uhhh....kad se sjetim svoje nostrifikacije, hiće nešto da mi bude...
Kao što je neko rekao, ako si završio bilo šta što ovde nema identično, imaš problem...primjera radi, ja sam se vratila iz Amerike sa double major iz komunikologije i filozofije...komunikologije ovde naravno, nema, najslučnija je žurnalistika, i ok, može da se nostrifikuje al da polažeš razliku u ispitima...jedno njih 10-ak?!? Filozofija...čovjek bi mislio da bi to išlo lakše, al kako su mi objasnili na fakultetu ovdje, filozofska i sociološka katedra su spojene tako da mora da se polaže razlika u ispitima iz sociologije..opet nekih 10-ak! Da ne spominjem da sve to ima i cjenovnik...
Elem...ja pošto sam gore završila i četvrti srednje, vratila se ovde sa ta dva fakulteta koja očigledno ništa ne vrijede, otišla na zavod i prijavili me kao NK-nekvalifikovani radnik, nema ni srednju!!!
Sreća pa sam imala jednog prijatelja novinara koji je napisao nešto na tu temu, posle me zvali sa TV-a, bila na vijestima u 7 sa tom istom pričom, ispala frka, javili se razni ministri za prosvetu, civilna pitanja, dekani, prodekani...svašta napričali kako će se to završiti...kad ono..tresla se gora, rodio se miš! U mom slučaju, čak ni taj miš, jer naravno ništa nisam završila..
Onda slučajno čujem da postoji privatni Komunikološki fakultet u BL...koji se opet priznat u BIH normalno...odem tamo i rješim sve maltene za dan...koštalo je oko 600KM, poslala prevedena svjedočanstva, plan i program ispita...i dobila odluku o nostrifikaciji!¨Hvala njima....inače bih još uvijek bila nekvalifikovana!