Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AmADin_gospo

#1801 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Qler wrote:Pa ne radi zato sto nokia ne radi wp nego ms... I meni je bilo glupo ali kad skontas da citava ova frka i prelazak na druginos je bila upravo da skinu sa sebe sw,stranu posla, skontas sto je tako. A ovaj ms software koristim samo za transfer slika i nista vise..

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
u pravu si, al jebem im mater, ako sam kupio uredjaj na kojem pise nokija, onda ocekujem da mi isti proizvodjac obezbjedi aplikaciju za spajanje. Nije tesko na MSovu aplikaciju postaviti nokijin logo i na stranici nokije postaviti link na istu. Ako sto nokijin "suite" ne redi s starijim telefonima, tako da nije strasno sto ne radi na najnovijim, dosad je nokia imala 3-4 verzije aplikacije kako su OSovi na tlefonima dolazili
Quaresma

#1802 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

yup

This operating system is not supported.
installation will not continue.

sad il se smijati ili plakati
vukojebina

#1803 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Ja ocekujem da napisu da je google kriv...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Quaresma

#1804 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

ma jok ovo je nokiin software, a ne ms.ov, to je ipak do njih
shandrprcSA

#1805 Re: Nokia Lumia

Post by shandrprcSA »

Quaresma wrote:yup

kod mene je 8.1 i radi
AmADin_gospo

#1806 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Jel vi na viberu imate problem da vam kontakti nestanu?
od 100tinjak kontakata, samo mi 2 ostala kako sam instalirao sinoc novu verziju iste.
pokusao sam reinstalirati, al isto
SA 071

#1807 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Neko je navodio problem da mu u porukama dolaze i sms poruke i poruke sa facebook-a, pa ne može nikada znati kakva mu je poruka došla - sms ili fb. Mislim da je vukojebina, ali nisam siguran.

Uglavnom, danas čačkam na ženinom telefonu postavke kad tamo u messaging-u ima opcija da li da prikazuje fb poruke ili ne! Dakle, eto rješenja prethodno navedenog problema :)

Ima haman sve, samo treba "čitati" :)

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
AdoCka

#1808 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

shandrprcSA wrote:
Quaresma wrote:yup

kod mene je 8.1 i radi

Windows Phone 8.1 ?!
vukojebina

#1809 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Strasno rjesenje, moram priznat, to ti je isto ko da si mi reko, odjavi se sa fb-a, pa ti nece dolazit poruke a stim i neces imat dilemu sta ti dolazi...
Mada nema svrhe govorit bilo sta, jer napadose me neki dan, kao nije mi 920 primarni telefon, pa nisam kompetentan uopste diskutovat, ali evo posto si ti to spomeno, i sa tobom se moze pricat, ponovit cu i sta sam ja govorio da j problem, a to je da na lock screenu ne mozes razlikovat sms od fb poruke, tj mozes skontat tek kad udjes u poruke, otvoris je i onda gore na vrhu pise jel sms ili fb poruka...nemam nista protiv integracije, ali zar je problem jednu malu ikonicu nacrtat maaaalo drugacije, makar podebljat linije joj, cisto da na prvu mozes vidjet sta si dobio...MENI je to neprakticno sto je isto kao sms, jer ja fb poruke u 99% slucajeva nit otvaram nit citam odma... da ne pricamo o LED lampi i boji prilagodjenoj svakoj vrsti dopisivanja ili notifikacije u drugoj boji...to bi ipak bilo previse trazit od wp telefona...priznajem..
SA 071

#1810 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:Strasno rjesenje, moram priznat, to ti je isto ko da si mi reko, odjavi se sa fb-a, pa ti nece dolazit poruke a stim i neces imat dilemu sta ti dolazi...
Mada nema svrhe govorit bilo sta, jer napadose me neki dan, kao nije mi 920 primarni telefon, pa nisam kompetentan uopste diskutovat, ali evo posto si ti to spomeno, i sa tobom se moze pricat, ponovit cu i sta sam ja govorio da j problem, a to je da na lock screenu ne mozes razlikovat sms od fb poruke, tj mozes skontat tek kad udjes u poruke, otvoris je i onda gore na vrhu pise jel sms ili fb poruka...nemam nista protiv integracije, ali zar je problem jednu malu ikonicu nacrtat maaaalo drugacije, makar podebljat linije joj, cisto da na prvu mozes vidjet sta si dobio...MENI je to neprakticno sto je isto kao sms, jer ja fb poruke u 99% slucajeva nit otvaram nit citam odma... da ne pricamo o LED lampi i boji prilagodjenoj svakoj vrsti dopisivanja ili notifikacije u drugoj boji...to bi ipak bilo previse trazit od wp telefona...priznajem..
Ma u principu, ja svoj fb acc nisam ni registrovao u telefonu, već danas slučajno nabasah na ovu opciju na ženinoj Nokiji, a kod mene je nema. Onda skontah da u poruke mogu integrisati koliko god hoću socijalnih mreža, samo ih trebam na telefonu registrovati i uključiti opciju prijema poruka u messaging. U svakom slučaju, notifikacije im trebaju doradu, ali im je ova odlična. Ne znam kako je na iOS ali ovo mi se čini odličnim. Naravno da ima prostora za unapređenje, ali ne treba tražiti dlaku u jajetu :)
Qler

#1811 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Svaki OS ima mana, meni smeta kod andorida sto nema sceensaver kao Symbian... sto te google veze za sve zivo, poceli su da sve forsiraju htio ne htio, sto ako HW nije vrhunski odmah problemi... ali i pored svega ima i prednosti, pa tako je i sa WP-om...
vukojebina

#1812 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Kako nema SS, sta je daydream onda? Sto se tice google, nista se ti ne moras vezat, a druga je stvar da postoji mogucnost ako zelis naravno... Kako bi onda sinhronizacija funkcionisala?
Niko te ne tjera da se ulogujes na YouTube recimo...identicno ces pregledat clipove i bez ulogovanog naloga...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Qler

#1813 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ss nije ni blizu onome na symbianu. Kad je integrisano u sistem daleko je bolje od posebne aplikacije. Ni jedan OS nije bez mane, a evo ovaj android 2.3 ih je pun. Daj wp-u sansu da dogura do bar trece generacije....

Sent from my HTC Desire HD using tapatalk 2
vukojebina

#1814 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Pasa moj, znas li ti o cemu pricam? Daydream??? Naravno da je integrisan u sistem, na aplikacije nisam ni pomislio...

Qler

#1815 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Iskreno ne znam, znam da je bilo nekih tako aplikacija.. a to je mozda ono sto je motorola ili LG izbacio sad? 10 godina poslije symbiana? :D pa i poslije WP-a :) odosmo od teme...
vukojebina

#1816 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Vidim ja da ti pricas napamet ko i uvjek...ovdje pise da postoji od verzije 4.2 a meni se cini da sam imo tako nesto i na svom starom gnexusu, samo drugacije se zvalo... No nebitno, ev bar malo se informisi...

http://android.appstorm.net/reviews/uti ... ou-use-it/

AmADin_gospo

#1817 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Raja, jel ko od vas primjetio razliku u osjetljivosti tastature u raslicitim aplikacijama?
na mail-u, UC browseru i pri pisanj SMSa, mogu kucati noktom, dok npr na fejs aplikaciji, viber i badoo to nemogu. Mora se iskljucivo prstom/jagodicom !?!?
polis

#1818 Re: Nokia Lumia

Post by polis »

Zna li neko koja je app dobra i stabilna za rad sa kineskim DVR sistemima (Video nadzor).

Na androidu sam koristio KMeye i sve druge od tog proizvođača i doslovno sve leti. Instant se povezuje na sve kamere.
Na WindowsPhoneu nema teorije da neka aplikacija radi. probao sam 10ak koje ja umijem da nađen na STORE. Samo jedna je otvorila sliku sa video nadzora ali sa zadrškom od oko 5minuta od kada pokrenete aplikaciju: MeyePro

hvala Vam.
Last edited by polis on 25/11/2013 16:30, edited 1 time in total.
Bodkin

#1819 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

AmADin_gospo wrote:Raja, jel ko od vas primjetio razliku u osjetljivosti tastature u raslicitim aplikacijama?
na mail-u, UC browseru i pri pisanj SMSa, mogu kucati noktom, dok npr na fejs aplikaciji, viber i badoo to nemogu. Mora se iskljucivo prstom/jagodicom !?!?
ja primijetio da je slabija na fejsu al kontam do telefona :)
zLatk0

#1820 Re: Nokia Lumia

Post by zLatk0 »

Gledam ovu Lumiu 1520, mogla bi leci ako naleti kakvo snizenje u SAD ili ako u međuvremenu dođe neki model sa manjim displejom, ali bi isao neki premium, cisto radi obezbjeđenja za buduce verzije WP.
Quaresma

#1821 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

lumia 1520 je prevelika, jednoatavno prevelika, svaka cast onom ko moze takvo sto nosati
valjda ce lumia 929 biti istog hardvera ali sa 5 incha displayom, sto mi je donekle prihvatljivo

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
valjuga

#1822 Re: Nokia Lumia

Post by valjuga »

polis wrote:Zna li neko koja je app dobra i stabilna za rad sa kineskim DVR sistemima (Video nadzor).

Na androidu sam koristio KMeye i sve druge od tog proizvođača i doslovno sve leti. Instant se povezuje na sve kamere.
Na WindowsPhoneu nema teorije da neka aplikacija radi. probao sam 10ak koje ja umijem da nađen na STORE. Samo jedna je otvorila sliku sa video nadzora ali sa zadrškom od oko 5minuta od kada pokrenete aplikaciju: MeyePro

hvala Vam.
Drug,sve ti zavisi od DVR-a jer u uputstvu od dvr-a mora pisati sa kojim software-om pregledavas kamere.
Kod mene je trenutno SuperCam aplikacija.
strong69

#1823 Re: Nokia Lumia

Post by strong69 »

Pisao sam i na drugoj temi, preskocih ovu. Dosla je Lumia 1020 u BHT. Kakva su misljenja? Hoce li neko uzimati?
SA 071

#1824 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

L1020 košta za nijansu manje nego što je koštala L920 kada je tek došla na BHT :-D

Kome je kamera veoma bitna, nema dalje. Uzme ovaj telefon i miran je narednih nekoliko godina dok Nokia opet ne izbaci neki novi cameraphone :izet:
zLatk0

#1825 Re: Nokia Lumia

Post by zLatk0 »

Bila neko vrijeme ta cijena - kratak period, pa nakon toga pala cijena i na kraju bila 1KM (Mega 100/2god)
Post Reply