Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
kmirsad

#1 Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by kmirsad »

Meni se čini da smo mi u TK potpuno najebali.
Kad na bijelim konjima u Tuzlu ujašu oslobodioci, Sava Kovačević i Peko Dapčević.

Nova GUTIĆ / BIJEDIĆ Vlada TK, razbit će nas kao dijete zvečku.

Glavni odbor SDP-a, ako ne provede TAJNI referendum članastva o koaliciji sa SDA, će nas nositi na duši.
Dio odgovornosti, snosit će i Rukovodstva DF i NS.
Ako GO SDP, Enki ispune zahtjeve i daju mu autonomiju da samostalno osnuje svoj i Gutičev TK rezervat i lovište bez ikakvih zabrana.

Volio bih prije nego mi dohakaju, prije nego otvore sezonu lova na mene i meni slične, koji smo u ime građanske ideje pustili ježik više nego što je to mudro, a dosta nas je ... i iz NS-a, i SDP-a i DF-a...koji smo se usudili otvoreno govoriti šta mislimo, a nismo članovi nikakvih Odbora i stranačkih struktura da bi imali kakvu takvu, institucionalnu, ili stranačku zaštitu... prije nego krene odstrel nas nezaštičenih kerova avlijanera po mračnim ulicama i hausterima, vidjeti tu kadrovsku križaljku koju u đepu sakoa nose drugovi po plijenu, saveznici Gutić i Bijedić...nepokolebljivi borci za pravdu, borci protiv kriminala, nepotizma, korupcije, tenderašenja... boraca da TK ne padne u ruke agresorima iz Beograda ,Zagreba, Moskve...

Koga li su predvidjeli za Premijera, Ministre, pomočnike, zamjenike, načelnike... koga za UO, NO, direktore i ostale članove Uprava kantonalnih javnih preduzeča u TK...Hoče li to oni sad masovno navaliti da ne usvajaju izvještaje SDA i PDA uprava i da smjenjuju SDA i PDA Uprave kako bi postavljali SDA, SDP Uprave... kome li Enko obečao zaštitu i prešivljavanje odstrela...

Za sada znamo da ćemo ponovo imati Gutića na vlasti uz podršku Enke Bijedića... ili obrnuto...sve je jedno

Kukić sad, spram ove dvojice... sad izgleda kao izbacivać u obdaništu...Majka Tereza.

Neka nam je i našoj djeci i familiji dragi Bog na pomoči ako se crne slutnje obistine.
Vrijeme je da im se počnemo uvlačiti u guzicu, dok još nije kasno... u nadi da će nas ipak pomilovati od strijeljanja.

Revolucija jede svoju decu.
Last edited by kmirsad on 08/02/2019 07:20, edited 1 time in total.
costacurta

#2 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by costacurta »

Ja tebe stvarno gotivim al mi nije jasno što 'volko crnjačiš? :cry:
SDA bez Kuke nije ista SDA. U PDAu su prešli svi oni zbog kojih je SDA bila omražena, bar u TK.
Tuzla je sad u prilici da lupi rukom od sto i konačno počne dobivati onoliko koliko joj pripada.
Sarajevo je moja ljubav, ali realno 980M KM naspram 390M KM budžeta za SA vs TK je za mene, kao stanovnika TK ponižavajuće i frustrijajuće. Krajnje je vrijeme da se nešto promijeni po tom pitanju.
Uvijek su nas handrili jer smo bili k9ntra, vazda je KAO problem što smo crveni pa su nas obilazile i investicije i putevi i sve drugo što nam, kao najmnogoljudnijem i industrijski najjačem kantonu pripada.
Sad bih volio da budemo CRVENO-ZELENI. Pa svejedno ko će sjediti na vrhu, jal crveni jal zeleni, ne bi u tom slučaju SMJELI obići svoje i u TK.
Moje neko, laičko mišljenje.
Ovaj scenario o kojem pričas je moguć u slučaju koalicije SDP-PDA. E tu smo hebali ježa
denis.istok

#3 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by denis.istok »

Covjece sta ti poredis. Genocid u Srebrenici sa nekom bezveznom vladom i opskurnim likovima. Upitas li se kako je ovo citati ljudima koji su izgubili svoje najblize u Srebrenici i vrijedja li ih to. Odvratno.
kmirsad

#4 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by kmirsad »

denis.istok wrote:Covjece sta ti poredis. Genocid u Srebrenici sa nekom bezveznom vladom i opskurnim likovima. Upitas li se kako je ovo citati ljudima koji su izgubili svoje najblize u Srebrenici i vrijedja li ih to. Odvratno.
Evo obrisat ću taj dio komentara. Iako ne vidim šta bi ikoga trebalo vrijeđati. Mislio sam na genocid nad građanskom opcijom na TK kojom smo se toliko dičili.
kmirsad

#5 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by kmirsad »

costacurta wrote:Ja tebe stvarno gotivim al mi nije jasno što 'volko crnjačiš? :cry:
SDA bez Kuke nije ista SDA. U PDAu su prešli svi oni zbog kojih je SDA bila omražena, bar u TK.
Tuzla je sad u prilici da lupi rukom od sto i konačno počne dobivati onoliko koliko joj pripada.
Sarajevo je moja ljubav, ali realno 980M KM naspram 390M KM budžeta za SA vs TK je za mene, kao stanovnika TK ponižavajuće i frustrijajuće. Krajnje je vrijeme da se nešto promijeni po tom pitanju.
Uvijek su nas handrili jer smo bili k9ntra, vazda je KAO problem što smo crveni pa su nas obilazile i investicije i putevi i sve drugo što nam, kao najmnogoljudnijem i industrijski najjačem kantonu pripada.
Sad bih volio da budemo CRVENO-ZELENI. Pa svejedno ko će sjediti na vrhu, jal crveni jal zeleni, ne bi u tom slučaju SMJELI obići svoje i u TK.
Ovaj scenario o kojem pričas je moguć u slučaju koalicije SDP-PDA. E tu smo hebali ježa
Hvala na komplimentu @costacurta... U svim varijantama , sem u BH Blok varijanti Vlade, kao u Kantonu Sarajevo, smo jebali ježa u leđa...
Ja ne vidim da je došlo do ikakve promjene u nepotističko lopovsko pljačkaškoj čudi SDA TK... time što je određeni broj ljudi iz SDA prešli u PDA. U praksi se ništa mjenja... samo se imena ljudi koji nam zagorčavaju život mijenjaju. Da se nije dogodilo ovo u KS. što mi je probudilo nadu u bolju budučnost, ne bih crnjaćio...
putokaz1

#6 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by putokaz1 »

Šta da kažem osim
''Nikad više za SDP''
studiorum_tuzlaensis

#7 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by studiorum_tuzlaensis »

costacurta wrote:Ja tebe stvarno gotivim al mi nije jasno što 'volko crnjačiš? :cry:
Bildeberg grupa protiv građansko orijentisanih Tuzlaka kakvih na svijetu nema.

ma haj se lagano u...
sumirprimus

#8 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by sumirprimus »

sto sujes covjeku?
kurta :D je lik iskren, iskreno zabrinut!
studiorum_tuzlaensis

#9 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

ma izgleda da ga handri Sarajevo pa mu je budžet nedovoljan. Kompleksi su neizlječivi bajo moj. Al ne bih o toj temi.

Tema je osovina Gutić-Bijedić = SPAS TK
putokaz1

#10 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by putokaz1 »

studiorum_tuzlaensis wrote:ma izgleda da ga handri Sarajevo pa mu je budžet nedovoljan. Kompleksi su neizlječivi bajo moj. Al ne bih o toj temi.

Tema je osovina Gutić-Bijedić = SPAS TK
Da ,ako Gutić napusti SDA i pređe u nezavisne
studiorum_tuzlaensis

#11 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Da li to onda znači da SDA prestaje da postoji u TK? :D
Dr Arsla

#12 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by Dr Arsla »

studiorum_tuzlaensis wrote:Da li to onda znači da SDA prestaje da postoji u TK? :D
U sda tk bi odahnuli da Bego napusti sam. Zaratio je u klubu zelenih u Skupštini tk sa svima osim ljubavnice Zumre. I tu su dvije struje, slabija Bego/Zumra i dosta jača Čaušević/Zukić čiji je mentor i siva eminencija Hodža
kmirsad

#13 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by kmirsad »

Dr Arsla wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Da li to onda znači da SDA prestaje da postoji u TK? :D
U sda tk bi odahnuli da Bego napusti sam. Zaratio je u klubu zelenih u Skupštini tk sa svima osim ljubavnice Zumre. I tu su dvije struje, slabija Bego/Zumra i dosta jača Čaušević/Zukić čiji je mentor i siva eminencija Hodža
:lol: :lol: :lol: S kojom će Enko...
bunk

#14 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by bunk »

Aaa sad vidimo ko je za staru a ko za novu vlast na tk :mrgreen:
studiorum_tuzlaensis

#15 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Struja na sve strane i veoma nezahvalna situacija.

Poznajem dobro stanje u TK jer često sam tamo što bi rekli među ljudima. U većini Općina veliki je jaz između SDA i SDP, a PDA je posebna sorta. Ali opet, s obzirom da i za SDA i SDP glasaju Bošnjaci, sigurno se mogu pronaći i neki zajednički ciljevi. Ti ciljevi su uglavnom budžetske prirode.

S obzirom da je SDP relativni pobjednik, SDA-SDP mi izgleda logičniji izbor koalicije sa jasno podijeljenim resorima gdje će SDP imati više. Možemo se složiti da je Kuko najgora opcija za bilo kakvu koaliciju u Kantonu. Konaković i NiP u Sarajevu nisu uporedivi sa njim.

Lako je srati iz centrale kako ne treba sa SDA i biti principijelan kako nisu dio bloka itd, i kada imaš PDA ovamo i nema teorije da se formira vlast na drugi način. U Sarajevu su uspjeli napraviti vlast bez SDA i to je odlično, dok u Tuzli nema šanse.

Šta nam to govori, da je Sarajevo građanskije od Tuzle? Pa realno i jeste tako ispalo na ovim izborima, prvenstveno zahvaljujući kifloniju.
Maraschino

#16 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by Maraschino »

Da se nije Enko malo zaigrao? :D
Dr Arsla

#17 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by Dr Arsla »

kmirsad wrote:
Dr Arsla wrote:
U sda tk bi odahnuli da Bego napusti sam. Zaratio je u klubu zelenih u Skupštini tk sa svima osim ljubavnice Zumre.j I tu su dvije struje, slabija Bego/Zumra i dosta jača Čaušević/Zukić čiji je mentor i siva eminencija Hodža
:lol: :lol: :lol: S kojom će Enko...
Pa ako Enko odluči ići sa zelenima vjerujem da će potisnuti razmirice i ostati jedinstveni. Ipak je u jedinstvu snaga :mrgreen:
Dr Arsla

#18 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by Dr Arsla »

[quote="studiorum_tuzlaensis"]Struja na sve strane i veoma nezahvalna situacija.

Poznajem dobro stanje u TK jer često sam tamo što bi rekli među ljudima. U većini Općina veliki je jaz između SDA i SDP, a PDA je posebna sorta. Ali opet, s obzirom da i za SDA i SDP glasaju Bošnjaci, sigurno se mogu pronaći i neki zajednički ciljevi. Ti ciljevi su uglavnom budžetske prirode.

S obzirom da je SDP relativni pobjednik, SDA-SDP mi izgleda logičniji izbor koalicije sa jasno podijeljenim resorima gdje će SDP imati više. Možemo se složiti da je Kuko najgora opcija za bilo kakvu koaliciju u Kantonu. Konaković i NiP u Sarajevu nisu uporedivi sa njim.

Lako je srati iz centrale kako ne treba sa SDA i biti principijelan kako nisu dio bloka itd, i kada imaš PDA ovamo i nema teorije da se formira vlast na drugi način. U Sarajevu su uspjeli napraviti vlast bez SDA i to je odlično, dok u Tuzli nema šanse.

Šta nam to govori, da je Sarajevo građanskije od Tuzle? Pa realno i jeste tako ispalo na ovim izborima, prvenstveno zahvaljujući kifloniju.
Objasni zašto Kifla i Kuko nisu uporedivi ?
Učili zanat u istoj stranci, sarađivali itd. Kifla pokopo KK Bosna, nije bilo vode dok je bio mandatar, Gras uništen. ZOI 84 itd itd. I sad odjednom Kifla svetac i prihvatljiv svima a Kukić nije
Last edited by Dr Arsla on 08/02/2019 10:19, edited 1 time in total.
sumirprimus

#19 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by sumirprimus »

stani bate jeko zumra :D
kmirsad

#20 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:Da se nije Enko malo zaigrao? :D
Izgleda da mu je nešto dobro prigustilo...ovako panično i riskantno igra igrač koji je pred dijeljem da bude istapiran...pa bos il hađija...ko mačka stjerana u čošak...
kmirsad

#21 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by kmirsad »

sumirprimus wrote:stani bate jeko zumra :D
:lol:
Dr Arsla

#22 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by Dr Arsla »

Poslanica zelenih u Skupštini Tk i osobna pratiteljica bivšeg Premijera a sadašnjeg kolege joj :mrgreen:
kmirsad

#23 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by kmirsad »

Dr Arsla wrote:
Poslanica zelenih u Skupštini Tk i osobna pratiteljica bivšeg Premijera a sadašnjeg kolege joj :mrgreen:
:D Ma daj. Ne insuiniraj. :D
sumirprimus

#24 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by sumirprimus »

aaaaa doktorka :D
mada mi je bolja ona iz nase stranke auh :D
Dr Arsla

#25 Re: Nova Bijedić Gutić Vlada u TK.Prognoza preživljavanja naroda.

Post by Dr Arsla »

sumirprimus wrote:aaaaa doktorka :D
mada mi je bolja ona iz nase stranke auh :D
Jes, jes dokturka :mrgreen:
Ako ćemo već ocjenjivat meni je daleko najbolja Lejla iz sbb-a :kiss:
Locked