Prosle godine je bilo 500 godina od rodjenja Nostradamusa. Neki ga zovu prorokom a neki sarlatanom. Bilo kako bilo, nesto u svemu tome ima, dok se o njemu prica i 500 godina nakon njegovog rodjenja.
Nostradamus je postao poznat po svojim prorocanstvima, koje oni koji vjeruju u njih, tumace tako sto tvrde da je Nostradamus vidio daleko u buducnost, ali je koristio rijecnik koji je bio na raspolaganju tada (1500 i neke, nisu imali rijec za avion, tenk i sl.).
Skeptici traze da oni koji vjeruju u njegova prorocanstva nadju nesto sto se jos nije dogodilo i to protumace, umjesto sto se uvijek vracaju u nazad i tumace dogadjaje koji su vec prosli.
Jeste li imali prilike da procitate nesto o njemu i ako jeste, koliko se to vama cini istinito i vjerodostojno?
Nostradamus-500 godina kasnije
-
FFK as Lucy01
-
Toozla
....sreca pa covjek nije startao svoju religiju......inace, danas se nebi moglo zivjeti od delegata koji bi bili opsjednuti cinjenicom da je Nostradamus znao gomilu stvari prije nego ih je oficijelna nauka otkrila....
.....nije Nostradamus niti prva, niti posljednja zagonetka u istoriji covjecanstva......u sustini, iako mi nemamo logicno objasnjenje vezano za nastanak Nostradamusovih prorocanstava, ne znaci da takvo objasnjenje i ne postoji......
.....nije Nostradamus niti prva, niti posljednja zagonetka u istoriji covjecanstva......u sustini, iako mi nemamo logicno objasnjenje vezano za nastanak Nostradamusovih prorocanstava, ne znaci da takvo objasnjenje i ne postoji......
-
mostarac
uh jebote stvarno sreca. zamisli tragedije da pravimo jos i te bogomolje i da se jos i njegovi sljedbenici proglase jedinim pravim vjernicima. Mozes misliti koliko bi forumasa pripadalo vjeri nostradamizam i molilo se u bogomoljama koje za ovu priliku mozemo nazvat crkvamijama da se ne poteze vitalni nacionalni interes zbog naziva bogomolje.Toozla wrote:....sreca pa covjek nije startao svoju religiju......inace, danas se nebi moglo zivjeti od delegata koji bi bili opsjednuti cinjenicom da je Nostradamus znao gomilu stvari prije nego ih je oficijelna nauka otkrila....
to bi tek bio kompletan zaplet
-
mostarac
eh to sa dzinnima i situacijama objasnjavase na jednom drugom forumu i kad sam sve sabrao i oduzeo meni se najvise svidja da budem IBLISlove wrote:Ma i da je vidio u buducnost tu su mu sejtani i dzinni pomogli
navodim ljude na stranputicu i grijeh i to sluzeci se njihovim tackama u kojima su najslabiji. Ljepota jedna i nikad ti nije dosadno
- CiCiban
hoooooooldddd youR horses, gospodoumro je mostar wrote:uh jebote stvarno sreca. zamisli tragedije da pravimo jos i te bogomolje i da se jos i njegovi sljedbenici proglase jedinim pravim vjernicima. Mozes misliti koliko bi forumasa pripadalo vjeri nostradamizam i molilo se u bogomoljama koje za ovu priliku mozemo nazvat crkvamijama da se ne poteze vitalni nacionalni interes zbog naziva bogomolje.Toozla wrote:....sreca pa covjek nije startao svoju religijuinace, danas se nebi moglo zivjeti od delegata koji bi bili opsjednuti cinjenicom da je Nostradamus znao gomilu stvari prije nego ih je oficijelna nauka otkrila....
to bi tek bio kompletan zaplet
-
Frutek
Mit o Nostradamusu je vrlo interesantan. U svakom slučaju, mislim da pored života u ono doba koji je bio užas sam po sebi, nije mu bilo nimalo lako, i užasavajuće je šta je tom čovjeku bilo pred očima u ono crno vrijeme...
Čovjek je znao i kad će umret i ko će mu otkopat grob u potrazi za blagom i da će isti poginut nedugo zatim...
Mnogo stvari on tada nije ni smjeo reći jer bi ga smatrali vještcem te ga takvog spalili, kao što je tada bio običaj sa svima onima koji su imalo odudarali od tupe sredine...
Nedaj bože nikom da može toliko toga vidit, a da mora vidit, jer ne može zaustavit te slike na dugme
Čovjek je znao i kad će umret i ko će mu otkopat grob u potrazi za blagom i da će isti poginut nedugo zatim...
Mnogo stvari on tada nije ni smjeo reći jer bi ga smatrali vještcem te ga takvog spalili, kao što je tada bio običaj sa svima onima koji su imalo odudarali od tupe sredine...
Nedaj bože nikom da može toliko toga vidit, a da mora vidit, jer ne može zaustavit te slike na dugme