Nokti - zenske ruke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MersY

#626 Re: Nokti - zenske ruke

Post by MersY »

Eh ovako...ja čitav život grickam nokte i sad sam odlučila da prestanem i da ih pustim da rastu, jer sam ja prosto zaluđena lijepim noktima ( valjda zato što ih ja nemam )...i uspjela sam, sad su malo narasli ali su tako slabi i tanki da je to nevjerovatno, mažem ih onim Rimelovim lakom za jačanje, kupila sam sad i onaj Alessandro lak za jačanje, mažem kožicu oko noktiju raznim voskovima, uljima itd...ali sad kontam da li bi mi bilo dobro da odem negdje da preko tih mojih jadnih noktiju stavim gel jer samo je pitanje dana kad će se oni polomiti ili ću ih ja ponovo pogrickati :P
lavorpunvode

#627 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

MersY, gel nije loa stvar ako ces ga pravilno skinuti kada odlucis da to uradis. samo turpijanjem, pravilnim turpijanjem gela, tvoji nokti ce ostati kao lijepi nakon skidanja. iz licnog iskustva ti govorim.

evo nesto novo

Image

Image
lak sam dobila na poklon, svidja mi se, iako ove boje ne kupujem sama ni pod razno :)
lavorpunvode

#628 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

cuj citirala samu sebe :facepalm:
Bellica

#629 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Bellica »

lavorpunvode wrote:MersY, gel nije loa stvar ako ces ga pravilno skinuti kada odlucis da to uradis. samo turpijanjem, pravilnim turpijanjem gela, tvoji nokti ce ostati kao lijepi nakon skidanja. iz licnog iskustva ti govorim.

evo nesto novo

Image

Image
lak sam dobila na poklon, svidja mi se, iako ove boje ne kupujem sama ni pod razno :)

Nokti su ti :thumbup: a svidja mi se i lak, ovakve boje najvise volim i koristim :)
Partizzanka

#630 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Partizzanka »

Drugarice Mersy,

samo tako nastavi
nemoj unistavati nokte gelom, tvoji slabi nokti trebaju sto vise da "disu" a ne da ih zacementiras gelom
imas negdje sliku mojih noktiju, a prije samo par godina i ja sam bila kao i ti - ja sam ih doduse vise nekako lomila i sta vec ne radila, sve do toga da sam ih gulila tako da odgulim sve do korijena nokta - MA UZAS KADA SE SJETIM KAKVI SU MI BILI
a sada mi se svi dive (dobro ne ovdje na temi hehehe)

mazi fino jednim lakom za jacanje, nemoj ih mjesati vise i to je hemija
i moja preporuka je tamni lak sada dok su kratki
meni je to najbolje pomoglo, jer pod tamnim lakom ne vidis koliko su izrasli pa ih ne cackas i ne zagledas previse
a onda kada nakon par dana skines lak iznenadis se :)

i mozda ne bi bilo lose sada dok su jos slabi (treba to da izraste neko vrijeme da se oporave fino) da ih rezes na krace cim porastu
znaaaam to zvuci grozno ali bit ce dovoljno dva tri puta kada izrastu samo ih odrezati fino uredno kratko
da ti se oblikuju malo i dodju sebi dodatno

drago mi je da zelis lijepe duge nokte :) sretno ti bilo!
hanady

#631 Re: Nokti - zenske ruke

Post by hanady »

WildRedRose wrote:
una_bo wrote:e pa dajte žene ideje, ostadoh bez istih :D

evo moj mali doprinos, ali ako neko ima nekih sličica i fazona, recite.

Image
ovi su mi prelijepi !!!! Zna li neko gdje da nadjem bas ovakav lak ? :D :D
Je li ko odgovorio na ovo pitanje ili sam fulila?! Zna li neko ima li ovakav lak za kupiti?
WildRedRose

#632 Re: Nokti - zenske ruke

Post by WildRedRose »

hanady wrote:
Je li ko odgovorio na ovo pitanje ili sam fulila?! Zna li neko ima li ovakav lak za kupiti?
nije niko.. i ja cekam .. ponadala sam se da si ti odg :cry: :mrgreen:
hanady

#633 Re: Nokti - zenske ruke

Post by hanady »

:sad: :sad:
foxy13

#634 Re: Nokti - zenske ruke

Post by foxy13 »

Ja imam jedan dosta sličan ovome. Nije potpuno isti, ali su vrlo slični. I naravno ne sija ovoliko, ovo je vjerovatno uslikano odmah posle onog top-sloja. Uslikaću, pa ću vam postaviti sliku. Lak je Elegant Gabrini, broj 339.
WildRedRose

#635 Re: Nokti - zenske ruke

Post by WildRedRose »

ajd kad mognes, uslikaj :) ma i ja kontam da je ovo gel ili slicno.. nema sanse da se ovoliko sjaji :roll:
hanady

#636 Re: Nokti - zenske ruke

Post by hanady »

Jucer sam tragala za slicnim lakom....i nasla sam od Essie Bahama mama, koji mi se cini vrlo slican. :?
Nisam ga kupila, jer još nisam sigurna je li to TO! :roll:
foxy13

#637 Re: Nokti - zenske ruke

Post by foxy13 »

Image

Nije baš isti, ali eto. Slika u sredini je sa blicom, naveče slikano, a desna je na dnevnom svjetlu. (dva su sloja laka, bez top-sloja)
foxy13

#638 Re: Nokti - zenske ruke

Post by foxy13 »

I da, baš sam potražila taj lak koji tražite po netu i ebayu. Na ebayu ima po 7-8 dolara (nisam sigurna za dostavu), ali nema ta boja. A na nekoj stranici sam našla BAŠ ovu boju. Košta skromnih 10-11 funti! :run:
nia3

#639 Re: Nokti - zenske ruke

Post by nia3 »

manekenka u penziji wrote:aha, kod Ljudmile sam ja.
ma cura radi perfektno, svaka joj čast.
meni zna po dva mjeseca da traje.

edit: sad uočih;ponavljam se :-)
Pokušavam da se raspitam za Ljudmilu, pa sam našla ovaj post. Ona je u Twist Tower-u, jel' tako?
Koliko plaćaš gel sa frenchom?
MersY

#640 Re: Nokti - zenske ruke

Post by MersY »

Partizzanka wrote:Drugarice Mersy,

samo tako nastavi
nemoj unistavati nokte gelom, tvoji slabi nokti trebaju sto vise da "disu" a ne da ih zacementiras gelom
imas negdje sliku mojih noktiju, a prije samo par godina i ja sam bila kao i ti - ja sam ih doduse vise nekako lomila i sta vec ne radila, sve do toga da sam ih gulila tako da odgulim sve do korijena nokta - MA UZAS KADA SE SJETIM KAKVI SU MI BILI
a sada mi se svi dive (dobro ne ovdje na temi hehehe)

mazi fino jednim lakom za jacanje, nemoj ih mjesati vise i to je hemija
i moja preporuka je tamni lak sada dok su kratki
meni je to najbolje pomoglo, jer pod tamnim lakom ne vidis koliko su izrasli pa ih ne cackas i ne zagledas previse
a onda kada nakon par dana skines lak iznenadis se :)

i mozda ne bi bilo lose sada dok su jos slabi (treba to da izraste neko vrijeme da se oporave fino) da ih rezes na krace cim porastu
znaaaam to zvuci grozno ali bit ce dovoljno dva tri puta kada izrastu samo ih odrezati fino uredno kratko
da ti se oblikuju malo i dodju sebi dodatno

drago mi je da zelis lijepe duge nokte :) sretno ti bilo!
Hvala puno na podršci :thumbup: a upravo sam se vratila sa pauze sa punom kesicom lakova za nokte :D sve Golden Rose lakovi i predivni su , uživam :D :D
WildRedRose

#641 Re: Nokti - zenske ruke

Post by WildRedRose »

foxy13 wrote:Image

Nije baš isti, ali eto. Slika u sredini je sa blicom, naveče slikano, a desna je na dnevnom svjetlu. (dva su sloja laka, bez top-sloja)
hvala ti sto si slikala :kiss: ali nije to ta boja , iako je i ova lijepa naravno :)
Angel_of...

#642 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Angel_of... »

Catrice 53- Inner purple of dust mi se cini ista boja. Iako kad se gleda bocica covjek nikad ne bi rekao, ali na swatchu se vidi prava boja :)
Image
Image
MersY

#643 Re: Nokti - zenske ruke

Post by MersY »

Ovo sve mi je predivno
Image
Image
Image
WildRedRose

#644 Re: Nokti - zenske ruke

Post by WildRedRose »

MersY wrote: Image
aaaa pa to je taj.. ova marka nema kod nas, jel da ? :cry:
MersY

#645 Re: Nokti - zenske ruke

Post by MersY »

Mislim da nema kod nas, ima na beautybay.com ali nema ova nijansa
foxy13

#646 Re: Nokti - zenske ruke

Post by foxy13 »

Sve ove boje i šare koje ste postavile su preeeedivne. Malo sam listala ovu temu večeras, pa naletila na riječ o čistoći noktiju. Tako me iznervira kad neko kaže (a poznajem takve): to je prljavo, pod njima prljavština, ne možeš kuhati s njima, kako ćeš .... neke dijelove tijela oprati s njima....meni su nokti najčistiji kad su dugi. Koliko god da su, manje, više, ali da su duži od jagodice. Kad su kratki (do 1 mm) nekako se meso "zalijepi" za nokat, te četkice te nožići za čišćenje, pa povrijedim onaj dio kod živca, haos napravim.... Ovako sve fino odvojeno, stavim ruke pod česmu i sve izleti samo, maltene. Al de ti dokaži "čistuncima".
Djubre_

#647 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Djubre_ »

Na sta i vi bacate pare majko mila..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
foxy13

#648 Re: Nokti - zenske ruke

Post by foxy13 »

Friško ukradena ideja od jedne od vas sa početka teme, čini mi se od Manekenke. lak je Evelin, broj 326. Stavila sam 3 sloja i ipak nije boja u potpunosti kao u flašici, al je ok.

Image Image
manekenka u penziji

#649 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

Odlični!
MrsJ

#650 Re: Nokti - zenske ruke

Post by MrsJ »

.
Last edited by MrsJ on 02/02/2014 19:42, edited 1 time in total.
Post Reply