nova cura - stare brige

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ivan-tz

#1 nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Ovako. Prije svega kako naslov kaze, rijec je o novoj curi a klasicnim starim problemima koje ljude muce a to je komunikacija.

Prije nego ista napisem o slucaju, moram reci da sam se predomisljao da li da otvorim temu. Jer kad samprije par mjeseci otvaro jednu temu, bilo je raznih za?ebancija na moj racun, ali ipak i kroz te zezancije kojima ste me pokusali "isprovaljivati" na neki nacin, pomoglo mi je u nekim stvarima u zivotu i da promijenim neke stvari i nacin razmisljanja pa sam se odlucio da ovu stvar podijelim sa vama u nadi da cete naci mozda vi neko rjesenje.

Dakle, rijec je o tome da sam upoznao jednu curu. Eh sad, nisam se toliko "nalozio" na nju da sam zaljubljen u nju. Ali onako, cura je lijepa, fina, bavi se u slobodno vrijeme plesom i to jednim posebnim, a ne oni tipa salsa i te stvari tako da je i ono cura u formi, bla bla bla.

Ono sto sam htio reci je da kada bi pricali, uvijek mi je djelovala pravo zainteresovano. Cak je govorila kako bi me rado bolje upoznala i da sam ja osoba ta koju bi najvise voljela od svih koji joj padaju na pamet bolje upoznati.
U toku nase komunikacije na fbu kada bi se dopisivali, uvijek je bila zainteresovana za mene nekako, hvalila me cesto, pa cak i neke stvari za koje sam poprilicno siguran da nisu u njeno mfazonu. Npr neke stvari kada bih joj napisao sta trenutno slusam iako sam poprilicno siguran da ne bi nikada poslusala, ona bi rekla ekstra odabir pjesme i slicno. I tako jos sa nekim stvarima.

Medjutim, u cemu je problem? U temama. Kao da je cura zeljna price ali nekako ne uklapa se ni u jednu. U tome je problem. Da se ne lazemo, nije hvalisanje ali mogu reci da sam poprilicno komunkativan. Znao sam se dopisivati sa nekima i po dva sata. I jednom sam se cak dopisivao nekih 4-5 sati i to od 2-3 iza ponoci pa do jedno 8h.
Tako da nije bas da sam ono mutav i da je toliki problem u meni. Nego jednostavno, osjecam se nekad i malo glupo, jer svaka cura uglavnom ocekuje da muskarac vodi sve i zapocinje teme, vodi pricu i ostlae gluposti, pa tako i ona. I problem je sto o cemu god da je pitam ona bi kratko odgovarala, iako sa veseljem, opet kratko i to je to.
A ne znam kako da je zainteresiram za nesto da dadne svoj maksimum u toj komunikaciji, jer nam se i drustva razlikuju. Ona zivi na drugom kraju grada od mene, nemamo zajednickih nekih prijatelja posebno, jedino poznanike medjutim oni sa kojima se druzimo su totalno razliciti i slicno. Pitanja bi se uglavnom njena sastojala od toga sta ima kod tebe ili sta jos ima ktb novo i tako to.

Nekako se u svemu tome osjecam glupo i zatupljeno, ko da ispadam mutav u njenim ocima, a stvarno bih se rado potrudio oko toga, medjutim tako stvari stoje. Ne znam, ima li barem neka zenska osoba da bi rado pomogla i dala svoje misljenje sta bi je privuklo to i zainteresiralo? Imam osjecaj da bi ona sa mnom mogla svaki dan pricati i to je sve ok, ali problem je sto opet sve na meni, pa to ispadne kao ispitivanje.

I da odma kazem ne bih volio da neko sad napise kao odgovor mani se ti nje, dva ste svijeta razlicita i slicno.
Potrudio sam se da napisem ovaj roman, pa se nadam da nakon svega ovoga ce se javiti barem jedna normalna osoba koja ce dati neki konkretan savjet.
Hvala unaprijed.
dust in the wind

#2 Re: nova cura - stare brige

Post by dust in the wind »

ko procita ovo nek se javi na pp...nagradjujem :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: nova cura - stare brige

Post by Truba »

klasičan problem muškarca koji previše razmišlja i filozofira

trzni se
Serenity

#4 Re: nova cura - stare brige

Post by Serenity »

Black swan wrote:klasičan problem muškarca koji previše razmišlja i filozofira

trzni se
pragmatičarka :hihihi:
petunija

#5 Re: nova cura - stare brige

Post by petunija »

dust in the wind wrote:ko procita ovo nek se javi na pp...nagradjujem :-D
:lol: :lol:
ivan-tz

#6 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Ne kontam sta vam je fazon trollat temu da se zapise da ste jedan vise napisali? Potrudio sam se da napisem, ako se nekome ne cita onda nek preskoci temu i to je sve. Onaj kome je mrsko citat, sigurno ni na krace ne bi dao dobar odgovor ;)
Joker88

#7 Re: nova cura - stare brige

Post by Joker88 »

ivan-tz wrote: Dakle, rijec je o tome da sam upoznao jednu curu. Eh sad, nisam se toliko "nalozio" na nju da sam zaljubljen u nju. Ali onako, cura je lijepa, fina, bavi se u slobodno vrijeme plesom i to jednim posebnim, a ne oni tipa salsa i te stvari tako da je i ono cura u formi, bla bla bla.
jel ovim plesom :

Image

p.s. koliko sam skontala vi se samo dopisujete ?! zovi je na kafu i pricaj ko covjek :D
jabidapitam

#8 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

ivan-tz wrote:Ovako. Prije svega kako naslov kaze, rijec je o novoj curi a klasicnim starim problemima koje ljude muce a to je komunikacija.

Prije nego ista napisem o slucaju, moram reci da sam se predomisljao da li da otvorim temu. Jer kad samprije par mjeseci otvaro jednu temu, bilo je raznih za?ebancija na moj racun, ali ipak i kroz te zezancije kojima ste me pokusali "isprovaljivati" na neki nacin, pomoglo mi je u nekim stvarima u zivotu i da promijenim neke stvari i nacin razmisljanja pa sam se odlucio da ovu stvar podijelim sa vama u nadi da cete naci mozda vi neko rjesenje.

Dakle, rijec je o tome da sam upoznao jednu curu. Eh sad, nisam se toliko "nalozio" na nju da sam zaljubljen u nju. Ali onako, cura je lijepa, fina, bavi se u slobodno vrijeme plesom i to jednim posebnim, a ne oni tipa salsa i te stvari tako da je i ono cura u formi, bla bla bla.

Ono sto sam htio reci je da kada bi pricali, uvijek mi je djelovala pravo zainteresovano. Cak je govorila kako bi me rado bolje upoznala i da sam ja osoba ta koju bi najvise voljela od svih koji joj padaju na pamet bolje upoznati.
U toku nase komunikacije na fbu kada bi se dopisivali, uvijek je bila zainteresovana za mene nekako, hvalila me cesto, pa cak i neke stvari za koje sam poprilicno siguran da nisu u njeno mfazonu. Npr neke stvari kada bih joj napisao sta trenutno slusam iako sam poprilicno siguran da ne bi nikada poslusala, ona bi rekla ekstra odabir pjesme i slicno. I tako jos sa nekim stvarima.

Medjutim, u cemu je problem? U temama. Kao da je cura zeljna price ali nekako ne uklapa se ni u jednu. U tome je problem. Da se ne lazemo, nije hvalisanje ali mogu reci da sam poprilicno komunkativan. Znao sam se dopisivati sa nekima i po dva sata. I jednom sam se cak dopisivao nekih 4-5 sati i to od 2-3 iza ponoci pa do jedno 8h.
Tako da nije bas da sam ono mutav i da je toliki problem u meni. Nego jednostavno, osjecam se nekad i malo glupo, jer svaka cura uglavnom ocekuje da muskarac vodi sve i zapocinje teme, vodi pricu i ostlae gluposti, pa tako i ona. I problem je sto o cemu god da je pitam ona bi kratko odgovarala, iako sa veseljem, opet kratko i to je to.
A ne znam kako da je zainteresiram za nesto da dadne svoj maksimum u toj komunikaciji, jer nam se i drustva razlikuju. Ona zivi na drugom kraju grada od mene, nemamo zajednickih nekih prijatelja posebno, jedino poznanike medjutim oni sa kojima se druzimo su totalno razliciti i slicno. Pitanja bi se uglavnom njena sastojala od toga sta ima kod tebe ili sta jos ima ktb novo i tako to.

Nekako se u svemu tome osjecam glupo i zatupljeno, ko da ispadam mutav u njenim ocima, a stvarno bih se rado potrudio oko toga, medjutim tako stvari stoje. Ne znam, ima li barem neka zenska osoba da bi rado pomogla i dala svoje misljenje sta bi je privuklo to i zainteresiralo? Imam osjecaj da bi ona sa mnom mogla svaki dan pricati i to je sve ok, ali problem je sto opet sve na meni, pa to ispadne kao ispitivanje.

I da odma kazem ne bih volio da neko sad napise kao odgovor mani se ti nje, dva ste svijeta razlicita i slicno.
Potrudio sam se da napisem ovaj roman, pa se nadam da nakon svega ovoga ce se javiti barem jedna normalna osoba koja ce dati neki konkretan savjet.
Hvala unaprijed.

Prvo i prvo... batali se fejsbuka i komuniciraj oci u oci. Drugo pitaj je sto tako kratko odgovara i sto izgleda nezainteresovano, et, ne osudjuj odmah nego probaj razumjeti :)
I proanaliziraj i sebe, mozda je i do tebe jer kazes stari problem.

I upitaj je sta je interesuje, sta voli, i pricaj o tom.
jabidapitam

#9 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

Black swan wrote:klasičan problem muškarca koji previše razmišlja i filozofira

trzni se
eh da... osjecan se prozvanim al je istina ovo... :)
nazalost
Dragaaa

#10 Re: nova cura - stare brige

Post by Dragaaa »

Dečko, vidi se da si navikao na dopisivanja, i ako očekuješ da neko tako obimno odgovara na tvoje poruke, teško da ćeš sreću naći. Prihvati djevojku takvu kakva je, jednostavno ona nije taj tip. Ti ako si pričalica i bolje da ona nije, jer bi se borili za riječ i belaj. Ti ćeš s vremenom shvatiti njenu priču iz dvije rečenice, neće biti potrebe za nekim posebnim objašnjenjima. Naravno, ovo sve stoji ako ste zaista zagrijani jedno za drugo. Nekad je super kad "šutimo u dvoje". Sretno u svakom sučaju.
dita von teese

#11 Re: nova cura - stare brige

Post by dita von teese »

Razumijem te potpuno... :D Ali isto mislim da previse potenciras tu neku pricu. Kakva ba prica?
Mislim, ako je suditi po tvom nicku, i ako si iz Tuzle, cinjenica je da dvoje mladih ljudi ako nemaju neki stan za dzidzi-midzi ili auto da pobjegnu iz grada, i nemaju puno sadrzaja u tom gradu da provedu kvalitetno vrijeme. Mislim - sta da radis, prohodas malo po korzu, odes mozda do jezera, Slane Banje, mozes otici i na cevape ako smijes :D , petkom ili drugim izlaznim danima mozda i na neku svirku - do jedanaest pa fajront, i svako svojoj kuci. I? Ostaje ti da pricas. Ako vec nemas jel neke druge sadrzaje, koje sam gore spomenula.
Ili mozda da sjednes i skontas sta bi tvojoj djevojci bilo zanimljivo, i na koji nacin mozete provesti vrijeme a da se ne svodi sve samo na pricu, ili ono: sta ima kod tebe, nema nista, a kod tebe? Pusti suplju ;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12 Re: nova cura - stare brige

Post by Velkoski »

Kakve ba teme? :lol:

Okreni sve na zajebanciju jebo te, ne'š pisat' članke za Havaz s njom :D
ivan-tz

#13 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Sto se tice naslova teme, stare brige sam naveo u naslovu samo radi privlacnosti teme, nista vise.

@Dragaaa
Hvala na jednom normalnom komentaru, medjutim nije stvar u tome da je sve kratko u njenim odgovorima. Nije problem u tome. Problem je sto imam osjecaj da se pravo trudi ali da ne namece nijednu temu sa svoje strane. Kao sto sam reko, sve se svodi na to da ona mene zapitkuje da joj pricam sta ima novo i da joj postavljam neka pitanja na koja bi ona odgovorila, a ne trudi se da ona zapocne neku temu ili da povede diskusiju oko neke teme nego kao na ispitivanju ja postavim pitanje vezano za nesto, ona odgovori kratko i ajmo na novu temu tj. ajde opet da ja nesto drugo pitam i spomenem. A sad, nije da nisam nikada pricao ni sa jednom curom kako na fbu tako i uzivo i nije bas situacija koju mogu uporedjivati jer nije bas isto.

@dita von teese
Skoro pa odlican komentar. Sustinu si i rekla. Medjutim, moras pricati, u tome je problem. Nije problem da je izvedem, izasla bi ona prvi put kad je zovnem a da moze, u to sam 101% siguran. Medjutim, ne mozes ni izvesti je da setas i sutit ko zaljeven, o tome ti pricam. A bice opet ista stvar tj. opet sve na meni i ako ne bude price onda ja najgori i mulac koji je nezanimljiv, o tome ti govorim. Jednostavno ne mogu da doprem do nje iako bi i ona to htjela.
Najlakse je gledat zajedno film, prosetat ili nesto slicno a da sutis, to je barem lako.
jabidapitam

#14 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

dita von teese wrote:Razumijem te potpuno... :D Ali isto mislim da previse potenciras tu neku pricu. Kakva ba prica?
Mislim, ako je suditi po tvom nicku, i ako si iz Tuzle, cinjenica je da dvoje mladih ljudi ako nemaju neki stan za dzidzi-midzi ili auto da pobjegnu iz grada, i nemaju puno sadrzaja u tom gradu da provedu kvalitetno vrijeme. Mislim - sta da radis, prohodas malo po korzu, odes mozda do jezera, Slane Banje, mozes otici i na cevape ako smijes :D , petkom ili drugim izlaznim danima mozda i na neku svirku - do jedanaest pa fajront, i svako svojoj kuci. I? Ostaje ti da pricas. Ako vec nemas jel neke druge sadrzaje, koje sam gore spomenula.
Ili mozda da sjednes i skontas sta bi tvojoj djevojci bilo zanimljivo, i na koji nacin mozete provesti vrijeme a da se ne svodi sve samo na pricu, ili ono: sta ima kod tebe, nema nista, a kod tebe? Pusti suplju ;-)
Pa jebi ga sad... nisu svi isti... Ima ljudi koje svasta nesto interesuje
gnjev

#15 Re: nova cura - stare brige

Post by gnjev »

To ti je taj sindrom fejsbuka . To po fejsu sve spisatelji neki , umjetnicke duse , definicije komunikativnosti . A vako ``live`` dobijes osjecaj da su mentalno zaostali . Prvo se ti mani fejsbuka i tih tamo dopisancija a to ostalo ce doci na svoje .
dita von teese

#16 Re: nova cura - stare brige

Post by dita von teese »

jabidapitam wrote:

Na sta mislis tacno?
jabidapitam

#17 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

gnjev wrote:To ti je taj sindrom fejsbuka . To po fejsu sve spisatelji neki , umjetnicke duse , definicije komunikativnosti . A vako ``live`` dobijes osjecaj da su mentalno zaostali . Prvo se ti mani fejsbuka i tih tamo dopisancija a to ostalo ce doci na svoje .
eh to, vidi sunca vani... :D
jabidapitam

#18 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

dita von teese wrote:
jabidapitam wrote:

Na sta mislis tacno?
Pa neke ljude interesuju druge stvari... neam pojma, umjetnost, galerije, ovo ono, nisu svi za slanje-banje, jezera i to :D
dita von teese

#19 Re: nova cura - stare brige

Post by dita von teese »

jabidapitam wrote:
Na sta mislis tacno?
Pa neke ljude interesuju druge stvari... neam pojma, umjetnost, galerije, ovo ono, nisu svi za slanje-banje, jezera i to :D[/quote]

Ja sam se ponadala da ce mi neko otvoriti oci kad je u pitanju spektar stvari koje se mogu raditi u Tuzli.
Umjetnost i galerije....vjerovatno mislis na povremene izlozbe u BKC-u i u par galerija...hm...
gnjev

#20 Re: nova cura - stare brige

Post by gnjev »

jabidapitam wrote:
gnjev wrote:To ti je taj sindrom fejsbuka . To po fejsu sve spisatelji neki , umjetnicke duse , definicije komunikativnosti . A vako ``live`` dobijes osjecaj da su mentalno zaostali . Prvo se ti mani fejsbuka i tih tamo dopisancija a to ostalo ce doci na svoje .
eh to, vidi sunca vani... :D
Halali nisam vidio da si dao dijagnozu ranije .
jabidapitam

#21 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

jabidapitam wrote:

Ja sam se ponadala da ce mi neko otvoriti oci kad je u pitanju spektar stvari koje se mogu raditi u Tuzli.
Umjetnost i galerije....vjerovatno mislis na povremene izlozbe u BKC-u i u par galerija...hm...
Et vidis... nisam iz tuzle pa ne znam, a i ne skontah da je iz tuzle na prvu
radostan dan

#22 Re: nova cura - stare brige

Post by radostan dan »

dust in the wind wrote:ko procita ovo nek se javi na pp...nagradjujem :-D
ja sam pročitO od slova do slova, misleĆ da je opet riječ o povredi spolnog ponosa i upotrebi mazivnog sredstva zvanog koka kola.
i s.ebah se, nije... :roll:
Dragaaa

#23 Re: nova cura - stare brige

Post by Dragaaa »

Onda ti preostaje da nekako iskopaš iz nje šta voli, šta je očarava i slično, potom je zapitkivat o tim stvarima da bi ona osjetila da je na svom terenu i da može nešto argumentovano pripovjedat. Možda djevojka jednostavno nije za velikih priča i gotovo, a uživa slušajući tebe. Ne znam, dajte si vremena, par puta prošetajte i bez priče, vremenom se sve mjenja pa možda i vi.
ivan-tz

#24 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Dragaaa wrote:Onda ti preostaje da nekako iskopaš iz nje šta voli, šta je očarava i slično, potom je zapitkivat o tim stvarima da bi ona osjetila da je na svom terenu i da može nešto argumentovano pripovjedat. Možda djevojka jednostavno nije za velikih priča i gotovo, a uživa slušajući tebe. Ne znam, dajte si vremena, par puta prošetajte i bez priče, vremenom se sve mjenja pa možda i vi.
Sve sto si rekla ima smisla i otprilike je tacno osim ovog zadnjeg, jer danas cure cim sutis odma si mulac nekomunikativni, ne mozes izaci tek tako i samo sutiti, ako me razumijes.
jabidapitam

#25 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

ivan-tz wrote:
Dragaaa wrote:Onda ti preostaje da nekako iskopaš iz nje šta voli, šta je očarava i slično, potom je zapitkivat o tim stvarima da bi ona osjetila da je na svom terenu i da može nešto argumentovano pripovjedat. Možda djevojka jednostavno nije za velikih priča i gotovo, a uživa slušajući tebe. Ne znam, dajte si vremena, par puta prošetajte i bez priče, vremenom se sve mjenja pa možda i vi.
Sve sto si rekla ima smisla i otprilike je tacno osim ovog zadnjeg, jer danas cure cim sutis odma si mulac nekomunikativni, ne mozes izaci tek tako i samo sutiti, ako me razumijes.
Pa ona suti ne sutis ti, sta sebe okrivljujes. Malo samopouzdanja i eto. Kazem skontaj sta voli, pitaj je, odvedi je negdje, vidi koje su ti ocpije ha ja. Samopouzdanja i et :D
Post Reply