Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
belami1111

#3301 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

vukojebina wrote:Ahaam, sve do banalnih situacija kao na primjer kad pozelis iz nekog razloga da promijenis account. Ili dok te ne izlude propusteni pozivi, jer ce ti volume bit non stop zakovano na 13...dok ne pozelis napravit folder za slike...itd itd itd

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
vukojebina wrote:Stabilnost i sigurnost...otvoris 2 gifa na tapatalku, booom crash.. otvoris klix desktop booom crash... whatsapp posaljes vise slika booom crash...
Pojava crnog ekrana, ne pomaže volume gore dole, tipka ova tipka ona...poludi senzor za gašenje displaya dok telefoniras, blic, o pregrijavanju i kuhanju jaja na poleđini telefona da ne pricamo...Telekom kolko je prodo telefona, 2/3 su se vratile na popravku, svi bruje o tome...
I povrh svega viber, eeeej u 21. vijeku da ti ne zvoni telefon ili da ne dobijes poruke...strasno strasno..

Vukoserina ...da ti nije punica oduzela telefone pa opet kakis po klixu....

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Qler

#3302 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Da mu hoce punica pokloniti 1520 :) da malo odmorimo :) Samo bi mi bilo zao onih na andorid temi :) kad bi ih poceo ubjedjivati da je andorid smece :)
vukojebina

#3303 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Qler wrote: Cuj mi svi na WP imamo navigaciju, koja radi bez problema, a ti na andoridu nemas. Andorid je kanta.

Eh posto je lumia 520 najprodavaniji tel, uzecemo je za relevantan podatak... ajmo nek svi dignu ruku koji imaju tu dzabnu navigaciju...
A nek ti malo babo muradif posudi htc one, pa udji u maps i vidi navigacije...aaa sad ces rec treba internet, sorry ja zaboravio da vi po markicu dvije na racunu imate...i nes vjerovat, maps na svakom mogućem androidu dzaba..a da ne pricamo u apk fajlu navigona, igo, samo kopiras i furaj...al daaa, to je nemoralno, dje ces pirateriju koristit...cek dok bude moguce na wp-u onda ce piraterija bit cool...

AmADin_gospo

#3304 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Vukojebina jarane,
bio si mi simpatičan prije, al sad si fakat prevršio svaku mjeru.

pošto je WP kako kažeš karina, govno, aj ti razguli i druži se s svojim androidašima, i ostavi nas jadne napačene posrane korisnike WPa da zajedno kukamo jedni drugima.

sjaši OCAT! :twisted:
Qler

#3305 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

vukojebina wrote:
Qler wrote: Cuj mi svi na WP imamo navigaciju, koja radi bez problema, a ti na andoridu nemas. Andorid je kanta.

Eh posto je lumia 520 najprodavaniji tel, uzecemo je za relevantan podatak... ajmo nek svi dignu ruku koji imaju tu dzabnu navigaciju...
A nek ti malo babo muradif posudi htc one, pa udji u maps i vidi navigacije...aaa sad ces rec treba internet, sorry ja zaboravio da vi po markicu dvije na racunu imate...i nes vjerovat, maps na svakom mogućem androidu dzaba..a da ne pricamo u apk fajlu navigona, igo, samo kopiras i furaj...al daaa, to je nemoralno, dje ces pirateriju koristit...cek dok bude moguce na wp-u onda ce piraterija bit cool...

Ovako, 520 ima dzabnu navigaciju, opet koristi taj google kad imas android. Samo nije za citav svijet, nego za regiju gdje je aktiviran prvi put telefon.

Moj babo im HTC One i nema navigacije. Ima google maps, i mora na internet da bi vidio gdje je i gdje da ide, naravno nije voide guided. Super je to dok je u BiH, ali kad ode u roaming, hoces ti platiti racun?

E sad, dzaba, jel mislim to ove apk sto ukrades i crackujes da radi? Dzaba ako hoces da ides nelegalno. Koliko kosta iGO za andorid? I ja pasa moj jos od starog symbiana placam aplikacije, jer nisam djoner da neciji trud omalovazavam. Kako bi se ti osjecao da u nesto ulozis trud i rad i onda ja dodjem i kazem ti vidi sto sam dzaba skinuo, a ono tvoja aplikacija? A symbian moze sideload-ati aplikacije bez problema. I kad sam ja imao garmin na njemu, ti nisi znao da gps moze na telefon.

Tako da smo te tu oprali, Lumia 520 ima navigaciju, HTC One ima koja je prakticna donekle dok si u svojoj mrezi, i nemas voice guided. I nismo svi lopovi kao ti...
NokMot

#3306 Re: Nokia Lumia

Post by NokMot »

Vukoseronja je troll, napaćeni troll kojeg su kao malog zlostavljali roditelji. Kasnije su da zlostavljali vršnjaci, pa drugovi iz razreda. Kad je malo porastao i oženio se počela ga zlostavljati punica. Sad vukoseronja pati od sindroma manje vrijednosti i odlučio je da kupi vEEEEliki android kako bi imao najveći u raji. Kad je svojoj raji dosadio sa hvaljenjem da ima najvećeg onda je prešao na forum da nas nas j***be u zdrav mozak.
Pa dobro ljudi ako je njemu prahnulo da vas j**be u zdrav mozak, zašto mu dopuštate da to i čini. Ignorišite ga, prijavite kao trolla i gotovo.
Definicija vukoseronje na wikipediji:
In Internet slang, a troll (/ˈtroʊl/, /ˈtrɒl/) is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people,[1] by posting inflammatory,[2] extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a forum, chat room, or blog), either accidentally[3][4] or with the deliberate intent of provoking readers into an emotional response[5] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.[6]

This sense of the word troll and its associated verb trolling are associated with Internet discourse, but have been used more widely. Media attention in recent years has equated trolling with online harassment. For example, mass media has used troll to describe "a person who defaces Internet tribute sites with the aim of causing grief to families."[7][8]
http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29
Qler

#3307 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Vala u pravu si, nemam se ja sta sa njim raspravljati ovdje :) Tema je i onako lumia a ne zasto je WP bolji od Andorida :)

Inace, koristi li neko ovu nasu aplikacju potrosnja goriva :) meni dobra stvar, pratim kilometraze u potrosnju :)
Qler

#3308 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

dupli, forum zeza...
AmADin_gospo

#3309 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

ma treba samo njegove postove ignorisati i sam će prestati pisati kad vidi da ga niko ne jebe ni 2 %
Qler

#3310 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Cije postove? :) :izet:

eno evleaks stavio sliku neke nove, koliko sam skontao asha, ali nema zvucnika slusalice.. a ona Nokia X sa andoridom ide u asha seriju....

WP8.1 dobija odvojeni volume control, cortanu, i kazu jos ce biti stvari nekih novih... onda nove lumie kazu da ce imati onscreen "dugmad" iako je meni najbolja varijanta na 710 fizicke tipke. Nema slucajnog pritiskanja. Ali ona je jedini WP sa fizickim tipkama, prepakovana nokia 603...
U glavnom, svasta nesto se desava, bas me zanima sta ce biti na MWC...
AmADin_gospo

#3311 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

gledao sam na netu nedavno nakavi kineski dizajner što je napravio svoje viđenje WPa 9 i mogu ti reči da strašno dobro izgleda, a nije puno odmakao od 8ice samo je malo elegantno ušminkao a vidim da je dosta raje izrazilo želju za istim GUIem.
nije mi jasno što sam MS ne uradi nešto slično, il da makar malu kastomizaciju uređaja, npr. da isključim jebeno povečalo koje pali IE jer dosad mi je samo probleme pravilo :D uključi se kad najmanje treba.

http://www.youtube.com/watch?v=O-5V7tZUL_4
http://www.youtube.com/watch?v=T6_sPuqWobQ
http://www.youtube.com/watch?v=c3fYpm6NSzU

nešto iz ovih predloženih GUIa
Last edited by AmADin_gospo on 03/02/2014 11:54, edited 1 time in total.
Qler

#3312 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

ja ovaj search koistim cesto za citanje onih qr kodova.... inace bilo bi lijepo da mozes staviti google kao pretrazivac, da nisi vezan na bing...
Bodkin

#3313 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

vukojebina wrote:Stabilnost i sigurnost...otvoris 2 gifa na tapatalku, booom crash.. otvoris klix desktop booom crash... whatsapp posaljes vise slika booom crash...
Pojava crnog ekrana, ne pomaže volume gore dole, tipka ova tipka ona...poludi senzor za gašenje displaya dok telefoniras, blic, o pregrijavanju i kuhanju jaja na poleđini telefona da ne pricamo...Telekom kolko je prodo telefona, 2/3 su se vratile na popravku, svi bruje o tome...
I povrh svega viber, eeeej u 21. vijeku da ti ne zvoni telefon ili da ne dobijes poruke...strasno strasno..

jedino tacno je da se pregrijava kao lud. sve ostalo si slagao. dobro, i viber je karina.

da nisi trol rekao bi pravi nedostatak lumie, a to je da ako je mreza malo slabija, i ako ne moze da uhvati fino 3g, sprzi bateriju za 3 sata jer konstatno radi na tome. moras ugasiti 3g da prestane
Bodkin

#3314 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

Qler wrote:ja ovaj search koistim cesto za citanje onih qr kodova.... inace bilo bi lijepo da mozes staviti google kao pretrazivac, da nisi vezan na bing...
nisu ni oni ludi :)
Qler

#3315 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Mislim da ce to dopustiti kad androdi bude mogao staviti bing kao default search engine :) mene je iznenadilo sto su za IE dozvolili da google bude default search engine :)
area51

#3316 Re: Nokia Lumia

Post by area51 »

NokMot wrote:
area51 wrote:Telefon do jedno tri stoje i gdje je najpovoljnije u Sa ?
hvala,unaprijed
Pošto si na nokia temi sigurno onda tražiš nokia uređaj.

Najbolji za te novce ti je Lumia 620. To je telefon iz srednjeg segmenta u koji su ugrađeni mnogi dodaci iz premium segmenta. Više o telefonu imaš na gsm areni. Inaće telefon je WP8 uređaj.

Nokia telefone imaš jedino uzeti kod telecom operatera ili u mobis elektronicu. Ostale radnje (univerzalno, fontele, hustal, enterdigital,..) ne gledaj jer su to sve fuš telefoni bez garancije (daju garanciju maksimalno godinu dana i to u svom servisu koji je pitanje koliko su stručni a i kad odneseš na servis samo kažu ne spada u garanciju taj kvar i nemaš ništa od toga onda). Kod telecom operatera kao i u mobisu imaš fabričku garanciju 24 mjeseca.
Hvala
pozdrav
polis

#3317 Re: Nokia Lumia

Post by polis »

Lumijaši,

Ako neko zna proceduru, molim da napiše za ls. problem:

Kako da postavim jos jedan GMAIL account za e-mail na Lumiji 920 ako taj Gmail nalog ima 2-step verification?

Probao sam na sve načine ali ne može. (Hoću da radi preko fabričke e-mail aplikacije na windows phoneu 8)
:thumbup:
SA 071

#3318 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Qler wrote:
vukojebina wrote:

Ovako, 520 ima dzabnu navigaciju, opet koristi taj google kad imas android. Samo nije za citav svijet, nego za regiju gdje je aktiviran prvi put telefon.

Moj babo im HTC One i nema navigacije. Ima google maps, i mora na internet da bi vidio gdje je i gdje da ide, naravno nije voide guided. Super je to dok je u BiH, ali kad ode u roaming, hoces ti platiti racun?

E sad, dzaba, jel mislim to ove apk sto ukrades i crackujes da radi? Dzaba ako hoces da ides nelegalno. Koliko kosta iGO za andorid? I ja pasa moj jos od starog symbiana placam aplikacije, jer nisam djoner da neciji trud omalovazavam. Kako bi se ti osjecao da u nesto ulozis trud i rad i onda ja dodjem i kazem ti vidi sto sam dzaba skinuo, a ono tvoja aplikacija? A symbian moze sideload-ati aplikacije bez problema. I kad sam ja imao garmin na njemu, ti nisi znao da gps moze na telefon.

Tako da smo te tu oprali, Lumia 520 ima navigaciju, HTC One ima koja je prakticna donekle dok si u svojoj mrezi, i nemas voice guided. I nismo svi lopovi kao ti...
To je jedan prepakovani papak-bosanski papak zamotan austrijskom bauer folijom. Valjda se malo zaimalo tamo, pa proziva raju sa markicom dvije na računu ili džepu. Eto dokle to ide.

I uredno uništava temu. Sada je sa ponavljanja nedostatka i problema koji imaju 1 ili 2 aplikacije kao što je viber (nisu to nedostaci koje ima Nokija ili WP) prešao na plasiranje laži. Samo je ono o grijanju telefona donekle tačno, ali ni to nije ekskluzivitet Nokije. Kod većine telefona se zna zagrijati kada ga opteretiš nekom igricom ili težom aplikacijom.
febo_acm

#3319 Re: Nokia Lumia

Post by febo_acm »

vukojebina wrote:
...aaa sad ces rec treba internet, sorry ja zaboravio da vi po markicu dvije na racunu imate...

Ja fakat ne znam zašto ti je ovo trebalo...
Quaresma

#3320 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

Qler wrote:Cije postove? :) :izet:

eno evleaks stavio sliku neke nove, koliko sam skontao asha, ali nema zvucnika slusalice.. a ona Nokia X sa andoridom ide u asha seriju....

WP8.1 dobija odvojeni volume control, cortanu, i kazu jos ce biti stvari nekih novih... onda nove lumie kazu da ce imati onscreen "dugmad" iako je meni najbolja varijanta na 710 fizicke tipke. Nema slucajnog pritiskanja. Ali ona je jedini WP sa fizickim tipkama, prepakovana nokia 603...
U glavnom, svasta nesto se desava, bas me zanima sta ce biti na MWC...

samo da ne budu on screen tipke, nema mi nista mrze od toga, stvarno
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3321 Re: Nokia Lumia

Post by Entropio »

Šta od accessories imate za svoje Lumie?

Evo tražim na Ebay-u da naručim... imate li neke preporuke, neke dobre prodavnice i to?

Da li koristite ove zaštitne folije na display-u? Nekako mi to bezze.
AmADin_gospo

#3322 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Entropio wrote:Šta od accessories imate za svoje Lumie?

Evo tražim na Ebay-u da naručim... imate li neke preporuke, neke dobre prodavnice i to?

Da li koristite ove zaštitne folije na display-u? Nekako mi to bezze.
probao sam 2 vrste folija na 920ci ali mi se nije svidjelo radi zakrivljenog displeja, pa se na krajevima skoro 1mm nemoze fino zaljepiti.
Qler

#3323 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ja koristim onaj genuine case, cover, kako li, sto je ono prakticno neprimjetan, odlican, a folije sam koristio ali sto neko rece nervira me taj zakrivljeni dio sto se ne moze zalijepiti
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3324 Re: Nokia Lumia

Post by Entropio »

Qler wrote:Ja koristim onaj genuine case, cover, kako li, sto je ono prakticno neprimjetan, odlican, a folije sam koristio ali sto neko rece nervira me taj zakrivljeni dio sto se ne moze zalijepiti
Koji je to case? Imas li link na Ebayu?
survie

#3325 Re: Nokia Lumia

Post by survie »

Ovdje je pola teme kako se vi prepucavate sa vukojebinom sta je bolje android ili WP, o ukusima se ne raspravlja, niti je tema ta, brate napravite temu Android vs WP i tamo se izivljavajte, ovdje je Lumia i pokusavajte se drzati toga i konkretnih "eventualnih problemcica" u vezi Lumie. Neznam ko je gori ili vi sto se palite na vikojebinine provokacije ili vukojebina sto mu je doasdno u zivotu pa dosao ovdje vrijeme ubijati. Drzite se teme. Mislim da SA 071 spominjao neke oklope mrsko mi sada prelistavati ovoliko stranica da vidim gdje je to, planiram jedan ili dva uzeti za 920 pa da znam gdje je jeftinije ebay ii ovdje kod nas?
Post Reply