Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lajkujMe

#801 Re: Nokia Lumia

Post by lajkujMe »

Hjoooj ocu NL920 ali valja mi cekati do 1 novembra da mi 3 mjeseca predplate kao redovan korisnik prodjuuu :D
vukojebina

#802 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Ima se, može se :D :D

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
lajkujMe

#803 Re: Nokia Lumia

Post by lajkujMe »

vukojebina wrote:Ima se, može se :D :D

Ma nema se ali svijedno moze se :D :D :D
vukojebina

#804 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Ti si uletio s komentarom, moj je bio namijenjen onome gore sto čekiće spominje :D

lajkujMe

#805 Re: Nokia Lumia

Post by lajkujMe »

vukojebina wrote:Ti si uletio s komentarom, moj je bio namijenjen onome gore sto čekiće spominje :D

A jbg :D
vukojebina

#806 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Nista, desava se i najboljim :D
Mada svejedno, odg i tebi taj komentar, pravimo se ko da je i tebi upucen :D

SundanceKid

#807 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

SA 071 wrote:
vukojebina wrote:
SundanceKid wrote:Da je dje blize, taman bi mi legla jedna za 150 ojra :D
Kakve ti fajde da je pred kucom kad je zakljucan telefon.. uzeo bi ga ja sebi da se moze otključat, da zakivam eksere s njim :D

Možeš ti naći dobar čekić i za 15 Eura. Nisi budala davati 150 Eura za čekić samo zbog njegovog dobrog izgleda :-D
Al opet, moras priznat da bi bilo k.r..cevito eksere kucat Lumiom :D

Ono, gosti ti dodju kuci, a ti u potkosulji, stemas zid Lumiom....a oni ljubomorni...moraju cekicem eksere zakivat... Zapravo, ebes ekser koji nije Lumiom zakovan. Kolko si reko da je ona, 150e? :D Daj dvije! :D hehe
SA 071

#808 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

SundanceKid wrote:
SA 071 wrote:
vukojebina wrote: Kakve ti fajde da je pred kucom kad je zakljucan telefon.. uzeo bi ga ja sebi da se moze otključat, da zakivam eksere s njim :D

Možeš ti naći dobar čekić i za 15 Eura. Nisi budala davati 150 Eura za čekić samo zbog njegovog dobrog izgleda :-D
Al opet, moras priznat da bi bilo k.r..cevito eksere kucat Lumiom :D

Ono, gosti ti dodju kuci, a ti u potkosulji, stemas zid Lumiom....a oni ljubomorni...moraju cekicem eksere zakivat... Zapravo, ebes ekser koji nije Lumiom zakovan. Kolko si reko da je ona, 150e? :D Daj dvije! :D hehe
Ma dobro, znam ja da je Lumia čvrsta toliko da se pored banalnih aktivnosti kao telefoniranje, fotografisanje, navigiranje, surfanje, slušanje muzike, rada u office-u i sl., može koristiti uspješno i za ove sofisticirane aktivnosti tipa zakivanje ekcera, štemanje zidova i keramičkih pločica, ali nikad nisam bolovao od toga da mi stvari moraju biti brendirane, pa zato i kažem da može kupiti jeftiniji čekić od tog za 150 Eura. Taj je toliko skup samo zbog imena :-D :-) :D
Quaresma

#809 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

Qler wrote:Daj mu malo vremena, nece iste sekunde :)

apdejto sam preko aplikacije sysapp pusher, ujedno i preporuka za tu aplikaciju :thumbup:
Qler

#810 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Kupio sam ove angry birds space i star wars i primjetio sam da se telefon skoro nikako ne grije kad njih igram...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
SA 071

#811 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Imam neki problem sa Xperiom S i odem na android forum da pitam može li mi ko pomoći ili dati savjet, prijedlog (vukojebina mi je dao prijedlom, moram probati, hvala mu) i sada pratim tu temu kontam možda još neko da kakav prijedlog. U ovih 24 sata nekoliko ljudi se javilo sa nekim problemom na nekom od androida. Jebo te, ona tema dođe kao servis za probleme androida. Čudo je taj android :-D Ovo malo odmiče od teme, ali hajde rekoh da podijelim utisak :-D
vukojebina

#812 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

A logika ti je jača strana.. kolko ima android korisnika, a kolko wp? Pa na ovom forumu na prste mozes izbrojat kolko ima wp korisnika...i to 90% nebi bilo da telecom nije prepolovio cijenu 920-ke...
Uostalom, za to valjda i sluzi ta tema, da se potrazi pomoc oko nekog problema, ili samo treba pisat hvalospjeve... ah da, pa za to imamo ovu temu...jes da se veoma cesto provuce koja rijec i o lagu, zaledjivanju ekrana, hard resetu, ali primarni su hvalospjevi...

SA 071

#813 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:A logika ti je jača strana.. kolko ima android korisnika, a kolko wp? Pa na ovom forumu na prste mozes izbrojat kolko ima wp korisnika...i to 90% nebi bilo da telecom nije prepolovio cijenu 920-ke...
Uostalom, za to valjda i sluzi ta tema, da se potrazi pomoc oko nekog problema, ili samo treba pisat hvalospjeve... ah da, pa za to imamo ovu temu...jes da se veoma cesto provuce koja rijec i o lagu, zaledjivanju ekrana, hard resetu, ali primarni su hvalospjevi...

Pa jebi ga, složićeš se sa mnom - ide jedan post pitanje zbog problema, pa dva do tri odgovora sa prijedlogom rješenja, pa opet jedan post sa pitanjem, pa dva tri odgovora i tako ukrug... Tebi hvala na odgovoru na toj temi, sutra ću probati riješiti, nisam stigao...

Inače, jedno je kada se neko javi pa komentariše "ne sviđa mi se ovo", "fali mi ova aplikacija", "kako radi to i to na WP-u", a drugo je kada neko kaže "kupio sam nov telefon u aprilu i sada mi dnevno zaledi da ga moram ugasiti", "telefon mi je usporio i stalno laga", a odgovor je "jesi li mu skinuo fabrički rom" ili "potraži po forumima ima li neko neki rom koji neće štekati" i sl.
Quaresma

#814 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

vukojebina

#815 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

SA 071 wrote:
Pa jebi ga, složićeš se sa mnom - ide jedan post pitanje zbog problema, pa dva do tri odgovora sa prijedlogom rješenja, pa opet jedan post sa pitanjem, pa dva tri odgovora i tako ukrug... Tebi hvala na odgovoru na toj temi, sutra ću probati riješiti, nisam stigao...

Inače, jedno je kada se neko javi pa komentariše "ne sviđa mi se ovo", "fali mi ova aplikacija", "kako radi to i to na WP-u", a drugo je kada neko kaže "kupio sam nov telefon u aprilu i sada mi dnevno zaledi da ga moram ugasiti", "telefon mi je usporio i stalno laga", a odgovor je "jesi li mu skinuo fabrički rom" ili "potraži po forumima ima li neko neki rom koji neće štekati" i sl.
A slozit ces se ti ipak samnom da upravo postovi na koje se pozivas su: kako da uklonim reklame koje mi se pojavljuju? Kako da produzim (po mogućnosti bar duplo) vijek trajanja baterije? Mislim wtf?? Mogu zamislit kako izgledaju telefoni ljudi koji postavljaju takva pitanja.. imam jednog takvog jarana-pacijenta.. frajer je skoro kupio laptop, i7, 8gb rama, neki dan browser nisam mogo pokrenut sta je tip uradio..o telefonu da ne pričam... svako 2 sedmice me zove da mu radim backup i hard reset..
Dalje, to za costum rom kao rješenje problema, to je provala svjetska..nadji i jedan post da neko nekom tako nudi rjesenje, ja cu kupit iphone :D :D
Onaj ko upropasti telefon na stocku, identicno ce bit o na kuhanom.. ocito je da mnogi ovdje i ne znaju ustvari sta donose i za sta sluze kuhani romovi..

A vezano za pomoć oko problema na sony-ju, nema na cemu, ljudi smo, nismo ajfonaši :D :D

Nefs-i Mulhima

#816 Re: Nokia Lumia

Post by Nefs-i Mulhima »

molim SA 071 i vukojebinu da presele na temu android ili na privatne poruke. fOla velika...

negdje sam procitao da ce gddr3 krajem ove godine... bice veselo :thumbup:
valjuga

#817 Re: Nokia Lumia

Post by valjuga »

Nefs-i Mulhima wrote:molim SA 071 i vukojebinu da presele na temu android ili na privatne poruke. fOla velika...

negdje sam procitao da ce gddr3 krajem ove godine... bice veselo :thumbup:
Hoćel bit šta spektakularno za ovu moju 620-ku u tom gddr3 ?

I da prijavim da sam uspio nać aplikaciju (SuperCam) sa kojom nadzirem moj remote snimač :thumbup:
Nefs-i Mulhima

#818 Re: Nokia Lumia

Post by Nefs-i Mulhima »

valjuga wrote:
Hoćel bit šta spektakularno za ovu moju 620-ku u tom gddr3 ?

I da prijavim da sam uspio nać aplikaciju (SuperCam) sa kojom nadzirem moj remote snimač :thumbup:
Prvo sacekaj gddr2 (tu nema nista aman zaman...)

u gddr3 se ocekuju mnoga unaprijedanja i dodaci izmedu ostalog notifikacijski centar, volume slajderi zasebni, mogucnost sortiranja aplikacija (da se ne pojavljuje ono abc...), multitasking bolji sa zatvaranjem aplikacija itd itd

Od ostalog, podrska za quad core, 1080p display za nove mob itd itd To ce se moci vidjet na Nokiji Bandit (6 inch phabletu)... Pa sta tu bude, dolazi i za starije mobove....

to je ono sto se ocekuje, a sta ce microsoft isporuciti je druga stvar.
AdoCka

#819 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Nefs-i Mulhima

#820 Re: Nokia Lumia

Post by Nefs-i Mulhima »

AdoCka wrote:http://univerzalno1.pik .ba/artikal/8428235/nokia-lumia-925/

Jeftina,sto jest,jest :-D :-D :-D
Preskupo
Qler

#821 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Skuplja 808PV od Lumie 920 :) kod njih
shandrprcSA

#822 Re: Nokia Lumia

Post by shandrprcSA »

jeste ova tema mrtva :D :D :D
Qler

#823 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

ne javih ti, na carini je ono, trebalo bi uskoro biti gotovo :)
shandrprcSA

#824 Re: Nokia Lumia

Post by shandrprcSA »

samo laganini :D :D
Qler

#825 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Kupi ih microsoft, eto ispade Elop ipak krtica koja je dosla da oh shebe da se jeftino prosaju. Bas me zanima sta ce biti dalje...
Post Reply