semirsar wrote:polis wrote:Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.
NEmojte vise bacati pare kaže vam vlasnik 4 Microsoft uređaja.ja imam jedan, i slijedeci ce biti MS
Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- polis
#13351 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
- semirsar
#13352 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pa i nejmam, barem ne k'o ti, ipak si ti vlasnik cak 4 MS aparata. Imam 535DS koji je dosao za 1KM u sklopu LOL paketapolis wrote:semirsar wrote:polis wrote:Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.
NEmojte vise bacati pare kaže vam vlasnik 4 Microsoft uređaja.ja imam jedan, i slijedeci ce biti MS
![]()
Ma imaš ti keša i treba. Bujrum
- polis
#13353 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pa i nejmam, barem ne k'o ti, ipak si ti vlasnik cak 4 MS aparata. Imam 535DS koji je dosao za 1KM u sklopu LOL paketa
Ako te je tek sad iznenadio brzinom na win 10 mogu tek zamisliti kako je radio na prethodnom sistemu. Brzinom puža sa štakom.
- semirsar
#13354 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nisi upratio sta sam napisao, ocito. Radio on perfekt i na 8.1polis wrote:
Ako te je tek sad iznenadio brzinom na win 10 mogu tek zamisliti kako je radio na prethodnom sistemu. Brzinom puža sa štakom.![]()
- Fajcion
#13355 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Većina telefona na w10 radi odlično! Znači nemojte svoja mišljenja i zaključke trpati drugima. Ovako kako prethodnik reče ispada da svi wp laguju i da su osakaćeni sa mnoštvom nekim stvari.Pa nije niko slijep od nas koji koriste ove telefone vidi šta ima i kako mu klima. Eto kao da na androidu recimo cvjetaju ruže.
- Qler
#13356 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ja imam dva W10M telefona, ja jednom dva privatna mail acc i jedan poslovni, na drugom isto ta dva privatna i drugi poslovni... i ne znam sto je kompliokvano napraviti 100 mail accounta... zovem kad hocu, sms saljem kad hocu, nista ne steka...
ali to je ona logika, uzmes iz okeana casu vode, vidis nema kitova unutra, zakljucak, kitova nema u okeanu...
ali to je ona logika, uzmes iz okeana casu vode, vidis nema kitova unutra, zakljucak, kitova nema u okeanu...
-
SA 071
#13357 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Prvo, ne reče na kojem telefonu si instalirao W10 pa te zeza? Drugo, nisi rekao je li zvanični update ili onaj za developere. Treće, ne znamo jesi li radio reset telefona nakon update-a jer nekada tek nakon reseta se sve složi i telefon radi bez greške, a do tada zna zajebavati.polis wrote:Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.
NEmojte vise bacati pare kaže vam vlasnik 4 Microsoft uređaja.
Ja sam na L640 XL uradio upgrade na W10 i telefon fercera odlično. I primjetno brže. Nakon što sam vidio da sve fercera kako treba (a bilo je priče da je sistem nedovršen i pun bug-ova) i da je zadnji build dosta stvari riješio, uzeo sam sebi L950.
Ono što meni fali jesu draftovi sms poruka u zasebnom folderu. Takođe, nema foldera "favorites" u galeriji što mi je bezveze, iako je to sitnica.
Ono što me je bilo posebno raspizdilo jesu jaki šumovi u zvučniku kada s nekim razgovaram, te što u zvučniku šum stvara i moj glas kada pričam. Ali, onda sam skontao šta znači opcija "telecoil" koju sam bio upalio.
-
SA 071
#13358 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Qler wrote:Ja imam dva W10M telefona, ja jednom dva privatna mail acc i jedan poslovni, na drugom isto ta dva privatna i drugi poslovni... i ne znam sto je kompliokvano napraviti 100 mail accounta... zovem kad hocu, sms saljem kad hocu, nista ne steka...
-
vedatoor
#13359 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Lumijasi
Je li moguce i kako na 640xl DS obje kartice prijaviti na Viber ?
Ne mogu da provalim kako drugi SIM aktivirati na Viberu
Hvala i halalite na ˝glupim˝ pitanjima
Ne mogu da provalim kako drugi SIM aktivirati na Viberu
- polis
#13360 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Radi se o 640 DS sa bh telekoma. NIsam resetovao telefon. SAmo uradio update. Probaću danas i veliki reset.SA 071 wrote:Prvo, ne reče na kojem telefonu si instalirao W10 pa te zeza? Drugo, nisi rekao je li zvanični update ili onaj za developere. Treće, ne znamo jesi li radio reset telefona nakon update-a jer nekada tek nakon reseta se sve složi i telefon radi bez greške, a do tada zna zajebavati.polis wrote:Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.
Ja sam na L640 XL uradio upgrade na W10 i telefon fercera odlično. I primjetno brže. Nakon što sam vidio da sve fercera kako treba (a bilo je priče da je sistem nedovršen i pun bug-ova) i da je zadnji build dosta stvari riješio, uzeo sam sebi L950.
Ono što meni fali jesu draftovi sms poruka u zasebnom folderu. Takođe, nema foldera "favorites" u galeriji što mi je bezveze, iako je to sitnica.
Ono što me je bilo posebno raspizdilo jesu jaki šumovi u zvučniku kada s nekim razgovaram, te što u zvučniku šum stvara i moj glas kada pričam. Ali, onda sam skontao šta znači opcija "telecoil" koju sam bio upalio.Isključiš je i sve je ok.
-
SA 071
#13361 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Vjeruj mi, čitao sam dosta puta ovdje kada preporučuju taj hard reset poslije update-a. Ja sam jedno 10-tak telefona update-ovao dosada i nikada nisam uradio hard reset, a sve radilo bez problema. Do ovog update-a na W10, telefon L640 XL. Znači, nije mi povukao kontakte sa live.com, a jeste sa gmail.com računa. Šta god uradim, kontakata nema.Dodam live.com račun prijavim se i nigdje ga. Uradio hard reset sve se pojavilopolis wrote: Radi se o 640 DS sa bh telekoma. NIsam resetovao telefon. SAmo uradio update. Probaću danas i veliki reset.
Doduše, zna i sada nekad mail da se "pobrka"
-
SA 071
#13362 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nevedatoor wrote:Lumijasi![]()
Ne mogu da provalim kako drugi SIM aktivirati na Viberu![]()
Bar mislim da ne može. Ne znam da u Viberu ima opcija za prijaviti dva broja...
Last edited by SA 071 on 28/03/2016 17:43, edited 1 time in total.
- polis
#13363 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Vjerovatno si u pravu. Uradicu reset (je li bolje u opcijama na RESET PHONE ili ona kombinacija dugmadi power+volume down/up). Ni ja nemam kontakte sa outlooka kojeg nemam ni kao email uopšte niti postoji način da ga dodaš ručno. Gmail se povezao, kao i yahoo mail.SA 071 wrote:Vjeruj mi, čitao sam dosta puta ovdje kada preporučuju taj hard reset poslije update-a. Ja sam jedno 10-tak telefona update-ovao dosada i nikada nisam uradio hard reset, a sve radilo bez problema. Do ovog update-a na W10, telefon L640 XL. Znači, nije mi povukao kontakte sa live.com, a jeste sa gmail.com računa. Šta god uradim, kontakata nema.Dodam live.com račun prijavim se i nigdje ga. Uradio hard reset sve se pojavilopolis wrote: Radi se o 640 DS sa bh telekoma. NIsam resetovao telefon. SAmo uradio update. Probaću danas i veliki reset.![]()
- Qler
#13364 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
isto ti ga dodje, ili Settings/Phone/About pa reset ili ona kombinacija sa tipkama.. rezultat je isti..
-
SA 071
#13365 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Pa možda mu je bolje Settings/Phone/About pa Reset phone... Ali ovako gubi sve podatke, pa treba backup uraditi. Kombinacija power+smanjivanje tona nije pravi reset, nego restart telefona. A onu kombinaciju redom plus-minus-power-pa opet minus nisam nikad koristio...Qler wrote:isto ti ga dodje, ili Settings/Phone/About pa reset ili ona kombinacija sa tipkama.. rezultat je isti..
-
SA 071
#13366 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
To isto je i kod mene bilo. Reset telefona riješio. Ja bih išao na Reset phone opciju...polis wrote:Vjerovatno si u pravu. Uradicu reset (je li bolje u opcijama na RESET PHONE ili ona kombinacija dugmadi power+volume down/up). Ni ja nemam kontakte sa outlooka kojeg nemam ni kao email uopšte niti postoji način da ga dodaš ručno. Gmail se povezao, kao i yahoo mail.SA 071 wrote:Vjeruj mi, čitao sam dosta puta ovdje kada preporučuju taj hard reset poslije update-a. Ja sam jedno 10-tak telefona update-ovao dosada i nikada nisam uradio hard reset, a sve radilo bez problema. Do ovog update-a na W10, telefon L640 XL. Znači, nije mi povukao kontakte sa live.com, a jeste sa gmail.com računa. Šta god uradim, kontakata nema.Dodam live.com račun prijavim se i nigdje ga. Uradio hard reset sve se pojavilopolis wrote: Radi se o 640 DS sa bh telekoma. NIsam resetovao telefon. SAmo uradio update. Probaću danas i veliki reset.![]()
- semirsar
#13367 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nakon backup ja o'so na ovaj doli reset i sve leglo kak' treba
- Kiki_Musampa
#13368 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Imao 520,odlična...
Imao 630,odlična osim sa win 10...
Imam, 920 očekivao sranje sa win 10,ali za divno cudo nista osim:
-Kamera pri snimanje nema tona(izgleda gornjio mic ima negdje kratki spoj,naručio drugi)
-Baterija dooosta manje traje,ali sa 2g internetom,može proći....
Imao 630,odlična osim sa win 10...
Imam, 920 očekivao sranje sa win 10,ali za divno cudo nista osim:
-Kamera pri snimanje nema tona(izgleda gornjio mic ima negdje kratki spoj,naručio drugi)
-Baterija dooosta manje traje,ali sa 2g internetom,može proći....
- AmADin_gospo
#13369 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
znaš na šta me ti i svi ovi što trče pred rudu podsječate...polis wrote:Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.
na ove "čunere auta" što na savršeno ispravna i finkcionalna auta stavljaju kojekakve čipove, turbine od aviona i ulja rjeđa od destilovane vode, pa kad im crkne motor "KUKUUU; JEBEM TI BMW, JEBEM TI VW; OPEL" peti deseti.... eto ko svi krivi a nisu oni.
sami pali, sami se ubili. što stavljate novi OS ako znate dobro da nije funcionalan ? crkli bi da na displeju ne vidite WIN10 a onda tersate i slinite.
sabur, šta fali 8ici ? jel nešto specijano dobivate na 10ki ? sačekajte da je naprave kako valja, pa onda instalitajte.
vako tersanjem samo sebe diskreditujete i pokazujete koliko ste neozbiljni...
- luminator
#13370 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Iako si ozbiljan i znan, nećemo te pitat šta ćemo instalirat na svojim telefonima.AmADin_gospo wrote: znaš na šta me ti i svi ovi što trče pred rudu podsječate...
na ove "čunere auta" što na savršeno ispravna i finkcionalna auta stavljaju kojekakve čipove, turbine od aviona i ulja rjeđa od destilovane vode, pa kad im crkne motor "KUKUUU; JEBEM TI BMW, JEBEM TI VW; OPEL" peti deseti.... eto ko svi krivi a nisu oni.
sami pali, sami se ubili. što stavljate novi OS ako znate dobro da nije funcionalan ? crkli bi da na displeju ne vidite WIN10 a onda tersate i slinite.
sabur, šta fali 8ici ? jel nešto specijano dobivate na 10ki ? sačekajte da je naprave kako valja, pa onda instalitajte.
I žalit ćemo se kolko god hoćemo.
- polis
#13371 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Eto ti si ozbiljan i relevantan da nekome govoriš šta da radi!! Plus kada sam vidio da si napisao "podsjeČate" i "Čuneri" odmah sam shvatio kakav tip mi se obraća.AmADin_gospo wrote:znaš na šta me ti i svi ovi što trče pred rudu podsječate...polis wrote:Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.
-
Ali_G
#13372 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nisam upratio koji je model updateovao, ali w10 je pusten zvanicno za starije modele, osim 920, 925, 520 a to bi valjda trebalo da znaci da je spreman za normalnu upotrebu i ne znam zasto ne bi instalirao. Ja sam instalirao 10ku. Ima nekih sitnih bugova, laga, al se ja na 8.1 ne bih vratio nema tih para. Mozemo pricati sta hocemo, al ogromno interesovanje za 10kom pokazuje da su korisnici na 8.1 nezadovoljni sistemom
- Qler
#13373 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ja se nikad ne bi vratio na 8-cu, ako nista zbog phone aplikacije i outlook-a...
- luminator
#13374 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Naravno da ne bi.Qler wrote:Ja se nikad ne bi vratio na 8-cu, ako nista zbog phone aplikacije i outlook-a...
Uostalom, zašto ljudi ne bi testirali apdejte i ovdje razmjenjivali iskustva?
Zašto bi iznošenje problema bilo kukanje?
- semirsar
#13375 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nisam upratio 8-cu, ali jesam 8.1-cu i sad 10-ku, i takodje se ne bih vracao na 8.1luminator wrote:Naravno da ne bi.Qler wrote:Ja se nikad ne bi vratio na 8-cu, ako nista zbog phone aplikacije i outlook-a...
Uostalom, zašto ljudi ne bi testirali apdejte i ovdje razmjenjivali iskustva?
Zašto bi iznošenje problema bilo kukanje?
Dugo vec pratim ovu temu, iako nejmadoh mob sa wp, jer mi bilo interesantno, pa slijedom te zanimacije iskoristih priliku i od provajdera uzeh wp umjesto android telefona i nisam se pokajao.
Citajuci postove na temi sam odlucio da sacekam zvanicnu verziju 10-ke jer mi se nije dalo peglat s insajder verzijama i njihovim problemima. Dodje 10-ka, sacekam prve dojmove korisnika, procitam sta kako dje... skinem sta treba pokrenem instalaciju resetujem i sve bude OK.
Dakle, ja laik uz citanje postova drugih odradih sve kako treba i sad imam idealan fon po mom misljenju. Da sam igdje procitao da mi telefon nije podrzan ili da mozda nece sve biti kako treba, ne bih se ni zjbv s njim i odradjivao install 10-ke pa se poslije sut'o u supak zbog zajeba, a pogotovo ne bih ovdje osuo i drvlje i kamenje na proizvod tvrdeci da qrcu ne valja.
Forumas gore napisa da ima 4 MS proizvoda, nidje ne napisa koja, i ni jedan mu ne valja, pa se pitam, sto ih je uzimao cak cetiri? Svak za svoje pare uzima sta hoce i koliko hoce, naravno to mu niko ne m're osporiti. More naravno i pisati ovdje sta, kako i kad hoce sve dok je u normama ponasanja na forumu, ali brate degutantno je generalizovati i tvrditi da nesto ne valja i porucivati da se taj proizvod izbjegava jer je smece zato sto nisi nesto uradio kako treba.
Pisati o manama i nedostacima koje neko uoci pri upotrebi nekog proizvoda je pozeljno, ali nije fer neargumentovano napadati i iznositi nesto sto ne stoji.
Imam 1 aparat, zna se koji, napisao sam vec i meni savrseno radi, @polis ih ima ili ih je izmjenjao cak 4 i nesto nije islo kako treba, zasto nije imao srece? Mislim da je do njega a ne do aparata, i nacin na koji je pisao je sve a ponajmanje razmjena iskustava.
Ja znam jedno, i drugi fon ce biti WP, koji, e to cemo tek vidjet... kol'ko se mognem pruzit