Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zippoo87

#14726 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

BlackCaviar wrote:Koristi li iko neku app za FM Radio na win10? Ja fkt ne kontam što su obrisali sistemsku aplikaciju, vazdan pokušavam nać neku normalnu na storetu...
ima 1-2 da valjaju i da rade kako treba
googlaj malo
a ni mi nismo kontali zasto su ukinuli sistemsku radio app

btw.izasle su neke informacije oko creators nadogradnje...kao i prosla,prvo ide za PC pa onda za mobile
luminator

#14727 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by luminator »

Evo danas bio neki update koji ništa ne znači.
Qler

#14728 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Bio je taj update juce ili prije dva dana ne znam, i znaci dosta.. to je kumulativni update za ove sto nisu insideri, sredjeno je nekih stvari, evo procitaj:

http://allaboutwindowsphone.com/flow/it ... tion_g.php
luminator

#14729 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by luminator »

Qler wrote:Bio je taj update juce ili prije dva dana ne znam, i znaci dosta.. to je kumulativni update za ove sto nisu insideri, sredjeno je nekih stvari, evo procitaj:

Pročito, prije apdejta.

Kao što rekoh, nema tu ništa. Sve radi isto ko i prije.

Da li je iko primijetio ikakvu promjenu u funkcionisanju aparata?

Da li sada nešto radi, a ranije nije radilo?
Qler

#14730 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Ne znam, ja sam na fast buildu, a 930-ku sam formatirao, snimio windows 10 i odradio sam i ovaj update, ali stoji u ormaru, ne koristi se pa ne znam...

usput, jos je na prodaju...
Filter

#14731 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Filter »

luminator wrote:
Qler wrote:Bio je taj update juce ili prije dva dana ne znam, i znaci dosta.. to je kumulativni update za ove sto nisu insideri, sredjeno je nekih stvari, evo procitaj:

Pročito, prije apdejta.

Kao što rekoh, nema tu ništa. Sve radi isto ko i prije.

Da li je iko primijetio ikakvu promjenu u funkcionisanju aparata?

Da li sada nešto radi, a ranije nije radilo?
jutros je otkrkljala svoje... isto radi kao i jucer...
zippoo87

#14732 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

Qler wrote:Ne znam, ja sam na fast buildu, a 930-ku sam formatirao, snimio windows 10 i odradio sam i ovaj update, ali stoji u ormaru, ne koristi se pa ne znam...

usput, jos je na prodaju...
posto 'e :D
Qler

#14733 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

dvjesta
luminator

#14734 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by luminator »

Filter wrote:jutros je otkrkljala svoje... isto radi kao i jucer...
I u mene isto.

Ne želim reći da su bezvezni i nepotrebni, ali sva ta pospremanja i sila nabrojanih popravki su duboko ispod haube.

Ni ih vidiš, nit ih osjetiš.
shalla

#14735 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by shalla »

Schlauf2

#14736 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Schlauf2 »

Čuj "jede malu djecu", pa ne može staviti to kao naslov članka. :lol: :-)
zippoo87

#14737 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

android je zadnje 3-4 godine postao tako jednolican i dosadan,da je to strasno
isto tako i telefoni sa androidom
dodaj sto vise rama,sto vise megapixela,sto veci ekran i sto vise memorije i to je to
trkaju se ko ce ubaciti vise navedenog...svaki telefon isti

ne znam za vas,ali meni se MS svidja sto barem pokusava promijeniti koncept telefona i uvesti neke novine i promjene
pokusavaju razne koncepte,sa necim su pogodili sa necim nisu ali shvatili su da trzistu mobitela treba neka nova koncepcija ...evo 10 godina se razvlaci ovaj isti koncept touchscreen telefona...od prvog iPhonea do danas,konceptualno svaki telefon je isti

izgleda da je MS jedina kompanija koja pokusava uvesti neke novitete i promjene a ostali se glodju oko profita
sva sreca pa MSu profit ne dolazi od telefona ,pa imaju luksuz da se bave istrazivanjem i konceptima
ko zna sta nosi buducnost,mozda i unesu neke promjene i postanu lideri i u mobilnoj industriji
Quaresma

#14738 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

Kakvi su to noviteti i promjene o kojima govoris?

Pa microsoft ne vodi racu a o mobilnom odjelu.
Qler

#14739 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

meni su live tiles miljama ispred ikona... apple mi je tu najgori... svidja mi se koncetp UWP-a, svidja mi se i to sto su sad negdje izmedju otvorenosti andorida i sigurnosti apple-a. Znaci imas opciju side load-a aplikacija, mozes pristupiti file sistemu... ali neke "osjetljivije" stvari ne mozes cackati..

Ne znam, da nije ove aplikacije za banku moj drugi telefon bi sad bila 930-ka a ne G3... i ovo igrica sto igram malo, igram na 950-ki...
Quaresma

#14740 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

live tiles jesu dobra stvar, i meni se svidjaju, ali generalno gledajuci, windows kaska dosta za androidom i ios.om.

microsoft da je inovativan, sumnjam, mozda jesu bili inovativni na pocetku wp7, kada su donijeli novi UI poredeci sa Androidom i iOS.om, isto tako swipe dizajn preuzet sa N9 i da izgled aplikacija ima neke odredjene temelje za dizajn.
Qler

#14741 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Izasao novi fast build, a izasao i novi kumulativni doduse samo za PC, ali vjerovatno ce i za mobitele brzo... tako da za mrtav OS cesce se krpi i updatuje od ostalih...
luminator

#14742 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by luminator »

Qler wrote:Izasao novi fast build, a izasao i novi kumulativni doduse samo za PC, ali vjerovatno ce i za mobitele brzo... tako da za mrtav OS cesce se krpi i updatuje od ostalih...
Mrtav, a tako živahan.

Paradoks, zar ne?

Sigurno je u pitanju neka žešća bjelosvjetska urota. :lol:
ala7

#14743 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by ala7 »

Pričaš druže o novim konceptima o budućnosti bajnoj MS mobile kao da si ograisao na karabatak od Milana tarota iz 2000tih!

Mene ne zanima koncept i budućnost, mene sadašnjost interesuje.. Imam GoPro i nemam aplikacije da valja koja bi se povezala kao remote. Ima zvanična ali koja nije imala update od 2014te koja nije za upotrebu, a prije par mjeseci su objavili da su otkazali podršku za MS Mobile. Nek koncept paralelno ganjaju ako hoće mene kao korisnika ne interesuju pokusne aplikacije.

Paypal otkazao podršku, Ebay izbacio aplikaciju.. Mlađe kategorije nemaju Snapchat, nema ili su pobrisane dosta aplikacija koje se danas koriste u svijetu!

Dobra reklama, dobro platiti neke kompanije i nove developere da odrade posao oko tih aplikacija..
ala7

#14744 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by ala7 »

Ev zadnji update izbacili editor slika što je bio i na lumiama dok su sa Nokia-om surađivali!

Bolje da sam digitron uzeo nego ovo!
beni-bu-man

#14745 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by beni-bu-man »

ala7 wrote:Pričaš druže o novim konceptima o budućnosti bajnoj MS mobile kao da si ograisao na karabatak od Milana tarota iz 2000tih!

Mene ne zanima koncept i budućnost, mene sadašnjost interesuje.. Imam GoPro i nemam aplikacije da valja koja bi se povezala kao remote. Ima zvanična ali koja nije imala update od 2014te koja nije za upotrebu, a prije par mjeseci su objavili da su otkazali podršku za MS Mobile. Nek koncept paralelno ganjaju ako hoće mene kao korisnika ne interesuju pokusne aplikacije.

Paypal otkazao podršku, Ebay izbacio aplikaciju.. Mlađe kategorije nemaju Snapchat, nema ili su pobrisane dosta aplikacija koje se danas koriste u svijetu!

Dobra reklama, dobro platiti neke kompanije i nove developere da odrade posao oko tih aplikacija..
upravo me to otjeralo od WM-a.
stvarno steta sto ne rade na tim podrskama :(
Ali_G

#14746 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

A zadnja vijest je da ce projekat Roma (surfas na mobitelu pa nastavis na drugom uredjaju) biti dostupan i na androidu. Sve dobre stvari dijele konkurentskim platformama. Nema tu buducnosti, mislim da se samo odlaze neminovno.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#14747 Re: Nokia Lumia 950, složen kvar

Post by dr.gog »

Imam problem:

Lumia 950(koju sam pohvalio ovdje prije nekoliko mjeseci) , po izjavi jednog mobiteldžije- servisera, ne može da se popravi.

Najprije se počela gasiti nakon kratke upotrebe, često se moralo restartovati itd. I pored sjajnih tehničkih karakteristika telefon je postao neupotrebljiv i nepouzdan.

U dva manja servisa su mi rekli da problem nije u bateriji jer je jednostavno "telefon nov", a jedan serviser je mjerio napon na bateriji.

Treći lik, u Hrasnom, mi je zamijenio nekakvu "diodu", ali ni to nije riješilo problem, pa mi nije ništa ni naplatio. Kako mi je tip objasnio, telefon se brzo grije, a problem je u tome što se ne može popraviti jer je kupljen u skandinavskoj zemlji (Norveška)- napominjući mi da bi trebao skloniti nekakav "shield" itd. ili čak izmjeniti matičnu ploču. Preporučio mi je da ga prodam kao pokvaren za zamjenu displeja i slično.

Ne mogu da vjerujem da sam toliki baksuz.

Ima li iko ideju šta je problem, i koji bi servis mogao posjetiti, može i na pp.
Quaresma

#14748 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

mogao si ga odmah odnijeti u mobis i vidjeti sta oni kazu, da je toliki kvar kako ti kazu ti kvazi serviseri, sumnjam

evo jaranu na htc one m8, prestala raditi power tipka, kazu ne moze se popraviti, ja rastavim telefon, i malo procistim alkohom, i sve radi udure.
BlackCaviar

#14749 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by BlackCaviar »

ala7 wrote:Pričaš druže o novim konceptima o budućnosti bajnoj MS mobile kao da si ograisao na karabatak od Milana tarota iz 2000tih!

Bravo. Eo ja sam sebi dosadio koliko ga pljujem, a na pocetku mi se fakat svidio uredjaj. Boli me briga za live tiles, nek su zive do neba kad je k*rina sistem. Kae ne trza, pa i ne trzao kad nema niceg na njemu.

Eo ja se bio prije par mjeseci vratio na 8.1. I rahat bio sto se tice tog trzanja, sve fino radilo al mi zatrebala jedna aplikacija koja je bila na 10. I sta cu, nabacim 10, jos uradim hard reset "da bolje legne" :lol:

Sad imam tu aplikaciju, al nijedna druga ne radi kako Bog zapovijeda hahah

Fb - ne moze ni da otvori (odmah kresa), ulazim preko browsera

Messenger - kresa cim hocu nekom sliku poslat, da ne spominjem da komotno mogu otkunjat dok se otvori app

Viber - bagova nekakvih tipa mogu otvorit samo jedan chat, ako hocu drugi moram skroz izac pa tek onda

Instagram (ne osudjujte me) - tek iz drugog puta moze otvorit, ne do Bog neki video startat ode odmah sve

Kamera vazda neki error izbacuje i jos kaze evo ti kod pa trazi na netu fix ako ti se da

Fm radio nema aplikacije, na to sam se vec zalii gore kad sam ocu instalirao

Itd itd.

Nemoj da mi neko kaze pa prodaj i kupi drugi. Valja nosit na dusi onoga kome prodam ovo smetlje.
Qler

#14750 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

To je nestao do tebe jer ja bukvalno ni jedan od gore navedenih problema nemam sa svim tim aplikacijama.
Post Reply