''Nova'' Baščaršija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mousstapha

#26 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by mousstapha »

Ako hoce da golubovi ne seru po ljudima koji sjede na klupama, onda neka postave iglice na klupe. :D
upsy_daisy

#27 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

O'zone wrote:
upsy_daisy wrote:
agnostic_front wrote:U Evropi iglice koje tjeraju golubove sasvim normalne stvari, ali su u Bosni oličenje papanluka :-)
imajul i u Veneciji te iglice bogati?
U Veneciji je od 2008 godine zabranjeno hraniti golubove na Trgu svetog Marka

http://www.nytimes.com/2008/05/08/world ... .html?_r=0

Od 2015 godine proglasili rat Galebovima, uništavaju im gnijezda sa mladima....

http://www.independent.co.uk/news/world ... 68956.html

Ove glupe ali učinkovite iglice su lijek protiv golubova širom svijeta. Nisu namjenjene da povrijede ptice samo im onemugućavaju da slete na određene površine.

A onaj ultrazvuĆni rasjerivaĆ od 3.900 KM je :lol: :lol: :lol:

koji ne radi haha
wolfie

#28 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by wolfie »

U Conradu petoba.
MJAU - da

#29 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by MJAU - da »

Ljudi moji, seru vam se u život golubovi, baš golubovi ptičijeg mozga mnoggoooo duže, bez ikakve satisfakcije, u smislu hranite te golubove svojim plaćama pa sjedite, zar ne? Pustite ba "Evropu", šta vam ljudi, mi smo bar na forumu Evropa prije Evrope, pardon Europe. :D
upsy_daisy

#30 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

MJAU - da wrote:Ljudi moji, seru vam se u život golubovi, baš golubovi ptičijeg mozga mnoggoooo duže, bez ikakve satisfakcije, u smislu hranite te golubove svojim plaćama pa sjedite, zar ne? Pustite ba "Evropu", šta vam ljudi, mi smo bar na forumu Evropa prije Evrope, pardon Europe. :D
oni se odmah hvataju europe kad su te takve stvari u pitanju a koliko smo mi svjetlosnih godina udaljeni od europe, to TAD nije bitno
Alfons Kauders

#31 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by Alfons Kauders »

MordorSync wrote:
Alfons Kauders wrote: meni golub nije kokos, vec leteci stakor

(inace sam dosao iz pizdica u seher pa ne znam kako to kod vas ide)
doture primiri, prozvaće te karavlahom ili karalovrom :lol:
ma nek zovu

samo nek me ne siluju i ja sretan
Alfons Kauders

#32 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by Alfons Kauders »

MJAU - da wrote:

Eto. sve jasno, zamisli ti svijet gdje samo ljudi hodaju, samo ljudi imaju pravo na život u "gradu", ostalo je za sela.
ok, ti ako hoces dovodi u svoj stan stakore i zohare, i oni valjda imaju pravo na zivot u gradu? mozes i na ulice pustiti krave, koke nosilje...

ali mojne to nametati drugim

zna se razlika izmedju domace zivotinje, divlje zivotinje, i stetocine
upsy_daisy

#33 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

Alfons Kauders wrote:
MJAU - da wrote:

Eto. sve jasno, zamisli ti svijet gdje samo ljudi hodaju, samo ljudi imaju pravo na život u "gradu", ostalo je za sela.
ok, ti ako hoces dovodi u svoj stan stakore i zohare, i oni valjda imaju pravo na zivot u gradu? mozes i na ulice pustiti krave, koke nosilje...

uuu koji si ti....
al da skratim: paglu si jarane
BadBoy

#34 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by BadBoy »

Aman sad najveći zločin to što su poduzeli određene mjere da smanje broj golubova na Čaršiji. Evo ja prvi podržavam to (izuzev onog smiješnog ultrazvučnog "tjerača" to je bilo pranje para). Golubovi se smatraju štetočinama i prenose ogroman broj zarznih bolesti kroz svoj izmet. Uostalom, prolazite li vi ljeti tom Čaršijom? Osjetite li onaj smrad? Pa u Londonu na Trafalgar trgu čak su uveli i sokole i jastrebe koji tjeraju golubove.
Alfons Kauders

#35 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by Alfons Kauders »

upsy_daisy wrote:
Alfons Kauders wrote:
MJAU - da wrote:
Evo ti budi prvi koji će nešto pokrenuti, već bi trebao, ako ti to toliko smeta. Znači, organizuj sve šta misliš da može pomoći, raja će ti se pridružiti. Ljudi kojima smetaju golubovi, generalno životinje su došli iz pizdića gdje im je golub=kokoš, znam šta govorim. pas=vuk, mačka=tigar...
meni golub nije kokos, vec leteci stakor

ijao jadan ti zaraziće te garant, savjetujem da zaobilaziš Čaršiju, i svako mjesto gdje možeš biti pokakljen, očešan, ogreban, ujeden, gdje možeš ugaziti u nešto i sl.
dakle, zatvori se u stan i svi sretni
haman svaki dan ti budem na carsiji, setnja, rucak, ovo ono... dakle ne, nece mi ni golubovi ni aktivisti poput tebe odredjivati gdje da se krecem i sta da radim... sorry

a sto se tice tog busanja u prsa i prozivanja svih onih koji se ne slazu sa tvojim moralnim vrijednostima i misljenjima seljacinama... jebiga, ako ti je to mjerilo... onda jesam seljacina... za razliku od tvojih urbanih sugradjana koji po sebilju parkiraju auta... koji poplocase i zabetonirase sve, jer se haman stide stare kaldrme... gospoda nema sta

a tek koja je sarajevska gradska kultura kad krenem kuci s carsije, pa gledam pijacu duz ferhadije... i obavezne gradjevinske radove, prekopase ulicu ko da je neki faraon sahranjen ispod nje... svake druge godine je ponovo poplocaju, i onda opet, da se opere jos koji apartman na bjelasnici...

al et veci problem su doslje sa strane koje nece da im leteci stakori kenjaju po rucku, odjeci, autu...
Alfons Kauders

#36 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by Alfons Kauders »

upsy_daisy wrote:
Alfons Kauders wrote:
MJAU - da wrote:

uuu koji si ti....
al da skratim: paglu si jarane
glupa sam?

znaci sad sam i zensko?

pravi SDA charshijaner, vidi se po shatrovachkom :lol:
dječak sa šibicama

#37 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by dječak sa šibicama »

Predlazem da se iglice montiraju i na klupe, tako na njih nece slijetati golubovi.

a za ljude koji zele sjediti na klupama, predlazem kratki kurs indijskog lezanja na ekserima. Tajna je u ravnomjernom rasporedjivanju tezine
upsy_daisy

#38 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

Alfons Kauders wrote:
glupa sam?

znaci sad sam i zensko?

tako se kaže na šatrovačkom..sviđalo ti se to ili ne.... uzmi mali kurs iz šatrovačkog kad se već krećeš po čaršiji, može te neko nenamjerno uvrijediti kad vidi muškarca a obrati ti se u ženskom rodu pa da izbije tuča i to...pu pu pu daleko bilo.
neću ti ja određivati gdje ćeš se kretati bro ali nećeš ni ti meni rušiti postulate moje Čaršije :lol: :lol:
Alfons Kauders

#39 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by Alfons Kauders »

upsy_daisy wrote:
Alfons Kauders wrote:
glupa sam?

znaci sad sam i zensko?

tako se kaže na šatrovačkom..sviđalo ti se to ili ne.... uzmi mali kurs iz šatrovačkog kad se već krećeš po čaršiji, može te neko nenamjerno uvrijediti kad vidi muškarca a obrati ti se u ženskom rodu pa da izbije tuča i to...pu pu pu daleko bilo.
neću ti ja određivati gdje ćeš se kretati bro ali nećeš ni ti meni rušiti postulate moje Čaršije :lol: :lol:
samo sto se ne kaze paglu vec panglu... paglu doduse kazu papci koji kontaju da znaju shatro, a zapravo ne znaju ni bosanski, pa samo ispadnu nepismeni u obje varijante... sto dobro dodje da ih covjek prepozna na kilometar... :D

rusiti postulate tvoje carsije?! :lol: jao jao ovo postaje predobro, steta sto moram izletit vani :lol:
duminjo

#40 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by duminjo »

za par godina maknuti i sebilj koji samo smeta. ugurati neki manji trzni centar sa par podzemnih garaza da ljudi imaju gdje parkirati auto.
jebo kaldrmu, jebo golubove i carsiju
upsy_daisy

#41 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

Alfons Kauders wrote:
upsy_daisy wrote:
Alfons Kauders wrote:
glupa sam?

znaci sad sam i zensko?

samo sto se ne kaze paglu vec panglu... paglu doduse kazu papci koji kontaju da znaju shatro, a zapravo ne znaju ni bosanski, pa samo ispadnu nepismeni u obje varijante... sto dobro dodje da ih covjek prepozna na kilometar... :D

rusiti postulate tvoje carsije?! :lol: jao jao ovo postaje predobro, steta sto moram izletit vani :lol:

panglu kad je imenica u pitanju al kad je riječ o osobinama.. ko sad ne zna maternji jezik :lol: pogledaj pametnjakoviću sastav riječi u rečenici

postulate-DA, tebi su to leteći štakori meni postulati, šta'š sad, ako ti se ne sviđa natrag u tuzlu, jedva čekam da ti vidim leđa.
O'zone
Globalni moderator

#42 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by O'zone »

Image
dječak sa šibicama

#43 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by dječak sa šibicama »

duminjo wrote:za par godina maknuti i sebilj koji samo smeta. ugurati neki manji trzni centar sa par podzemnih garaza da ljudi imaju gdje parkirati auto.
Ili Sebilj samo preimenovati u Sebij, i preurediti ga u privatnu drogeriju Seke Izetbegovic.

Free shop, nesto tako.
duminjo

#44 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by duminjo »

dječak sa šibicama wrote:
duminjo wrote:za par godina maknuti i sebilj koji samo smeta. ugurati neki manji trzni centar sa par podzemnih garaza da ljudi imaju gdje parkirati auto.
Ili Sebilj samo preimenovati u Sebij, i preurediti ga u privatnu drogeriju Seke Izetbegovic.

Free shop, nesto tako.
ma jok to... samo trzni centar i mnogo jeftinog asfalta oko njega

edit: sebilj preselit nekome u dijasporu da manje placu za bosnom i carsijom
Alfons Kauders

#45 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by Alfons Kauders »

upsy_daisy wrote:
Alfons Kauders wrote:
upsy_daisy wrote:

panglu kad je imenica u pitanju al kad je riječ o osobinama.. ko sad ne zna maternji jezik :lol: pogledaj pametnjakoviću sastav riječi u rečenici

postulate-DA, tebi su to leteći štakori meni postulati, šta'š sad, ako ti se ne sviđa natrag u tuzlu, jedva čekam da ti vidim leđa.
haj dobro, evo prvi priznajem da se novobalijski satro rijecnik razlikuje od onoga koji sam ja na toj carsiji kupio osamdesetih i devedesetih... :D

a ovo podvuceno... cisto sumnjam... jer vidis, ja se ipak na toj carsiji i u tom gradu pitam malo vise od tebe... :D pitala se i moja rodbina koja je isto tako "sljegla" u grad 6 aprila 1945... :D a pita se vala i moja generacija, jer imamo kredita od 1995... :D

ukratko, ne vidim kako si ti u poziciji da ikog tjeras... zapravo, ja sam blize toj poziciji od tebe, a ti si tamo rodjen... sta cu ti ja kad si nesposoban :D
upsy_daisy

#46 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

Alfons Kauders wrote:
haj dobro, evo prvi priznajem da se novobalijski satro rijecnik razlikuje od onoga koji sam ja na toj carsiji kupio osamdesetih i devedesetih... :D

a ovo podvuceno... cisto sumnjam... jer vidis, ja se ipak na toj carsiji i u tom gradu pitam malo vise od tebe... :D pitala se i moja rodbina koja je isto tako "sljegla" u grad 6 aprila 1945... :D a pita se vala i moja generacija, jer imamo kredita od 1995... :D

ukratko, ne vidim kako si ti u poziciji da ikog tjeras... zapravo, ja sam blize toj poziciji od tebe, a ti si tamo rodjen... sta cu ti ja kad si nesposoban :D

ma džaba ti sve što si naveo ti ćeš vazda biti papak, prije ili kasnije papanluk proviri a kod tebe je to bilo na ovoj temi
upsy_daisy

#47 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

da se zna još nešto Alfons:

nije papak onaj koji nije rođen u Sarajevu, nego onaj ko se ne zna ponašati
broj dva

#48 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by broj dva »

Alfons Kauders wrote:
MJAU - da wrote:
upsy_daisy wrote:Nije mi bila namjera da se igdje ikad oglasim po pitanju novog izgleda Baščaršijskog trga...
Međutim, pročitah imaju te neke iglice te ima neko ko se plaho sekira da golubovi ne pokake na klupe koje su VEOMA pametno postavljene oko drveta...
Te kako ih treba eliminisati, ovo, ono...
Definitivno grad, moj RODNI GRAD polako ali sigurno preuzimaju PAPCI koji ne znaju vrijednost ničega očigledno, jer njima je svejedno ba, oni su svakako napustili rodnu grudu, kako GOD im bilo negdje drugo...

Ako nam htjednu eliminisati golubove fakat očekujem da se raja digne protiv rOOje!
Evo ti budi prvi koji će nešto pokrenuti, već bi trebao, ako ti to toliko smeta. Znači, organizuj sve šta misliš da može pomoći, raja će ti se pridružiti. Ljudi kojima smetaju golubovi, generalno životinje su došli iz pizdića gdje im je golub=kokoš, znam šta govorim. pas=vuk, mačka=tigar...
meni golub nije kokos, vec leteci stakor

------
Stvarno su stakori sa krilima i vecim izmetom. Da ih hoce ovi psi-lutalice pojest, dobro psima dobro nama...
Nepass

#49 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by Nepass »

upsy_daisy wrote:Nije mi bila namjera da se igdje ikad oglasim po pitanju novog izgleda Baščaršijskog trga...
Međutim, pročitah imaju te neke iglice te ima neko ko se plaho sekira da golubovi ne pokake na klupe koje su VEOMA pametno postavljene oko drveta...
Definitivno grad, moj RODNI GRAD polako ali sigurno preuzimaju PAPCI koji ne znaju vrijednost ničega očigledno, jer njima je svejedno ba, oni su svakako napustili rodnu grudu, kako GOD im bilo negdje drugo...

Ako nam htjednu eliminisati golubove fakat očekujem da se raja digne protiv rOOje!
Kakvu vrijednost imaju golubovi? Pored svih sranja u sarajevu ocekujes da se neko dize u odbranu golubova?
Bascarsija bolje izgleda nego prije, ne kliza se po ledu, nema lokvi, oku je ugodnije.
Ne znam sto narod kod nas ima averziju prema bilo kakvoj promjeni, pa i kad je na bolje?
upsy_daisy

#50 Re: ''Nova'' Baščaršija

Post by upsy_daisy »

Nepass wrote:

Kakvu vrijednost imaju golubovi? Pored svih sranja u sarajevu ocekujes da se neko dize u odbranu golubova?
Bascarsija bolje izgleda nego prije, ne kliza se po ledu, nema lokvi, oku je ugodnije.
Ne znam sto narod kod nas ima averziju prema bilo kakvoj promjeni, pa i kad je na bolje?
organičena kao balkon, plitka kao lavor...nastavi niz ;)
Post Reply