NOVA BMW 3=TOYOTA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
beco

#1 NOVA BMW 3=TOYOTA

Post by beco »

Da se razumijemo, od kad znam za sebe zaljubljen sam u BMW i sada a i uvjek sam smatrao da je to najboje auto koje postoji. "Prozvakao" sam novi dizajn 7 i 5 i čak mi se poceo i svidati. Jucer sam vidio nove slike BMW 3 i moram reci da sam zgrozen!!!!!!![img]http://wallpaper.speedycars.net/bmw/BMW ... 06_011.jpg
[img]http://wallpaper.speedycars.net/bmw/BMW ... 06_006.jpg
[img]http://wallpaper.speedycars.net/bmw/BMW ... 06_004.jpg
Sprijeda i nekako lici na BMW i malo se i osjeca onaj duh BMW ona strast za brzinom, ali straznji dio a.k.a guza katastrofa, skracen, narusava fluktuidnost same linije, svijetla totalno bezveze. Sve u svemu izgleda kao da je neko spojio prednji dio BMW-a i zadnji dio neke jeftine toyote. Takvo nesto ne smije se dozvoliti jer serija 3 je uvijek bila jedan od najboljih BMW-vih serija, pokazivala je duh BMW-a onu skrivenu strast a konkurencija joj nikad nije bila ni do nogu, javna tajna je da MB dvaput redizajnirao c-klasu samo da bude konkuretna sa 3, Audi je izdao redizajn nove a4 sve u strahu od nove trice.
Qler

Post by Qler »

Ma nije tolko losa, samo se treba navici, isto ko i kad je tek izasla 7 a i 5. Sta ces, novi trendovi, bilo je za ocekivati da ce trica biti nesta slicno, jes da joj ne stoji, al sta ces. Onaj serije 1 nije los, al X3 mi se ne svidja, ljepsa X5 mnogo puta :-D

P.S. Jes BMW dobar, al je Mercedes bolji :D Vidio sam CLS u Sarajevu, los je pravo :D
http://www.thewallpapers.org/cars/mercedes_cls.php
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Mislim da pretjerujesh, tricom, barem ovom shto je i ja vidjeh jucher :) vishe mi izgleda da se BMW vratio svom konzervatizmu (ovo u poredjenju sa dizajnom petice ili sedmice).
Posebno mi se svidja unutrashnjost.
JD

Post by JD »

Meni je trica nova pravo dobra, jedino eto ta svijetla nazad su mogli malo bolje uraditi. Najbolje bi bilo da su ostavili ona sa ove aktuelne trice, ali onda ne bi bila nova trica heh.

Al polako dok se naviknes malo onda ce ti se svidjeti. I dok ga vidis uzivo.
Meni je npr BMW 1 serija bila onako bezveze na slikama al kad sam je vidio uzivo odusevio sam se.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Ne znam, meni se ne čini uopšte toliko loše ali ipak ne volim suditi o autima dok ih ne vidim na cesti.

ImageImage
(Klik na thumbnailza punu veličinu)

BMW 1 mi je na slikama bilo nešto najružnije što sam vidio u zadnjih 5 godina u njemačkoj autoindustriji a na cestama me tako pozitivno iznenadio da sada kažem da je u klasi dizajnom ispred njega jedino nedodirljiva 147ica 8)

Ali isto tako mi je BMW 7 kriza i na fotografijama i u živo. Zbog onakvih auta je potrebno izmisliti "oduzimanje dizajnerske licence" :D

A petica je upravo zbog sedmice i vala mržnje prema Bangleizmu kao pravcu :D doživjela prilične kritike. Siguran sam, iako je nemoguće dokazati, da je izašla prije sedmice kritike bi bile neuporedivo pozitivnije. A ovako su je jedva dočekali prvoborci protiv Banglea.

Bangleizam :x mrš :x napolje :x otkaz :x

http://www.petitiononline.com/STOPCB/petition.html

:D
VR6

Post by VR6 »

Nazad mislim da je mogao ispasti i bolje, ali naprijed i sastrana je ok. Vjerovatno najbolje dizajnirani BMW do sada by Bangle. Ali ima vrhunsku tehniku, onaj motor 3.0 je posebno dobar. Kazu najjaci i najlaksi 3.0 motor u serijskom automobilu. Blok, glava i sl od magnezijuma...
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Polemike su jedino o dizajnu.. a motori su :-) :-)

Sada je osnovni model 320i 150 HP, 200 Nm, 220 km/h, 9s do 100.

A taj 3.0 motor je iz šestice kupea. 258 HP, 300 Nm, 6,3 do 100.

2006. biturbo dizel 335d sa 272 Hp i 560 Nm :shock:

A tek kad ubace onaj v8 sa 400 HP u M3 8) 8) 8)
nineac

Post by nineac »

Meni se dizjan pravo sviđa, i dosta je bolji od 5-ice a pogotovo od serije 7!
Motori su klasika BMW, uvjek su ispred ostalih, iako će što se tiče benzinaca po meni pravi bum biti 325 sa 218ks, a 320 neće baš puno imati prostora pored 320d sa 163 ks!
To o 335d se još nezna, jer predstavlja direktnu "prijetnju" 330i je bi trebao imati bolje performanse, a i manju potrošnju, tako da se još nagađa hoćel se ugrađivati!
M3 se zna da će biti V8, a snaga "oko" 400ks, iako svi su sigurni da će ići iznad 400 ks!
The_Flyer2002

#9 Re: NOVA BMW 3=TOYOTA

Post by The_Flyer2002 »

beco wrote:Da se razumijemo, od kad znam za sebe zaljubljen sam u BMW i sada a i uvjek sam smatrao da je to najboje auto koje postoji. "Prozvakao" sam novi dizajn 7 i 5 i čak mi se poceo i svidati. Jucer sam vidio nove slike BMW 3 i moram reci da sam zgrozen!!!!!!!

Sprijeda i nekako lici na BMW i malo se i osjeca onaj duh BMW ona strast za brzinom, ali straznji dio a.k.a guza katastrofa, skracen, narusava fluktuidnost same linije, svijetla totalno bezveze. Sve u svemu izgleda kao da je neko spojio prednji dio BMW-a i zadnji dio neke jeftine toyote. Takvo nesto ne smije se dozvoliti jer serija 3 je uvijek bila jedan od najboljih BMW-vih serija, pokazivala je duh BMW-a onu skrivenu strast a konkurencija joj nikad nije bila ni do nogu, javna tajna je da MB dvaput redizajnirao c-klasu samo da bude konkuretna sa 3, Audi je izdao redizajn nove a4 sve u strahu od nove trice.
jeftine toyote? sta ti imas protiv toyote. toyota pravi bolje i izdrzljivije motore od bmw-a. ja sam licno vidio i bilo je na tv toyotina auta sa preko 500,000 milja i ta sa tv je imala preko milion milja na orginalnom motoru.
snimili je za nekakav rekord.

sto se tice dizajna nove 3 -ce naucit ces zivit sa njom.

ps zaboravio si bio da zatvoris tag-ove za slike
Last edited by The_Flyer2002 on 08/11/2004 02:22, edited 1 time in total.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Flyer izbaci te slike iz citata, razvališe temu jer su ogromne.
VR6

Post by VR6 »

Taj 335D ce vjerovatno doci, jos prosle godine je najavljen. On bi trebao biti top model kod BMW-a X3, vec se odavno testira...
nineac

Post by nineac »

Z taj 3.5 zna se da će se ugrađivati u seriju 5 jer neće da ugrađuju V8 diesel zbog njegove težine zbog koje bi trpila okretnost serije 5!
Za seriju 3 se još nezna, ali moguće je, s tim što bi onda dolazio u obzir još jedan benzinac između modela 330i i M3 (vjerovatno 4.5 ltr V8) ali sve su to puka nagađanja, jer neki novinari nagađaju da bi taj 3.5d mogao imati manje konja u seriji 3 nego u seriji 5!
Ali vidjet ćemo kada dođe.
JD

Post by JD »

nineac wrote: Za seriju 3 se još nezna, ali moguće je, s tim što bi onda dolazio u obzir još jedan benzinac između modela 330i i M3 (vjerovatno 4.5 ltr V8) .
4.5 V8 ? Sumnjam, to bi bilo previse blizu M3. Prije da ce staviti neki 3.5 motor ili cak 4.0.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

A kada uopšte kontaju izbaciti novi M3 ? Coupe i cabrio na E90 liniji su najavili tek za 2007 pa ne vjerujem da će M prije pošto će se bazirati na coupeu. A sadašnji M3 je jedino auto na E46 liniji koje nije redizajnirano.
nineac

Post by nineac »

Dobro M3 uvijek kasni, tako da pošto vjerovatno novi M3 će biti samo coupe i cabrio i on će 2007, do tada će sigurno u ponudi biti stari M3!
Inače, moguće je da i BMW izbaci 3.5 ltr šestak benzinac kao odgovor mercedesu, i bilo je govora prije 2 g o tome, e šta će biti to se još nezna, vidjećemo kada nova trica sleti na cestu :lol:
vier_ringe

Post by vier_ringe »

jel to avion da slijece na cestu:), sala..
DObra je nova trica, nije losa..ali opet zadnji pogon...nemas onaj osjecaj superiornosti..sinoc se raja pate sa zimskim gumama, a moj prijatelj u A4 2.5TDI quattro sa ljetnim gumama samo lagano pretice u trecoj uzbrdo:)
nineac

Post by nineac »

Jebiga jedno zlo za drugo dobro, zato auta sa zadnjom vučom su pravljuvija, ali OK to znači meni koji gleda na to, običnom vozaču zadnji pogon sije strah u kosti, ali ja znam ko ima dobre gume i ispravno auto neće imati problema, ali sad normalno nemože baš kao audi 4x4 ali šta ćeš!
Onog dana kada BMW pređe na prednji pogon neće više biti BMW!
VR6

Post by VR6 »

Dobar 4x4 je zakon za zimske uslove. Sto se tice zadnjeg pogona, on jeste mozda superioran u idealnim uslovima, ali cim dodje kisa ili snijeg (a to je bar kod nas 40% godine, onda nastaje veliki problem). I prednji pogon je mnogo bolji za snijega od zadnjeg (naprijed motor i mjenjac, nazad pogon), to su pokazali i razni testovi gdje su automobili bili opremljeni zimskim gumama. Jedino rijetke koncepcije kao Alfin transaxle ili centralno smjesten motor a zadnji pogon mogu se dobro voziti i na snijegu. Cak centralno smjesten motor moze konkurirati i 4x4 pogonu (i rally automobili nekada su imali tu koncepciju i vozili superbrzo po snijegu). Kako rekose ljudi iz Top Geara, kao zakljucak za 4x4 vs. zadnji pogon, na jednoj od trka kupa Lister Storma (zadnji pogon, 3.5 s do 100 km/h) je pocela kisa. Izasao safetu car na stazu koji je Audi RS4 (380 KS, 4x4, 4.9 do 100 km/h - cestovni automobil) i nakon jedno pola kruga javlja se prvi iz utrke u boks i kaze, "javite safetu caru da uspori, ne mogu ga pratiti".
nineac

Post by nineac »

Ma sve to stoji, ali zna se koje su prednosti zadnjeg pogona, a po snijegu se zna da je zadnji pogon najlošiji, mislim nema tu šta pametovat!
Ali i naši ljudi su glupi, kupi BMW ili mercedes i onda mu mrsko dati pare za dobre zimske gume! Ja kojeg god sam BMW-a vozao sa dobrim gumama nije bilo frke, ali moraš paziti!
Qler

Post by Qler »

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=230662

evo linik, ima slika, ima dobrih inf. o novoj trici.

Slazem se sa nineacom, samo treba paziti. Meni licno je bolja zadnja.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Odlično izgleda 8) ovako u prirodnom okruženju :D

Image

Image
VR6

Post by VR6 »

Stvarno ljepse tako izgleda...
nineac

Post by nineac »

To ga neko usliko na testiranju u USA?
Stvarno dosta bolje izgleda!