Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#2326 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Taj x za zatvaranje aplikacija ima na gdr3, imam ga ja odavno na lumia 920

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
zodi36

#2327 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

mrsamras wrote:
zodi36 wrote:jel neko zna kolika je cijena lumie 1020 u bh telekomu i ima li je na stanju.jeli skuplja od s4
NA dvije godine midi, 30 KM pretplata,dode ti 1081 KM.
Dode ti i poklon dio koji stavis na mob i izgleda kao foto aparat.TAj dodatni dio ima svoju bateriju i moze se postaviti na postolje.

http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 89a39.html
Jel moze neko da onako okvirno opise lumiu1020....znam da je glupo na ovoj temi pitati jeli bolja ili losija od s4 posto su tu negdje, ali eto zanima me onako kamera, brzina, i te neke osnovne stvari
vukojebina

#2328 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Qler wrote:Taj x za zatvaranje aplikacija ima na gdr3, imam ga ja odavno na lumia 920

I taj x je karina teska, treba ti hefta da zatvoris desetak aplikacija...zar nije jednostavno dodat jedan x da zatvori sve odjednom...al sto bi jednostavno kad moze komplikovano...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
SamMot

#2329 Re: Nokia Lumia

Post by SamMot »

Lumija 1020 nije telefon. To je fotoaparat sa gratis telefonom :D
SA 071

#2330 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

zodi36 wrote:
mrsamras wrote:
zodi36 wrote:jel neko zna kolika je cijena lumie 1020 u bh telekomu i ima li je na stanju.jeli skuplja od s4
NA dvije godine midi, 30 KM pretplata,dode ti 1081 KM.
Dode ti i poklon dio koji stavis na mob i izgleda kao foto aparat.TAj dodatni dio ima svoju bateriju i moze se postaviti na postolje.

http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 89a39.html
Jel moze neko da onako okvirno opise lumiu1020....znam da je glupo na ovoj temi pitati jeli bolja ili losija od s4 posto su tu negdje, ali eto zanima me onako kamera, brzina, i te neke osnovne stvari
Jebi ga, dobro si rekao-glupo je to pitati na ovoj temi :-D

Z1 je skuplji od L1020 i ima losiju kameru. S4 nemaju na telekomu i to moze potrajati dok ga ponovo dobiju. I on ima losiju kameru i u pitanju je android koji ce prije ili kasnije poceti da steka ako mu budes tovario raznih aplikacija. Vukojebina ce reci da to nije tacno, ali je meni sinoc S2 zaglavio na skype-u. A jos na ovom S2 i nema nekih Bog zna koliko app. Jednostavno se zaglavi. Sreca mozes vazda izvaditi bateriju i ponovo ga upaliti.

Na L1020 mislim da nema vadjenja baterije bez servisa. Ali neces imati potrebu za vadjenjem baterije jer je WP fluidan i ne blokira. Mozda kada bi riknula baterija bi morao u servis ali to se desava mozda 1 na milion.

Znaci, kamera, brzina, fluidnost, svjezina i jednostavnost su na strani L1020. I da, plus ovo dobijes i onaj dodatak gratis sto je vec neko naveo a sam on je sigurno min 100-tinjak KM.
SA 071

#2331 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:
Qler wrote:Taj x za zatvaranje aplikacija ima na gdr3, imam ga ja odavno na lumia 920

I taj x je karina teska, treba ti hefta da zatvoris desetak aplikacija...zar nije jednostavno dodat jedan x da zatvori sve odjednom...al sto bi jednostavno kad moze komplikovano...

Kao sto rekoh "hrdjavom k.... i dlaka smeta". :lol:

Daj ba vukojebina jesi li vise prodao taj telefon da te ne frustrira vise. Ili ga cuvas kako bi imao moralno pravo da ucestvujes na ovoj temi kao "nezadovoljni vlasnik" istog. :-D

A na androidu ima jedan x za sve? Sada ces reci - ima na androidu aplikacija za to. Ima na androidu aplikacija za sve. Samo treba odabrati pravu koja radi i funkcionise i ne blokira telefon.

Ja jedva cekam te iksice da direktno gasim, pa makar jednu po jednu. Ali sam ja malo brzi pa mi nece trebati hefta nego 2-3 sek. Iako ovo sa strijelicom nazad je brze, ali ne mogu odabrati da ugasim app koju zelim vec idu sve redom. Ako gasim koju zelim moram je prvo otvoriti, i to je sranje. Dakle iksovi su dobro dosli.
vukojebina

#2332 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Covjece hoces ti vise sjahat i popustit me malo? Fakat izgleda jedva cekas da ja nesto napisem da bi ti u roku od 2-3 minuta repliciro...
Koji si ti strucnjak jebote, cuj da bi imo moralno pravo da ucestvujem u diskusiji...pa odron koji je prisutan na wp-u cu uvjek da komentarisem, imao ili ne neki wp uredjaj...
I da, kad vec TI spominješ android, da ti ciko objasni, mrski android ima i opciju da jednu po jednu posutas lijevo ili desno prstom i tako zatvoris app, ili jedan iksic kojim zatvoris sve odjednom, i zamisli nista ne trebas instalirat, dodje out of the box.
Nadam se da nećeš screenshots trazit, bice ti previse bolno takvu ljepotu gledat na androidu...

Filter

#2333 Re: Nokia Lumia

Post by Filter »

SamMot wrote:Lumija 1020 nije telefon. To je fotoaparat sa gratis telefonom :D
juce kod jarana cackam lumiu 1020 i kamera ima opciju 5mp i 5mp+34mp :?
kako god da uslikas, kod mene na 920ki bolja slika. :roll:
ovo mu je drugi aparat, prvi je morao vratiti jer se slika na kameri mutila
nakon 10+ slika za redom. telefon se pregrije, slika zamuti i ni makac dok se telefon ne ohladi...
SA 071

#2334 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:Covjece hoces ti vise sjahat i popustit me malo? Fakat izgleda jedva cekas da ja nesto napisem da bi ti u roku od 2-3 minuta repliciro...
Koji si ti strucnjak jebote, cuj da bi imo moralno pravo da ucestvujem u diskusiji...pa odron koji je prisutan na wp-u cu uvjek da komentarisem, imao ili ne neki wp uredjaj...
I da, kad vec TI spominješ android, da ti ciko objasni, mrski android ima i opciju da jednu po jednu posutas lijevo ili desno prstom i tako zatvoris app, ili jedan iksic kojim zatvoris sve odjednom, i zamisli nista ne trebas instalirat, dodje out of the box.
Nadam se da nećeš screenshots trazit, bice ti previse bolno takvu ljepotu gledat na androidu...

A znas zasto? Ponasas se ko troll.

Znaci svaku priliku koristis da se poseres i na svaku Nokiu Lumiu i na WP generalno. Jednostavno nema stvari koju si pohvalio i koju povremeno spomenes kao dobru, ali zato navodis niz stvari konstantno (neke sa razlogom, neke bez ikakvog osnova) a sve da se poseres na Nokiu i na WP. Pa nije moguce da nema nista da valja tebi na tom telefonu. Cak si i navigaciju pokakio a zna se da je najbolja navigacija na svim telefonima upravo na Nokiji.

Ne rece nam jesi li se rijesio telefona.

I na kraju o tvom ucescu na temi uputicu te da procitas prvi post koji je postavljen na ovoj temi. Kraj ide ovako
"Ne bih volio da se sada ovdje javljaju oni koji gotive android OS ili iPhone a ne vole WP8, pa da pljuju po WP8 OS-u i Nokiji, pa bih zamolio unaprijed da se takvi ne javljaju, već samo oni koji koriste ili su koristili ove nove Nokije, i da podijele svoje utiske sa nama."

Nije poenta da stalno potenciras nekoliko stvari koje ti smetaju. Rekao si ih, iznio svoje misljenje, hvala na ucescu. Nemoj se ponavljati ako nemas nista novo da dodas.
Qler

#2335 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ja ne vidjeh na htc one x za sve aplikacije... A i ja i onako gasim aplikacije, ne ostavljam ih otvorene, navika od symbiana. Gdje su pokrenute aplikacije radile u pozadini... A vukojebina, i android ima mana hejbet, pa ne vidis mene da trollam po njegovoj temi... Ima mana u odnosu na symbian, a o wp da ne pricam...

I ja sam svjestan nedostataka wp-a, kojih ima i previse za svoje prisustvo na trzistu, ali vala nije ni los koliko ti pricas, ispade 3210 bolja od 920...

vukojebina

#2336 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Pa u nekim stvarima i jest bolja 3210 od 920-ke, makar moze zvonit i vibrirat istovremeno :D :D
Cisto da napomenem, bilo je ovdje ljudi koji su cak i to opravdavali ko fol zarad baterije da duze drzi...e takve stvari meni idu na zivce...

SA 071

#2337 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

U nekim stvarima je 3310 bolja od bilo kojeg danasnjeg telefona i androida i wp-a i iOS-a pa to nije razlog da se pravimo glupi. Dobro ti je qler rekao. I ja sam na temi android bio par puta, uglavnom kada sam imao problem i upravo ti si mi pomogao. Ne lezi mi android, imam niz zamjerki, ali ne vidim poentu da visim na temi android i serem po istom stalno i iznova. Jednostavno, pomirio sam se sa tim nedostacima i koristim ga kad moram i kolilo moram. Za svoj ceif koristim Nokiju.

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
AmADin_gospo

#2338 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

evo baterije kako pada dok sam igrao igricu Minion Rush

Image
sema911s

#2339 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

AmADin_gospo wrote:evo baterije kako pada dok sam igrao igricu Minion Rush

Image

probaj fudbal,.,da vidis tek onda baaterije,, za dva sata i malo vise prazna,., al je telefon na wifi, zvuk na maks,. jbga hoces kvalitetu slike, dobar senzor,.,mors negdje popusit,.,

vjeruj svi dansnji telefunkeni su ti slicni,.,

malo manje trosi ovi led,.,. al njima fali nesto sto lcd pruza
AmADin_gospo

#2340 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

znam da se svi vrte veoma kratko, ali jebemu, mogli su bolju bateriju staviti. jaran puni svoj S4 svako 4-5 dana a visi na wirelessu i igricama.

mogli su diči cijenu aparata još 10ak USD, al makar dati jaču bateriju. eno motorola razor max ima gabaritima manju bateriju, al skoro duplo veče snage. al opet, kad skontaš, namjerno je ovo, da bi za godinu i pol, kad ti prne baterija, uzeo novi aparat.

ajmo raja, postavljajte screenshot-ove, da vidimo ko je uspjeo prije iscjediti bateriju
sema911s

#2341 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

to za s4 i punjenje svako 3-4 dana,., zaboravi cale ima s3 sestra s4,., i svaku vece prikopcani na uticnicu,.,

jbga,.,dobili smo za 500km,., bezicno punjenje, nfc, kameru, dobar ekran, dobro upakovan telefon, os, dobar procesor, dovoljno rama,. 32gb,. +sky drive sranja,. i jos nesto svasta,.,i morali su negdje ustedit,.,

al posto zivis u potrosakom dobu,., da su stavili duplo jacu bateriju,.,a sve ostalo isto,.,kada bi ti, ja vukojebina, kuler,i ostali :D .promjenili telefon mozda za 2-3-4 godine,., i sta su oni ko kompanija dobili,., svakih nekoliko godina prodaaju koji komad telefona, gdje je tu racunica,.,.,

jednostavno da kompanija zivi mora tebe natjerat nekako da potrosis pare,.,
AmADin_gospo

#2342 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

sema911s wrote:al posto zivis u potrosakom dobu,., da su stavili duplo jacu bateriju,.,a sve ostalo isto,.,kada bi ti, ja vukojebina, kuler,i ostali :D .promjenili telefon mozda za 2-3-4 godine,., i sta su oni ko kompanija dobili,., svakih nekoliko godina prodaaju koji komad telefona, gdje je tu racunica,.,.,

jednostavno da kompanija zivi mora tebe natjerat nekako da potrosis pare,.,
nažalost, sasvim si u pravu, al nevolim šuplju čuti da se nemože nešto uraditi što drugi rade godinama.
a i brend gubi na imenu s vakim budalaštinama. mnoge stvari na kojima su bili najjači i prepoznatljivi, su srozali i sad su zaista... prosječni...

nokiju trenutno vade kamere i kvalitet izrade, al bogami ostalno su izgubili.
SA 071

#2343 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

AmADin_gospo wrote:znam da se svi vrte veoma kratko, ali jebemu, mogli su bolju bateriju staviti. jaran puni svoj S4 svako 4-5 dana a visi na wirelessu i igricama.

mogli su diči cijenu aparata još 10ak USD, al makar dati jaču bateriju. eno motorola razor max ima gabaritima manju bateriju, al skoro duplo veče snage. al opet, kad skontaš, namjerno je ovo, da bi za godinu i pol, kad ti prne baterija, uzeo novi aparat.

ajmo raja, postavljajte screenshot-ove, da vidimo ko je uspjeo prije iscjediti bateriju

To te jaran loži. Možeš i ti puniti svako 4-5 dana, ali samo pozivi i poruke. Tako i taj tvoj jaran. A sa igrama i wifi može dan k'o i svi ostali. Pa nema samo on S4. Kod drugih je manje više kao i kod nas. Ali da su mogli jaču bateriju staviti, mogli su...

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
Vertig0

#2344 Re: Nokia Lumia

Post by Vertig0 »

AmADin_gospo wrote:znam da se svi vrte veoma kratko, ali jebemu, mogli su bolju bateriju staviti. jaran puni svoj S4 svako 4-5 dana a visi na wirelessu i igricama.

Ovo ko ti je reko dobro te slagao.
shin

#2345 Re: Nokia Lumia

Post by shin »

Niko na reviewima nije napisao da je baterija bezkurac žestok, zato se raja nije ni bunila. Vjerovatno su štedili na bateriji da bi dobili gimmick budalaštine kao wireless punjenje.
sema911s

#2346 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

ako 920 ima slabu bateriju tu je izasla 925,. koja ima malko drugaciji ekran i trosi dosta manje baterije,.,

i da skontaj da je ovaj telefunken star godinu i kusur mjeseci,.,
Qler

#2347 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Samo wireless punjenje nije gimmick. I ja sam mislio da je sranje dok nisam nabavio punjac. Sad mi je to najdraza opcija telefona :)

zodi36

#2348 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

Jel zna neko jeli lumia 1020 zakljucana za drugi sim.koristio bih je u njemackoj jedno mjesec, dva dana na njemackom simu.gdje se to moze dekodirati i koliko kosta i mozel se od kuce pomocu nekih kodova.ovo je bh telekomova lumia ili mozda moze i bez dekodiranja
AmADin_gospo

#2349 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

zodi36 wrote:Jel zna neko jeli lumia 1020 zakljucana za drugi sim.koristio bih je u njemackoj jedno mjesec, dva dana na njemackom simu.gdje se to moze dekodirati i koliko kosta i mozel se od kuce pomocu nekih kodova.ovo je bh telekomova lumia ili mozda moze i bez dekodiranja
citao sam po forumima da je dekodiranje "nemoguče" tj. da ima par načina, ali da niko ne garantuje ništa, a još nisu uspjeli da prokljuve dekodiranje preko kodova kao što telekomi koriste poslje isplate aparata.
zodi36

#2350 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

:(
AmADin_gospo wrote:
zodi36 wrote:Jel zna neko jeli lumia 1020 zakljucana za drugi sim.koristio bih je u njemackoj jedno mjesec, dva dana na njemackom simu.gdje se to moze dekodirati i koliko kosta i mozel se od kuce pomocu nekih kodova.ovo je bh telekomova lumia ili mozda moze i bez dekodiranja
citao sam po forumima da je dekodiranje "nemoguče" tj. da ima par načina, ali da niko ne garantuje ništa, a još nisu uspjeli da prokljuve dekodiranje preko kodova kao što telekomi koriste poslje isplate aparata.
Znaci da je zakljucana.jbg, nisam to znao.fakat nemogu vjerovati da se nemoze dekodirati
Post Reply