Nostalgija :D

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
korozija

#1 Nostalgija :D

Post by korozija »

Zdravo :D

Ovu temu sam zamislio kao temu za predstavljanje i komentarisanje starijih automobila, karakteristicne osobine i sl., koji su se zahvaljujuci necemu izdvajali od ostalih. Uzecemo period do 1990. godine :D

Meni recimo, kao fanu Renaulta, oduvijek mi se svidjala ta 25ica, ali nazalost nikad nisam vozio :D

Image

Image
Renault 25 was the most luxurious car owned by the French manufacturer in 1984, being named the second European Car of the Year in 1985
posebno mi se dopada ova gotivna unutrasnjost, iako je za danasnje vrijeme zastario dizajn...

Image

Pored Renaulta 25, svidja mi se 90% americkih automobila, al ne bi o tome :D

Sorry ako je vec bila tema, ali ja nisam vidio :D
AdnanSA

#2 Re: Nostalgija :D

Post by AdnanSA »

Dobra unutrašnjost. Pogledaj samo dugmića a stereo kao mikseta.
maxell_sarajevo

#3 Re: Nostalgija :D

Post by maxell_sarajevo »

Ovo je vrh nostalgije :D
Image

Da dodam vozace stojadina su sa prezirom gledali vozaci yuge i fice :lol:
Chemist

#4 Re: Nostalgija :D

Post by Chemist »

Renault 25...ladja na tockovima, neka prica ko god sta hoce, rasan primjerak francuske udobnosti
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5 Re: Nostalgija :D

Post by corolla02 »

Ovaj Reno dok je bio bas je bio, samo na ovim gore slikama je ovaj sa faceliftom i malo noviji, dok onaj iz prve proizvodnje tamo '84 je bio svjetlosnu godinu ispred ostalih.

PS
jedina mana mu je sto je osnivac Luj Reno bio kvisling u toku II sv. rata, od '40- '44, ali ni to nije smetalo francuzima kad su nacionalizirali tu kompaniju ubrzo nakon rata
korozija

#6 Re: Nostalgija :D

Post by korozija »

to je to, corolla, tema i jest za predstavljanje, odnosno podsjecanje na automobile koji su bas bili dok su bili :D karakteristicne po necemu :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#7 Re: Nostalgija :D

Post by corolla02 »

he he he, kod mene u mahali tad se pricalo da ima nakav kompijuter u sebi i tad je to bas bilo nesto veliko. Sredinom 80tih bio je i Star Wars i Galaktia narocito popularni pa sam ga licno uvijek, vidim i mnogi drugi, nesto dozivljavo kao STARSHIP ko oni iz filma StarWars :-D. Pogledaj samo onu unutrasnjost :shock:

PS
inace tema ovakva nalik je vec bila, moze se naci tamo negdje izaa..
red387

#8 Re: Nostalgija :D

Post by red387 »

AdnanSA wrote:Dobra unutrašnjost. Pogledaj samo dugmića a stereo kao mikseta.
S obzirom kakvi automobili se i danas voze našim cestama, ovaj bi možda bio bolji i od pola auta :D Meni se mnogo sviđa :D
jefferson

#9 Re: Nostalgija :D

Post by jefferson »

maxell_sarajevo wrote:Ovo je vrh nostalgije :D
Image

Da dodam vozace stojadina su sa prezirom gledali vozaci yuge i fice :lol:
To je istina. Moje prvo auto je bio bas ovakav crveni stojadin, samo ne sa ovako "modernim" retrovizorima :D . Joj koja je to zavist bila medju jaranima sa Yugom i Ficom :lol:
corolla02

#10 Re: Nostalgija :D

Post by corolla02 »

eh sad ovaj gore sa slike je onaj noviji tamo s kraja 80tih
cini mi mi se da se zvao Zastava GT55 nesto ovako :? , mislim ono od Stojadin kao ime, pocelo se polahko distancirati, tako da ko je imao ovo vozilo bio je glavni u ulicii..
jefferson

#11 Re: Nostalgija :D

Post by jefferson »

corolla02 wrote:eh sad ovaj gore sa slike je onaj noviji tamo s kraja 80tih
cini mi mi se da se zvao Zastava GT55 nesto ovako :? , mislim ono od Stojadin kao ime, pocelo se polahko distancirati, tako da ko je imao ovo vozilo bio je glavni u ulicii..
ma jok, ja sam tu izveo @tuning@ :D
Ubacio sam na onoga sa okruglim svjetlima masku s ovog jer je ovaj imao, pazi sad, H4 sijalice, sto na stojadinu dodje nesto kao bixenon sada :lol:
amrica

#12 Re: Nostalgija :D

Post by amrica »

R 5 :)

Autic koji je i danas bolji u nekim djidjama od novih vozilica :D a u o no doba je bio haossss
corolla02

#13 Re: Nostalgija :D

Post by corolla02 »

ne znam, ja sam uz Skodillaka odrasto :-D

a vi stojadini uvjek se raja hvalila sa njihovim motorima sto nije bio slucaj sa limarijom, mada ovaj gore sa slike je bio puno puno uredniji od svog prvog modelaa..
Jimmy_The_Saint

#14 Re: Nostalgija :D

Post by Jimmy_The_Saint »

Image
corolla02

#15 Re: Nostalgija :D

Post by corolla02 »

bem ti, zar vec, ko mi ukrade far :D a taman ga bio dovukao iz Alemanije.. :lol:
Sarajevski

#16 Re: Nostalgija :D

Post by Sarajevski »

Renault 4!
Moje prvo auto. Stariji godinu od mene, kada sam ga poceo vozati imao 24 godine i 48 hiljada na kilometar satu. kozna sjedista, cudna boja... genijalnbo auto. ponekad bio predmet podmsijeha do jedne zijme i metra snijega kada je izasao na vrh odobasine uz mahanje podmsjehivacima koji su svoja auta morali ostaviti kod holideja. genijalan auto
inace je renault imao tih vozila. ljudi su pomjerali granice klase. izmislili espace, pa izmislili scenic...
renault 18 je kod nas prije rata bio direktorsko auto. kada je fico bio pojam, renault 12 je bio cudo. od njega nastala dacia... za mene, veoma veoma subjektivno, najdraza auto marka
Jimmy_The_Saint

#17 Re: Nostalgija :D

Post by Jimmy_The_Saint »

Ма какав Рено, ништа нема док ШВАБО не направи... :P

Шалим се. Четвртицу би ја и сад повез'о, с мераком. :)
corolla02

#18 Re: Nostalgija :D

Post by corolla02 »

Uh, dok je bila bas je bila :!:

Acura Legend
Image

Image

Image

i njen logicni nastavak TL
Image

Image
corolla02

#19 Re: Nostalgija :D

Post by corolla02 »

jedan svijetao momenat SAD industrije

Cadillac Seville STS
Image

Image

Image
AdnanSA

#20 Re: Nostalgija :D

Post by AdnanSA »

Mani ovih novijih vozila. Ovo je jučer bilo. Dajte nešto starije. Ja sam odrastao uz Škodu 105 L a malo nakon toga početkom osamdesetih smo kupili crveni Opel Rekord i to coupe model sa dvoja vrata. Eh imao je podešavanje retrovizora iznutra i mnogo kroma.Motor je bio od 1900 ccm i trošio je bruku goriva.Na kraju su ga Romi kupili za 300 KM. Image
citroen

#21 Re: Nostalgija :D

Post by citroen »

AdnanSA wrote:Mani ovih novijih vozila. Ovo je jučer bilo. Dajte nešto starije. Ja sam odrastao uz Škodu 105 L a malo nakon toga početkom osamdesetih smo kupili crveni Opel Rekord i to coupe model sa dvoja vrata. Eh imao je podešavanje retrovizora iznutra i mnogo kroma.Motor je bio od 1900 ccm i trošio je bruku goriva.Na kraju su ga Romi kupili za 300 KM. Image
Ma ovo je bila machina, ova coupe verzija je bila perverzna do bola :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
AdnanSA

#22 Re: Nostalgija :D

Post by AdnanSA »

Otac od mog rođaka je imao Rekord karavan plave boje i motorom od 1700 ccm. Kako sam samo bio ponosan na svog oca što je vozio coupe 1900 a ne neku karavančinu. :-D :skoljka: :-D :-D
Post Reply