nostrifikacija bh. diplome

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
mamica papucarka

#1 nostrifikacija bh. diplome

Post by mamica papucarka »

jel iko od vas nostrificirao bh diplomu negdje u dijaspori :D
Ako jeste, dajte iskustva? Odakle da krenem?

Da li je neko polagao razliku ispita za neki drugi fax?
Ako jeste, kako tece procedura? Koliko vremena treba za sve to (ipak sam ja starka od 31 godinu :D )?
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Ako si u SAD, raspitaj se za CLEP testove.
mamica papucarka

Jimmy_The_Saint wrote:Ako si u SAD, raspitaj se za CLEP testove.
Ja sam u Austriji :roll:
Moj fax ne postoji ovdje, ali bih mogla polagat dodatne ispite za socijalni rad.
Vise me interesuju iskustva ljudi koji su sve to ponovo prosli. Koliko im je vremena i zivaca trebalo za sve to?
teletrader

Post by teletrader »

Servus Mamice!

Ovako,ako se dobro sjecam postoji ona neka komisija pri Ministarstvu obrazovanja (zove se NARC ili tako nesto) koja je zaduzhena za strane diplome..
Ako tvoj studij ne postoji u Austriji,onda se oni orijentiraju prema nekom slicnom studiju koji postoji i ovdje i onda ti priznaju neke ispite a negdje moras polagati razliku da bi dobila njihovu diplomu...
Sto znaci onda i pisati diplomski itd. itd. a nesto sumnjam da ti je do toga..
mamica papucarka

teletrader wrote:Servus Mamice!

Ovako,ako se dobro sjecam postoji ona neka komisija pri Ministarstvu obrazovanja (zove se NARC ili tako nesto) koja je zaduzhena za strane diplome..
Ako tvoj studij ne postoji u Austriji,onda se oni orijentiraju prema nekom slicnom studiju koji postoji i ovdje i onda ti priznaju neke ispite a negdje moras polagati razliku da bi dobila njihovu diplomu...
uh, ja za diplomski i zaboravilaaaaaaaaaaa :run:
ko bi to sve ponovo prosao :shock:
teletrader

Post by teletrader »

mamica 31 wrote:
teletrader wrote:Servus Mamice!

uh, ja za diplomski i zaboravilaaaaaaaaaaa :run:
ko bi to sve ponovo prosao :shock:
Jes dok skuhas,operes,popeglas,djecu spremis u obdaniste iz obdanista itd.
Ti vec imas Full Time Job i sada bi jos jedan :-)
mamica papucarka

ma bila sam ja skoro odustala, nego me profesorica njemackog spopala da to nastavim ganjat :roll:
A idem ti ja na kurseve navecer, kad muz dodje sa posla. Zato sam po danu ko krepana macka :D
teletrader

Post by teletrader »

mamica 31 wrote:ma bila sam ja skoro odustala, nego me profesorica njemackog spopala da to nastavim ganjat :roll:
A idem ti ja na kurseve navecer, kad muz dodje sa posla. Zato sam po danu ko krepana macka :D

E dok si bila mama29 druagcije si zborila...
Nema cim udje u "Klub30" pocela kukat' :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

teletrader wrote:
mamica 31 wrote:ma bila sam ja skoro odustala, nego me profesorica njemackog spopala da to nastavim ganjat :roll:

E dok si bila mama29 druagcije si zborila...
Nema cim udje u "Klub30" pocela kukat' :D
haha teletrader.

Da ne spomenu muza mozda bi imala vise sansi za odgovore :D :D
mamica papucarka

Jel ko isao na ovo skolovanje preko AMS-a????
Meni ponudili, pa me interesuje jel to sta valja. Navodno bi mi placali to dok bi isla u tu skolu, sta li je vec :-)
Arogantni

Post by Arogantni »

Ako si zubar ili doktor iz BIH onda u Danskoj ti priznaju 2 godine, tj. ides jos 3 godine na fax da dobijes njihovu diplomu.

Ako imas neki drugi fax iz BIH onda ti to priznaju kao da imas Dansku srednju skolu.

Ovdje ti arapi (inzinjeri i doktori sa danskom diplomom) voze taxi. A kazu fale im doktora i inzinjera...
Post Reply