notni zapis-gitara
Moderator: _BataZiv_0809
- iceman ze
#1 notni zapis-gitara
da li neko se bavi pisanjem notnih zapisa za klasicnu gitaru. Naime, jedan moj prijatelj pise knjigu za gitaru, ali slabo stoji sa kompjuterima, pa ako neko zna ili ima programe za pisanje notnih zapisa, naravno uz placanje za trazenu uslugu........thx..... 
- iceman ze
- netreba tablature
- u jednom linijskom sistemu
- note melodijske linije su gornje i vratovi su okrenuti uvijek gore, a pratnja(bas) su donje note i vratovi su okrenuti uvijek dole.........znaci duple note i melodija i pratnja.....sve u violinskom kljucu....
tako napisane note se sviraju istovremeno.....
tako se pisu note za klasicnu gitaru........pogledaj npr. Asturias, Stara spanska pjesma, Tango-Francisko Terega.........itd
Ako ti to radis, bio bih ti zahvalan, a mogu vas i povezati, ako si voljan odraditi posao.....pozdrav...
P.S ja sam ovo iz njegove price pohvatao....
- note melodijske linije su gornje i vratovi su okrenuti uvijek gore, a pratnja(bas) su donje note i vratovi su okrenuti uvijek dole.........znaci duple note i melodija i pratnja.....sve u violinskom kljucu....
tako se pisu note za klasicnu gitaru........pogledaj npr. Asturias, Stara spanska pjesma, Tango-Francisko Terega.........itd
Ako ti to radis, bio bih ti zahvalan, a mogu vas i povezati, ako si voljan odraditi posao.....pozdrav...
- dube
ima program dobar pravo za pisanje notnih zapisa u jednom linijskom sistemu i više Sibelius i malo komplikovaniji program Finale.iceman ze wrote:- netreba tablature
Ako ti to radis, bio bih ti zahvalan, a mogu vas i povezati, ako si voljan odraditi posao.....pozdrav...![]()
sretno
- kanada71
Probaj ovaj program http://www.tabledit.com/
Upustvo ima preko 900 strana, ali osnovne stvari mozes skontati za oko sat.
Upustvo ima preko 900 strana, ali osnovne stvari mozes skontati za oko sat.
- DaysleepeR