Nokti - zenske ruke
Moderator: anex
- lavorpunvode
#201 Re: Nokti - zenske ruke
'cu da ga zbavim prvi put kad naletim

-
Ljube
#202 Re: Nokti - zenske ruke
Ovih mat lakova ima u importaneu-ona radnja sa flormar kozmetikom,a i na pijacama
ima mnogo dobrih boja
ja slikam svoje noktiće,ali nikako da postavim,manjak vremena
ja slikam svoje noktiće,ali nikako da postavim,manjak vremena
- Partizzanka
#203 Re: Nokti - zenske ruke
drugarice,
kako postignete to da vam se lak ne umeca po kozici oko nokta ili ostatku prsta
da bude sve ovako fino nalakirano???
- lavorpunvode
#204 Re: Nokti - zenske ruke
bez nekih vecih teskoca iskreno.. mozda ti ostavis puno laka na cetkici pa ti se zato razljevaPartizzanka wrote:drugarice,
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#205 Re: Nokti - zenske ruke
A moze se i ocistiti fino to sve, ja gledam na tjubu ili cure koje imaju blogove, imaju sijaset cetkica samo za nokte i onda to sve fino izgleda kao sa reklame 
- lavorpunvode
#206 Re: Nokti - zenske ruke
e moRe i ta varijanta
moze obrisati visak laka stapicem za usi nakvasenim acetonom.
kakve cetkice kakvi bakraci 
- Partizzanka
#207 Re: Nokti - zenske ruke
ja ako uzmem da cistim, jal stapicem za usi jal vaticom ili cime vec umocenim u aceton ... ja samo veci belaj napravim
pocesto mi se samo "slije" lak niz nokat na kozicu joooooj ubistvo
jel neko probavao namazati kozicu oko nokta sa malo kreme .. mozda da to probam?
pocesto mi se samo "slije" lak niz nokat na kozicu joooooj ubistvo
jel neko probavao namazati kozicu oko nokta sa malo kreme .. mozda da to probam?
- lavorpunvode
#208 Re: Nokti - zenske ruke
pa probaj, al po svemu procitanom rekla bih da ti nemas mjere
ni kad je lak a ni kad je aceton u pitanju. dobro obrisi cetkicu o rub bocice za lak, malo laka samo ostavi na cetkici pa predji preko nokta, onda ti se nece preljevati. kada cistis stapisem, stavi na njega samo malo acetona, i nemoj pritiskati tako da aceton curi iz vatice.. ne znam
iznervirala sam se kad zamislim taj prizor i to mucenje kroz koje prolazis 
- Partizzanka
#209 Re: Nokti - zenske ruke
nemoj me samo tuci hehehehe
mah ako uzmem malo laka tj ako ga dostojno obrisem od bocicu onda belaj jer mi bude falsava boja nijanse sve - vec drugi sloj bude jos gori jer znas kako to ide kada prvi nije dobar ...
mah ako uzmem malo laka tj ako ga dostojno obrisem od bocicu onda belaj jer mi bude falsava boja nijanse sve - vec drugi sloj bude jos gori jer znas kako to ide kada prvi nije dobar ...
- lavorpunvode
#210 Re: Nokti - zenske ruke
znam tacno na sta mislis, vjeruj mi fazon je u kolicini laka. nadji neku sredinuPartizzanka wrote:nemoj me samo tuci hehehehe
- una_bo
#211 Re: Nokti - zenske ruke

ono kad ti je dosadno na poslu
- swirl
#212 Re: Nokti - zenske ruke
Nema sta nisam probala stavljati na nokte, da mi ocvrsnu i pocnu rastu, i nikada nisam imala uspjeha, jedine dvije stvari koje su mi pomogle, i koje preporucujem svima su:

Narocito ovaj drugi, Herome, ali njega nazalost nema kupiti kod nas, ako imate nekoga vani da vam posalje. Znaci to je bukvalno jedina stvar u mom zivotu koja mi je pomogla da sada imam lijepe i njegovane nokte. Takodjer, za njegovanje kozice oko noktiju meni pomaze ili kokosovo ulje, ili L'Occitane Cuticle Cream.

Narocito ovaj drugi, Herome, ali njega nazalost nema kupiti kod nas, ako imate nekoga vani da vam posalje. Znaci to je bukvalno jedina stvar u mom zivotu koja mi je pomogla da sada imam lijepe i njegovane nokte. Takodjer, za njegovanje kozice oko noktiju meni pomaze ili kokosovo ulje, ili L'Occitane Cuticle Cream.

- ptičica
#213 Re: Nokti - zenske ruke
Prelijepi, a narocito bojauna_bo wrote:
- ptičica
#214 Re: Nokti - zenske ruke
@lavor, divni noktilavorpunvode wrote:
- lemniskata
#215 Re: Nokti - zenske ruke
Lijepa kombinacijauna_bo wrote:
Sent from my LT26ii using Tapatalk
- una_bo
#216 Re: Nokti - zenske ruke
hvala ptičice 
swirl, jesi li ti utvrdila zašto su ti takvi nokti?
ovo kopiram sa jednog drugog foruma, možda ti pomogne da pravilnim unosom toga što ti fali, nokti postanu čvršći
swirl, jesi li ti utvrdila zašto su ti takvi nokti?
ovo kopiram sa jednog drugog foruma, možda ti pomogne da pravilnim unosom toga što ti fali, nokti postanu čvršći
Nokti i problemi sa noktima
Nokti su zapravo jedan dio epiderme, dakle gornjeg dela kože i sastoje se uglavnom od jednog tipa proteina, tzv. keratina. Nokti rastu prosečnom brzinom od 1 mm/nedeljno, i oko 7 meseci je potrebno za ponovni izrast nokta ako je on izgubljen.
Kaže se da su nokti odraz našeg zdravlja, i nepravilnosti i promene na noktima često su rezultat nedostatka nekog nutrijenta. Evo nekih poremećaja:
* nedostatak proteina, folne kiseline i vitamina C uzrokuje zanokticu, bela pruga preko nokta ukazuje na nedostatak proteina
* nedostatak vitamin A i kalcijuma uzrokuju suvoću i lomljivost - nedostatak B vitamina uzrokuje lomljivost sa horizontalnim i vertikalnim brazdama
* nedostatak B 12 vitamina vodi do povećane suvoće, vrlo zaokruženih i zavrnutih krajeva noktiju i tamnih noktiju
* nedostata gvožđa može izazvati pojavu noktiju kao žlica (konkavan izgled) i/ili vertikalne brazde - nedostatak cinka može uzrokovati razvoj belih tačkica na noktu.
* nedostatak prijateljskih bakterija (laktobacila) u telu može rezultirati u porastu gljivica ispod i okolo nokta
* nedovoljno HCl doprinosi nastanku lomljivih i listajućih noktiju
ja lično uzimam samo vitamin B12 i to onaj od 10000 mcg, on je za nokte i kosu savršen. pogledaj ovaj tekst, možda i nađeš riješenjePromjene nokta
Listanje nokta - ljuštenje slobodnog ruba nokta u vodoravnim lamelama česta je promjena, koja se pojavljuje kod relativno mekanih, tankih i savitljivih noktiju.
Pojavi listanja vode mehanička oštećenja nokta, na primjer rad na pisaćem stroju, tastaturi kompjutera, sviranje klavira, ali i dugotrajan kontakt sa sredstvima za čišćenje. Manje je poznato da i pretjerano lakiranje noktiju kod osoba koje imaju poremećaj probave može uzrokovati listanje.
Što činiti: Prvenstveno treba izbjegavati uzrok promjena na noktu. Pomažu svakodnevne kupke u mlakom maslinovom ulju i poliranje nokta mekanom krpom. Preporučuje se uzimanje vitamina B skupine i vitamina H, poznatijeg pod imenom biotin. Važno je nokte turpijati, a ne rezati.
Lomljivi nokti - bično su uzdužno isprugani i hrapavi, kao da su izgrebani brusnim papirom. Slobodni rub nokta je oštar i lomljiv.
Uz pretjerani kontakt sa sredstvima za čišćenje, lomljivim noktima vodi i učestali dodir s otapalima, među ostalim i preparatima za skidanje laka za nokte. Krivac mogu biti i neke bolesti ili stanja organizma, poput hipertireoze i hipotireoze, zatim dijete za mršavljenje te manjak vitamina B skupine ili željeza.
Što činiti: Osim izbjegavanja i liječenja uzroka, preporučuju se i kupke u mlakom maslinovom ulju te masaža nokta vazelinom uz poliranje mekanom krpom. Pomaže uzimanje željeza, vitamina B skupine i preparata koji sadrže biotin, kalcij i L-cistein. Slobodni rub nokta treba turpijati.
Odljepljivanje nokta - odljepljivanje slobodnog ruba nokta duž njegove čitave širine najčešće se pojavljuje na noktima ruku.
Dugotrajno izlaganje nokta vlazi, na primjer zbog pranja ili pak dugotrajno nošenje gumenih rukavica bez skidanja, glavni su krivci odljepljivana nokta.
Što činiti: Preporučuje se izbjegavanje uzroka te turpijanje nokta na kratko.
Bijele mrlje - među najčešćim je promjenama koje vidimo na noktima. Pretpostavlja se da su bijele mrlje u stvari mjehurići zraka unutar nokatne ploče.
Promjena se često pojavljuje kod djece te osoba koje agresivno manikiraju nokte, skidaju i guraju kutikulu.
Što činiti: Treba izbjegavati mehanička oštećenja nokta, a pomaže i uzimanje vitamina jer potiču brži rast nokta.
Distrofija nokta - grupni naziv za promjene građe i oblika ploče nokta, za njezina zadebljanja, stanjenja te promjene boje lunule. Te su promjene posljedica naglih toksičnih šokova koje vode oštećenju zametnih stanica nokta, pa on privremeno prestane rasti ili uspori svoj rast što se kasnije vidi kao udubljena poprečna pruga preko ploče nokta.
Među najčešćima uzrocima su jaki upalni procesi u organizmu, zatim liječenje citostaticima, bolesti probavnog trakta, eritemski sistemski lupus te generalizirana pustulozna psorijaza.
Što činiti: Prvenstveno treba liječiti osnovnu bolest, a preporučuje se i uzimanje biotina za brži rast nokta.
Last edited by una_bo on 21/10/2013 13:10, edited 1 time in total.
- una_bo
#217 Re: Nokti - zenske ruke
lemniskata wrote:Lijepa kombinacijauna_bo wrote:
ono kad ti je dosadno na poslukako su ti lijepo tanki i dugi prsti, milina gledati
Sent from my LT26ii using Tapatalk
hvala, imam prste ko onaj makazoruki
- lavorpunvode
#218 Re: Nokti - zenske ruke
ako se ne varam, to je ovaj lak

uno.. prelijepi!
uno.. prelijepi!
- una_bo
#219 Re: Nokti - zenske ruke
pošto sam na poslu lakirala, imam ih sve ovdje. evo kako i koji su lakovi (ne koristim proizvode testirane na životinjama, pa i nemam neki izbor lakova, mada sam ja zadovoljna i ovim)
ovaj Avonov je za brzo sušenje, za 30 sekundi osuši lak
oprostićete mi na izgriženim lakovima, ipak ja imam 4 male djece koja pojedu sve što im pod šape stigne

ovaj Avonov je za brzo sušenje, za 30 sekundi osuši lak
oprostićete mi na izgriženim lakovima, ipak ja imam 4 male djece koja pojedu sve što im pod šape stigne

- WildRedRose
#222 Re: Nokti - zenske ruke
lavoruso, bez uvrede, ali meni su tvoji nokti tako lijepi, da je steta da ih 'skrivas' sa lakovima u boji

- Irm@
#223 Re: Nokti - zenske ruke
pa lavoruso je li dosta vise.. umirem od ljubomore..
salim se divni su..
moji evo vec drugu sedmicu trpe i cekaju prosvijetljenje i da im posvetim barem pola sata.. ali kako je krenulo prognoze nisu dobre

moji evo vec drugu sedmicu trpe i cekaju prosvijetljenje i da im posvetim barem pola sata.. ali kako je krenulo prognoze nisu dobre
- lemniskata
#224 Re: Nokti - zenske ruke
djevojke, je li probala neka od vas ovaj lak, kako radi posao i vrijedi li ovih para?
akcija je u cm-u

- Krizzia
#225 Re: Nokti - zenske ruke
Jesam ja, prije nego sam narucila Nailtiques formulu 2. Meni su od ovog iz CM-a nokti skroz sporo rasli, ma sta sporo, gotovo da i nisu rasli:mrgreen:lemniskata wrote:djevojke, je li probala neka od vas ovaj lak, kako radi posao i vrijedi li ovih para?akcija je u cm-u
![]()
A da su nesto jaci bili nisam primjetila.