Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- Qler
#2851 Re: Nokia Lumia
Na nokia account. Nije vezan za MS acc, niti za regiju telefona. Odes na nokia.com tamo se sign in, i u postavkama profila promijeni regiju iz BiH na UK (ili US ili DE... sta god zapadno
)
- AmADin_gospo
#2852 Re: Nokia Lumia
ja sam to probao radi opcije "Find my phone" ali nije pilo vode 
-
SA 071
#2853 Re: Nokia Lumia
Moji utisci o Black-u.
Nije loše ovo sa App folderima (pravljenje foldera na početnom zaslonu), može se uštediti prostor. Štaviše, odlična stvar, osvježenje.
Driving mode onako, nije loše, ali ni ništa spektakularano.
Screen rotation lock odlična stvar.
Gašenje otvorenih app na x odlična stvar.
Notifikacije na glance kao u stara dobra vremena
Poboljšanja kamere nisam ni primjetio, jer mi je i ranije sve bilo odlično.
Eh Nokia Storyteller beta. On mi je restartovao telefon
Prvo obaranje sistema
Čini mi se da je app extra, ali trebam je još malo istražiti.
Ovo ostalo nisam ni istraživao, nije me nešto plaho interesovalo.
Ima tu dosta stvari, ali nisu vidljive na prvu. Mogli su malo više ponuditi "vidljivih" noviteta (ovo oko personalizacije) zbog čijih nedostataka se raja najviše žale. Sve u svemu, nije loše da se premosti do WP 8.1 update-a nekad sredinom godine, nadam se...
Nije loše ovo sa App folderima (pravljenje foldera na početnom zaslonu), može se uštediti prostor. Štaviše, odlična stvar, osvježenje.
Driving mode onako, nije loše, ali ni ništa spektakularano.
Screen rotation lock odlična stvar.
Gašenje otvorenih app na x odlična stvar.
Notifikacije na glance kao u stara dobra vremena
Poboljšanja kamere nisam ni primjetio, jer mi je i ranije sve bilo odlično.
Eh Nokia Storyteller beta. On mi je restartovao telefon
Ovo ostalo nisam ni istraživao, nije me nešto plaho interesovalo.
Ima tu dosta stvari, ali nisu vidljive na prvu. Mogli su malo više ponuditi "vidljivih" noviteta (ovo oko personalizacije) zbog čijih nedostataka se raja najviše žale. Sve u svemu, nije loše da se premosti do WP 8.1 update-a nekad sredinom godine, nadam se...
-
zodi36
#2854 Re: Nokia Lumia
Ljudi pomoc.juce sam prebacivao slike sa tel na com.pojavile su se slike koje sam odmah izbrisao pri slikanju pa mi nije jasno otkud ih sad opet.kako da to rijesim,jeli se tako i stare poruke mogu pojaviti.nidje veze,ako nesto izbrisem ne zelim da se to opet pojavljuje
-
Nefs-i Mulhima
#2855 Re: Nokia Lumia
zodi36 wrote:Ljudi pomoc.juce sam prebacivao slike sa tel na com.pojavile su se slike koje sam odmah izbrisao pri slikanju pa mi nije jasno otkud ih sad opet.kako da to rijesim,jeli se tako i stare poruke mogu pojaviti.nidje veze,ako nesto izbrisem ne zelim da se to opet pojavljuje
Da mozda nije ukljucena sinhronizacija ili cloud backup?
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- Qler
#2856 Re: Nokia Lumia
Ne znam, nisam imao taj problem... uredno slikam, brisem, i nema obrisanih. Mozda si slucajno neke ostavi... a poruke, ja iskreno slabo porukam, tako da ne znam ni sta imam, svako malo oznacim sve, izbrisem, jednostavno su mi nebitne...
-
SamMot
#2857 Re: Nokia Lumia
To se dešava jer se slike momentalno prebacuju na skydrive i moraš ih obrisati i sa skydrivea i tek tad se neće više pojavljivatiQler wrote:Ne znam, nisam imao taj problem... uredno slikam, brisem, i nema obrisanih. Mozda si slucajno neke ostavi... a poruke, ja iskreno slabo porukam, tako da ne znam ni sta imam, svako malo oznacim sve, izbrisem, jednostavno su mi nebitne...
- sema911s
#2858 Re: Nokia Lumia
kad spomenuste sms gdje se one sinhronizuju,., sacuvaju.,.,. ukljucena opcija na tel ali kako da vidim historiju
- Ostri_Mac
#2859 Re: Nokia Lumia
Vidim niko ne spominje bateriju...
L1020
uradio upgrade, reset to factory defaults (ono sa punjacem i kombo tipki), vratio sve stare postavke (i sprzio +100MB data traffica dok nisam skontao sta sam uklj
)
Ok mi je update, kamera na 1020 je znacajno poboljsana, nema vise problema sa WB, primjetim da je i sa bilicem slika puno bolja i prirodnija, ISO vrijednosti su xtra sada, ide na sto manje i vecinom bira 100 itd...ima na netu sve opisano...
DNG je xtra, probao i isplati se ko moze/hoce/zna...
ALI ono sto me izvrnulo je fakat baterija, napisah prije da mi je izgleda GSM trosio najvise, na leru je vukao par % /h
Od upgradea, skinuo tel u pon sa punjaca u 1540h, evo jos 44%, normala koristenje, bez puno surfanja i slusanja muzike...ali zato sam prilicno snimao video i slikao...viber itd... Da, i glance je vukao bateriju kao lud, sad je, sudeci po ovome, totalno zanemariva potrosnja (ja stavio na peek)...i da, tel otpr svako "jutro" oko 01h stavim na flight mode do 0630h...
Glance notifications radi super i sa Viberom, uklj sam sve...
L1020
uradio upgrade, reset to factory defaults (ono sa punjacem i kombo tipki), vratio sve stare postavke (i sprzio +100MB data traffica dok nisam skontao sta sam uklj
Ok mi je update, kamera na 1020 je znacajno poboljsana, nema vise problema sa WB, primjetim da je i sa bilicem slika puno bolja i prirodnija, ISO vrijednosti su xtra sada, ide na sto manje i vecinom bira 100 itd...ima na netu sve opisano...
DNG je xtra, probao i isplati se ko moze/hoce/zna...
ALI ono sto me izvrnulo je fakat baterija, napisah prije da mi je izgleda GSM trosio najvise, na leru je vukao par % /h
Od upgradea, skinuo tel u pon sa punjaca u 1540h, evo jos 44%, normala koristenje, bez puno surfanja i slusanja muzike...ali zato sam prilicno snimao video i slikao...viber itd... Da, i glance je vukao bateriju kao lud, sad je, sudeci po ovome, totalno zanemariva potrosnja (ja stavio na peek)...i da, tel otpr svako "jutro" oko 01h stavim na flight mode do 0630h...
Glance notifications radi super i sa Viberom, uklj sam sve...
- Filter
#2860 Re: Nokia Lumia
imas opciju u settings/aplikacije/photos+camera da ukljucis info lokacijeVannolli wrote:Sto se tice ove aplikacije nokia storyteller...nasao sam na marketu beta verziju, instalirah je ali samo na nekim slikama nalazi lokaciju a na nekim nece...zna li neko o cemu se radi?
a baterija je opet u svom fazonu... jutros 5%... nakon par sati ugasi se tel.
piknem dugme da se upali i sad je na 38%
edit: do mene
Last edited by Filter on 15/01/2014 13:02, edited 1 time in total.
- Qler
#2861 Re: Nokia Lumia
Vidi, na 1020 je AMOLED display, i glance ti vuce toliko zanemarivo baterije, da ti isto dodje radio ili ne... to imas na symbianu, koji su svi AMOLED, i meni bukvalno isto baterija traje sa upaljenim screensaverom ili ugasenim... I jos uvijek je puno bolje rijeseno na symbianu
dzaba update 
- polis
#2862 Re: Nokia Lumia
Updateovao sam na BLACK.
Osim gašenja aplikacija na X ja ne vidim kako da pravim App foldere na "desktopu"?
Nije mi jasno sta je novo sa notifikacijama? (inace na lock screenu mi je AccuWeather aplikaccija uvijek upaljena)
Šta je to novo sa screen rotation?
Ako može mali tutorial za te novine. Tnx Lumijaši
Osim gašenja aplikacija na X ja ne vidim kako da pravim App foldere na "desktopu"?
Nije mi jasno sta je novo sa notifikacijama? (inace na lock screenu mi je AccuWeather aplikaccija uvijek upaljena)
- Qler
#2863 Re: Nokia Lumia
http://allaboutwindowsphone.com/feature ... 3_and_.php
evo vec sam postavljao, ali izgleda treba opet. Sve do u detalje, sta i kako
evo vec sam postavljao, ali izgleda treba opet. Sve do u detalje, sta i kako
-
SA 071
#2864 Re: Nokia Lumia
Ukratko na našem jeziku.polis wrote:Updateovao sam na BLACK.
Sa store-a skini iz Nokia collection-a App Folder. Tu kreiraš folder koji možeš postaviti na "desktop" i u njega ubaciti masu app.
Glance ti pokazuje samo sat kada je telefon zaključan. Eh sada tu imaš i notifikacije o propuštenim pozivima, porukama ili drugim stvarima koje si stavio na onih 5 polja za lock screen.
Screen rotation lock, najjednostavnije objašnjeno, ti omogućava da kada recimo surfaš naveče, pa legneš na stranu i telefon je tada okomito u odnosnu na zemlju (faktički uspravan) da ti se tekst i slike iz vodoravnog ne okrecu uspravno, već da ostane kako je bilo bez obzira na položaj telefona...
-
Spacer
#2865 Re: Nokia Lumia
+ još on što su svi prigovarali da nema: custom sound for new text or IM messages, new voicemails, new emails, and reminders
- AmADin_gospo
#2866 Re: Nokia Lumia
meni je vala najdraže što opet kolege mogu plašiti kad mi dođe SMS pa zapuca kalaš ko 92ge. a oni počnu pod stolove da zaljegaju 
- Felidae
#2867 Re: Nokia Lumia
Pitanje: nokia camera sam instalirala preko fazona i linka koji je qler postavio,sada me interesuje da li cu imati nokia camera na black update i da li ce se moci opet instalirati na "crno" jer je kamera stvarno odlicna...skoro da i ne koristim fotoaparat;) 620 je u pitanju
Sent from my lumia zumia using Tapatalk
- Qler
#2868 Re: Nokia Lumia
Nokia Camera dolazi na sve telefone sa Black update. Tako da neces morati nista komplikovati
imat ces na store...
- AmADin_gospo
#2869 Re: Nokia Lumia
ne brini se, sve ti aplikacije i fajlovi ostaju 
-
Bodkin
#2870 Re: Nokia Lumia
ja ovaj beamer i dalje ne mogu da skinem. pise da nemam update(koji sam skinuo)...
- Qler
#2871 Re: Nokia Lumia
Polako, doci ce... gdje gori 
- Tiger 033
-
Spacer
#2873 Re: Nokia Lumia
Već mjesec dana imaš legalnu Nokia Camera Beta aplikaciju za svoj mobitel, napravljena za 520,620, 720 i 820, koja radi na Amber-u. Ima potpuno iste opcije kao i "prava".Felidae wrote:Pitanje: nokia camera sam instalirala preko fazona i linka koji je qler postavio,sada me interesuje da li cu imati nokia camera na black update i da li ce se moci opet instalirati na "crno" jer je kamera stvarno odlicna...skoro da i ne koristim fotoaparat;) 620 je u pitanju
Nema potrebe da imaš instaliranu verziju koja nije predviđena za tvoj mob, ova radi super.
Predpostavljam da će uskoro izgubiti "beta" status sa slijedećom nadogradnjom (vjerovatno kada svi dobiju Black).
edit
http://www.wpcentral.com/camera-beta-ap ... ows-phones
- polis
#2874 Re: Nokia Lumia
SUper.
Hvala VAm puno na korektinim odgovorima. Sve sam sad ispratio

Hvala VAm puno na korektinim odgovorima. Sve sam sad ispratio
-
Bodkin
#2875 Re: Nokia Lumia
Qler wrote:Polako, doci ce... gdje gori
Nadam se da si u pravu. Nervira me sto su izbacili stvari koje nisu usavrsene. Jeboga MS tromi da ga jebo
Sent from my Lumia