Normalno ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Great Cornholio

#76 Re: Normalno ?

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Imam i ja svoj model pozeljnog/normalnog, ali kako vrijeme prolazi i kako ja ne nalazim to normalno, sve cesce se pitam jesam li ja normalna.
Pa baš zato nam treba taj model " univerzalnog normalnog, da to postoji onda te takve sumnje ne bi mučile.
ma papir sve trpi, kao i ovaj forum
mi smo ovdje svi iskreni, posteni, lijepi, seksi, obrazovani, svi zelimo iste osobine kod druge osobe..medjutim, u stvarnom zivotu je to drugacije
Normalno je težiti nečem boljem, normalno je težiti nečem normalnom, popravljati ono što mislimo da nije normalno , a normalno je takođe motivirati i druge da isto čine.

Proglašavanjem normalnim svega onoga što mi smatramo normalnim je samo bijeg od poteškoća koje bi nas snašle kad bi se odlučili na mijenjanje samog sebe, na mijenjanje onog što kod nas nije normalno.

Želiti od drugih za sebe ono što mislimo da je najbolje za nas je normalno, ali onda isto to moramo i pružiti i drugima koji isto to žele za sebe.
otsam

#77 Re: Normalno ?

Post by otsam »

hajmo prvo mi vidjet šta je abnormalno da bi ustanovili model normalnog
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#78 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Normalno je težiti nečem boljem, normalno je težiti nečem normalnom, popravljati ono što mislimo da nije normalno , a normalno je takođe motivirati i druge da isto čine.

Proglašavanjem normalnim svega onoga što mi smatramo normalnim je samo bijeg od poteškoća koje bi nas snašle kad bi se odlučili na mijenjanje samog sebe, na mijenjanje onog što kod nas nije normalno.

Želiti od drugih za sebe ono što mislimo da je najbolje za nas je normalno, ali onda isto to moramo i pružiti i drugima koji isto to žele za sebe.
Pa rekoh ti, ja jesam mislila da je tako, ali vise nisam sigurna u to sta je normalno..mislim da me vrijeme pregazilo :)
Mislim da su neki standardi kojih se ja drzim jednostavno prestali biti normalni, ..ne samo da ne donose uspjeh, nego donose nazadak.

obraz dzon je sad u modi, nazalost
In love with Bosnia

#79 Re: Normalno ?

Post by In love with Bosnia »

Great Cornholio wrote: Normalan seksualni odnos uključuje punoljetnu ženu i punoljetnog muškarca.
sinoć si se odrao objašnjavajući da odnos punoletne devojke i punoletnog muškarca nije normalan. šta ti bi večeras? :lol:
fatamorgana

#80 Re: Normalno ?

Post by fatamorgana »

Mislim da bi za početak kao referencu za normalno trebalo uzeti klasične grčke ideale, :D
In love with Bosnia

#81 Re: Normalno ?

fidoremilienko wrote:Normalno je ono sto je vecina.
pa sad, neće baš biti tako.

ja, na primer, dolazim iz sredine u kojoj je normalno reći da se u srebrenici nije dogodio genocid a ja lično smatram da takav stav nije normalan ma kako bio većinski.
plain vanilla

#82 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:Mislim da bi za početak kao referencu za normalno trebalo uzeti klasične grčke ideale, :D
de ti njima reci sta je normalno :mrgreen:
Great Cornholio

#83 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:
nema dokaza ni da nije...zato, ne vodi pricu u tom smjeru

normalno je zivjeti i pustiti druge da zive
Nije biološki data osobina, niko se ne rađa ko homoseksualac ili hetereseksualac, postaje takvim

Da, dok nas drugi ni na koji način ne ugrožavaju. Na homoseksualne osobe ja ne gledam kao na neku prijetnju ostalim, ne mislim da ih treba liječiti, diskriminirati ih pri primanju na bilo koje radno mjesto, ali nikada ne bih pristao na to da takve osobe usvajaju djecu, jer ipak im na neki način treba dati do znanja da se djeca ne mogu roditi bez učešća muškarca i žene, dva muškarca ili dvije žene ne mogu začeti a ni roditi dijete, to jednostavno nije moguće, nije normalno.

Odoh na spavanje, laku noć :kiss:
fatamorgana

#84 Re: Normalno ?

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
fatamorgana wrote:Mislim da bi za početak kao referencu za normalno trebalo uzeti klasične grčke ideale, :D
trenutno nisam u situaciji, :lol:
fatamorgana

#85 Re: Normalno ?

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
Želim ti normalan san, :D
plain vanilla

#86 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
plain vanilla wrote:
trenutno nisam u situaciji, :lol:
slobodno, gore ionako ne moze

tuzlOk, vidi se da nisi iz Tuzle :kiss: :lol:
In love with Bosnia

#87 Re: Normalno ?

Great Cornholio wrote:to jednostavno nije moguće, nije normalno.

gde ćeš sada kad je najlepše? to nije normalno! :lol:
Platformas

#88 Re: Normalno ?

Post by Platformas »

Visok, zgodan, plav, jednom rijecju Sanader
plain vanilla

#89 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Platformas wrote:Visok, zgodan, plav, jednom rijecju Sanader
tj Zeljko Pervan iz Vecernje skole kad je bio mlad :D
fatamorgana

#90 Re: Normalno ?

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
pa evo, sjetih se, kao na klasičnim grčkim statuama moj atribut je mali, :D
plain vanilla

#91 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
plain vanilla wrote:
pa evo, sjetih se, kao na klasičnim grčkim statuama moj atribut je mali, :D
joj, ima jedan vic, stari i bezobrazan, ali bas ide uz ovo :lol:
fatamorgana

#92 Re: Normalno ?

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote: joj, ima jedan vic, stari i bezobrazan, ali bas ide uz ovo :lol:
i ja sam ti isti taki k'o taj vic, :lol:
plain vanilla

#93 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
plain vanilla wrote: joj, ima jedan vic, stari i bezobrazan, ali bas ide uz ovo :lol:
to je normalno :lol:
fatamorgana

#94 Re: Normalno ?

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
fatamorgana wrote:
to je normalno :lol:
ja se nadam jednom normalnom, sedmodnevnom banu a ne k'o onaj zadnji od mjesec dana, :run:
Platformas

#95 Re: Normalno ?

Post by Platformas »

plain vanilla wrote:

Taj, taj.

"Kunem ti se, ej, 185 cm. Vidi me sad"
:lol:
ExNihilo

#96 Re: Normalno ?

Post by ExNihilo »

Ako prihvatimo da je normalno = prirodno,

onda je normalno da najjači, najsposobniji i najprilagođeniji opstaju i da cilj opravdava sredstvo u borbi za opstanak :D

Iz toga proizilazi da je normalno sve ono što obezbjeđuje ličnu korist.

Druga stvar je to što se moralni zakon ne slaže s navedenim.
Great Cornholio

#97 Re: Normalno ?

Ellinor wrote:Ako prihvatimo da je normalno = prirodno,

onda je normalno da najjači, najsposobniji i najprilagođeniji opstaju i da cilj opravdava sredstvo u borbi za opstanak :D

Iz toga proizilazi da je normalno sve ono što obezbjeđuje ličnu korist.

Druga stvar je to što se moralni zakon ne slaže s navedenim.
Prirodno = normalno ali u slučaju kad su životinje u pitanju, ali ipak, i ako sa životinjama imaju mnogo zajedničkog, ljudi nisu životinje. Ljudi uče kako da zadovoljavaju urođene nagone, životinjama je lakše, one sve dobiju nasljeđem.

Naučen stav da cilj opravdava sredstva i da u drugima treba vidjeti prepreku u zadovoljenju egoističnih interesa, udaljava nas mnogo od onoga što bi trebalo biti ekskluzivno ljudsko, nešto što će nas izdići iznad životinjskog svijeta.

Težiti vlastitoj sreći ali pri tome paziti da ne unesrećimo one od kojih ta sreća zavisi je nešto što čovjeka izdiže iznad životinjskog svijeta, a vidjeti vlastitu sreću pri stvaranju sreće drugima čini ga normalnim.

Iz toga proizilazi da je normalno , ako posmatramo odnos muškarca i žene, sve ono što dovodi do toga da oboje iz toga odnosa dobijaju neku korist, da se niko ne osjeća zakinutim, da oboje uživaju u ljubavnom ili seksualnom odnosu, da uživaju istovremeno.
Da bi se to ostvarilo, potrebno je da oboje znaju šta je normalno, ali ne samo to, pored toga potrebno je da uživaju u tome da se ponašaju normalno.

Moralni zakoni su zamjena za instinkte, pomoću njih čovjek postaje čovjekom.
Great Cornholio

#98 Re: Normalno ?

Platformas wrote:
plain vanilla wrote:

Taj, taj.

"Kunem ti se, ej, 185 cm. Vidi me sad"
:lol:
Kosa gusta, pucaju češljevi :lol:
Great Cornholio

#99 Re: Normalno ?

otsam wrote:hajmo prvo mi vidjet šta je abnormalno da bi ustanovili model normalnog
Pa valjda bi se prvo trebalo znati šta je normalno, pa , na osnovu toga, proglašavati nešto abnormalnim.

Ljekar zna šta je zdravo, zna da su određene vrijednosti šećera u krvi ili krvnog pritiska normalne, pa na osnovu toga proglašava nenormalnim ono što odstupa od tih normalnih vrijednosti.

Čovjek funkcioniše na tačno utvrđenim zakonima, i tjelo i duh im se pokoravaju, i mi na osnovu tih zakona trebali kreirati moralne zakone, takve zakone koji će čovjeku omogućavati da zadovolji svoje urođene potrebe, a da se ne razboli, ili unesreći nekog drugog.

Svi mi zavisimo jedni od drugih, ali izgleda više volimo da živimo u iluziji da smo nezavisni. Ta iluzija nas koči u kreiranju nekog univerzalnog moralnog zakona, nekog univerzalnog modela normalnog ponašanja, nečega što bi nam smanjilo patnje, i dovelo nas do trajnije sreće.
Great Cornholio

#100 Re: Normalno ?

Evo da se malo odmorimo od filozofije.

Za mene je normalno odjevena žena ona koja svoj stil odijevanja prilagođava situaciji u kojoj se nalazi.
Npr. normalno odjevena žena na poslu neće nositi odjeću koja ističe previše njene ženske atribute, jer je svjesna da normalan , hetereseksualno orijentiran, muškarac može da svoju pažnju usmjeri na nju a ne na posao. Isto tako, i normalan muškarac će iz istog razloga paziti na stil odijevanja kad je na poslu.

Nastavnica zaposlena u nekoj srednjoj, pretežno muškoj, školi koja na posao dođe u mini suknji ne ponaša se normalno.
Njen stil oblačenja negativno utiče na koncentraciju učenika, odvraća im pažnju sa gradiva, i na taj način njen učinak, kako nastavnice jako slabi, njeni đaci neće baš najbolje naučiti ono što ona predaje.
Locked