Norwegian cruise line

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nKrkan

#1 Norwegian cruise line

Post by nKrkan »

Zna li iko ovdje nekog iz BiH ko radi u NCL ili ima neke veze s tim i poznaje materiju?

Mene zanima jedna čisto informaciona , može li neko ko radi na njihovim kruzerima poslije nekog vremena na neki određeni period povesti još jednu osobu sa sobom na to putovanje? Čuo sam nešto slično,gotovo za džabe idu , ali u kojoj funkciji su tamo, kapiram da ne možeš tek tako ići :roll:
Fidel_Sa

#2 Re: Norwegian cruise line

Post by Fidel_Sa »

Mislim da nakon 5 god. tj. 5 ugovora stices to pravo.. Obicno bude simbolicna cijena 1$ i u fazonu si regularnog putnika :izet: :izet: Barem je tako na ostalim kompanijama.
nKrkan

#3 Re: Norwegian cruise line

Post by nKrkan »

Fidel_Sa wrote:Mislim da nakon 5 god. tj. 5 ugovora stices to pravo.. Obicno bude simbolicna cijena 1$ i u fazonu si regularnog putnika :izet: :izet: Barem je tako na ostalim kompanijama.
Moj si čovjek :mrgreen:

Znaš li recimo cca koliko novca bi trebalo prosječnom bh državljaninu za boravak od nekih 30ak dana na kruzeru ,ali normalno uzima onaj najjeftiniji paket? :mrgreen:
Edin H.

#4 Re: Norwegian cruise line

Post by Edin H. »

Ima ova finta i sa avionima, al'moras cekati prakticno do zadnjeg momenta i ukoliko ne prodaju sjedista, uletis,

Tako je moj poznanik putovao za Los Andjeles.
Fidel_Sa

#5 Re: Norwegian cruise line

Post by Fidel_Sa »

Samo mjesec dana?? :D :D
pa oko 1k da se stisnes, al ponovo nezahvalno je govoriti o krajnjoj cifri jer puno faktora igra ulogu. Racunaj da ti je hrana dzaba.
nKrkan

#6 Re: Norwegian cruise line

Post by nKrkan »

Fidel_Sa wrote:Samo mjesec dana?? :D :D
pa oko 1k da se stisnes, al ponovo nezahvalno je govoriti o krajnjoj cifri jer puno faktora igra ulogu. Racunaj da ti je hrana dzaba.
Za sebe ne znam ništa , ovo sve sam čuo od frendice,još nešto kao sređuju ,al sve je 'vako gledam :roll: kako priča izaći je 60+ dana na kruzeru jedva 2k meni sve wtf :D
Fidel_Sa

#7 Re: Norwegian cruise line

Post by Fidel_Sa »

Moze proci sa 2k jedino ako bude pila caj i americku usranu kafu tih dva mjeseca jer su dzaba. Ovdje potrosis dvije hiljade za secc. a kamoli tamo gdje ti je obicna piva 5-6 dolara.
Amagon

#8 Re: Norwegian cruise line

Post by Amagon »

Zna li neko kako upasti da se radi na NCL, a da nije Kouzon agencija iz Banja Luke...? :-?
Fidel_Sa

#9 Re: Norwegian cruise line

Post by Fidel_Sa »

Amagon wrote:Zna li neko kako upasti da se radi na NCL, a da nije Kouzon agencija iz Banja Luke...? :-?
Imas hiljadu drugih i boljih kompanija, vjeruj mi
beobasket

#10 Re: Norwegian cruise line

Post by beobasket »

Nije bas tako da automatski imas poslje pet godina. Imam poznanika koji je radio na tako jednom kruzeru i principjelno je poslje pet godina ali onda ides na listu cekanja, pa ista se primjenjuje kao sekundarna ako ima mjesta znaci ako putovanje regulanrim putem nije bookirano do kraja. Znaci dok dodjes na red moze potrajati.
Post Reply