Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- Qler
#14026 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Windows device recovery tool vraca na windows 8.1... i onda sa upgrade advisorom update odradis na zadnju verziju windowsa 10. Ja sam nedavno svoju 930-ku tako resetovao. Vratio na 8.1 sa WDRT, pa sa advisorom snimio 10-ku i onda opet opleo hard reset da sam miran
Ženi je dao, crko joj Nexus 5 poslije nepunih mjesec
i sad opet na Windowsu 
-
zippoo87
#14027 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pa jebo ga ti valjda Windows Device Recovery Tool sve to rješava?SA 071 wrote:ovo bi trebalo rijesiti problem...samo prati upute i nemoj ga vaditi iz USBa u pola posla,tek tada bi nastao problemzippoo87 wrote:[quote="hromidaba"
Necu teko preko wrt-a
Sacekati cu da puste zvanicno update pa cu vidjwti sta dalje
Ne zajebava mi se oko restarta
Btw,sada sam uradio universary update na desktop,preko programa za upgrade,ota mi nem nista
Nisam jos testirao ali na laptopu radi normala,valjda ce i na desktopu
Jesi li probao to popraviti sa Windows Device Recovery Tool? On bi po pravilu trebao da instalira zadnju dostupnu verziju OSa za tvoj telefon...
nego,ima li neko problem prilikom izlaska iz inisder programa ,sada sam pokusao i ne mogu izaci,pise mi da nema internet konekcije a ja uredno nakacen a wifi
probao i sa 3G,ista situacija
build je ovaj zadnji sa insidera
kako izaci iz ovog cuda
-
spencer
#14028 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Upravo pokrenuo WDRT, vidjet ćemo šta će bitiQler wrote:Windows device recovery tool vraca na windows 8.1... i onda sa upgrade advisorom update odradis na zadnju verziju windowsa 10. Ja sam nedavno svoju 930-ku tako resetovao. Vratio na 8.1 sa WDRT, pa sa advisorom snimio 10-ku i onda opet opleo hard reset da sam miranŽeni je dao, crko joj Nexus 5 poslije nepunih mjesec
i sad opet na Windowsu
-
zippoo87
#14029 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
stigao update narode 
svi koji niste na insideru,navalite na oficijelni
-
SA 071
#14030 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ako misliš na onaj od sinoć 10586.545 to nije taj. To nije Anniversary update, već vjerovatno neka priprema pred njegovo puštanje. Ali vjerovatno je tu negdje da ga puste...zippoo87 wrote:stigao update narode
- Malik Urcic
#14031 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ma ne jucerasnji, danas stigo ovaj ....14393.67
Sent from mTalk
Sent from mTalk
-
SA 071
#14032 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
E to je onda taj. Kod mene na L950 je insider pa mi je taj već neko vrijeme. Ali sinoć sam kod žene na L640 XL skinuo 10586.545 a ovaj Anniverary još za njega nije izašao. Izgleda da je zasad izašao samo za one telefone koji su došli odmah sa 10-kom. Ako sam dobro pročitao... 
- Qler
#14033 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Evo ja skidam na 930-ku ovaj prije anniversary.. Pa ćemo vidjeti je li šta izašlo poslije
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
- Qler
#14034 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Izgleda da skida aniversary
-
SA 071
#14035 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
http://www.gsmarena.com/skype_will_cont ... -19939.phpescobar__ wrote:Microsoft ukida podršku za Skype app na WP 8.1. Hahaha, Windows Phone 7 flashback all over again!![]()
![]()
Svaki dan mi manje žao što sam napustio njihove proizvode.
Ovo sam zaboravio davno odgovoriti, a htio sam i sad se sjetih.
-
SA 071
#14036 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
A što su se ovi iz MS-a zadali. Možda hoće da sustignu zaostatke u posluQler wrote:Izgleda da skida aniversary
- roki
#14037 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Dobar update, interface su maksimalno ugladili. Znalo je na lumiji 650 malo zastucati ali sad leti
-
SA 071
#14038 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Na šta bi vratio Windows device recovery tool Lumiu 950 koja je došla sa preinstaliranom 10-kom? Pretpostavljam na W10?Qler wrote:Windows device recovery tool vraca na windows 8.1... i onda sa upgrade advisorom update odradis na zadnju verziju windowsa 10. Ja sam nedavno svoju 930-ku tako resetovao. Vratio na 8.1 sa WDRT, pa sa advisorom snimio 10-ku i onda opet opleo hard reset da sam miranŽeni je dao, crko joj Nexus 5 poslije nepunih mjesec
i sad opet na Windowsu
Kod ovog sranja od Insidera malo-malo pa otkrijem novi zajeb - dosada sam primjetio da mi kad hoću nekog zvati često otvori crn displej pa moram ići lijevo ili desno da se nešto pojavi, kod poruka delivery report mi ne dolazi, ne mogu otvoriti MS Weather nikako kao i još neke aplikacije, Store obavezno prvi put kad otvaram izbaci error pa moram refresh raditi, a neke aplikacije se ne mogu uopšte update-ovati itd. Puno sranja, a na zvaničnoj verziji prije insidera radilo perfektno sve. Kontao sam da će kada izađe zvanični ovo biti ispeglano, ali izgleda da Insider ostane sjeban iako zvanični sve ispegla...
- Qler
#14039 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Vraca na zadnji win10 zvanicni
-
SA 071
#14040 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
E najvjerovatnije ću to i uraditi, samo dok nađem vremena. Nerviram me kada ove neke sitne gluposti narušavaju onu fluidnost na koju sam navikaoQler wrote:Vraca na zadnji win10 zvanicni
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#14041 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Treba da dobijem Lumiu 850 na poklon. Da ne bih listao cijelu temu, zna li neko ukratko valja li, koliko uopšte košta takav telefon kod nas- i kakva je situacija ukoliko je telefon od stranog operatera- glede dekodiranja i sl
?
Hvala na odgovorima.
Hvala na odgovorima.
-
SA 071
#14042 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nikad čuo za L850dr.gog wrote:Treba da dobijem Lumiu 850 na poklon. Da ne bih listao cijelu temu, zna li neko ukratko valja li, koliko uopšte košta takav telefon kod nas- i kakva je situacija ukoliko je telefon od stranog operatera- glede dekodiranja i sl?
Hvala na odgovorima.
-
moke_31
#14043 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nakon zadnjeg kumulativnog updatea koji su dobili i nepodržani telefoni 920-mi poludila. Brže trošenje baterije manje više, ali mi prije par dana zablokira display, nisam mogao otključati mobitel, i uradim soft reset on neće da se upali. Dođe do ono Nokia i ugasi se. Uspio sam ga upalit tek nakon 5-6 soft reseta (u međuvremenu pokušao i hard reset sa tipkama pojavio se Upitnik i opet se ugasio) i to nakon što sam ga priključio na PC, ne zbog toga da proradi, nego već se spremo da ga pokušam oživiti sa onim WDRT programom. Ne znam je li to imalo kakve veze s tim što je proradio.
Eh sad, trebao bi uraditi hard reset koji mi se ne radi nikako, a i pitanje je da li bi se stvari popravile. Prethodne verzije 10-ke koje smo dobili mi sa nepodržanim telefonima su bar meni bile odlične (sve prije ove zadnje 545 ili tako nešto), dok mi se ova čini kao zajeb od MS-a sa dosta bugova. Od Bog zna koje insiderske verzije 10-ke ne radi mi kompas (možda je i crko, ko će znati, jedini način za provjeru je vraćanje na 8.1, ali onda nema povratka na 10-ku koliko sam upratio), sada telefon počeo da baguje, kad ga resetujem on se ugasi pa ga moram upaliti, plus još dosta nekih sitnih zezancija koje izvlače živce.
Dođe mi da se vratim na 8.1. Dobio bih nazad Here, perfektne algoritme za Kameru (sad su sranje pogotovo za video snimanje), gestures beta i brži sistem, ali mi beze zbog aplikacija,najviše whatsupa, vibera, klixa i još nekih
Da li se još može preko insidera staviti 10-ka sa 8.1 ili je to definitivno nemoguće sada, jer je bio kao neki datum posle kojeg to više ne funkcioniše?
Eh sad, trebao bi uraditi hard reset koji mi se ne radi nikako, a i pitanje je da li bi se stvari popravile. Prethodne verzije 10-ke koje smo dobili mi sa nepodržanim telefonima su bar meni bile odlične (sve prije ove zadnje 545 ili tako nešto), dok mi se ova čini kao zajeb od MS-a sa dosta bugova. Od Bog zna koje insiderske verzije 10-ke ne radi mi kompas (možda je i crko, ko će znati, jedini način za provjeru je vraćanje na 8.1, ali onda nema povratka na 10-ku koliko sam upratio), sada telefon počeo da baguje, kad ga resetujem on se ugasi pa ga moram upaliti, plus još dosta nekih sitnih zezancija koje izvlače živce.
Dođe mi da se vratim na 8.1. Dobio bih nazad Here, perfektne algoritme za Kameru (sad su sranje pogotovo za video snimanje), gestures beta i brži sistem, ali mi beze zbog aplikacija,najviše whatsupa, vibera, klixa i još nekih
Da li se još može preko insidera staviti 10-ka sa 8.1 ili je to definitivno nemoguće sada, jer je bio kao neki datum posle kojeg to više ne funkcioniše?
- Qler
#14044 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Whatsapp mislim da je isti i na osmici i na desetki.. Viber je losiji a klik nemam pojma kakva je aplikacija
-
jarobot
#14045 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
A jes čuo za gugl ??? to ti je čudo !!!SA 071 wrote:Nikad čuo za L850dr.gog wrote:Treba da dobijem Lumiu 850 na poklon. Da ne bih listao cijelu temu, zna li neko ukratko valja li, koliko uopšte košta takav telefon kod nas- i kakva je situacija ukoliko je telefon od stranog operatera- glede dekodiranja i sl?
Hvala na odgovorima.650 ili 950?
- Qler
#14046 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Čuli smo mi za taj neki Google, i evo sta kaže
http://m.gsmarena.com/microsoft_lumia_850-7823.php
E sad ako si je ti dobio, svaka čast
Prvi si
E sad ako si je ti dobio, svaka čast
-
hromidaba
#14047 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
I ?spencer wrote:Upravo pokrenuo WDRT, vidjet ćemo šta će bitiQler wrote:Windows device recovery tool vraca na windows 8.1... i onda sa upgrade advisorom update odradis na zadnju verziju windowsa 10. Ja sam nedavno svoju 930-ku tako resetovao. Vratio na 8.1 sa WDRT, pa sa advisorom snimio 10-ku i onda opet opleo hard reset da sam miranŽeni je dao, crko joj Nexus 5 poslije nepunih mjesec
i sad opet na Windowsu
Ali ja nisam ništa radio preko insidera, kupio ga u januaru i tek prvi put radim update.
-
SA 071
#14048 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Vjeruj mi, meni je na L950 (na kojoj W10 dođe odmah u startu) ovaj zadnji update pojebo neke stvari, a te sitnice znaju nervirati, jer prije update je sve perfektno radilo. Prvo sam preko insidera instalirao Anniversary Update jer ima nekih stvari koje su vratili i novih koje su uveli a koje su mi stvarno bile cool, ali me počelo dosta toga zezati, a isto sranje ostalo i nakon instalacije nekog novog update-a na build 14393.82moke_31 wrote:Nakon zadnjeg kumulativnog updatea koji su dobili i nepodržani telefoni 920-mi poludila. Brže trošenje baterije manje više, ali mi prije par dana zablokira display, nisam mogao otključati mobitel, i uradim soft reset on neće da se upali. Dođe do ono Nokia i ugasi se. Uspio sam ga upalit tek nakon 5-6 soft reseta (u međuvremenu pokušao i hard reset sa tipkama pojavio se Upitnik i opet se ugasio) i to nakon što sam ga priključio na PC, ne zbog toga da proradi, nego već se spremo da ga pokušam oživiti sa onim WDRT programom. Ne znam je li to imalo kakve veze s tim što je proradio.
Dođe mi da se vratim na 8.1. Dobio bih nazad Here, perfektne algoritme za Kameru (sad su sranje pogotovo za video snimanje), gestures beta i brži sistem, ali mi beze zbog aplikacija,najviše whatsupa, vibera, klixa i još nekih![]()
-
SA 071
#14049 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Qler wrote:Čuli smo mi za taj neki Google, i evo sta kaže
E sad ako si je ti dobio, svaka častPrvi si
-
SA 071
#14050 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Qler, gdje da nađem Cortanu? Nestala mi nakon vraćanja na zvaničnu verziju 10-ke. Regija i jezik bili UK, sada na USA ali je nemam nigdje. Kada sam aktivirao telefon, kao lokaciju aktiviranja sam poslao BiH, može li biti zbog toga?SA 071 wrote:Qler wrote:Čuli smo mi za taj neki Google, i evo sta kaže
E sad ako si je ti dobio, svaka častPrvi si
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk![]()
P.S. Našao...