Stalker wrote:Ne razumijem ove ovdje sto koriste lumiu 920 a ne svidja im se,pa ljudi kupite i koristite ono sta vam se svidja... ne da se ovdje ubjedjujemo sta valja a sta ne.Meni licno Lumia 920 je odlican telefon.
Jebga, nismo znali da teme na forumu sluze samo kako bi smo pisali, jaooo kako je dobar telefon, jooj jest moćan, sve fercera perfektno..
Nema potrebe niko nikog da ubjedjuje, jednostavno stvari tako stoje, i ne vidim problem ako recimo ja napisem da mi se ne svidja sto na whatsapp-u ne mozes poslat vise slika odjednom. To je cinjenica, i ja takvu stvar iznosim u nadi da mozda neko zna da ipak postoji mogućnost za tako nesto, a ja je nisam otkrio...
Nokija je vrhunski telefon, vazda bila, doduse sa nekim ispadima, ali TRENUTNO je vrhunska samo hardverom.
Sto se tice softvera, tu se nista ne moze prigovorit nokiji (da ne ulazimo u pricu oko braka između ms-a i nokije, ali po meni iole normalan proizvodjac telefona bi trebo imat zastupljene obje platforme, pa ce se vidjet sta je dobro a sta nije), nego iskljucivo microsoftu (povraca mi se kad ljudi pod androidom podrazumijevaju samsung) jer on pravi taj softver koji u 21. vijeku ne moze istovremeno svirat i vibrirat...pa jebote, ne treba ms izmisljat toplu vodu, nego samo ubacit ono sto je u telefonima bilo prije 10 godina, puno prije androida i iosa, i ne vjerujem da bi ih iko tuzio za to.. i kad vidim da pojedinci takve stvari pocnu opravdavat, puco bi sebi u koljena...
To je samo mali primjer, a takvih je milion na wp-u...i onda ljudi pocnu pravdat, wp je drugaciji...ama neka je drugaciji, i treba bit, ali neke stvari se podrazumijevaju ako se to zove smartphone..
Sto se tice aplikacija, situacija je uzasna, i tu ocito ms previse sere sa nekim zahtjevima, pravilima, bar tako se meni cini..najbolji primjer je fb app, zasto ju je ms napravio, zasto ne fb sam, ko na ostalim platformama. Pa youtube, zasto ga je ms pravio, tj samo redirekciju na mobilnu stranicu..znam sad ce neki rec ima alternativa, ali ja to ne uzimam uopste ozbiljno da dok trazim klip, u dnu mi se vrte reklame...
Po meni, previse sporo ide sa peglanjem sistema, update koji se ceka po par mjeseci, donese 3-4 poboljšanja, jos toliko onih koji se "ne vide", vizuelno svakako apsolutno ništa se ne mijenja... ljudi na mjesec idu, a mi cekamo pocetak sledece godine da bi mogo razdvojit jacinu tona i jacinu muzike koju slusas...