumbe wrote:Gorazde je na nogama!!!

Realno ,Goražde je bio jedan od rijetkih gradova u BiH sa većinskim bošnjačkim stanovništvom a sa samo jednom džamijom(područje grada,ako se ne varam ispravite me) tako da je ovo stvarno bilo potrebno,za razliku od drugih bh gradova
I zbog nedostatka dzamija Gorazde je bilo privredno nerazvijeno gradsko podrucje ?
Sto vise dzamija, brzi i bolji prosperitet cijele zajednice. Koji grad ima vise dzamija, crkava, ugledniji je, bolji za zivljenje.
Investirajmo novac u vjerske objekte, spomenike ...... od molitve se zivi ! Realno
Pitam se, zapravo, kome je trebala ta "prva gradska" dzamija .....
Goražde je
"bilo" privredno ne razvijeno podrucje, ne znam samo na koji period mislis? Nadam se da ne mislis na prijeratni jer ako
mislis na taj, suti poklopi se i bolje ti je ne provaljujse. Ako mislis na ovaj poslijeratni, onda jesmo u sredini ili mozda malo ispod po privrednoj razvijenosti u BiH, ali to je opet
kriva Vlada Federacije jer smo evo 16 godina nazalost ostavljeni na cjedilu i osuđeni da se sami o sebi staramo. Naravno kao po obicaju kada se pocne bilo šta u ovom slucaju da se gradi džamija u Goraždu pale se
imbecili koji ionako nemaju drugog posla nego razglabati "šta i gdje ne valja" naravno po njihovim visokim kriterijima.

Ljudi pa zar nije za svaku pohvalu sto se nesto radi, u ostalom to nisu nase pare
i treba da budemo ponosni sto imamo tako dobre prijatelje u turskoj državi. Nismo ni svjesni toga.
A to hoce li od broja džamija zavisiti naš
"oporavaki" i akobogda napredak, to ne određujemo mi sami goraždani mi se borimo koliko smo u mogućnosti.
Tu moraju sarajlije, kad kažem sarajlije ne mislim na građane već na Vladu FBiH više da se ukljuće i da prestanu maćehinski da se ponašaju prema ovom lijepom i moram napomenuti herojskom gradu.
Ako pitas kome je džamija trebala, pa nama Goraždanima vjernicima i naravno ovom "gradu" da sluzi kao obraz.