NOVA 4x4 marka u BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_clan77

#1 NOVA 4x4 marka u BiH

Post by drug_clan77 »

Evo citam po novinama da su za ove nase kozje staze (preopasne) namjenili jos jednu 4x4 marku iz cijenovne kategorije Logan (samo terenska klasa).

Ne kazem uzalud Logan, jer se on za lokalno trziste proizvodi u istoj fabrici.

http://www.mahindra.ba

Pa ako neko ima ko je vozio to cudo, neka napise koju, jer slabo ima tekstova na meni razumljiva ova tri, cetiri jezika :D

Meni djeluje jako, jako povoljno :?
malizeleni

Post by malizeleni »

Koliko sam uspio procitati za 10 minuta, cini se solidno auto. Proizvodjac je radio za Jeep prije i sastavljao njihova auta, tako da dosta tehnologije dolazi odatle. Za sama auta, http://presstalk.blogspot.com/2006/05/k ... l-new.html
to je jedino sto sam nasao na engleskom. Udobno, pouzdano, vise terenac nego suv.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Pa je neofirno pokupio od Jeepa par dizajnerskih detalja ... :D

prednja maska ...
whow

Post by whow »

Jao ruznoce , ko pravi ovo cudo. Pa bolje je uzeti neku polovnu provjerenu marku nego ovo cudo.
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

Ako je kinesko, sto dalje od ovoga. To vam je kao da sebi kupite mrtvacki sanduk.
ins

Post by ins »

Indijski. Imaju tradiciju od nekih 40-50 god... Rade za skoro sve vojske tog dijela svijeta. Nesto kao Niva ili UAZ.
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Sto se disk kocnica pozadi tice, to u ovom segmentu nemaju ni druge mnogo poznatije marke. Provjerio ovih dana...

Sto se mene trenutno tice, past koji euro oko ovih indijskih kolica... 8)
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Nasao sam na internetu jednu test voznju pa ako nekoga zanima... Btw. nema puno...

http://www.youtube.com/watch?v=Ju0GVClKYn4

P.S. Pozdrav testdriveru 8)
testdriver

Post by testdriver »

drug_clan77 wrote:Nasao sam na internetu jednu test voznju pa ako nekoga zanima... Btw. nema puno...

http://www.youtube.com/watch?v=Ju0GVClKYn4

P.S. Pozdrav testdriveru 8)
a vozio ja bolan ovo, mahindra je već od 2007 godine prisutna u BIH, nije prodano neka veča količina vozila,od nedavno su došli i kod nas na tržište, prodaju ga 20 kilometara dalje od mene,ove godine nastupaju na ZG auto showu, samo stanje u hr je sljedeće, ovaj model GOA kao "suv" košta ko naš hover i ima problema s homologacijom, na carini su već skoro duže od godinu dana i završili su na sudu, a cijenom je ko naš hover, pick up ima dobru cijenu i prodaje se dosta po italiji,vidio sam neku količinu vozila ali tamo nude i stari model

unutrašnjost auta, dosta sirovo napravljena s ogromnim prekidačima, podvozje vozila je izuzetno robusno ali ovaj model "suv" nema diskove pozadi nego doboše,a znam da im je vešanje na listantim oprugama, vozio sam pick up model sa all terain gumama BFG i u vožnji se ponaša ok, motor peugeot 107 ks, dosta bučan, onaj traktor zvuk ali ok ide, nema turbo rupe da puvuče tek oko 2000 okretaja, jedini problem mi je bio vozačka vrata, plastične obloge kad se zatvore udaraju u nogu vozača, malo nezgrapno napravljeno ko na kombijima,auto i serijski ima jako velike gume ali se doplačuje za svaku sitnicu, npr metalik boju, alu felge,podizači prozora,radio itd..., zbog robusne šasije i velikih guma pretpostavljam da nema problema s nosivošču i vučom niti vožnjom po off road terenu, baš radni auto, nimalo šminkerski, mislim da pick up i serijski ima jednu blokadu diferencijala, nisam siguran

šta se tiče tradicije i povjesti mahinda je uvijek bila prisutna u tim vojnim svrhama, također radili su s jeepom dobro poznati willys, uglavnom auto ko auto, ok, koliko para toliko muzike, šteta jer npr unutrašnjost nije bar trunkicu izmjenjena, ovako je baš onaj kombi dojam, sve ručke i prekidači su baš veliki,za čorave 100 % :-D ali jednostavno za rukovanje
accent

Post by accent »

u zivotu ruznije auto nisam vidio
a o cijeni da ne raspravljamo
smjesno
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Dirty Harry wrote:Pa je neofirno pokupio od Jeepa par dizajnerskih detalja ... :D

prednja maska ...
Jedina non-US tvornica od koje je US vojska svojevremeno kupovala terence kada bi se nalazili u tom dijelu svijeta jer im je bilo jeftinije kupovati od indijaca nego dopremati brodovima.

Postoji od 1947. kada su počeli proizvoditi licencni Willys. Od tada i postoji tijesna saradnja i povezanost sa Jeepom.

Uglavnom, izdržljiva i pouzdana radna mašina, prihvatljive cijene.
4x4centar

#12 Re: NOVA 4x4 marka u BiH

Post by 4x4centar »

Pokusaj naci nesta vise na http://www.4x4centar.ba na nasem je jeziku
za_sada_bez_dobrog_nicka

#13 Re: NOVA 4x4 marka u BiH

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

centralni 4x4 jarane, kad već reklamiraš sajt (koji mi se uzgred sviđa) mogao bi bar staviti link na konkretan tekst, ako postoji na tvom sajtu.
Post Reply