Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- Qler
#1651 Re: Nokia Lumia
Evo sad cu prebaciti neki film, fakat nisam stigao
nisam ni pokrenuo aplikaciju...
-
shandrprcSA
#1652 Re: Nokia Lumia
sta cu s tobom?Qler wrote:Evo sad cu prebaciti neki film, fakat nisam stigaonisam ni pokrenuo aplikaciju...
- Qler
#1653 Re: Nokia Lumia
Sta cu tamo, nisam ja za tehno muzikeAdoCka wrote:Ovo zvuci super,samo da hoce objaviti kako doci do ulaznica![]()
P.S Qler,ocekujem te tamo....![]()
- Qler
#1654 Re: Nokia Lumia
Nema nasih slova u titlovima, premotavanje radi super, nije kao ono debilno na wp-u, nego fino slider pomjeras. Ucitava brzo, e sad jos nisam skontao da li mi jedan film nije htio ocitati zbog lokacije ili codeca... sad cu probati opet...
- Qler
#1655 Re: Nokia Lumia
Znaci mora biti u CameraRoll direktoriju direktno, i ne možeš kasnije obrisati iz aplikacije, nego moraš preko kompa obrisati film. Ali ćita 1080p mkv filmove i srt titlove bez problema, premotava, skače sa dijela filma i nazad bez trzanja..
Znači, nema naših slova u titlovima, i ne možeš obrisati film iz aplikacije a ako ga windowsov player ne vidi nema druge neko preko kabla...
Znači, nema naših slova u titlovima, i ne možeš obrisati film iz aplikacije a ako ga windowsov player ne vidi nema druge neko preko kabla...
- sema911s
- Filter
#1657 Re: Nokia Lumia
ovo stigla posiljka ili je stari stek?

- Quaresma
-
bojaann
#1659 Re: Nokia Lumia
Dobio sam novi nokia lumia , jel ga trebam staviti puniti prije nego upalim?
- sema911s
#1660 Re: Nokia Lumia
ovo je stek koji mjenjamo,., ako hocete narucim vam koju samo proberite boju,.,pojavile su se neke sareneee
- Qler
#1661 Re: Nokia Lumia
bojaann wrote:Dobio sam novi nokia lumia , jel ga trebam staviti puniti prije nego upalim?
Trebaš ako ti je baterija prazna, ako nije, ne trebaš..
- luminator
#1662 Re: Nokia Lumia
Qler wrote:bojaann wrote:Dobio sam novi nokia lumia , jel ga trebam staviti puniti prije nego upalim?
Trebaš ako ti je baterija prazna, ako nije, ne trebaš..
- luminator
- Quaresma
#1664 Re: Nokia Lumia
za sta da se mjenjam, vidis da trazim da kupim 
- luminator
#1665 Re: Nokia Lumia
Nemaš Lumiu??? Gluho bilo.Quaresma wrote:za sta da se mjenjam, vidis da trazim da kupim
Odmah to ispravi.
-
bojaann
#1666 Re: Nokia Lumia
Dobio sam nov mobitel 720...kako ga napuniti (redosljed molim vas jel prvo upalim sad kako je pa dok se baterija ne potrosi ili odmah iz kutije puniti i da li se moze preko USB-a jer u uticnicu ne ulazi sto sam dobio u kutiji) ???? Hvala i molim vas za odgovor da ga sto prije krenem koristiti. Hvala 
- Quaresma
#1667 Re: Nokia Lumia
pa vidis da je ono gore zastita, to trazim, telefon vec imamluminator wrote:Nemaš Lumiu??? Gluho bilo.Quaresma wrote:za sta da se mjenjam, vidis da trazim da kupim
Odmah to ispravi.
- luminator
#1668 Re: Nokia Lumia
Vidim da je zastita, al rekoh imam zut telefon pa da se mijenjamo, imaces zut telefon, bez zastite.Quaresma wrote:
pa vidis da je ono gore zastita, to trazim, telefon vec imam
- Qler
#1669 Re: Nokia Lumia
Bojane, koristi ga normalno i moze se puniti preko usb-a.
Drugo, izasao je update za here drive+
I dalje nema da dodas rutu koju hoces. U helpu na stranici pise ako odvezes svoju rutu on je zapamti...
I dalje nema da dodas rutu koju hoces. U helpu na stranici pise ako odvezes svoju rutu on je zapamti...
-
SA 071
#1670 Re: Nokia Lumia
Kako ne ulazi u utičnicu? Ako je za naše tržište telefon mora moći. Usb kabal ide u taj utikač, a on u struju. Može i preko usb kabla na komp ali je to dosta sporije. A mislim i da nije preporucljivo često tako puniti. Pogotovo kada se "formira" baterija. Dobio si dobar telefon i lijep...bojaann wrote:Dobio sam nov mobitel 720...kako ga napuniti (redosljed molim vas jel prvo upalim sad kako je pa dok se baterija ne potrosi ili odmah iz kutije puniti i da li se moze preko USB-a jer u uticnicu ne ulazi sto sam dobio u kutiji) ???? Hvala i molim vas za odgovor da ga sto prije krenem koristiti. Hvala
- Qler
#1671 Re: Nokia Lumia
Vjerovatno nije za kontinentalnu evropu telefon... Dosta ih ima sa azijskog trzista a tamo su drugaciji utikaci. U elektronik centar i trazi adapter.
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- valjuga
#1672 Re: Nokia Lumia
Za ovu rutu najbolje otići na here.com i napraviti sebi rutu pa učitat u nokiu.Nema drugeQler wrote:Bojane, koristi ga normalno i moze se puniti preko usb-a.
- valjuga
#1673 Re: Nokia Lumia
Ja sam dobio ovakav utikač ,ali doduše sa adapterom.(Telefon je bio iz Malezije )Qler wrote:Vjerovatno nije za kontinentalnu evropu telefon... Dosta ih ima sa azijskog trzista a tamo su drugaciji utikaci. U elektronik centar i trazi adapter.
-
bojaann
#1674 Re: Nokia Lumia
Pa da, nije za nase trziste. U trgovinu po adapter nema druge
Hvala vam.
p.s. cini mi se da polako, ali ipak znacajnije WP i Nokia ponovo se vracaju u igru
http://gadgeterija.tportal.hr/2013/11/0 ... nzpaHAyLHA
p.s. cini mi se da polako, ali ipak znacajnije WP i Nokia ponovo se vracaju u igru
http://gadgeterija.tportal.hr/2013/11/0 ... nzpaHAyLHA
- AmADin_gospo
#1675 Re: Nokia Lumia
ne sviđa mi se nimalo smijer kojim WP i MS idu po pitanju mobilnih operativnih sistema, jer idu putem Apple-a.
idu na jedinstvenu prodavnicu aplikacija te kontrolu samih aplikacija. DA, ima to prednosti da se ne dozvoljava razni malver i spyver, ali, takođe i ograničava određene slobode po pravljenju aplikacija. za iPhone i iPad je dugo radila cydia, i sad ima par drugih "prodavnica" za skidanje aplikacija pa se donekle i može nešto skinuti krekovano i što se ne sviđa Apple-u, al nije baš toliko slobodno tržište.
plašim se da će kontrola aplikacija za 4-5 godina biti apsolutna i da će sve iči preko 3-4 firme i da čemo biti prisiljeni koristii ono što nam se ponudi, a ne ono što želimo.
WP i iOS uređaji su strahovito zatvoreni i trenutno nije moguče pristupiti source kodovima i specifikaciji hardvera, kako bi se našao neko da napravi neki alternativni OS koji bi se mogao instalirati na te uređaje, da nije pod kontrolom proizvođača.
trenutno, špijuniranje i kontrola me ne plaše, jer nemogu mi vala ništa kompromitirajuče saznati i zajebati me je im kao sitna buranija nisam interesantan, ALI. plaši me da če jednoga dana, sve biti preneseno na pametne telefone, pa me plaši plačat karticom prek telefona, svoje podatke o trgovini imati na telefonu a samim time dostupne operateru. da se ide u smijetu totalne kontrole, govori vam i činjenica o integrisanim baterijama gdje uređaj više nemožete isključiti nego on ode u "power saving" mod tako da ga određeni operater il interesna skupina može kontrolisati i kad ste ga "ugasili".
mnogo je glupih i nesuvislih teorija konspiracije, al u svakoj ima zrno istine.
idu na jedinstvenu prodavnicu aplikacija te kontrolu samih aplikacija. DA, ima to prednosti da se ne dozvoljava razni malver i spyver, ali, takođe i ograničava određene slobode po pravljenju aplikacija. za iPhone i iPad je dugo radila cydia, i sad ima par drugih "prodavnica" za skidanje aplikacija pa se donekle i može nešto skinuti krekovano i što se ne sviđa Apple-u, al nije baš toliko slobodno tržište.
plašim se da će kontrola aplikacija za 4-5 godina biti apsolutna i da će sve iči preko 3-4 firme i da čemo biti prisiljeni koristii ono što nam se ponudi, a ne ono što želimo.
WP i iOS uređaji su strahovito zatvoreni i trenutno nije moguče pristupiti source kodovima i specifikaciji hardvera, kako bi se našao neko da napravi neki alternativni OS koji bi se mogao instalirati na te uređaje, da nije pod kontrolom proizvođača.
trenutno, špijuniranje i kontrola me ne plaše, jer nemogu mi vala ništa kompromitirajuče saznati i zajebati me je im kao sitna buranija nisam interesantan, ALI. plaši me da če jednoga dana, sve biti preneseno na pametne telefone, pa me plaši plačat karticom prek telefona, svoje podatke o trgovini imati na telefonu a samim time dostupne operateru. da se ide u smijetu totalne kontrole, govori vam i činjenica o integrisanim baterijama gdje uređaj više nemožete isključiti nego on ode u "power saving" mod tako da ga određeni operater il interesna skupina može kontrolisati i kad ste ga "ugasili".
mnogo je glupih i nesuvislih teorija konspiracije, al u svakoj ima zrno istine.