hrasno38 wrote:Blago nama pa imamo ovoliko revolucionara koji u svojim glavama zamisljaju da se stvari mijenjaju na tako jednostavan nacin "bacanjem baklji" i time sto ce savez platiti kaznu. Ali ok mladelacka ludost je uvijek prepuna fascinantnih fantazija i mastarija samo je problem u svemu tome sto se sve to skoro pa nikad ne ostvari na nacin na koji mastate. @b4k3 je koliko vidim vrlo zajeban tip, bas onako duhovit a da treba da baci baklju na bilo koji prozor NS BiH usrao bi se ko grlica, jer jebi ga, ovi nasi drotovi prvo marisu pa onda pitaju, za razliku od Norveskih. BHF-ovci sada nakon svega mislim da ste malo previse ufurali i da su to Pitari, Manijaci, Robijasi to primjetili puno prije mene ali jebi ga oni vasi navijacki nastupi su me tjerali da vam vjerujem. Medjutim meni se cini da ste vi umislili da je navijanje postalo od vaseg osnivanja i da prije i poslije je samo praznina. Ja vam vise necu objasnjavati stvari jer ocito da je za vas to pretesko gradivo i da je jedino gradivo koje vi razumijete "sila". Posto se obicno na silu odgovara silom bas me interesuje ko ce vam tu silu istjerati iz glave. Danas sam u toku dana pricao sa sigurno 50 ljudi o toj utakmici i vasem (ne)djelu i svi ali bas svi podrzavaju vase ciljeve ali nacin nikako. Nisu tu problem ni one "prskalice" sto ste bacali, bitno je mjesto na kojem se to radi i sve nas interesuje hocete li imati muda da to isto ili jos gore napravite pred savezom ili jos bolje na utakmici sa Turskom. Kosevo ce biti puno vama se to svidjalo ili ne ali vi nikako ne mozete biti gazde u Sarajevu pored Manijaka i Pitara i ostalih patriotskih navijacih grupa u koje naravno i vi spadate. Jedva cekam 3 Juni da vidim kako cemo pobijediti Turke i da vidim tu vasu drcnost na pravom mjestu.
Brato, sta si ti svega ti toliki ters na BHF? Jeli ti cura/zena pobjegla sa nekim odmomaka iz BHF ili sta je u pitanju? Ovaj tvoj tekst koji si gore napisao po meni se svodi na samo jednu stvar: Bonjacka pakost! Ta ista pakost koja nas je unistavala godina i dan danas nas unistava jer smo mi narod gdje nije vazno sta se kaze nego ko sta kaze. A pohvaliti nekoga i bar 3 minute razmisliti da ta druga strana mozda ipak moze biti u pravu je naravno kod nas zabranjeno. Nego da se vratim ovome malome milionu zabluda o kojima ti pises.
Za kakve i ti "revolucionare" ? Mozda za one koji pisu po forumima i nikada sami nista ne pridonose. Mozda si i ti jedan od onih koji misli da je linija manjega otpora rijesenje? E pa moj dragi Ghandi evo cekamo da ta manja linija otpora bude rijesenje zadnjih 10 godina pa nista. I svaki put kada neko digne glas protiv lopova koji su nam razvalili i fudbal i drzavu odmah se nace masu onih kao ti da nadju nesto pametovati. Tako je bilo i kada su se HZ bunile protiv saveza. Onda su oni bili ukocopereni i ismijavani od manijaca, robijasa itd. E vidis, brato,meni je svejedno da li je neko robijas, manijak, ili BHF ako mislim da ima dobru viziju. Na kraju krajeva ja da znam u BHF ima momaka koji su svaki weekend na utakmicama Zelje, Sarajeva, Veleza itd. I naravno da BHF nije izmislio navijanje niti sam ja ikada igdje procitao da BHF to misli. Ali opet po onoj bosnjackoj pakosti hajmo ih nacrniti, sta oni znaju. E pa zbog te pakosti nam je i sve naopako u drzavi. Nije problem samo sto neki u drzavi vole vise usjedne zemlje od svoje domovine, problem je i u tome sto oni sto vole BiH ne vide dalje od vrha svoga nosa (OK, mozda do izlaza is svoje avlije) i onda su manijacima krivi BHF, Hordama Red Army, a Robijasima Manijaci. E pa sve dok tako bude nikada nece biti napredak i moj ce Velez igrati na livadi u selu kod Mostara, Zeljo i Celik ce biti na rubu zatvaranja a Sarajevo ce ono lafo biti u borbi za prvo mjesti ali na kraju ce Mijo Brajkovic ipak srediti sa nekliko cekova da Zrinjski bude prvak (zivi bili pa vidjeli!!!).
Dalje tvoja teza da BHF ne smije napraviti nikakav protest u BiH je smijesna. Isti banneri iz Osla su bili i na utakmici sa Frnacuskom na Kosevu i u Zenici. Bili su i mirni protesti pred savezom,i milioni pisama i clanaka. Ali na zalsot nista se nije promijenilo a znas zasto nije? Nije zbog bosnjacke pakosti i prodaje za 10 marki.
A sto se tice utakmica sa Turskom ako stvarno milis da se rezultati tih utakmica vec ne znaju onda mislim da znas veoma veoma malo sta se rai i kako u FSBiH.
Ali hajde. Bolje je da zadrzimo stanje u FSBiH kako jeste i da nam nasa fantasticna Premijer Liga koa i do sada izbacuje sve talenta do talenta za kojima se bore veliki evropski klubovi.
Brato, umi se ledenom vodom. Majke mi moje, eto sav goris.