Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
corei3
#14176 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Windows 10 losije radi od osmice sto je zaista tragikomicno.
- semirsar
#14177 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
kakav je sad ovaj novi update, vrte se nakon restarta oni zupcanici vec pola sahata, treba l to podmazat da ne zaribaju

- Haris.ba
#14178 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Build 14393.189 Changelog:
This update includes quality improvements and security fixes. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
Improved reliability of Windows Shell, map apps, Internet Explorer 11, and Microsoft Edge.
Addressed issue causing push-button reset to not work correctly and roll back on devices with language set to any of the Unicode languages.
Addressed issue causing devices to crash after disconnecting an e-reader that was attached to the device.
Addressed issue causing devices to not recognize a Secure Digital (SD) card if it is inserted and removed multiple times.
Addressed issue causing some apps to not respond to the commands in the app bar in Windows 10 Mobile.
Addressed issue that sometimes blocks alarm notifications in Windows 10 Mobile.
Improved support for using the camera app in Windows 10 Mobile Enterprise.
Addressed additional issues with rendering 4K resolution, missing Start menu tiles when running on battery, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Bluetooth compatibility, graphics, display rotation, app compatibility, Wi-Fi, Feedback Hub, Miracast, Windows Shell, revised daylight saving time, and USB.
Security updates to Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Microsoft Graphics Component, Windows kernel, and Adobe Flash Player.
This update includes quality improvements and security fixes. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
Improved reliability of Windows Shell, map apps, Internet Explorer 11, and Microsoft Edge.
Addressed issue causing push-button reset to not work correctly and roll back on devices with language set to any of the Unicode languages.
Addressed issue causing devices to crash after disconnecting an e-reader that was attached to the device.
Addressed issue causing devices to not recognize a Secure Digital (SD) card if it is inserted and removed multiple times.
Addressed issue causing some apps to not respond to the commands in the app bar in Windows 10 Mobile.
Addressed issue that sometimes blocks alarm notifications in Windows 10 Mobile.
Improved support for using the camera app in Windows 10 Mobile Enterprise.
Addressed additional issues with rendering 4K resolution, missing Start menu tiles when running on battery, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Bluetooth compatibility, graphics, display rotation, app compatibility, Wi-Fi, Feedback Hub, Miracast, Windows Shell, revised daylight saving time, and USB.
Security updates to Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Microsoft Graphics Component, Windows kernel, and Adobe Flash Player.
- semirsar
#14179 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
jos malo pa gotovo...
a cekanje ce se isplatit'.
Jbt, da ja necu merebit zaplatit'
a cekanje ce se isplatit'.
Jbt, da ja necu merebit zaplatit'
-
zippoo87
#14180 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ja vise nemam slobodnog prostora na telefonu i ne mogu uraditi update
jbte tri aplikacije zauzimaju gigu prostora a moraju se instalirati na memoriju telefona
facebook,mail i kalendar i viber uzmu gigu na telefonu
prostor rezervisan za sistem uzme 3,5 GB
mape uzmu 350 MB
temporary fajl uzme 700 MB
ostalo su sitne aplikacije po 20-30 MB i to je to
ovo ce me natjerati da uradim factory reset
jbte tri aplikacije zauzimaju gigu prostora a moraju se instalirati na memoriju telefona
facebook,mail i kalendar i viber uzmu gigu na telefonu
prostor rezervisan za sistem uzme 3,5 GB
mape uzmu 350 MB
temporary fajl uzme 700 MB
ostalo su sitne aplikacije po 20-30 MB i to je to
ovo ce me natjerati da uradim factory reset
-
l33t
#14181 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ovaj novi update se na prvu cini fin. ima dosta dodatnih opcija za wi fi malo ikonice promijenjene i tako to not bad
- Filter
#14182 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ovaj novi update mi sjebo whatsapp, a procepio viber

-
zippoo87
#14183 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ja cu morati odraditi factory reset da oslobodim memoriju telefona ali to necu sada,nemam vremena
pa cu onda instalirati i ove novije buildove
pa cu onda instalirati i ove novije buildove
-
SA 071
#14184 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ima li ili je imao iko sljedeći problem i eventualno rješenje? Dakle L950 je u pitanju i kada uđem u pozive - Phone aplikaciju zna mi izbaciti crn displej pa moram"svajpati" lijevo ili desno da se pojavi jedan od ona tri menija (poziv, brzo biranje ili brojčanik). Isto se zna desiti u Edge kada odem na Favorite. To se pojavilo kad sam preko insidera skinuo Anniversary update. Kasnije sam uradio recovery par puta i skinuo regularni update, ali je ovo ostalo. Ima li ko L950 da podijeli svoje iskustvo.
-
probook
#14185 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ja vam se divim na strpljenju sa WM. Ja sam ga davno izgubioSA 071 wrote:Ima li ili je imao iko sljedeći problem i eventualno rješenje? Dakle L950 je u pitanju i kada uđem u pozive - Phone aplikaciju zna mi izbaciti crn displej pa moram"svajpati" lijevo ili desno da se pojavi jedan od ona tri menija (poziv, brzo biranje ili brojčanik). Isto se zna desiti u Edge kada odem na Favorite. To se pojavilo kad sam preko insidera skinuo Anniversary update. Kasnije sam uradio recovery par puta i skinuo regularni update, ali je ovo ostalo. Ima li ko L950 da podijeli svoje iskustvo.
- BlackCaviar
#14186 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ma padaju na bezveznim stvarima al hajd. Meni vise idu na nerve ovi apdejti, neku noc mi zatreba telefon hitno, kad ja tamo a ono vrti one zupcanike. I nista, cekaj... Inace sistem mi se fkt svidja, koristim lumiu vec 9 mjeseci haman, al znaju iznervirat ove sitnice.
-
r_faruk
#14187 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Sta cemo mi sto imo lumiu 630, jesmo li otpisani od od microsofta
, ima li kakve nade za nas ili da kupimo nove telefone, pola stranica ne mogu otvoriti
-
zippoo87
#14188 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
obzirom da konzumerizam vlada,pogodi sta te slijedujer_faruk wrote:Sta cemo mi sto imo lumiu 630, jesmo li otpisani od od microsofta, ima li kakve nade za nas ili da kupimo nove telefone, pola stranica ne mogu otvoriti
-
kolegione
#14189 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Iskreno misljenje o cijelom sistemu
Sa androida sam presao na microsoft da bi odmorio od bjesomucnih update, srkleta sa baterijom i ostalim poznatim problemima.
Koristio sam godinu dana lumiu 640xl i na kraju poslije vracanja na android totalno sam razocaran u koncept.
Nije brzina ono sto zamjeram microsoftu jer sam presao sa gigu na tri.
Nijedna aplikacija nije ni blizu one koja je na androidu ni fb messenger viber wp, nista nije ni blizu.
A budimo realni ni fluidnost sistema nije okej na windows 10
a pride sam jos dobio bjesomucne update i srklet sa baterijom.
Ovaj koncept treba da napravi bridge za developere tako dobar da mu ne treba vise od 10 sati da ispolira app
ili nek zatvore butigu.
Sa androida sam presao na microsoft da bi odmorio od bjesomucnih update, srkleta sa baterijom i ostalim poznatim problemima.
Koristio sam godinu dana lumiu 640xl i na kraju poslije vracanja na android totalno sam razocaran u koncept.
Nije brzina ono sto zamjeram microsoftu jer sam presao sa gigu na tri.
Nijedna aplikacija nije ni blizu one koja je na androidu ni fb messenger viber wp, nista nije ni blizu.
A budimo realni ni fluidnost sistema nije okej na windows 10
a pride sam jos dobio bjesomucne update i srklet sa baterijom.
Ovaj koncept treba da napravi bridge za developere tako dobar da mu ne treba vise od 10 sati da ispolira app
ili nek zatvore butigu.
- Filter
#14190 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
SA 071 wrote:Ima li ili je imao iko sljedeći problem i eventualno rješenje? Dakle L950 je u pitanju i kada uđem u pozive - Phone aplikaciju zna mi izbaciti crn displej pa moram"svajpati" lijevo ili desno da se pojavi jedan od ona tri menija (poziv, brzo biranje ili brojčanik). Isto se zna desiti u Edge kada odem na Favorite. To se pojavilo kad sam preko insidera skinuo Anniversary update. Kasnije sam uradio recovery par puta i skinuo regularni update, ali je ovo ostalo. Ima li ko L950 da podijeli svoje iskustvo.
kod mene je 950ka, al sam ti prilicno frisak sa njom. zadnje sto je zgulila je 16236.35000 i taj mi je pravio poprilicno problema sa whatsappom, ali se i to popeglalo nakon reseta
- sema911s
#14191 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
/////////zatvorit butigu to bas nije lahko milioni kupaca prodavaca servisera kaj ces sa njimakolegione wrote:Iskreno misljenje o cijelom sistemu
Sa androida sam presao na microsoft da bi odmorio od bjesomucnih update, srkleta sa baterijom i ostalim poznatim problemima./////// svaki OS se mora redovno cistiti(update) azurirati i pripremati za nedace korisnika
Koristio sam godinu dana lumiu 640xl i na kraju poslije vracanja na android totalno sam razocaran u koncept. /////// iskreno kakva su vam ocekivanja bila da ce OS kaj da radii
Nije brzina ono sto zamjeram microsoftu jer sam presao sa gigu na tri.////// poredim note 4 i lumia 950xl iskreno lumia bolje radi
Nijedna aplikacija nije ni blizu one koja je na androidu ni fb messenger viber wp, nista nije ni blizu.////// aplikacije zasto to kada imate edge, viber bar u mome slucaju radi super
A budimo realni ni fluidnost sistema nije okej na windows 10 /////// imao i 640xl stopala je kada sam ja zahebavao 950 se skrsi kada pretjeram sa zahtjevima kojih bi se postidjeo i pc
a pride sam jos dobio bjesomucne update i srklet sa baterijom.///////// baterija u 640xl traje duze bar30% nego note ili 950xl
Ovaj koncept treba da napravi bridge za developere tako dobar da mu ne treba vise od 10 sati da ispolira app/////// za 10sati developer nece vidjeti nista jer ima mnostvo uredjaja koje treba testirat i mnostvo drugih faktora koji uticu na njegov app,
ili nek zatvore butigu.
iskren da budem poredjenju ova dva note 4 i lumia 950xl... note ima mnostvo aplikacija(igrica, vidgeta, i svega) meni najbolje radi kada nema nista od toga, isti se resetuje kad mu je zelja, pokrene tastaturu koju on hoce(vecinom za mene pogresnu) , 30% slucajeva ne prepoznaje sta pisem, slikanje je nocna mora(prije par dana nocne slike cekam po 3-5 sekundi da opali sliku) i ista ako se neko kretao je zamucena, brzo punjenje nekada puni sporo, na pc se spoji ponekada kada netreba, ali ima i tako dobrih strana(to bogastvo prodavnice) i dzidza koje ti olaksaju mnogo sto, i taj svaki pametni proizvod ima app za nju,.
lumia djeluje drugacije, ima ono osnovno koje radi vrlo dobro, naravno i ona kenja cesto,., osvjetljenost ekrana se mijenja po nekoj potrebi ne mojoj i okoline , baterija se puni samo dok je na uticnici(pc no no, jeftini punjac u kolima ma dajj),,, ah da skrsi se OS ako ga pogledam pohotno...
ima jos ali se izvuce kada treba( tu noc je u odnosu na note pravila fantasticne slike neko bi rekao da nije bila ponoc vec dobro suncan dan),,.,
i onda dodjemo do continiuma ehh ko to kino koristi da obavi one brzinske poslice na nekom ekrancicu, kada imas svoj pc u dzepu uuuhh kako vrijedi,.
ah da baterija na 950 nije 3000mAh(il koliko kazu) vec mnogo mnogo manja,., bar se tako cini jer 5 sati nije izdrzala u ovih 9mjeseci,., nije ni note ali ona trosi ,., ima jos al da vam ne dosadjujem

-
kolegione
#14192 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ma svako bira, i ja sam birao i nikad vise, ili pravednije je reci do surface 
lumia 950xl je bila cjwnovno u rangu iphone 6s i samsunga s7 pa nam se ne uklapa ona ulozeno dobijeno.
Baterija je na 8 drzala mnogo duze.
Imas ti funkcionalnost tu i tamo ali aplikacije su neuporedivo losije naravno one koje imaju.
Ali bezze da zachatavom temu, ja bih volio da izguraju pricu do kraja, zbog krajnjih potrosaca vise konkurencije bolje stvari za manje novca...
Sent from my MI 4 using Tapatalk
lumia 950xl je bila cjwnovno u rangu iphone 6s i samsunga s7 pa nam se ne uklapa ona ulozeno dobijeno.
Baterija je na 8 drzala mnogo duze.
Imas ti funkcionalnost tu i tamo ali aplikacije su neuporedivo losije naravno one koje imaju.
Ali bezze da zachatavom temu, ja bih volio da izguraju pricu do kraja, zbog krajnjih potrosaca vise konkurencije bolje stvari za manje novca...
Sent from my MI 4 using Tapatalk
- Qler
#14193 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Meni se redovno FB srusi na andoridu, Skype, whatsapp.. mail mi ni jedan nije legao kao na WP-u, slike ne mogu se porediti, galerija mi je isto bolja nego na ovom cudu... u glavnom, android je bolji zbog velikog broja aplikacija (ali hajde nadji jednu da valja, da nije preplavljena reklamama) dok mi Win kao sistem vise odgovara...
-
l33t
#14194 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
ne radi mi viber ne znam jel do viber 6.2 updatea ili do windowsa -.-
- Haris.ba
#14195 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Zafrkava me jaran neki dan. Kaže ti samo nosaš telefone propalih firmi.
Nokia, Siemens, Sony Ericcson, Sony (haman propo) i Microsoft.
Krenoh ga žacnut da ću kupit iphone ko i on - pa će i on propast.
Čekam danas jedan bitan poziv. I ugasi se sam telefon i blokira mi drugu sim karticu. Dva puta morao resetovati. Dumam je li to što sam upalio bluetooth?
Dao ženi da mi nešta ukuca, slomi se. Ne valja tastatura. Nek me niko ne ubjeđuje da je bolja od neke sa androida. Trebam izmijeniti hitno slovo u riječi. Pa skrolaj sa onom njihovom plavom tačkom. Umjesto da fino klikneš na ekran i ko čovjek ubodeš gdje hočeš. Šteta.
Viber toplo - hladno. Edge ko da su zaboravili, ne mogu nikako wikipediu otvoriti da mi je ne odsjeće.
Na UC (browser) pregledniku nigdje otvaranja u novom tabu. Ne mogu da nađem. Nije intiutivno. Ova aplikacija MAPS blijeda kopija HERE maps.
Nokia, Siemens, Sony Ericcson, Sony (haman propo) i Microsoft.
Krenoh ga žacnut da ću kupit iphone ko i on - pa će i on propast.
Čekam danas jedan bitan poziv. I ugasi se sam telefon i blokira mi drugu sim karticu. Dva puta morao resetovati. Dumam je li to što sam upalio bluetooth?
Dao ženi da mi nešta ukuca, slomi se. Ne valja tastatura. Nek me niko ne ubjeđuje da je bolja od neke sa androida. Trebam izmijeniti hitno slovo u riječi. Pa skrolaj sa onom njihovom plavom tačkom. Umjesto da fino klikneš na ekran i ko čovjek ubodeš gdje hočeš. Šteta.
Viber toplo - hladno. Edge ko da su zaboravili, ne mogu nikako wikipediu otvoriti da mi je ne odsjeće.
Na UC (browser) pregledniku nigdje otvaranja u novom tabu. Ne mogu da nađem. Nije intiutivno. Ova aplikacija MAPS blijeda kopija HERE maps.
- roki
#14196 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pa skoro 10 mjeseci od izlaska desetke nisu u stanju da je ispeglaju. Lumije su zaista za stariju generaciju i one kojima uglavnom treba telefon a ne igraca konzola. Nervira samo i sto 2-3 aplikacije koje imam ne rade i ogranicene su ko balkon.
Ebo pisem preko edgea i patnja je prava,malo se zacrni,malo zabijeli, forum pobjegne lijevo, ucita se pola posta. Uzeo zenin neki htc nize klase, nije podmazano ali za klasu bolje bez djecijih bolesti
Ebo pisem preko edgea i patnja je prava,malo se zacrni,malo zabijeli, forum pobjegne lijevo, ucita se pola posta. Uzeo zenin neki htc nize klase, nije podmazano ali za klasu bolje bez djecijih bolesti
-
probook
#14197 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Znaci definitivno sve u qrac otislo. A bas sam mislio windowsu dati jos jednu sansu, ali necu sada nema sanse. Steta!
-
SA 071
#14198 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ovi u Microsoftu kao da se trude da useru stvari ili bar da te ne učine potpuno zadovoljnim. Ovim zadnjim nadogradnjama sistema su neke opcije "vratili" u sistem (double tap, "svajpanje" lijevo-desno za back i forward u browser-u, i sl.), neke dodatno uredili i "podmazali", ali su i neke koje su ranije perfektno radile zajebali. A zadnji update nakon Anniversary update-a nije to popravio?! Ovdje mislim na moj problem sa crnim displejom u Phone aplikaciji i u Edge kada sam u listi "favorites" stranica.
Mislim, generalno sam zadovoljan OS-om, aplikacije koje mi trebaju rade uglavnom perfektno (Office, mail, WhatsApp, Viber, Skype, kamera, sve u vezi kartografije...), ali ovako banalne stvari tipa ovog sa pozivima ili kod žene pojava na 640XL da kada kuca poruku od tastature ne vidi napisano nego mora telefon okrenuti na landscape predstavlja sitnice koje čovjeka nerviraju i frustriraju...
Mislim, generalno sam zadovoljan OS-om, aplikacije koje mi trebaju rade uglavnom perfektno (Office, mail, WhatsApp, Viber, Skype, kamera, sve u vezi kartografije...), ali ovako banalne stvari tipa ovog sa pozivima ili kod žene pojava na 640XL da kada kuca poruku od tastature ne vidi napisano nego mora telefon okrenuti na landscape predstavlja sitnice koje čovjeka nerviraju i frustriraju...
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#14199 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
strpljenju se blizi fajront Bgm... katastrofa 
-
r_faruk
#14200 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
telefon mi se jako svidio kada sam ga kupio prije 2 godine. nokia lumia 630, leti. android mi je prespor i na htc-u i na samsungu i ostalim telefonima, jednostavno se nista nije moglo mjeriti sa mojom dragom nokiom lumiom sestotries
. sada je sve otislo u qrac. otvoris neku stranicu a telefon ti je zatvori, ne mozes otvoriti klipove koji su postavljeni na stranicama. nekada se probudim ujutro i vidim da mi je sve izmjenjeno na telefonu, boje, data internet, wifi, sve se popali ili pogasi, neke update je radio i poslije svakog mi je zablokirao telefon dok nisam promijenio karticu sada vise i ne radi update... sada su poceli i pozivi da zej*bavaju....
ne znam koji telefon uzeti, a ovaj me poprilicno nervira....
pitao bih nesto!
moze li se prebaciti imenik sa windowsa na drugi operativni sistem preko bluetooth-a ili cega li vec. tako sam prije radio ali sa istim telefonima nokia-nokia?
ne znam koji telefon uzeti, a ovaj me poprilicno nervira....
pitao bih nesto!
moze li se prebaciti imenik sa windowsa na drugi operativni sistem preko bluetooth-a ili cega li vec. tako sam prije radio ali sa istim telefonima nokia-nokia?