Notepad++ vam šalje političku poruku!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
R A V E N

#1 Notepad++ vam šalje političku poruku!

Post by R A V E N »

Image

Ovo nije prvi put da radi slično, već je prije bilo problema sa kineskom vladom, kada je pristup N++ stranici bio blokiran u Kini, čini mi se.
R A V E N

#2 Re: Notepad++ vam šalje političku poruku!

Post by R A V E N »

Don Ho delivers verbal pipe bomb once again!

"I'm not proud of what I tweeted, but I have no regret. Nevertheless, I would like to clarify some points about my tweet against FN.

Free software: the wish that I expressed (don't use Notepad++ if you vote for FN) remains only a wish. Even if I ask them to do so, I have no right to force anybody to not use Notepad++, since its GPL license gives everyone the right to use Notepad++. It is characteristic of free software.

Boycott of Notepad++: everyone can show his/her anger and boycott anything, I have no problem with free speech. However the main argument of the boycott against Notepad++ from some Frenches seems hypocritical. I indeed use the popularity of Notepad++ to transfer my politic view. In "Je suis Charlie" edition, Notepad++ has been used to vehicle the political message (though it's an universal value to me) as well, but there was no any boycott from French people. Why no French voice was raised against "Je suis Charlie" edition? Yet this is the same scenario.

There's no stereotype in my tweet, but only one message: immigrants contribute to France, including me. I live in France, working in France, pay my taxes in France. Voting FN is the negation of French values ​​I have learned and appreciated since I was in France. My native country is in a xenophobic and racist environment, and I do not want to see this happen to France.

It's not by showing the finger we can convince people, I have learned this lesson. To all grammar Nazis: I'll be careful for my next post. :)"

Uninstall Notepad++ if you have voted for Front National.

Image

Image

Image

Postavljeno preko preglednika Vivaldi 1.0.422.8 [upozorenje: beta].
SerijeSync

#3 Re: Notepad++ vam šalje političku poruku!

Post by SerijeSync »

jan nikad ovo nisam vidio a svaki dan ga koristim
Sanjarko

#4 Re: Notepad++!

Post by Sanjarko »

Kakav je ovaj softver? Malo, malo mi ga izbaci na brzim vijestima.

Da li je bolji od WPS-a.
muki_muky

#5 Re: Notepad++!

Post by muki_muky »

Sanjarko wrote: 05/06/2024 15:12 Kakav je ovaj softver? Malo, malo mi ga izbaci na brzim vijestima.

Da li je bolji od WPS-a.
ChatGPT odgovor: (mrsko mi pisat :D)
Spoiler
Show
Notepad++ je popularan besplatan uređivač teksta i koda za Windows, koji podržava veliki broj programskih jezika. Njegove ključne karakteristike uključuju:

1. **Višejezična podrška**: Notepad++ podržava sintaksno isticanje za mnogo različitih programskih jezika.

2. **Više dokumenata i više prikaza**: Korisnici mogu otvoriti i raditi na više dokumenata istovremeno.

3. **Prilagodljivost**: Postoji veliki broj dodataka (plugins) koji omogućavaju proširenje funkcionalnosti.

4. **Jednostavno korisničko sučelje**: Intuitivan i lako upotrebljiv interfejs.

5. **Visoke performanse**: Brzo učitavanje i rukovanje velikim fajlovima.

6. **Podrška za redovne izraze**: Napredno pretraživanje i zamena teksta koristeći regularne izraze.

7. **Automatsko dovršavanje**: Automatsko dovršavanje reči i funkcija za određene jezike.

Notepad++ je poznat po svojoj lakoći korišćenja i fleksibilnosti, što ga čini popularnim izborom među programerima i drugim korisnicima kojima je potreban pouzdan i funkcionalan uređivač teksta.
Sanjarko

#6 Re: Notepad++!

Post by Sanjarko »

muki_muky wrote: 06/06/2024 09:33
Sanjarko wrote: 05/06/2024 15:12 Kakav je ovaj softver? Malo, malo mi ga izbaci na brzim vijestima.

Da li je bolji od WPS-a.
ChatGPT odgovor: (mrsko mi pisat :D)
Spoiler
Show
Notepad++ je popularan besplatan uređivač teksta i koda za Windows, koji podržava veliki broj programskih jezika. Njegove ključne karakteristike uključuju:

1. **Višejezična podrška**: Notepad++ podržava sintaksno isticanje za mnogo različitih programskih jezika.

2. **Više dokumenata i više prikaza**: Korisnici mogu otvoriti i raditi na više dokumenata istovremeno.

3. **Prilagodljivost**: Postoji veliki broj dodataka (plugins) koji omogućavaju proširenje funkcionalnosti.

4. **Jednostavno korisničko sučelje**: Intuitivan i lako upotrebljiv interfejs.

5. **Visoke performanse**: Brzo učitavanje i rukovanje velikim fajlovima.

6. **Podrška za redovne izraze**: Napredno pretraživanje i zamena teksta koristeći regularne izraze.

7. **Automatsko dovršavanje**: Automatsko dovršavanje reči i funkcija za određene jezike.

Notepad++ je poznat po svojoj lakoći korišćenja i fleksibilnosti, što ga čini popularnim izborom među programerima i drugim korisnicima kojima je potreban pouzdan i funkcionalan uređivač teksta.
+1
Post Reply