Nova dzamija na Dobrinji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nosara

#151 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

grayburn wrote:
FnatiC wrote:Evo ovaj konkretan slucaj dzamija na Dobrinji 3 ce biti udaljena za omladinu 1min i 15 sec za nane u samijama 3 min za dede sa stapom 2min i 38 sec od ove sto se sada pravi
Slazem se da je u neposrednoj blizini. Nego budite sad principijelni - da li biste bili protiv izgradnje dzamije da ni jedna druga dzamija nije u blizini? Da je to mjesto u kojem mjestani nemaju jednostavan pristup dzamiji?

Ako bi vam to opet smetalo, onda ne bismo trebali uopste pricati o blizini ili udaljenosti iste. To je onda irelevantno. Sta je relevantno je prezir.
Relevantna je samo sila tihe vode koja ovo drustvo gura unazad 20 godina... Moram li i ovo ilustrovat nekim argumentom...? Naravno da ne... Nisam ni mislio... :D
grayburn

#152 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by grayburn »

nosara wrote:
grayburn wrote:
FnatiC wrote:Evo ovaj konkretan slucaj dzamija na Dobrinji 3 ce biti udaljena za omladinu 1min i 15 sec za nane u samijama 3 min za dede sa stapom 2min i 38 sec od ove sto se sada pravi
Slazem se da je u neposrednoj blizini. Nego budite sad principijelni - da li biste bili protiv izgradnje dzamije da ni jedna druga dzamija nije u blizini? Da je to mjesto u kojem mjestani nemaju jednostavan pristup dzamiji?

Ako bi vam to opet smetalo, onda ne bismo trebali uopste pricati o blizini ili udaljenosti iste. To je onda irelevantno. Sta je relevantno je prezir.
Relevantna je samo sila tihe vode koja ovo drustvo gura unazad 20 godina... Moram li i ovo ilustrovat nekim argumentom...? Naravno da ne... Nisam ni mislio... :D
OK. Povuci paralelu sa Turskom. Jesi li svjestan koliko su oni dzamija pravili, koliko prave i koliko ce praviti? Na koji nacin je to guralo njih unazad? Turska je druga najbrza rastuca ekonomija na svijetu, primjer sekularno uredjenog drustva i ima GDP vise od trilion dolara. Nas problem nisu dzamije, vec licemjerna vlast koja nas krade.

Dobra vlast + puno bogomolja = dobro uredjena drzava
Dobra vlast + jako malo bogomolja = dobro uredjena drzava

Losa vlast + puno bogomolja = lose uredjena drzava
Losa vlast + jako malo bogomolja = lose uredjena drzava

Bogomolje su irelevantne. Vlast je relevantna.
FnatiC

#153 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by FnatiC »

Da nema dzamije u dobrinji 3 da nema dzamije u naselju dole kod skole i da nema Fahdove dzamije (trolom 5 min) od pocetne stacine apsolutno se slazem sa svima da treba onda dzamija na Dobrinji.
Ali posto ima sve ovo nabrojano mislim da je ovo nepotrebno i da se se pare za izgradnju ove dzamije mogle iskoristiti za obnovu igralista na Dobrinji ili ako vec mora biti za vjerski objekat onda nek se popravi krov postojece dzamije na Dobrinji 3
grayburn

#154 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by grayburn »

FnatiC wrote:Da nema dzamije u dobrinji 3 da nema dzamije u naselju dole kod skole i da nema Fahdove dzamije (trolom 5 min) od pocetne stacine apsolutno se slazem sa svima da treba onda dzamija na Dobrinji.
Ali posto ima sve ovo nabrojano mislim da je ovo nepotrebno i da se se pare za izgradnju ove dzamije mogle iskoristiti za obnovu igralista na Dobrinji ili ako vec mora biti za vjerski objekat onda nek se popravi krov postojece dzamije na Dobrinji 3
Slazem se 100%.
amrica

#155 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by amrica »

seka wrote:
HAVANA wrote:Ima kod mene jedna livada,prazna.
Shuchur :D :run:

p.s. ch :arrow: tj :D

on je kj, pa mu je i livada 'taka :D
Altsa

#156 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Altsa »

grayburn wrote:
Altsa wrote: Hehe, ovo sve sto si naveo zorno pokazuje primitivizam i zaostalost koja je prisutna kod naroda .
Pojasni!?
a sta da ti pojasnjavam dzamijski golube...tvoj interes je da je sto vise punih harema dzamija gdje lljudi izlaze sa posla na dzumu dok drugi normalni sjede u svojim kancelarijama dok dzumasi poslije dzume odu svojim kucama, a mnogi i u kafanu...zelene povrsine za djecu tebi nisu u interesu izuzev ukoliko pred tobom ne vijori zelena zastava ili ukoliko ta ista djeca ne idu prvo u dzamiju pa onda na livadu...sada govorim o dzamiji a isti je slucaj i sa jednom i drugom crkvom...nista pametno se ne moze cuti u vjerskim objektima...samo primitivizam, vjersko ludilo i nertrpeljivost prema drugom ...ako ti je stalo do vjere i upraznjavanja iste to uvijek mozes raditi u svojoj kuci izmedu 4 zida, a ne eksponirat se tako sto ces se gurati na dzumi u begovoj dzamiji kako bi te neko vidio...i na kraju, valjda se i stanovnici dobrinje koje ne zanima dzamija i vjera nesto pitaju oko izgradnje a ne samo zapjenjeni vjernici koji opet provode teror nad neistomisljenicima...tri dzamije na dobrinji su dovoljne... i ako su ti bogomolje irelevantne onda koji davo potezes izgradnju dzamije na dobrinji
Last edited by Altsa on 30/09/2011 14:43, edited 2 times in total.
nosara

#157 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

grayburn wrote: OK. Povuci paralelu sa Turskom. Jesi li svjestan koliko su oni dzamija pravili, koliko prave i koliko ce praviti? Na koji nacin je to guralo njih unazad? Turska je druga najbrza rastuca ekonomija na svijetu, primjer sekularno uredjenog drustva i ima GDP vise od trilion dolara. Nas problem nisu dzamije, vec licemjerna vlast koja nas krade.
Nemam nikakvu zelju za povlacenjem paralela i poredjenjem sa bilo kim... Jebe mi se za tursku i njenu ekonomiju i sekularnost koju cuva vojna sila... Potpuno su nebitni u mom zivotu, taman koliko i oni koji su im svojim bazama i raketama stali za vrat... Idemo u pogresnom pravcu i nikakav gdp to ne moze popravit...
DaysleepeR

#158 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by DaysleepeR »

neka džamije sad, kad je krenula gradnja znači da su papiri završeni i procedure sve prošle i bespredmetno je sad naprđivat...

naprđivanje i jest razlog zašto vlast narodu sve što daje su vjerski objekti (svih konfesija)

jer dok narod naprđuje treba li ili ne treba, nove krađe i krađice se dešavaju a narod se krvi među sobom

i kad se vjerski objekat završi, onda narod ide u iste i sluša priče o Isusu, Muhammedu, Mojsiju itd. dok se vani u stvarnom svijetu nove krađe dešavaju...

svaki novi vjerski objekat je novi sloj boje preko očiju glupog, naivnog i siromašnog naroda...

nemam ništa protiv gradnje, svakako se ne može ništa uraditi po tom pitanju
popajic

#159 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by popajic »

HAVANA wrote:Ima kod mene jedna livada,prazna.
:D
Uslikaj - nece jos dugo zjapiti prazna !
grayburn

#160 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by grayburn »

Altsa wrote:
grayburn wrote:
Altsa wrote: Hehe, ovo sve sto si naveo zorno pokazuje primitivizam i zaostalost koja je prisutna kod naroda .
Pojasni!?
a sta da ti pojasnjavam dzamijski golube...tvoj interes je da je sto vise punih harema dzamija gdje lljudi izlaze sa posla na dzumu dok drugi normalni sjede u svojim kancelarijama dok dzumasi poslije dzume odu svojim kucama, a mnogi i u kafanu...zelene povrsine za djecu tebi nisu u interesu izuzev ukoliko pred tobom ne vijori zelena zastava ili ukoliko ta ista djeca ne idu prvo u dzamiju pa onda na livadu...sada govorim o dzamiji a isti je slucaj i sa jednom i drugom crkvom...nista pametno se ne moze cuti u vjerskim objektima...samo primiktivizam, vjersko ludilo i nertrpeljivost prema drugo (i ako kuran u potpunosti drugo govori) ...ako ti je stalo do vjere i uzpraznjavanja iste to uvijek mozes raditi u svojoj kuci izmedu 4 zida, a ne eksponirat se tako sto ces se gurati na dzumi u begovoj dzamiji kako bi te neko vidio...i na kraju, valjda se i stanovnici dobrinje koje ne zanima dzamija i vjera nesto pitaju oko izgradnje a ne samo zapjenjeni vjernici koji opet provode teror nad neistomisljenicima
Nemoj da iznosis lazi. A povrs svega izronio je tvoj primitivizam.

1. Ljudi koji NE MOGU ici na dzumu imaju opravdan razlog da ne odu na dzumu. Vjeruj mi, ne bjezi niko sa posla na dzumu pa da rizikuje dobiti otkaz. Znaci to je u rukama menadzera i rukovodioca. Oni mogu traziti od radnika koji idu na dzumu da taj sat vremena nadoknade!

2. Zelene povrsine su mi u interesu kakve god da su - da li je ispred nekog lijepo parka crkva, dzamija, vijecnica ili nista - bitno je da Sarajevo ima sto ljepse parkove. Izgleda da tebi SMETA ako bi u nekom parku viorila zelena zastava. Covjece, je li tebi do parka ili do toga da se na bilo koji nacin potisnu vjerska obilljezja?

Ja stvarno nisam ni rekao da ja podrzavam park ako je tu samo vjerski simbol, ja sam samo da prijedlog kako spojiti ugodno sa korisnim. Prostor oko istiklal dzamije je tako prostran da se mogao tako lijep park napraviti u sklopu dzamije!

3. U vjerskim objetkima se moze puno toga korisnog nauciti. Puno je ljudi u dzamijama naucilo engleski, njemacki, turski ili arapski, ili su pak naucili osnove kaligrafije ili informatike! Ja bih se osjecao superiorno kada bih savladao sve ovo.

4. Otkud tebi pravo da ogranicavas vjernike na 4 zida? Ko si ti? U prvom postu sam naveo kako je jedno od osnovnih ljudskih prava pravno na javno i privatno ispovijedanje vjere! Tacka.

5. Naravno da se pitaju. Medjutim, ne stanujem tu i ne znam kakav je stav vecine mjestana spram toga. Znas li ti?
Last edited by grayburn on 30/09/2011 14:56, edited 1 time in total.
grayburn

#161 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by grayburn »

nosara wrote:
grayburn wrote: OK. Povuci paralelu sa Turskom. Jesi li svjestan koliko su oni dzamija pravili, koliko prave i koliko ce praviti? Na koji nacin je to guralo njih unazad? Turska je druga najbrza rastuca ekonomija na svijetu, primjer sekularno uredjenog drustva i ima GDP vise od trilion dolara. Nas problem nisu dzamije, vec licemjerna vlast koja nas krade.
Nemam nikakvu zelju za povlacenjem paralela i poredjenjem sa bilo kim... Jebe mi se za tursku i njenu ekonomiju i sekularnost koju cuva vojna sila... Potpuno su nebitni u mom zivotu, taman koliko i oni koji su im svojim bazama i raketama stali za vrat... Idemo u pogresnom pravcu i nikakav gdp to ne moze popravit...
Covjek uvijek treba da nadje uzora u boljem. Kada odes u evropske gradove vidis lijepo uredjene parkove, siroke ceste i moderan gradski saobracaj. Pozelis da je i tvoj grad takav.

Isto je tako sa Turskom - pogledaj kako su izrasli i modernu i sekularnu drzavu, a i dalje grade dzamije i gradit ce. Covjek pozeli da i mi budemo nekad moderni i sekularni.
grayburn

#162 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by grayburn »

grayburn wrote:
nosara wrote:
Covjek uvijek treba da nadje uzora u boljem. Kada odes u evropske gradove vidis lijepo uredjene parkove, siroke ceste i moderan gradski saobracaj. Pozelis da je i tvoj grad takav.

Isto je tako sa Turskom - pogledaj kako su izrasli i modernu i sekularnu drzavu, a i dalje grade dzamije i gradit ce. Covjek pozeli da i mi budemo nekad moderni i sekularni.

P.S.
Koji je to pogresan pravac?
Last edited by grayburn on 30/09/2011 14:55, edited 1 time in total.
Don Zivconi

#163 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Don Zivconi »

Altsa wrote:
grayburn wrote:
Pojasni!?
a sta da ti pojasnjavam dzamijski golube...tvoj interes je da je sto vise punih harema dzamija gdje lljudi izlaze sa posla na dzumu dok drugi normalni sjede u svojim kancelarijama dok dzumasi poslije dzume odu svojim kucama, a mnogi i u kafanu...zelene povrsine za djecu tebi nisu u interesu izuzev ukoliko pred tobom ne vijori zelena zastava ili ukoliko ta ista djeca ne idu prvo u dzamiju pa onda na livadu...sada govorim o dzamiji a isti je slucaj i sa jednom i drugom crkvom...nista pametno se ne moze cuti u vjerskim objektima...samo primitivizam, vjersko ludilo i nertrpeljivost prema drugom ...ako ti je stalo do vjere i upraznjavanja iste to uvijek mozes raditi u svojoj kuci izmedu 4 zida, a ne eksponirat se tako sto ces se gurati na dzumi u begovoj dzamiji kako bi te neko vidio...i na kraju, valjda se i stanovnici dobrinje koje ne zanima dzamija i vjera nesto pitaju oko izgradnje a ne samo zapjenjeni vjernici koji opet provode teror nad neistomisljenicima...tri dzamije na dobrinji su dovoljne... i ako su ti bogomolje irelevantne onda koji davo potezes izgradnju dzamije na dobrinji
Što jest jest dobro ti pojasni :thumbup:
Cossack

#164 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Cossack »

DaysleepeR wrote:neka džamije sad, kad je krenula gradnja znači da su papiri završeni i procedure sve prošle i bespredmetno je sad naprđivat...

naprđivanje i jest razlog zašto vlast narodu sve što daje su vjerski objekti (svih konfesija)

jer dok narod naprđuje treba li ili ne treba, nove krađe i krađice se dešavaju a narod se krvi među sobom

i kad se vjerski objekat završi, onda narod ide u iste i sluša priče o Isusu, Muhammedu, Mojsiju itd. dok se vani u stvarnom svijetu nove krađe dešavaju...

svaki novi vjerski objekat je novi sloj boje preko očiju glupog, naivnog i siromašnog naroda...

:thumbup: Sto bi mali Osim rekao: "Kraj price" :mrgreen:
Last edited by Cossack on 30/09/2011 14:59, edited 2 times in total.
grayburn

#165 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by grayburn »

Cossack wrote:
DaysleepeR wrote:neka džamije sad, kad je krenula gradnja znači da su papiri završeni i procedure sve prošle i bespredmetno je sad naprđivat...

:thumbup: Sto bi mali Osim rekao: "Kraj price" :mrgreen:
Da, nazalost je tako. Ljudi se kupuju nekad losim cestama pred izbor a nekad dzamijama. Zalosno je kako se vjera instrumentalizirala od strane licnosti sumnjivog morala i ogranicenih shvatanja.
Dorian*

#166 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Dorian* »

Mogli su komotno zatvor napravit. Jok, dajder džamiju. :-)
FnatiC

#167 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by FnatiC »

Il sto bi komsijski trener jos rekao: O cemu pricamo :D
DaysleepeR

#168 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by DaysleepeR »

još jedna trenerska paradigma na period 1992 - 2011: igrali smo dobro ali nemamo sreće :D
grayburn

#169 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by grayburn »

Altsa wrote: a ne eksponirat se tako sto ces se gurati na dzumi u begovoj dzamiji kako bi te neko vidio...
Rekao sam ti da sam samo prosli put bio u Begovoj, a inace sam u manjim, lokalnim, dzamijama.
FnatiC

#170 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by FnatiC »

DaysleepeR wrote:još jedna trenerska paradigma na period 1992 - 2011: igrali smo dobro ali nemamo sreće :D
Ko gubi ima pravo da se ljuti (stanari Dobrinje)
amrica

#171 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by amrica »

DaysleepeR wrote: nemam ništa protiv gradnje, svakako se ne može ništa uraditi po tom pitanju

ma jah, suti i trpi... :roll:

i narod bi trebao imati neka prava, tacnije ima ih na papiru, ali dok se ne pokrene, dok tako razmisljaju haj' sta cu ja sad, "oni" odlucili, gotovo je, poklopi se usima i suti.... nek ne puca... i nek' gras vozi... i nek panja nije 5 KM, i... itd... bice nam ovako kako jeste, skupi se par stvorova koji su nekim linijama dosli do pozicija da odlucuju i j**u narod u zdrav mozak.
I neka, svakom prema zaslugama :oops:
just principe

#172 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by just principe »

vi niste normalni samo cu to reci, za nekoliko sati 7 stranica palamudjenja, pri tome samo sam prvi komentar procitao...Cime se vi bavite :roll:
DaysleepeR

#173 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by DaysleepeR »

amrica wrote:
DaysleepeR wrote: nemam ništa protiv gradnje, svakako se ne može ništa uraditi po tom pitanju

ma jah, suti i trpi... :roll:

i narod bi trebao imati neka prava, tacnije ima ih na papiru, ali dok se ne pokrene, dok tako razmisljaju haj' sta cu ja sad, "oni" odlucili, gotovo je, poklopi se usima i suti.... nek ne puca... i nek' gras vozi... i nek panja nije 5 KM, i... itd... bice nam ovako kako jeste, skupi se par stvorova koji su nekim linijama dosli do pozicija da odlucuju i j**u narod u zdrav mozak.
I neka, svakom prema zaslugama :oops:

pravila igre su jasna i jasno ih je više puta izrekao Rijasetov arhitekta, čovjek koji je glavni za gradnju džamija u Sarajevu: "potrebe vjernika su bitnije od potreba nevjernika".

takva su pravila igre, sva borba protiv toga je gubljenje vremena, do nekog novog eventualnog totalnog prevrata ustavnog poretka što je rat (krvavo) ili revolucija (opet krvavo).

stoga...
travar

#174 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by travar »

just principe wrote:vi niste normalni samo cu to reci, za nekoliko sati 7 stranica palamudjenja, pri tome samo sam prvi komentar procitao...Cime se vi bavite :roll:
Ne diraj ih, znaš da odavno nije bilo ovako popularne teme :mrgreen:
nosara

#175 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

grayburn wrote: Covjek uvijek treba da nadje uzora u boljem. Kada odes u evropske gradove vidis lijepo uredjene parkove, siroke ceste i moderan gradski saobracaj. Pozelis da je i tvoj grad takav.

P.S.
Koji je to pogresan pravac?
Tebi ako treba takav uzor, bujrum... Ja sam rodjen u modernijoj i sekularnijoj drzavi nego sto je bila i jedna od tih "zapadno", a da ne spominjem ove tvoje zakletve, daleko im kuca od moje...
Locked