Ako ti nije ukljucen wifi li 3g nije ti ucitalo poruke.zodi36 wrote:Jel zna ljudi ba ko sta oko ovog vibera.od jutros nemogu poslati poruku a i kad je primim na pocetnom ekranu vidim ko mi je poslao poruku i kad udjem da je otvorim nema poruke.jel nesto trebam sam popraviti ili to samo od sebe dodje
Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
mrsamras
#3051 Re: Nokia Lumia
-
zodi36
#3052 Re: Nokia Lumia
samo i koristim wifi,nista drugo.mozda da deinstaliram pa ponovo instaliram aplikaciju?ja kad napisem poruku onaj tamo je primi ali meni je neocita i neostaje a kad primam samo vidim na displeju pocetak poruke i kad udjem na viber da vidim ostalo nigdje poruke,ne kontammrsamras wrote:Ako ti nije ukljucen wifi li 3g nije ti ucitalo poruke.zodi36 wrote:Jel zna ljudi ba ko sta oko ovog vibera.od jutros nemogu poslati poruku a i kad je primim na pocetnom ekranu vidim ko mi je poslao poruku i kad udjem da je otvorim nema poruke.jel nesto trebam sam popraviti ili to samo od sebe dodje
-
Spacer
#3053 Re: Nokia Lumia
Neki nikako da shvate, neki su potpuno novi u svijetu "smartphone-a"...
Postoje 3 dobra programa za "besplatnu" komunikaciju, i idealno bi bilo da se spoje u jednu aplikaciju (utopja)..
Za razgovore je definitivno najbolji Skype (najbolja kvaliteta zvuka), ali je komplicirano uspostavljanje kontakata, treba znati "Skype name", pa odobrenje druge strane da vas prihvati, ali kada se to napravi onda imamo najkvalitetniji zvuk, podržava video pozive, poruke..
Viber je puno jednostavniji i odmah "vidi" ko ga od naših kontakata koristi, ali u biti najlošiji program, ne pouzdan, pozivi nekada prođu, nekada kasne, nekada se nikada ne uspostave, poruke nekada stignu odmah, nekada kasne, nekada uopće ne dođu, ali je jednostavno za vidjeti ko ima Viber instaliran, pa ako prođe prođe...
WhatsUp, najbolji program za poruke, kao i Viber odmah vidimo ko ima WhatsUp, i odmah možemo slati poruke, prilično je pouzdan, dobro radi na svim OS-ovima, čak i na WP8
, mana mu je nema poziva, samo poruke..
Tako da smo osuđeni da kombiniramo sva 3 programa da bi "džabe" komunicirali..
Postoje 3 dobra programa za "besplatnu" komunikaciju, i idealno bi bilo da se spoje u jednu aplikaciju (utopja)..
Za razgovore je definitivno najbolji Skype (najbolja kvaliteta zvuka), ali je komplicirano uspostavljanje kontakata, treba znati "Skype name", pa odobrenje druge strane da vas prihvati, ali kada se to napravi onda imamo najkvalitetniji zvuk, podržava video pozive, poruke..
Viber je puno jednostavniji i odmah "vidi" ko ga od naših kontakata koristi, ali u biti najlošiji program, ne pouzdan, pozivi nekada prođu, nekada kasne, nekada se nikada ne uspostave, poruke nekada stignu odmah, nekada kasne, nekada uopće ne dođu, ali je jednostavno za vidjeti ko ima Viber instaliran, pa ako prođe prođe...
WhatsUp, najbolji program za poruke, kao i Viber odmah vidimo ko ima WhatsUp, i odmah možemo slati poruke, prilično je pouzdan, dobro radi na svim OS-ovima, čak i na WP8
-
SA 071
#3054 Re: Nokia Lumia
A što bi je pokretao na wifi kada ona radi offline. Kada je pritisneš srednje dugme, ne gasiš je, već je bacaš u pozadinu. Tada navigacija ne radi, već je pauzirana i manje troši bateriju, ako je uopšte i troši. Čim je pozoveš ponovo, za 2 sekunde starta sa radom. U čemu je tu problem?zodi36 wrote:Za kolegu Sa071 posto mu nemogu replicirati na post:sta cemo kad je pokrenemo na wi fi i teta kaze pravac 105km pa je ugasimo? Vise se pokrenuti ne moze!
Drugo, kada u mapama nađeš lokaciju koja ti treba uradiš "pin to start" te lokacije i imaš je na početnom zaslonu. Kada god želiš, možeš sa te kratice da je startaš sa "get direction" odabereš vožnju vozilom i start navigation. Za sve ti treba 15 sekundi kada je lokacija izvučena na početni zaslon.
-
SA 071
#3055 Re: Nokia Lumia
To je toSpacer wrote:Neki nikako da shvate, neki su potpuno novi u svijetu "smartphone-a"...
WhatsUp, najbolji program za poruke, kao i Viber odmah vidimo ko ima WhatsUp, i odmah možemo slati poruke, prilično je pouzdan, dobro radi na svim OS-ovima, čak i na WP8, mana mu je nema poziva, samo poruke..
-
mrsamras
#3056 Re: Nokia Lumia
Ne znam koristi li tko ovu aplikaciju:
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 55c06bf2e9
Meni je extra, mijenja dosta precaca koje sam poslijepo po desktopu.
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 55c06bf2e9
Meni je extra, mijenja dosta precaca koje sam poslijepo po desktopu.
- AmADin_gospo
#3057 Re: Nokia Lumia
meni se ova aplikacija za bateriju pokazala najboljom, a ima u sebi i kratice
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... e816767517
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... e816767517
-
moke_31
#3058 Re: Nokia Lumia
Ma sve su te aplikacije za baterije manje više bezze, za zajebanciju, ono da vidiš ovo, vidiš ono i šta? Samo troše bateriju jer da bi stalno pokazivale promjenu stanja baterije na lock screenu moraju se vrtiti u backgroundu. Stanje baterije se ionako može vidjeti na standardnoj notifikaciji na vrhu displaya.
-
Spacer
#3059 Re: Nokia Lumia
Istina je da su sada sve ovo polurješenje, čeka se wp8.1, pa da napokon stave % gore kod ikone baterije, onda će za većinu ove aplikacije izgubiti smisao, jedino za analizu potrošnje kroz proteklo vrijeme, ali će i to valjda jednoga lijepoga dana biti sastavni dio wp-a, pa da potpuno zaboravimo sve " battery" aplikacije.
-
moke_31
#3060 Re: Nokia Lumia
Joj jarane sa ovim WP samo nešto čekajSpacer wrote:Istina je da su sada sve ovo polurješenje, čeka se wp8.1, pa da napokon stave % gore kod ikone baterije, onda će za većinu ove aplikacije izgubiti smisao, jedino za analizu potrošnje kroz proteklo vrijeme, ali će i to valjda jednoga lijepoga dana biti sastavni dio wp-a, pa da potpuno zaboravimo sve " battery" aplikacije.
Ako budu ovim tempom išli ove sve stvari na koje se raja žali i traži da uvedu će doći za jedno 10 godina ako ih budu ovim tempom uvodili. Nije im ovo PC Windows gdje imaju potpun monopol i gdje mogu razvlačiti i zajebavati se kako im ćeif.
Ne kontam ih nikako
Last edited by moke_31 on 21/01/2014 16:04, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#3061 Re: Nokia Lumia
evo ja npr koristio samo viber na iphone-u. skype ono kad kazem nekome ajde dodji na skype da mogu kameru upaliti. jednom u mjesecu.Spacer wrote:Neki nikako da shvate, neki su potpuno novi u svijetu "smartphone-a"...
WhatsUp, najbolji program za poruke, kao i Viber odmah vidimo ko ima WhatsUp, i odmah možemo slati poruke, prilično je pouzdan, dobro radi na svim OS-ovima, čak i na WP8, mana mu je nema poziva, samo poruke..
od kad imam lumiu, presao sam na whatsapp jer je viber uzas. sad moram paliti skype zbog poziva. dakle veca je pegla. ali ne zna jesi li upratio par ljudi na temi, njihova je poenta sta ce ti viber ili FB. ono kao, kako si prije mogao bez njih . dakle nije poenta sta koristis nego tu manu lumie prekriti recenicom sta ce ti i kako si prije mogao mi je
-
Afi Konan
#3062 Re: Nokia Lumia
E ovo ne kontam nikako, ljudi kupe telefon od cca 500-1000KM i nemaju kredita. Ovo zaključujem čisto iz razloga što ste svi zapeli za taj viber, whatsapp i ostala sranja modernog doba, znam jednog dummy-a koji je kupio HTC one zbog igrica i ostalih gluposti, a ne zna svijetlo havetno upaliti i stalno pita "imaš li kredita da nazovem...???". Jednom instalirao, probao i pobrisao. Koristim samo skype koji radi kako dolikuje, pun mi k...c 10-ak programa za istu namjenu. Na pretplati sam od 30KM i bude sasvim dovoljno, još kako su uveli ovaj bonus ne mogu prešišati, račun stalno isti 
Ne vidim razlog žaliti se na rad neke aplikacije, koju treba sažaljevati što je uopšte programirana. Radi šta radi, koristi ako ti treba, ako ne može ili ako ne želiš onda jednostavno kupiš nešto sa androidom, kupiš tablet, laptop, plazmu od dva metra, sve zavisi šta ti treba, meni je i symbian bio sasvim ok samo me nervirao što je spor u obavljanju određenih radnji.
Ne vidim razlog žaliti se na rad neke aplikacije, koju treba sažaljevati što je uopšte programirana. Radi šta radi, koristi ako ti treba, ako ne može ili ako ne želiš onda jednostavno kupiš nešto sa androidom, kupiš tablet, laptop, plazmu od dva metra, sve zavisi šta ti treba, meni je i symbian bio sasvim ok samo me nervirao što je spor u obavljanju određenih radnji.
-
SA 071
#3063 Re: Nokia Lumia
Bodkin wrote: evo ja npr koristio samo viber na iphone-u. skype ono kad kazem nekome ajde dodji na skype da mogu kameru upaliti. jednom u mjesecu.
od kad imam lumiu, presao sam na whatsapp jer je viber uzas. sad moram paliti skype zbog poziva. dakle veca je pegla. ali ne zna jesi li upratio par ljudi na temi, njihova je poenta sta ce ti viber ili FB. ono kao, kako si prije mogao bez njih . dakle nije poenta sta koristis nego tu manu lumie prekriti recenicom sta ce ti i kako si prije mogao mi je
Ma potpuno pogrešno shvatanje.
Prvo, riječ je o mani vibera, a ne Lumije. Pa nije Nokija pravila viber app z WP.
Drugo, činjenica je da se jedan broj ljudi žali da im viber ne fercera kako treba i to nije dobro.
Ali oplakivati na jedno 30-40 stranica foruma viber i još par app nije normalno. Pa ako su to app pod "must have" za nekoga, i ako one izazivaju toliku frustraciju svojim verzijama za WP kod nekoga, logično bi mi bilo da se taj neko riješi svog izvora frustracije, tj. telefona na WP OS-u. A ne da se čitava tema svodi na viber i žalopojke o viberu...
Najbitnije je da za viber ima alternativa...
Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
-
Spacer
#3064 Re: Nokia Lumia
Izašao novi Tapatalk, osjetno brže radi..
- luminator
#3065 Re: Nokia Lumia
Još da klix ubaci novu verziju...
Sent from my lumia 920- using Tapatalk
Sent from my lumia 920- using Tapatalk
-
Spacer
#3066 Re: Nokia Lumia
Meni nikako nije jasno da na jednom ozbiljnom forumu nije instaliran najnoviji plugin za TT ????
-
Bodkin
#3067 Re: Nokia Lumia
ok problem vibera, kako god. bitno je da on na lumiji ne radi. i da, ja recimo necu opet uzeti WP. viber je jedan od razloga. citav taj koncept nove osmice mi se svidja. dobar mi je na laptopu i na surface-u ali na telefonu ima previse tih nedostataka mada se vremenom ispravljaju ali to traje sporo.SA 071 wrote:Bodkin wrote: evo ja npr koristio samo viber na iphone-u. skype ono kad kazem nekome ajde dodji na skype da mogu kameru upaliti. jednom u mjesecu.
Ma potpuno pogrešno shvatanje.
Prvo, riječ je o mani vibera, a ne Lumije. Pa nije Nokija pravila viber app z WP.
Drugo, činjenica je da se jedan broj ljudi žali da im viber ne fercera kako treba i to nije dobro.
Ali oplakivati na jedno 30-40 stranica foruma viber i još par app nije normalno. Pa ako su to app pod "must have" za nekoga, i ako one izazivaju toliku frustraciju svojim verzijama za WP kod nekoga, logično bi mi bilo da se taj neko riješi svog izvora frustracije, tj. telefona na WP OS-u. A ne da se čitava tema svodi na viber i žalopojke o viberu...
Najbitnije je da za viber ima alternativa...
Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
jedino sto bi me zadrzalo je taj novi 1520 od 4.3 inca koji bi vrtio 8.1 i to pod uslovom da 8.1. ispravi neke stvari
- AdoCka
#3068 Re: Nokia Lumia
Eno moze se vec kupiti 929-ka,preko kineskog "pika"
Nego ljudi,da vas pitam nesta,kontao sam da starom dadnem 920-ku a da sebi uzmem 928-icu (da,928-icu
),posto ce sigurno pojefiniti kad izadje 929-ka,ali mene zanima jesu li Lumie iz Verizona vec otkljucane,posto sam to negdje citao,i da li bi je mogao koristi na nasoj mrezi ? 
Nego ljudi,da vas pitam nesta,kontao sam da starom dadnem 920-ku a da sebi uzmem 928-icu (da,928-icu
-
zLatk0
#3069 Re: Nokia Lumia
Ako je nova, bit ce zakljucana, jedino ako imas koga da je stalni korisnik te mreze pa da izmoljakas da daju otkljucanu, inace bi morao cekati vjerovatno period prije nego mreza da kod za otkljucavanje.
- Qler
#3070 Re: Nokia Lumia
Ja nesto nisam siguran da 928 moze kod nas ikako...
-
otsam
#3071 Re: Nokia Lumia
jel svima radi mms na 920 (telekom) ?
-
moke_31
#3072 Re: Nokia Lumia
Ma slabo ga ko koristi da bi ti mogao reći. Vjerovatno je do telekoma, slično zezaju i sa 3G, valjda nešto rade.otsam wrote:jel svima radi mms na 920 (telekom) ?
-
zodi36
#3073 Re: Nokia Lumia
Jel zna neko jel se moze dekodirati lumia 1020, sad mi radi samo na bh telekom mrezu
- R2D2_SA
#3074 Re: Nokia Lumia
Meni prijatelju radi, preksinoc sam slao neki mms. Poslao i dolazi poruka da ne moze da ode, da pokusam opet. I sjetim se da mi mreza nije ukljucena, mislim mreza jeste ali bht net na telefonu nije. Samo upali to. Ja drzim mrezu na 3G i prolazi.otsam wrote:jel svima radi mms na 920 (telekom) ?
- Qler
#3075 Re: Nokia Lumia
Kad istekne ugovor, odneses njima i oni dekodiraju... prije, ili nema ili je skupo da se ne isplati...zodi36 wrote:Jel zna neko jel se moze dekodirati lumia 1020, sad mi radi samo na bh telekom mrezu