opet moras trazit nesto na sta ga mozes naslonit123456789 wrote:Zasto ne bi mogao raditi u office kada spojis mis i tastaturu, te uz to imas i ekran osjetljiv na dodir !? Cak mozes vrijednosti unositi lakse na tablet nego na pc.
NoName Tableti - all about
Moderator: Benq
-
BBC
#1151 Re: NoName Tableti - all about
-
kojeime
#1152 Re: NoName Tableti - all about
Imam ja Prestigio, Kineski proizvod (pise na tebletu "resposinbly made in China"mbenz wrote:ja se izvinjavam , vjerujem da je bilo rijeci i o ovim prestigio tabletima ali mi se neda citati 47 stranica foruma da ga nadjem , vidim francuski proizvod pa mislim da bi trebali biti bolji od kineza, ako ko ima da kaze kako ga slusa i tako
Uglavnom, moj je najjeftiniji na nasem trzistu, 7 incha, radi sve sto treba, nemam problema, spor. Koliko para toliko muzike. Nisam se pokajao sto sam ga kupio, ali da sam kupio neki drugi umjesto njega ne bi mi bilo zao. A kupio sam ga zato sto mi je Prestigio, nakon malo istrazivanja, izgledao bolji od Arnova i 2look, i zato sto sam cuo dobre stvari o njihovim mobitelima (ali nisam probao pa ne smijem tvrditi) pa kontao ako znaju napraviti pristojan mobitel, valjda ce im i tablet biti pristojan.
Ma nista, samo neka izdrzi 2 godine koliko mu je garancija, pa ako se pokvari odmah ga bacam. Za 2 godine ce valjda i neki Samsung Galaxy tablet kostati oko 200 KM i onda Prestigio zbogom.
To ti je otprilike moje misljenje o Prestigio.
-
kojeime
#1153 Re: NoName Tableti - all about
Ne moras. Imas one tastature koje dodju ugradjene u futrolu za tablete (mogu komotno stati 7 i 8 incni, za 9 i vece nisam siguran, pa ti je stranica futrole naslon za tablet. Ima ih po 30-ak maraka kod nas. Ali tastature su bezveze.BBC wrote:opet moras trazit nesto na sta ga mozes naslonit123456789 wrote:Zasto ne bi mogao raditi u office kada spojis mis i tastaturu, te uz to imas i ekran osjetljiv na dodir !? Cak mozes vrijednosti unositi lakse na tablet nego na pc.
Nesto ovakvo: http://static.clickbd.com/global/classi ... iginal.jpg
- sema911s
#1154 Re: NoName Tableti - all about
Ma nista, samo neka izdrzi 2 godine koliko mu je garancija, pa ako se pokvari odmah ga bacam. Za 2 godine ce valjda i neki Samsung Galaxy tablet kostati oko 200 KM i onda Prestigio zbogom.
To ti je otprilike moje misljenje o Prestigio.[/quote]
korisimo arnova 10g2 nesto tako 10", 512 rama 4gb memorije,. ono jest spor i moras udarit po disply,. al za 200km dobar drug koristi 7" 1gbrama 8 memorije 1,6ghz procesor neki kineski ainol,. i kostao 167km,., koristi ga malo mail poslovni,ko teku, baterija traje par sati,.,
a sto ce ti samsung star 2 god,, kada mu je vijk baterije malo manje od 2 god.,
u tim noname tabletima su displey od generacije prije nekih renomiranih urejaja,. sto placat vise kada ti netreba
To ti je otprilike moje misljenje o Prestigio.[/quote]
korisimo arnova 10g2 nesto tako 10", 512 rama 4gb memorije,. ono jest spor i moras udarit po disply,. al za 200km dobar drug koristi 7" 1gbrama 8 memorije 1,6ghz procesor neki kineski ainol,. i kostao 167km,., koristi ga malo mail poslovni,ko teku, baterija traje par sati,.,
u tim noname tabletima su displey od generacije prije nekih renomiranih urejaja,. sto placat vise kada ti netreba
-
kojeime
#1155 Re: NoName Tableti - all about
Mislio sam da ce valjda do tada cijena novog Samsunga biti 200 KM. Vec ih ima novih kupiti za 350KM, pa se nadam da ce za 2 godine biti i za 200 nov. Za tablet po mom misljenju ne vrijedi dati vise od 200-250 KM. Hocu reci da za tu vrstu uredjaja ne vrijedi dati vise od 250KM, pa makar bio i7 procesor u njemu.sema911s wrote:korisimo arnova 10g2 nesto tako 10", 512 rama 4gb memorije,. ono jest spor i moras udarit po disply,. al za 200km dobar drug koristi 7" 1gbrama 8 memorije 1,6ghz procesor neki kineski ainol,. i kostao 167km,., koristi ga malo mail poslovni,ko teku, baterija traje par sati,.,
- O'zone
- Globalni moderator
#1156 Re: NoName Tableti - all about
Nakon jučerašnjeg dana istraživanja i današnjeg gledanja u živo ostala je dvojba između:
Prestigio 5780D-Duo
http://www.prestigio.com/catalogue/Mult ... P5780D_DUO
I
Goclever TAB R104
http://goclever.com/hr/hr/goclever_tab_ ... cification
Međutim Goclever zbog veličine ekrana a identične rezolucije kao i Prestigio ima puno lošiju sliku
Tako da sutra najvjerovatnije uzimam Prestigio ukoliko ne iskoči opet nešto zanimljivo
evo baš sad razgledam Yarvik-e 
Prestigio 5780D-Duo
I
Goclever TAB R104
Međutim Goclever zbog veličine ekrana a identične rezolucije kao i Prestigio ima puno lošiju sliku
Tako da sutra najvjerovatnije uzimam Prestigio ukoliko ne iskoči opet nešto zanimljivo
- dinooh
#1157 Re: NoName Tableti - all about
ovaj nije los http://www.shop.imel.ba/artikal/tablet- ... pmp7280c3g , slican tom samo sto ima 3G. A imas i Yarvik 8" za 312KM, jeftiniji od Yarvik 7"O'zone wrote:Nakon jučerašnjeg dana istraživanja i današnjeg gledanja u živo ostala je dvojba između:
Prestigio 5780D-Duo
I
Goclever TAB R104
Tako da sutra najvjerovatnije uzimam Prestigio ukoliko ne iskoči opet nešto zanimljivoevo baš sad razgledam Yarvik-e
- O'zone
- Globalni moderator
#1158 Re: NoName Tableti - all about
Uzeo na kraju Prestigio 5780D-duo. Nakon prva dva dana prezadovoljan što se tiče osjetljivosti toucha aplikacija i brzine dizanja istih.
No kao i uvjek ima jedan problem. Imam 3G stick Huawei e303 mtel. Skopčam ga preko OTG-a i ništa kao da nisam. Par puta se pojavilo da ukucam PIN ali čim ukucam PIN ekran se zatamni i piše wrong PIN code, mada nije i stick radi u 2 desktopa i jednom laptopu OK. Tab čita obične USB-ove bez problema. Čitah na par mjesta da treba formatirati 3G stick na fabričke postavke jer ima neka vrsta kolizije kad se brendiraju po provajderu pa onda ručno unijeti "SIM APN Setting". Jel ko pokušavao ovo i radi li?
No kao i uvjek ima jedan problem. Imam 3G stick Huawei e303 mtel. Skopčam ga preko OTG-a i ništa kao da nisam. Par puta se pojavilo da ukucam PIN ali čim ukucam PIN ekran se zatamni i piše wrong PIN code, mada nije i stick radi u 2 desktopa i jednom laptopu OK. Tab čita obične USB-ove bez problema. Čitah na par mjesta da treba formatirati 3G stick na fabričke postavke jer ima neka vrsta kolizije kad se brendiraju po provajderu pa onda ručno unijeti "SIM APN Setting". Jel ko pokušavao ovo i radi li?
-
kojeime
#1159 Re: NoName Tableti - all about
Bio sam prisutan na mjestu gdje su ljudi kupili jeftini tablet, da provjere pa ako bude radilo kako treba kupili bi vise takvih. Pokusali prikopcati USB modem. Sve radi, ali modem ne. Na kraju je covjek iz radnje dosao i odnio taj tablet.
Provjeri postavke. Imas uputstva na internetu, na youtube imas video uputstva. Prvo probaj to, mozda nisi setovao tablet kako treba. Pa ako time ne rijesis, onda idi u radnju, ponesi USB modem i vidi na licu mjesta, moze ti se lako desiti da tvoj tablet ne radi a da drugi primjerak istog modela tableta radi bez problema.
To ti je cijena kupovine tableta od 200 ili 300 umjesto tableta od 500 ili 900 KM.
Provjeri postavke. Imas uputstva na internetu, na youtube imas video uputstva. Prvo probaj to, mozda nisi setovao tablet kako treba. Pa ako time ne rijesis, onda idi u radnju, ponesi USB modem i vidi na licu mjesta, moze ti se lako desiti da tvoj tablet ne radi a da drugi primjerak istog modela tableta radi bez problema.
To ti je cijena kupovine tableta od 200 ili 300 umjesto tableta od 500 ili 900 KM.
-
glockov kolac
#1160 Re: NoName Tableti - all about
http://www.alien.ba/
Zna li neko nešto više o ovim tabletima? Ima li prvih iskustava? Ne izgleda loše, al laik sam totalni pa kontam možda je neko imao prilike da se poigra sa ovim vanzemaljcima.
Zna li neko nešto više o ovim tabletima? Ima li prvih iskustava? Ne izgleda loše, al laik sam totalni pa kontam možda je neko imao prilike da se poigra sa ovim vanzemaljcima.
- seoBIH
#1161 Re: NoName Tableti - all about
Ne kontam kako moze biti BH tablet kada se ne proizvodi u bih ?
- holowey
#1162 Re: NoName Tableti - all about
kako moze ipad biti americki kad se proizvodi na taiwanu, kako moze philips biti holandski kad se proizvodi u kini, kako nike kopacke mogu biti americki proizvod kad se proizvode u bosni?123456789 wrote:Ne kontam kako moze biti BH tablet kada se ne proizvodi u bih ?
teoretski, ako je bh projektiran i dizajniran, i ako to dvoje ucestvuje u cijeni proizvoda recimo 80%, zasto da ne bude bh proizvod?
- seoBIH
#1163 Re: NoName Tableti - all about
Reci mi sta ti otkriva da je ovaj tablet bosanski brend i da se moze smatrati bosanskim proizvodom !?teoretski, ako je bh projektiran i dizajniran, i ako to dvoje ucestvuje u cijeni proizvoda recimo 80%, zasto da ne bude bh proizvod?
-
Anonimna Lutrija
#1164 Re: NoName Tableti - all about
Pozz,
Kupio sam ovaj tablet: http://www.pik.ba/artikal/5229144/table ... -internet/ sa tastaturom i auto punjačem. Izašao me ukupno 250 KM.
Sa tabletom sam više nego zadovoljan i + kupio 3G stick u BH Telecomu. Sve radi bez problema. Godina dana garancije. Dual Core 1GHz, 1GB RAM, GPU mu Quad Core, 7 incha. Više nego dobar za ove pare.
Preporuka svima!
Kupio sam ovaj tablet: http://www.pik.ba/artikal/5229144/table ... -internet/ sa tastaturom i auto punjačem. Izašao me ukupno 250 KM.
Sa tabletom sam više nego zadovoljan i + kupio 3G stick u BH Telecomu. Sve radi bez problema. Godina dana garancije. Dual Core 1GHz, 1GB RAM, GPU mu Quad Core, 7 incha. Više nego dobar za ove pare.
Preporuka svima!
- seoBIH
#1165 Re: NoName Tableti - all about
Moze benchmark test !?
GPU mu je sranje, probaj igre tipa COD ili NFS pa mi javi
GPU mu je sranje, probaj igre tipa COD ili NFS pa mi javi
- holowey
#1166 Re: NoName Tableti - all about
nisam u toku sa ovom konkretnom poslovnom idejom ali znajuci da je iris radio racunare kad su ostali iz naseg blizeg i daljeg komsiluka jos uvijek koristili mehanicke pisace masine, ne bi me zacudilo da je neko od nasih strucnjaka svojim radom ucestvovao u projektovanju i/ili dizajniranju ovog proizvoda te time napravio udio od recimo 80% u ukupnoj cijeni/vrijednosti proizvoda123456789 wrote:Reci mi sta ti otkriva da je ovaj tablet bosanski brend i da se moze smatrati bosanskim proizvodom !?teoretski, ako je bh projektiran i dizajniran, i ako to dvoje ucestvuje u cijeni proizvoda recimo 80%, zasto da ne bude bh proizvod?
-
glockov kolac
#1167 Re: NoName Tableti - all about
Čekaj malo, jel neko imao priliku da se poigra ovim tabletima?! To nam recite...
-
Son1
#1168 Re: NoName Tableti - all about
Jasta nego domaci, samo nisu ga mogli ni uslikati, a vjerujem da ga ni sami ocima svojim nisu vidjeliholowey wrote:nisam u toku sa ovom konkretnom poslovnom idejom ali znajuci da je iris radio racunare kad su ostali iz naseg blizeg i daljeg komsiluka jos uvijek koristili mehanicke pisace masine, ne bi me zacudilo da je neko od nasih strucnjaka svojim radom ucestvovao u projektovanju i/ili dizajniranju ovog proizvoda te time napravio udio od recimo 80% u ukupnoj cijeni/vrijednosti proizvoda123456789 wrote:Reci mi sta ti otkriva da je ovaj tablet bosanski brend i da se moze smatrati bosanskim proizvodom !?teoretski, ako je bh projektiran i dizajniran, i ako to dvoje ucestvuje u cijeni proizvoda recimo 80%, zasto da ne bude bh proizvod?
http://www.onda-tablet.com/onda-v972-qu ... et-pc.html
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1169 Re: NoName Tableti - all about
Bolje da si uzeo prestigio sa boljom rezolucijom 255 KM cijenaAnonimna Lutrija wrote:Pozz,
Preporuka svima!
- seoBIH
#1170 Re: NoName Tableti - all about
Ovaj iznad sto se prisjeca "onih" dana kada smo mogli i prozivoditi nesto tehnolosko neka i dalje zivi u tom vremenu
Da bi bio bosanski proizvod nije dovoljno sklopiti ugovor s dobavljacem i da na njega stavi natpis "BEJ HA TABLET"
- holowey
#1171 Re: NoName Tableti - all about
impresivna je kolicina nihilizma u vasim postovima... iz vasih postova izvlacim zakljucak da je bosna puna zatucanih ljudi koji nisu u stanju da zavezu pertle na cipelama a kamoli da urade nesto smisleno sa svojim zivotima... cinjenica je da je nase drustvo u takvom stadiju da se pokusajima da se minimizira bilo ciji uspjeh ustvari pokusava da izdigne samog sebe iz blata... uzalud vam trud sviraci...
-
glockov kolac
#1172 Re: NoName Tableti - all about
A samo sam pitao jel se neko susreo sa ovim tabletima...
-
Son1
#1173 Re: NoName Tableti - all about
Ako cemo onda vodu na taj mlin, zar nije ovo cisti plagijat, sto bi dalje vuklo i da bi ovo trebalo da je krivicno djelo.
Podrzavam svaki vid BH privrede, ali ovaj tablet je za mene cista prevara i lazno reklamiranje, a vi slobodno narucite, pa koristite prvi bh tablet na kineskom jeziku.
Mislim da je nihilizam malo prejak termin za pokusaj ljudi da objasne kako trenutno stvari stoje i upute ljude da ne kupuju prvi BH tablet, vec kineza s drugim imenom.
Takodjer, ne vidim kako je ovo minimiziranje necijih napora u zivotu, ako ti napori pretstavljaju direktan napad na mene, pokusavajuci da me napravi budalom, predstavljajuci tudji proizvod kao svoj.
U BiH ima itekako pametnih ljudi, koji znaju mnogo vise od vezanja cipela, samo nam drzava nema kapaciteta gdje bi ljudi mogli da se pokazu, pa svi gledaju da sto prije bjeze vani.
Ako mi pokusavamo da minimiziramo neciji trud u ovom konkretnom slucaju, gdje je neko sa ispod prosjecnim sposobnostima web developera napravio stranicu i prekopirao sadrzaj sa druge stranice, te vjerovatno u photoshopu promjenio naljepnicu na pozadini, onda ga i s pravom minimiziramo.
Stranica na kojoj nema cijene i za kontakt podatke ostavljena je samo mail adresa, nema nista o nacinu placanja ili eventualnoj prodavnici u kojoj bi se proizvod mogao preuzeti, za mene je cista prevara.
Podrzavam svaki vid BH privrede, ali ovaj tablet je za mene cista prevara i lazno reklamiranje, a vi slobodno narucite, pa koristite prvi bh tablet na kineskom jeziku.
Mislim da je nihilizam malo prejak termin za pokusaj ljudi da objasne kako trenutno stvari stoje i upute ljude da ne kupuju prvi BH tablet, vec kineza s drugim imenom.
Takodjer, ne vidim kako je ovo minimiziranje necijih napora u zivotu, ako ti napori pretstavljaju direktan napad na mene, pokusavajuci da me napravi budalom, predstavljajuci tudji proizvod kao svoj.
U BiH ima itekako pametnih ljudi, koji znaju mnogo vise od vezanja cipela, samo nam drzava nema kapaciteta gdje bi ljudi mogli da se pokazu, pa svi gledaju da sto prije bjeze vani.
Ako mi pokusavamo da minimiziramo neciji trud u ovom konkretnom slucaju, gdje je neko sa ispod prosjecnim sposobnostima web developera napravio stranicu i prekopirao sadrzaj sa druge stranice, te vjerovatno u photoshopu promjenio naljepnicu na pozadini, onda ga i s pravom minimiziramo.
Stranica na kojoj nema cijene i za kontakt podatke ostavljena je samo mail adresa, nema nista o nacinu placanja ili eventualnoj prodavnici u kojoj bi se proizvod mogao preuzeti, za mene je cista prevara.
- van helsing
#1174 Re: NoName Tableti - all about
kolega, jesi mozda kupio ovaj model, kakvi su utisci?The Realist wrote:Nisam mislio da njemu nešto fali, nego neka od opcija.
Ma i mene garancija dosta "raduje", samo ne znam kakvi su što se tiče brzine, "boja", i eto svih stvari koje većina nas koristi. Ako bi iko mogao potvrditi, kupovao bih to uskoro, a.B.d.!
Tapatalk 4 Beta
-
artime
#1175 Re: NoName Tableti - all about
Pozdrav, htjela bi uzeti tablet za mamu koja voli igrice, facebook, internet ukratko. Poznajem tu i tamo tehničku stranu priče: recimo od procesor dualcore, giga ili dvije memorije, da je pristojna rezolucija i ekran od 10 incha pa nadalje, WiFi, usb... I to je nešto osnovno. Eh zanima me dakle sta je ovom opisu najviše odg. Da li se zaista treba stediti za galaxy ili se može uzeti dosta kvalitetan i jeftiniji noname tablet? Hvala.