Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Reglan

#14526 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Reglan »

Imam problem, lumia 640 DS sad mi izbacila ovu obavijest
uredjaj je zakljucan zbog sigurnosnih razloga. prikljucite uredjan na izvor napajanja na barem dva sata, a zatim ga ponovo pokrenite da biste pokusali iznova
Kad me neko nazove mogu se javiti, dolaze mi notifikacije al ne mogu da pristupim telefonu nikako, samo ova poruka stoji :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
semirsar

#14527 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by semirsar »

sta je bilo, pogresan pin pri ulasku ili... samo od sebe?
Reglan

#14528 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Reglan »

semirsar wrote:sta je bilo, pogresan pin pri ulasku ili... samo od sebe?
ma jucer sam stavio novi pin i ono kad sam otkljucavo uvijek krenem onaj stari kucati, al iz drugog pokusaja napisem tacan.

Image

sad cu ovo probati :-) :-) :-) :-) :-)
Qler

#14529 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Meni nešto neće 930-ka da otvori u edge ništa od google-a, ni Google.ba ni Gmail, ništa...

Sent from my LG G3 D855
arsenal49

#14530 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by arsenal49 »

Ako si na insideru (RS2) na L930, onda je to poznata greska. Nisi jedini, ima vas dosta, mozda cak i svi koji su na insideru. MS je nesta zeznuo, valjda ce ispraviti do CU.
l33t

#14531 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by l33t »

meni isto ne radi google, moram preko binga pretrazivat... mislim da su namjerno to uradili :D na insideru sam isto l640
Qler

#14532 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Znaci nije do mene :) haj ispravit će valjda :)

Poslano sa Lumia 930
sandzokan

#14533 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sandzokan »

Raja ima li kakvih habera o wp, hoce li nokia i wp preci skroz na android ili ce ostaviti u zivotu ovaj os? Nisam nesto pratio dogadjanja zadnja dva mjeseca...
sema911s

#14534 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

sandzokan wrote:Raja ima li kakvih habera o wp, hoce li nokia i wp preci skroz na android ili ce ostaviti u zivotu ovaj os? Nisam nesto pratio dogadjanja zadnja dva mjeseca...
Nokia je na androidu,

kako mislis da wp predje na android, da se poklone konkurenciji i kazu da njihov posao koji vrijedi stottine milijardi€ ne valja... logicno jel takk

Kako wp najavljaje SP ce vrtit vin kao na pc(valjda) , ja vec po godine nisam laptop upalio( sve na telefonu) to slabo kojo handroid moze( mada punicin moze vise bolje, jos bateriju ima bolju slika u mraku bolje no preko dana, cak ima 2gpretvarac u5g... Sto wp nece imat nikada...

A wp ko wp ako si na insideru imas stare nedostatke,
Quaresma

#14535 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

a šta radiš kad ne pališ pc a radiš sve preko telefona?
hapz154

#14536 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by hapz154 »

Ma ja nemere Android đe more Windows [emoji38][emoji38][emoji38]

Poslano sa mog SM-J7108 koristeći Tapatalk
Maharadza

#14537 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Maharadza »

sandzokan wrote:Raja ima li kakvih habera o wp, hoce li nokia i wp preci skroz na android ili ce ostaviti u zivotu ovaj os? Nisam nesto pratio dogadjanja zadnja dva mjeseca...
Nokia više nema ništa sa propalim wp-om niti onim glupanima iz Microsoft-a koji su je gotovo uništili... konačno su se riješili ugovora sa jenkijima koji je istekao i Finci idu sada opet svojim putem. I logično je da će im novi uređaji biti na android-u, a pravit će ih kinezi (kao i sve ostale uređaje u svijetu) ali pod strogim nadzorom Finaca tako da možemo očekivati kvalitetne nokia uređaje kao nekada, tako barem Finci tvrde. [emoji106]
semirsar

#14538 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
Nokia više nema ništa sa propalim wp-om niti onim glupanima iz Microsoft-a koji su je gotovo uništili... konačno su se riješili ugovora sa jenkijima koji je istekao i Finci idu sada opet svojim putem. I logično je da će im novi uređaji biti na android-u, a pravit će ih kinezi (kao i sve ostale uređaje u svijetu) ali pod strogim nadzorom Finaca tako da možemo očekivati kvalitetne nokia uređaje kao nekada, tako barem Finci tvrde. [emoji106]
'cemo preci na nju, haaa Image Image
sandzokan

#14539 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sandzokan »

Maharadza wrote:
Pa zar nije microsoft kupio nokiu?
Quaresma

#14540 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

Nokia 6 za kinesko trziste zasad

Image
Image
Image
Image
Image
Image

i jos jedan detalj, obratite paznju na sliku na kutiji
Image
Maharadza

#14541 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Maharadza »

https://youtu.be/BhDUP5wOi8w

The King is Back! [emoji41]

Atypically for a mid-range device, the Nokia 6 comes with an aluminium unibody carved from a single solid block of 6000 series aluminium. It then undergoes two separate anodizing procedures to acquire a look far above what its price tag suggests.

Nokia 6 is powered by the Snapdragon 430 chipset with an octa-core Cortex-A53, Adreno 505 GPU and an ample 4GB of RAM. It’s built around a 5.5” 1080p screen that has a curved 2.5D Gorilla Glass sheet on top.

On the camera side, the Nokia 6 offers a 16MP main snapper with PDAF and reasonably bright F/2.0 lens. On the front sits an 8MP camera with the same aperture. The 64GB of storage make sure you’ll have enough room for all your photos, but unfortunately the chipset limits the video recording to 1080p@30fps.

Nokia 6 will debut exclusively through JD.com in China in "early 2017". It will retail for 1,699 CNY or $245.

http://www.gsmarena.com/androidpowered_ ... -22612.php

Eto šta uradi odvratni MS, natjera Fince da prepuste ime Nokia Kinezima koji evo prvi uređaj ekskluzivno samo u kini izbacuju na tržište... NEKA JE PROKLET MICROSOFT!!
sema911s

#14542 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

Quaresma wrote:a šta radiš kad ne pališ pc a radiš sve preko telefona?

Vjezbam desanku
zutipatak

#14543 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zutipatak »

Nokia će biti kao danas Alcatel. Ni A od starog Alcatela a neće biti ni Nokia n od stare Nokie. Microsoft ih je obolio i uzeo im je sve patente a najvažniji je Pureview za kamere.
Quaresma

#14544 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

Maharadza wrote:https://youtu.be/BhDUP5wOi8w

The King is Back! [emoji41]

Eto šta uradi odvratni MS, natjera Fince da prepuste ime Nokia Kinezima koji evo prvi uređaj ekskluzivno samo u kini izbacuju na tržište... NEKA JE PROKLET MICROSOFT!!

Nije Nokia ime prepuštena kinezima vec finskoj kompaniji HMD, pa valjda smo naučili dosad šta je fazon s nokiom danas.

samo je foxconn koji sklapa uredjaje.

a za kinu ima smisla, jebiga, koliko ih je samo tamo, i nokia je uzivala u odredjenom ugledu tamo, zato ce sigurno prodati velik broj uredjaja tamo, a nas evropljane čeka mwc i predstavljanje uredjaja za naše tržište

Image

evo ti sjedišta HMD-a i Herea, svi su odmah uz Nokiju :)
zutipatak wrote:Nokia će biti kao danas Alcatel. Ni A od starog Alcatela a neće biti ni Nokia n od stare Nokie. Microsoft ih je obolio i uzeo im je sve patente a najvažniji je Pureview za kamere.

a šta bi ti, uz ovakav uredjaj da dobiješ pureview camere?

btw, Nokia je mislim tamo 2013. uzela neki kompaniju sto se bavila takodjer kamera senzorima ili sta vec, ako nemaju PureView ne znači da su kratkih rukava, takodjer prosle godine se dosta spominjala kamera od grafena za flagship, pa pričekajmo.
zippoo87

#14545 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

evo gledam ovaj telefon i pokusavam shvatiti po cemu je on drugaciji od 1567 drugih "istih" modela koji vec postoje na trzistu ?
i ne razumijem vas,kojima je toliki fetis natpis na plastici ili alumijumu ili metalu
pa Nokia vise nikada ne moze biti Nokia iz ere symbiana...jer se sve promijenilo
vec sam pisao da je sada svaki telefon isti...komad plastike/metala sa velikim ekranom i to je to
u svakom hardware od par proizvodjaca i to je to ...i pokusavam shvatiti sta je vama sada wow u tome ?
android ?
ime nokia ?
sta ?

Quaresma wrote:Nokia 6 za kinesko trziste zasad

Image
Image
Image
Image
Image
Image

i jos jedan detalj, obratite paznju na sliku na kutiji
Image
Maharadza

#14546 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Maharadza »

Isto kao što se ja pitam koliki to fanboy i mazohista moraš biti pa koristiti propali wp?! :run:
zippoo87

#14547 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

Maharadza wrote:Isto kao što se ja pitam koliki to fanboy i mazohista moraš biti pa koristiti propali wp?! :run:
koja si ti ubleha jbte
ja nemam problema ni sa jednim brendom,ni sa jednim metalom,ni sa jednim operativnim sistemom,ni sa cime i apsolutno se ne vezem za predmete
meni je to uredjaj koji koristim a ne moram ga koristiti,potpuno mi je nebitan

ali,hajde ti meni objasni konkretno po cemu je ovaj novi model od Nokije poseban i interesantan i sta to on ima a da nema slicnih 5000 modela ?
konkretno samo,nemoj meni gluposti pisati koje inace pises...ako ne znas odgovoriti,preskoci pitanje
semirsar

#14548 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by semirsar »

mene vuce samo nostalgija, svaka mi je perfekt i dugo sluzila, sa androidom pocesto imao problema, ovaj sadasnji wp sluzi zasad dobro, mada, vidim da sad, nakon zadnjeg azuriranja trebam cesce kuckat po njemu da nesto otvori, upise, itd... :mrgreen:
Quaresma

#14549 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

zippoo87 wrote:evo gledam ovaj telefon i pokusavam shvatiti po cemu je on drugaciji od 1567 drugih "istih" modela koji vec postoje na trzistu ?
i ne razumijem vas,kojima je toliki fetis natpis na plastici ili alumijumu ili metalu
pa Nokia vise nikada ne moze biti Nokia iz ere symbiana...jer se sve promijenilo
vec sam pisao da je sada svaki telefon isti...komad plastike/metala sa velikim ekranom i to je to
u svakom hardware od par proizvodjaca i to je to ...i pokusavam shvatiti sta je vama sada wow u tome ?
android ?
ime nokia ?
sta ?

a po čemu se ti drugi uređaji razlikuju? svaki telefon je danas jaje jajetu, ne znam šta ste očekivali zaista? možda mikrovalnu?

ono što se traži jeste jedan telefon tipa ove Nokia 6, 4gb rama, 64 interne plus proširiva, 1080p screen i 5.5 incha display, i to sasvim dobra izrada kucista, i to sve po cijeni od $245, zar to nije dobra kupovina? i svidja mi se sto nema oni hebenih verzija sto je danas in, recimo imas 3gb ram dobijes 16gb interne, i 4gb ram/32 interne, sto je po mom misljenju debilizam.

ostaje vidjeti kako ce se kamera pokazati, malo kvari na sve ovo dojam nedostatak carl zeissa pozadi pored kamere, ali eto, ne moze sve stati u telefon od oko 400km. isto tako, interesuje me software, da li ce biti natrpan bloatwareom.
SA 071

#14550 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

Quaresma wrote:
zippoo87 wrote:evo gledam ovaj telefon i pokusavam shvatiti po cemu je on drugaciji od 1567 drugih "istih" modela koji vec postoje na trzistu ?
android ?
ime nokia ?
sta ?

a po čemu se ti drugi uređaji razlikuju? svaki telefon je danas jaje jajetu, ne znam šta ste očekivali zaista? možda mikrovalnu?

ono što se traži jeste jedan telefon tipa ove Nokia 6, 4gb rama, 64 interne plus proširiva, 1080p screen i 5.5 incha display, i to sasvim dobra izrada kucista, i to sve po cijeni od $245, zar to nije dobra kupovina? i svidja mi se sto nema oni hebenih verzija sto je danas in, recimo imas 3gb ram dobijes 16gb interne, i 4gb ram/32 interne, sto je po mom misljenju debilizam.

ostaje vidjeti kako ce se kamera pokazati, malo kvari na sve ovo dojam nedostatak carl zeissa pozadi pored kamere, ali eto, ne moze sve stati u telefon od oko 400km. isto tako, interesuje me software, da li ce biti natrpan bloatwareom.
Ma u principu Finci idu sada malo "oploditi" samo ime Nokia (kada već nisu na vrijeme to uradili), pa su skontali na nostalgiju prodati velike količine telefona. Što će im vjerovatno i poći za rukom. Naravno da to više neće biti "ona" Nokia, ali će vjerovatno biti solidni i dobri telefoni, pogotovo ovi koje prve izbace kao što je ova Nokia 6 - puno veći kvalitet od cijene koju platiš. Da navuku mase :) I da, imaće Zeiss optiku, ali nemaju više Pureview tehnologiju. Iako su oni davno patentirali neke nove kamere sa većim brojem leća nešto kao matrica, pa ovdje neko spomenu grafen... Vidjećemo... Definitivno, nostalgija je jaka karta pa će vjerovatno uspjeti to materijalizovati...
Post Reply