Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
base64

#13276 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by base64 »

probook wrote:
base64 wrote:Nema pomoći :/ moraš se vratit na 8.1 pa ponovo, više sreće drugi put :)
'Ebo ih njihov windows :oops: :evil: :-x Stvarno koje sranje, kako nemaju alat da preko pc uradis format i flash 10-ke, nego vrati na 8, pa dizi na 10 nidje veze. I onda se cude sto imaju 1-2% trzista.
Fini moj Nexus :D
Windows Device Recovery Tools vraća na posljednju oficijelnu verziju za odabrani uređaj
A šta se imaš peglat sa windowsom kad imaš Android na kojem je sve uštimano i sve ide glatko, da ne kazem savršeno :izet:
veliki_ah

#13277 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by veliki_ah »

Koja je to fora sa korištenjem jedne ruke?

Mene nervira što MSN weather neće na locked screen.. Tj, hoće al baš bezveze izgleda sa tekstom običnim.. Prije je bila slika i animacija u zavisnosti kakvo je vrijeme..
senturk

#13278 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by senturk »

veliki_ah wrote:Koja je to fora sa korištenjem jedne ruke?

Mene nervira što MSN weather neće na locked screen.. Tj, hoće al baš bezveze izgleda sa tekstom običnim.. Prije je bila slika i animacija u zavisnosti kakvo je vrijeme..

Sta ja znam,meni se desavalo,jednostavno citav displej prepolovi,gornja polovica bude tamna i nema nista na njoj. Fazin je valda da se lakse dohvate ikonice na vrhu displeja ili sta vec. Barem mislim
probook

#13279 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by probook »

base64 wrote:A šta se imaš peglat sa windowsom kad imaš Android na kojem je sve uštimano i sve ide glatko, da ne kazem savršeno :izet:
Kod zene je Lumia :D
sema911s

#13280 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

Imas bing , slika pozadine svaki dan druga, prognoza red teksta pise sta ce padat i kada i jos neki simbolcici,,,
imas prognozu od dine ona je malo druacija slikovitija al nema ovo bing slike....
base64

#13281 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by base64 »

probook wrote:
base64 wrote:A šta se imaš peglat sa windowsom kad imaš Android na kojem je sve uštimano i sve ide glatko, da ne kazem savršeno :izet:
A vjerujem da joj neće smetati što je *.107 build, razlike su neke male, uglavnom, i na *.107 i na *.164 buildu mora jednom dnevno punit bateriju :lol:
probook

#13282 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by probook »

base64 wrote:
probook wrote:
A vjerujem da joj neće smetati što je *.107 build, razlike su neke male, uglavnom, i na *.107 i na *.164 buildu mora jednom dnevno punit bateriju :lol:
Mene interesuje da li ce se moci odraditi sledeci update kada ga puste? Da ne ostane tel zakocen na verziji *.107 zbog neke glupe greske MS-a!
base64

#13283 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by base64 »

probook wrote:Mene interesuje da li ce se moci odraditi sledeci update kada ga puste? Da ne ostane tel zakocen na verziji *.107 zbog neke glupe greske MS-a!
Nisam siguran al mislim da neće moći, to je neki sjeb kod tebe, ima još raje s tim problemom, ne znam do čega je. Jel ti uopšte piše da je dostupan apdejt *.164? Valjda bi trebalo .107->.122->.164, probaj mijenjanjem načina/"ring-a" u WinInsider aplikaciji
Reglan

#13284 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Reglan »

.
zippoo87

#13285 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

base64 wrote:
probook wrote:Mene interesuje da li ce se moci odraditi sledeci update kada ga puste? Da ne ostane tel zakocen na verziji *.107 zbog neke glupe greske MS-a!
Nisam siguran al mislim da neće moći, to je neki sjeb kod tebe, ima još raje s tim problemom, ne znam do čega je. Jel ti uopšte piše da je dostupan apdejt *.164? Valjda bi trebalo .107->.122->.164, probaj mijenjanjem načina/"ring-a" u WinInsider aplikaciji
koliko sam ja razumio ove silne informacije nakon pustanja win10,svi telefoni koji nisu podrzani oficijelno a imaju win10 preko insidera ce dobijati updatee do zvanicnog velikog update koji ce biti pusten i ostalim na win10,znaci oficijelno
tada prestaje razvoj win 10 za ove zvanicno nepodrzane telefone

znaci,ti ces moci jos primati updatee sigurno do jeseni ,jer ne vjerujem da ce prije izaci taj veliki update
south

#13286 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by south »

pa on tj. zena mu koristi 830 :) a taj mob je oficijelno podrzan
a ako si se obracao @base64, posto on koristi 925 onda to tvoje stoji...
base64

#13287 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by base64 »

south wrote:pa on tj. zena mu koristi 830 :) a taj mob je oficijelno podrzan
a ako si se obracao @base64, posto on koristi 925 onda to tvoje stoji...
došlo je do zajeba :run:
probook

#13288 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by probook »

base64 wrote:
Stoji da je dostupan *.164 update i kada kliknem da se instalira prvo ga kao skida i kod pripreme za instalaciju izbaci gresku.
SA 071

#13289 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

Eh dobro, legla Lumia 950. Sve ok, 10-tka odlična, ima još par sitnica da se popravi, ali je sve u svemu ok. Ono što sam primjetio i što mi fali kod L950 nema "double tap to wake up" (je li moguće?), ne radi "gestures beta" (a nisam skontao da u settings-u ima integrisana app za ovo) i u porukama mi fale oni folderi (npr. da ima posebno folder za draft-ove).

Qler, Strong, ostali... Ima li za ovo pomoći ili neke alternative. Ili ću se morati navići? :-)
turbofolk

#13290 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by turbofolk »

Lumia 640 XL DS jučer zbavio, inače moj prvi smartphone.
Nisam nešto posebno zagrijan za WP 10, jer je navodno ovaj 8.1 optimizovan za hardver uređaja.
Za sad sam zadovoljan onim što sam dobio za relativno mali novac (cca 340 KM). Imam pitanje za sve Vas koji ste već dugo u tom svijetu smartphona: Koliko su ozbiljne ona upozorenja sa raznih stranica, kao zaražen vam je sustav i baterija, jel to samo neka navlakuša da odeš na neki "podvaljeni" link ili u tome ima neke istine. Informacija inače nije sa zvanične WP stranice. Hvala
l33t

#13291 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by l33t »

turbofolk wrote:Lumia 640 XL DS jučer zbavio, inače moj prvi smartphone.
Nisam nešto posebno zagrijan za WP 10, jer je navodno ovaj 8.1 optimizovan za hardver uređaja.
Za sad sam zadovoljan onim što sam dobio za relativno mali novac (cca 340 KM). Imam pitanje za sve Vas koji ste već dugo u tom svijetu smartphona: Koliko su ozbiljne ona upozorenja sa raznih stranica, kao zaražen vam je sustav i baterija, jel to samo neka navlakuša da odeš na neki "podvaljeni" link ili u tome ima neke istine. Informacija inače nije sa zvanične WP stranice. Hvala
navlakusa, ne klikaj :D

sretno sa novim wp uredjajem :thumbup:
turbofolk

#13292 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by turbofolk »

l33t wrote:navlakusa, ne klikaj :D
Hvala. :thumbup:

Inače sam jučer već naišao na problem. Iz nekog razloga nemoguće mi je sve brojeve sa starog telefona (Nokia 6303 classic) prebacit na novi putem bluetooth-a, prebaci mi samo pola njih. Takođe, nemoguće je pristupiti folderu sa melodijama zvona, jedino spajanjem uređaja na desktop računar ili laptop. Mislim, moguće je odabrati melodiju zvona po želji, jednu od ponuđenih. Ali ako želim da mi zvono bude neki dodani mp3 zapis, onda ga moram prebacit u folder sa melodijama, a to ne mogu samo pomoću telefona. Nije mi to problem, treba mi onaj mikro USB kabal, koji mi inače nije došao uz uređaj (je li to regularno, mislim, svakako ga već imam) ali bi mi lakše bilo sve to obaviti samo na telefonu. Dakle, da li je problem moguće riješiti nekom od aplikacija iz trgovine i je li problem možda u tome što još uvijek imam samo internih 8GB pohrane podataka i nemam dodatnu micro SD karticu.
Last edited by turbofolk on 22/03/2016 10:57, edited 1 time in total.
SA 071

#13293 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

l33t wrote:
turbofolk wrote:Lumia 640 XL DS jučer zbavio, inače moj prvi smartphone.
navlakusa, ne klikaj :D

I komotno idi na 10-tku. Treba ti aplikacija Upgrade advisor i preko nje kreneš...
Capsicum

#13294 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Capsicum »

Je li ko naisao na problem da kad instaliras BH tastaturu pokusava da se skine i na kraju dobijas poruku "attention required", kad opet kliknes na to, on ponovo pokusa da je skine, ali opet sve isto. Na 8.1 je radilo sve ok.

Lumia 640 DS, windows 10 build .164.
Qler

#13295 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

joj proguglaj ima neki workaround za to... ne sjecam se... imao sam taj problem ali ne mogu da se sjetim kako sam to rijesio.
purgatorio

#13296 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by purgatorio »

Ako bi ko kupio lumiu 640 XL dual sim iz BHT, nek se javi u pp.
zippoo87

#13297 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

turbofolk wrote:
l33t wrote:navlakusa, ne klikaj :D
Hvala. :thumbup:

Inače sam jučer već naišao na problem. Iz nekog razloga nemoguće mi je sve brojeve sa starog telefona (Nokia 6303 classic) prebacit na novi putem bluetooth-a, prebaci mi samo pola njih. Takođe, nemoguće je pristupiti folderu sa melodijama zvona, jedino spajanjem uređaja na desktop računar ili laptop. Mislim, moguće je odabrati melodiju zvona po želji, jednu od ponuđenih. Ali ako želim da mi zvono bude neki dodani mp3 zapis, onda ga moram prebacit u folder sa melodijama, a to ne mogu samo pomoću telefona. Nije mi to problem, treba mi onaj mikro USB kabal, koji mi inače nije došao uz uređaj (je li to regularno, mislim, svakako ga već imam) ali bi mi lakše bilo sve to obaviti samo na telefonu. Dakle, da li je problem moguće riješiti nekom od aplikacija iz trgovine i je li problem možda u tome što još uvijek imam samo internih 8GB pohrane podataka i nemam dodatnu micro SD karticu.
ma skini sebi tih mp3 ringtona ili pjesama sta zelis,spoji komp i mob i prebacis jednom i to je to,neces stalno ni mijenjati zvona ni ubacivati nova
kupi sebi i sd karticu,to je sada jeftino....8 GB je 10 KM ,16 GB 15-16 KM...kupis je jednom i samo ubacujes u druge telefone
i slobodno predji na windows 10,win 10 najbolje radi na L640 i L640 XL,tacnije najmanje je bilo problema sa ovim telefonima
meni je sada 8.1 skroz smijesna i cudan i ne bi se mogao vratiti na njega...neki dan sam uzeo od brata L535 i cudan mi je :D
turbofolk

#13298 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by turbofolk »

zippoo87 wrote:ma skini sebi tih mp3 ringtona ili pjesama sta zelis,spoji komp i mob i prebacis jednom i to je to,neces stalno ni mijenjati zvona ni ubacivati novakupi sebi i sd karticu,to je sada jeftino....8 GB je 10 KM ,16 GB 15-16 KM...kupis je jednom i samo ubacujes u druge telefone
i slobodno predji na windows 10,win 10 najbolje radi na L640 i L640 XL,tacnije najmanje je bilo problema sa ovim telefonima
meni je sada 8.1 skroz smijesna i cudan i ne bi se mogao vratiti na njega...neki dan sam uzeo od brata L535 i cudan mi je :D
Upravo to i radim trenutno :thumbup: prebacujem muziku kontakte i slično. A karticu sam već nabavio u međuvremenu. Za WP 10 još ću sačekat. Hvala u svakom slučaju
R2D2_SA

#13299 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by R2D2_SA »

senturk wrote:

Sta ja znam,meni se desavalo,jednostavno citav displej prepolovi,gornja polovica bude tamna i nema nista na njoj. Fazin je valda da se lakse dohvate ikonice na vrhu displeja ili sta vec. Barem mislim

Upravo za to i predviđeno, za tipkanje jednom rukom. To dobijes kad srednje "dugme" znask windowsa dugo drzis, da vratis na cijeli ekran uradis isto. To je za ove sto imaju goleme telefone, nekad bas moras obje ruke koristiti.

Pratite centralwindows ljudi, tamo sve ima. Evo za background i lockscreen upravo izasla nova aplikacija za win10 za PC i win10 mobile, zove se Dynamic theme. Ako sebi zadas mijenja ti background i lockscreen svaki dan, imaju bing i druge pozadine, postoji u mogucnost spasavanja istih. Uz koristenje Transparency Tiles, kad sve providne tajlove poredate zajedno dobije se ekstra efekat.

Lp.
veliki_ah

#13300 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by veliki_ah »

R2D2_SA wrote:
senturk wrote:

Upravo za to i predviđeno, za tipkanje jednom rukom. To dobijes kad srednje "dugme" znask windowsa dugo drzis, da vratis na cijeli ekran uradis isto. To je za ove sto imaju goleme telefone, nekad bas moras obje ruke koristiti.

Pratite centralwindows ljudi, tamo sve ima. Evo za background i lockscreen upravo izasla nova aplikacija za win10 za PC i win10 mobile, zove se Dynamic theme. Ako sebi zadas mijenja ti background i lockscreen svaki dan, imaju bing i druge pozadine, postoji u mogucnost spasavanja istih. Uz koristenje Transparency Tiles, kad sve providne tajlove poredate zajedno dobije se ekstra efekat.

Lp.
Na 8.1 je bila mogućnost da se na locked screen stavi Vrijeme, pa onda slika bude u zavisnosti od vremena (dan/noc, kiša, snijeg, proljeće, sunce itd), a bila je i animacija za vrijeme (temperatura i naredna 3 dana). Sada ima samo mali tekst ispod sata, ali slika moze samo u vezi sa bingom i slično..
Post Reply