''Nova'' Baščaršija
-
upsy_daisy
#1 ''Nova'' Baščaršija
Nije mi bila namjera da se igdje ikad oglasim po pitanju novog izgleda Baščaršijskog trga...
Međutim, pročitah imaju te neke iglice te ima neko ko se plaho sekira da golubovi ne pokake na klupe koje su VEOMA pametno postavljene oko drveta...
Te kako ih treba eliminisati, ovo, ono...
Definitivno grad, moj RODNI GRAD polako ali sigurno preuzimaju PAPCI koji ne znaju vrijednost ničega očigledno, jer njima je svejedno ba, oni su svakako napustili rodnu grudu, kako GOD im bilo negdje drugo...
Ako nam htjednu eliminisati golubove fakat očekujem da se raja digne protiv rOOje!
Međutim, pročitah imaju te neke iglice te ima neko ko se plaho sekira da golubovi ne pokake na klupe koje su VEOMA pametno postavljene oko drveta...
Definitivno grad, moj RODNI GRAD polako ali sigurno preuzimaju PAPCI koji ne znaju vrijednost ničega očigledno, jer njima je svejedno ba, oni su svakako napustili rodnu grudu, kako GOD im bilo negdje drugo...
Ako nam htjednu eliminisati golubove fakat očekujem da se raja digne protiv rOOje!
-
upsy_daisy
#2 Re: ''Nova'' Baščaršija
nuto im iglica, jel ovo premijer smislio ili pak bubica koji se krasno proslavio sa onim bedževima 
- dustaban
#3 Re: ''Nova'' Baščaršija
Bas kao sto neki imaju dozvolu da parkiraju auta kraj sebilja, tako bi i sa golubovima trebalo uvesti malo reda, samo golubovi sa licencom smiju na bascarsiju.
-
upsy_daisy
#4 Re: ''Nova'' Baščaršija
dustaban mojne svega ti
- MJAU - da
#5 Re: ''Nova'' Baščaršija
Evo ti budi prvi koji će nešto pokrenuti, već bi trebao, ako ti to toliko smeta. Znači, organizuj sve šta misliš da može pomoći, raja će ti se pridružiti. Ljudi kojima smetaju golubovi, generalno životinje su došli iz pizdića gdje im je golub=kokoš, znam šta govorim. pas=vuk, mačka=tigar...upsy_daisy wrote:Nije mi bila namjera da se igdje ikad oglasim po pitanju novog izgleda Baščaršijskog trga...
- Alfons Kauders
#6 Re: ''Nova'' Baščaršija
meni golub nije kokos, vec leteci stakorMJAU - da wrote:Evo ti budi prvi koji će nešto pokrenuti, već bi trebao, ako ti to toliko smeta. Znači, organizuj sve šta misliš da može pomoći, raja će ti se pridružiti. Ljudi kojima smetaju golubovi, generalno životinje su došli iz pizdića gdje im je golub=kokoš, znam šta govorim. pas=vuk, mačka=tigar...upsy_daisy wrote:Nije mi bila namjera da se igdje ikad oglasim po pitanju novog izgleda Baščaršijskog trga...
(inace sam dosao iz pizdica u seher pa ne znam kako to kod vas ide)
- MJAU - da
#7 Re: ''Nova'' Baščaršija
Alfons Kauders wrote:meni golub nije kokos, vec leteci stakorMJAU - da wrote:Evo ti budi prvi koji će nešto pokrenuti, već bi trebao, ako ti to toliko smeta. Znači, organizuj sve šta misliš da može pomoći, raja će ti se pridružiti. Ljudi kojima smetaju golubovi, generalno životinje su došli iz pizdića gdje im je golub=kokoš, znam šta govorim. pas=vuk, mačka=tigar...upsy_daisy wrote:Nije mi bila namjera da se igdje ikad oglasim po pitanju novog izgleda Baščaršijskog trga...
Eto. sve jasno, zamisli ti svijet gdje samo ljudi hodaju, samo ljudi imaju pravo na život u "gradu", ostalo je za sela.
-
upsy_daisy
#8 Re: ''Nova'' Baščaršija
Mjau, ma ne znam... nemam tih nerava.. mogu ovako naprđivati kao i većina putem foruma, a s obzirom kako su prošli ini protesti... nemamo mi ni mase koja će bilo šta podržati i ustrajati na tome.
i same sarajlije su poznati po sindromu odustajanja.....tako da... let them gives a shit
i same sarajlije su poznati po sindromu odustajanja.....tako da... let them gives a shit
-
upsy_daisy
#9 Re: ''Nova'' Baščaršija
ijao jadan ti zaraziće te garant, savjetujem da zaobilaziš Čaršiju, i svako mjesto gdje možeš biti pokakljen, očešan, ogreban, ujeden, gdje možeš ugaziti u nešto i sl.Alfons Kauders wrote:meni golub nije kokos, vec leteci stakorMJAU - da wrote:Evo ti budi prvi koji će nešto pokrenuti, već bi trebao, ako ti to toliko smeta. Znači, organizuj sve šta misliš da može pomoći, raja će ti se pridružiti. Ljudi kojima smetaju golubovi, generalno životinje su došli iz pizdića gdje im je golub=kokoš, znam šta govorim. pas=vuk, mačka=tigar...upsy_daisy wrote:Nije mi bila namjera da se igdje ikad oglasim po pitanju novog izgleda Baščaršijskog trga...
dakle, zatvori se u stan i svi sretni
-
upsy_daisy
#10 Re: ''Nova'' Baščaršija
da, ali stvar je u tome da kod nas ako pokreneš bilo šta što bi asociralo samo na revoluciju, nema te ko podržati.... a sam baš i ne možeš sve od početka do kraja?!MordorSync wrote:revoluciju pokreće inteligencija, znači obrazovani i stručni ljudi, a ne nepismena i polupismena sirotinja
- agnostic_front
#11 Re: ''Nova'' Baščaršija
U Evropi iglice koje tjeraju golubove sasvim normalne stvari, ali su u Bosni oličenje papanluka 
-
upsy_daisy
#12 Re: ''Nova'' Baščaršija
imajul i u Veneciji te iglice bogati?agnostic_front wrote:U Evropi iglice koje tjeraju golubove sasvim normalne stvari, ali su u Bosni oličenje papanluka
-
upsy_daisy
#13 Re: ''Nova'' Baščaršija
MordorSync wrote:u Evropi te iglice imaju WIFI ovde služe samo da se golub nabodeagnostic_front wrote:U Evropi iglice koje tjeraju golubove sasvim normalne stvari, ali su u Bosni oličenje papanluka
- MJAU - da
#14 Re: ''Nova'' Baščaršija
Agnostik drug, znaš li ti historiju Baščaršije i njenih golubova?
- Matzan
#15 Re: ''Nova'' Baščaršija
Ja mislio oni iz PC-a prave novu Baščaršiju.
-
upsy_daisy
#16 Re: ''Nova'' Baščaršija
ništa nije isključenoMatzan wrote:Ja mislio oni iz PC-a prave novu Baščaršiju.
- karanana
#17 Re: ''Nova'' Baščaršija
pa fakat je da se na klupama ne moze sjediti od kakljenja golubova sa drveta.
to bi se nekako trebalo rijesiti.
ne znam ima li neki nacin da se golubovi ostave ondje a da ne kenjaju po raji koja sjedi na klupama. mozda neka streha iznad klupa pa nek kenjaju na strehu.
ne znam ima li neki nacin da se golubovi ostave ondje a da ne kenjaju po raji koja sjedi na klupama. mozda neka streha iznad klupa pa nek kenjaju na strehu.
- dust in the wind
#18 Re: ''Nova'' Baščaršija
sto posto, oni su to nama upakovali, Srbi... a pomalo i Masoni. zavjera je ovo sve.upsy_daisy wrote:ništa nije isključenoMatzan wrote:Ja mislio oni iz PC-a prave novu Baščaršiju.
- MJAU - da
#19 Re: ''Nova'' Baščaršija
upsy_daisy wrote:Mjau, ma ne znam... nemam tih nerava.. mogu ovako naprđivati kao i većina putem foruma, a s obzirom kako su prošli ini protesti... nemamo mi ni mase koja će bilo šta podržati i ustrajati na tome.
pa eto, ima nas koji smo pored okupiranosti preživljavanjem (ono smo na ihhh hiljada godina unazad), želimo sačuvati neko dostojanstvo, pa mislim da ne bi imao loš odziv.
-
upsy_daisy
#20 Re: ''Nova'' Baščaršija
ups hahah ja pročitah PRC a ne RS, tek sad vidim da nema Rdust in the wind wrote:sto posto, oni su to nama upakovali, Srbi... a pomalo i Masoni. zavjera je ovo sve.upsy_daisy wrote:ništa nije isključenoMatzan wrote:Ja mislio oni iz PC-a prave novu Baščaršiju.
zaboravi, u tu stranu neću da idem
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#21 Re: ''Nova'' Baščaršija
karanana wrote:pa fakat je da se na klupama ne moze sjediti od kakljenja golubova sa drveta.
davati da jedu suhu hranu.
-
upsy_daisy
#22 Re: ''Nova'' Baščaršija
karanana wrote:pa fakat je da se na klupama ne moze sjediti od kakljenja golubova sa drveta.
da mi je samo vidjeti vlasnika mozga koji je skontao da ondje stavi klupe.ja mislim da je on nikad nije ni bio u Sarajevu niti zna šta je Sarajevo, tj.Baščaršija, jedino mu je to opravdanje za onaj gaf
-
upsy_daisy
#23 Re: ''Nova'' Baščaršija
MJAU - da wrote:upsy_daisy wrote:Mjau, ma ne znam... nemam tih nerava.. mogu ovako naprđivati kao i većina putem foruma, a s obzirom kako su prošli ini protesti... nemamo mi ni mase koja će bilo šta podržati i ustrajati na tome.
pa eto, ima nas koji smo pored okupiranosti preživljavanjem (ono smo na ihhh hiljada godina unazad), želimo sačuvati neko dostojanstvo, pa mislim da ne bi imao loš odziv.
ali ako se razočaram.... vadićeš me iz toga da znaš!
-
upsy_daisy
#24 Re: ''Nova'' Baščaršija
da ti nisi skonto biznis pa istražuješ tržište??MordorSync wrote:vi sarajlije imate stvarno čudan odnos prema svemu što ne dolazi iz sda i islamske zajednice, koju lovu imate na tim golubovima to je nevjerovatno, pa kinez bi opet da napomenem tu čuda napravio, odmah ispod sebilja kineski grill i supa od golubljih govana, lešo golub, golub na žaru a sve s onim štapićima se jede, pare uzet.
- O'zone
- Globalni moderator
#25 Re: ''Nova'' Baščaršija
U Veneciji je od 2008 godine zabranjeno hraniti golubove na Trgu svetog Markaupsy_daisy wrote:imajul i u Veneciji te iglice bogati?agnostic_front wrote:U Evropi iglice koje tjeraju golubove sasvim normalne stvari, ali su u Bosni oličenje papanluka
http://www.nytimes.com/2008/05/08/world ... .html?_r=0
Od 2015 godine proglasili rat Galebovima, uništavaju im gnijezda sa mladima....
http://www.independent.co.uk/news/world ... 68956.html
Ove glupe ali učinkovite iglice su lijek protiv golubova širom svijeta. Nisu namjenjene da povrijede ptice samo im onemugućavaju da slete na određene površine.
A onaj ultrazvuĆni rasjerivaĆ od 3.900 KM je