Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SA 071

#1926 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

mrsamras wrote:Poslao upit bhtelkomu za nokiu lumiu 920 i pitam ih kad ce ponovo doci u prodaju.
Dobjam odgvor da se taj telfona ne proizvodi vise da se sada proizvodio lumia 925 umjeto tog tel :?

Je li to stvarno tako ili ko je od nas budala, jer sam na njihvim prodajnim mjestima uzeo letak, naraucio lumiu 920 i kazu ne znam tacno kad ce biti.
Taj se telefon i dalje proizvodi, samo što ga možda oni više neće dobijati. Zato su dobili L925 koja je po specifikacijama u rangu L920 (ima nijansu bolju kameru i manje memorije) ali je tanja i drugačijeg izgleda sa više tih detalja koji izgledaju "skuplje". Ali to je stvar ukusa.

Međutim,njena cijena je sada nešto veće nego L920, jer ona cijena L920 je bila ispod svakog nivoa (zahvaljujući promociji) i naravno da ne bi sada bilo logično da dobiju ponovo L920 po većoj cijeni nego što je bila. Zato su i ubacili noviji model L925 da bi mogli vratiti cijenu na nivo koji je za njih "razuman". Ono onda je bilo jednom i vjerovatno nikad više :-D Zato nas je većina (nas koji pratimo Nokiju) i poletilo da kupimo taj telefon :-D
fiatpuntomk2

#1927 Re: Nokia Lumia

Post by fiatpuntomk2 »

pozdrav.. moze li mi neko reci da li se moze otkljucati nokia lumia 520, koliko para i gdje? :) kupio sam je u svicarskoj (swisscom) i trenutno je u njoj kartica sa brojem koji je dosao u paketu..
Spacer

#1928 Re: Nokia Lumia

Post by Spacer »

NE može, nema kodova za kupiti na netu za Swisscom.
Bacio si 99 CHF bez veze.
Ima još takvih na pik-u kao tvoja.
Postoje neke mreže za koje možeš kupiti kodove http://sim-unlock.net/site/Nokia/Lumia_520/ , ali ni to nje jeftino.
mrsamras

#1929 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

SA 071 wrote:
mrsamras wrote:Poslao upit bhtelkomu za nokiu lumiu 920 i pitam ih kad ce ponovo doci u prodaju.
Dobjam odgvor da se taj telfona ne proizvodi vise da se sada proizvodio lumia 925 umjeto tog tel :?

Je li to stvarno tako ili ko je od nas budala, jer sam na njihvim prodajnim mjestima uzeo letak, naraucio lumiu 920 i kazu ne znam tacno kad ce biti.
Taj se telefon i dalje proizvodi, samo što ga možda oni više neće dobijati. Zato su dobili L925 koja je po specifikacijama u rangu L920 (ima nijansu bolju kameru i manje memorije) ali je tanja i drugačijeg izgleda sa više tih detalja koji izgledaju "skuplje". Ali to je stvar ukusa.

Međutim,njena cijena je sada nešto veće nego L920, jer ona cijena L920 je bila ispod svakog nivoa (zahvaljujući promociji) i naravno da ne bi sada bilo logično da dobiju ponovo L920 po većoj cijeni nego što je bila. Zato su i ubacili noviji model L925 da bi mogli vratiti cijenu na nivo koji je za njih "razuman". Ono onda je bilo jednom i vjerovatno nikad više :-D Zato nas je većina (nas koji pratimo Nokiju) i poletilo da kupimo taj telefon :-D
MA i ja sam tako mislio, jer je cijena u ponudi fantasiticna.
Duplo jeftinija dode lumia 920 od 925.

Vidjet cemo hoce li me nazvati i ponuditi mi lumia 925 :mrgreen:
Qler

#1930 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

http://www.wpcentral.com/windows-phone- ... s-update-3

Ako neko ima dev preview... ja upravo snimam update
belami1111

#1931 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Pitanje za znalace.
Iz radoznalosti kupio sam danas Lumiu 520 u Bh telekomu ( akcija )..povolna je cijena..
Sad kako čitam na forumu ako piše amber onda je amber međutim kod mene neće da napravi update i dalje je 8.0.10328.78
Ako ovo nije amber kako ispravno uraditi update ???
Hvala????
mrsamras

#1932 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

Hajde pomozite u odabiru izmedu lumie 925 i 1020?
Uzeo bih preko bhtelekoma, da cujem preporuke i savjete?
Tel ugalnom sluzi za tel, sms, pregled mail i brzinski vijesti na netu.S vremena na vrijeme sluzi i za fotografisanje,sto po dani a svremena na vrijeme zatreba i za fotografisanje i po noci
ebayfreak

#1933 Re: Nokia Lumia

Post by ebayfreak »

mrsamras wrote:Hajde pomozite u odabiru izmedu lumie 925 i 1020?
Tel ugalnom sluzi za tel, sms, pregled mail i brzinski vijesti na netu.S vremena na vrijeme sluzi i za fotografisanje,sto po dani a svremena na vrijeme zatreba i za fotografisanje i po noci
1020 bez ikakve dileme - ne bitno da li fotografišeš - kamera je ludnica ....ja poslije 920 aBd uzimam 1020 :D
AmADin_gospo

#1934 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

za jedno 4-5 godina (ukoliko mi ne ukradu telefon il ga ne izgubim) koliko mi inaće traje aparat u prosjeku, izači će neka nova verzija pureview aparata iz nokije/MSa koji ću da uzmem. vjerujem da će tada biti barem duplo više MP nego sada 41.
SA 071

#1935 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

mrsamras wrote:Hajde pomozite u odabiru izmedu lumie 925 i 1020?
Ma ti možeš komotno i L925 uzeti, manji, elegantniji, a za pozive, sms, surfanje isti ako i L1020. A jeftiniji. Ali ako hoćeš baš da se kurčiš sa kamerom onda definitivno L1020.
SA 071

#1936 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

belami1111 wrote:Pitanje za znalace.
Iz radoznalosti kupio sam danas Lumiu 520 u Bh telekomu ( akcija )..povolna je cijena..
Sad kako čitam na forumu ako piše amber onda je amber međutim kod mene neće da napravi update i dalje je 8.0.10328.78
Hvala????
Ideš na "settings", pa na "phone update" pa unutar toga na "check for updates".

Prije toga idi na "settings" pa na "extras+info" i vidi da li ti tu na vrhu piše "Lumia Amber".
belami1111

#1937 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

SA 071 wrote:
Hvala????

Prije toga idi na "settings" pa na "extras+info" i vidi da li ti tu na vrhu piše "Lumia Amber".
Hvala prijatelju piše velikim žutim slovima Lumia Amber samo nisam znao gdje gledati.
Inače telefon za cijenu nije loš , i malo se navikavam windows phone...
SA 071

#1938 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

belami1111 wrote:
SA 071 wrote:
Hvala????

Hvala prijatelju piše velikim žutim slovima Lumia Amber samo nisam znao gdje gledati.
Inače telefon za cijenu nije loš , i malo se navikavam windows phone...
Nema na čemu. Mislim da u tom cjenovnom razredu ne možeš naći fluidniji telefon i da sve fercera i ništa ne zaglavljuje. Plus, što dobiješ full WP ugođaj kao i na skupljim modelima. Druga je stvar što je WP sam od sebe pojednostavljen i drugačiji, i nekima možda fali "dubine", ali meni predstavlja osvježenje. Mada mislim da se u tom cjenovnom razredu još više osjete neke prednosti WP-a. A za Nokiju ne treba ni trošiti riječi... :)
AmADin_gospo

#1939 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

dobra reklama za displej lumie

sema911s

#1940 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

ovo za ekran sam probao,., udario stolicom po displeju slucajno jbga,., nista al je zato se gel isparao na komadice pjeska sa prstiju, i kaisom napravio 2 parnice,.,.,
AdoCka

#1941 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

ljudovs,imam pitanje
Da li je Lumia 610 iz eroneta otkljucana,moze li se telecomova kartica staviti da radi ?
wolfie

#1942 Re: Nokia Lumia

Post by wolfie »

AdoCka wrote:ljudovs,imam pitanje
Da li je Lumia 610 iz eroneta otkljucana,moze li se telecomova kartica staviti da radi ?
Imao sam istu iz Eroneta i radila mi je sa BH Telecom SIM karticom.
AdoCka

#1943 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

wolfie wrote:
AdoCka wrote:ljudovs,imam pitanje
Imao sam istu iz Eroneta i radila mi je sa BH Telecom SIM karticom.

Hvala ! :)
SA 071

#1944 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Nakon skoro pola godine korištenja telefona desila mi se prva "neugodnost" sa L920. Baterija se ispraznila sa 90% na 10% bez korištenja telefona. Uz to se telefon zagrijavao, posebno prilikom punjenja. O ovoj pojavi sam čitao da se zna desiti, ali ja dosada nisam imao problema. Do juče. :) Danas sam ugasio telefon kombinacijom tipke "volume" i tipke "zaključavanje" i baterija je opet ok. Ali mi u app battery stoji da je najduži vijek trajanja napunjene baterije 128 dana :) (otkada sam skinuo ovu app)

Ako neko bude imao slično iskustvo da zna šta mu je činiti :)
SundanceKid

#1945 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

SA 071 wrote:Nakon skoro pola godine korištenja telefona desila mi se prva "neugodnost" sa L920. Baterija se ispraznila sa 90% na 10% bez korištenja telefona. Uz to se telefon zagrijavao, posebno prilikom punjenja. O ovoj pojavi sam čitao da se zna desiti, ali ja dosada nisam imao problema. Do juče. :) Danas sam ugasio telefon kombinacijom tipke "volume" i tipke "zaključavanje" i baterija je opet ok. Ali mi u app battery stoji da je najduži vijek trajanja napunjene baterije 128 dana :) (otkada sam skinuo ovu app)

Ma meni se na NL920 stalno desavaju te cudne stvari sa baterijom, narocito sto se tice ocitavanja. Istini na volju, uvijek prezivim dan, ali ocitanje baterije nakon sto ujutro iskljucim telefon iz struje je nebulozno cesto. Iskljucim mob, prodje 20 minuta baterija recimo na 70%...onda restartujem telefon, i bude na blizu 100%...cesto se to desi...ko ce ti ga znat sta je..
shandrprcSA

#1946 Re: Nokia Lumia

Post by shandrprcSA »

meni zna tokom noci pasti sa 100% na 98% a nekad na 60% :?
lajkujMe

#1947 Re: Nokia Lumia

Post by lajkujMe »

Imam jedno pitanje, ja kako znam, sto se vise baterija puni to jest tokom vremena baterija oslabi i nije to to vise, s obzirom da svi mi moramo minimalno dnevno napuniti od skoro 0 do 100% bateriju na lumia 920, pa moje pitanje je logicno, koliki je vijek trajanja ove baterije, i posto je ovo unibodi da li je moguce mijenjanje baterije ako dodje do drasticnog smanjenja izdrzljivosti?
Spacer

#1948 Re: Nokia Lumia

Post by Spacer »

Proizvođači navode uglavnom da je vijek baterije 1000 ciklusa punjenja-pražnjenja, pa ti računaj..

original baterija + "ruke" (sevis) = 50€ minimum
nevzad

#1949 Re: Nokia Lumia

Post by nevzad »

SundanceKid wrote:
SA 071 wrote:Nakon skoro pola godine korištenja telefona desila mi se prva "neugodnost" sa L920. Baterija se ispraznila sa 90% na 10% bez korištenja telefona. Uz to se telefon zagrijavao, posebno prilikom punjenja. O ovoj pojavi sam čitao da se zna desiti, ali ja dosada nisam imao problema. Do juče. :) Danas sam ugasio telefon kombinacijom tipke "volume" i tipke "zaključavanje" i baterija je opet ok. Ali mi u app battery stoji da je najduži vijek trajanja napunjene baterije 128 dana :) (otkada sam skinuo ovu app)

Ma meni se na NL920 stalno desavaju te cudne stvari sa baterijom, narocito sto se tice ocitavanja. Istini na volju, uvijek prezivim dan, ali ocitanje baterije nakon sto ujutro iskljucim telefon iz struje je nebulozno cesto. Iskljucim mob, prodje 20 minuta baterija recimo na 70%...onda restartujem telefon, i bude na blizu 100%...cesto se to desi...ko ce ti ga znat sta je..
Meni su se odjednom počele čudne stvari dešavati na L920 sa baterijom (brzo se praznila, grijala i sl.) kao i sa porukama, mail nije htio uraditi sync itd. Kada sam malo prosurfao po forumima vani ustanovio sam da su ljudi uglavnom imali probleme nakon instaliranja skype-a za WP8. Pogledam i vidim instaliran odavno, hajde da i to probam, kad ono gle čuda proradi telefon. Radi ko doksa, mail odjednom radi sync i sve ostalo radi. Sada nakon dva mjeseca kontam ponovo instalirati, jer evo pročitah da su izbacili novu verziju koja je ispravila mnoštvo bugova.
Adem meda

#1950 Re: Nokia Lumia

Post by Adem meda »

zz
je li imo neko problem sa lumiom 520 ili nekom drugom da mu je skinut kredit, u cemu je problem ??
:-?
Post Reply