Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ali_G

#13026 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Zanimljiv uredjaj definitivno, ali za biznis korisnike. Treba im neki uredjaj koji ce da grmi specifikacijama, ali namijenjen obicnim korisnicima.
Qoom

#13027 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qoom »

To je to! Za posao ništa bolje odovoga. 8)
BarbaDue

#13028 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by BarbaDue »

Ovaj model je izgubio Džems Bond!

Btw, izgleda da su i Lumie 950 zvijeri!
SundanceKid

#13029 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SundanceKid »

BarbaDue wrote:
Ovaj model je izgubio Džems Bond!

Btw, izgleda da su i Lumie 950 zvijeri!

Najvise me interesuje kako rade FBook i Viber na ovim Lumiama. Jel i dalje treba cekat pola minute da se refreshuje sve? Ja imam 920ku, Viber je uzasno spor, muka ziva, jer svaki put kad ga otvoris moras pricekat pola minute da se refreshuje, da odradi svoje itd....

Dakle, ako su sredili da te osnovne aplikacije koje 90% ljudi koristi najvise rade besprijekorno, onda mozemo razgovarat...ali ja mislim prelazim na Samsung ipak. Lumija mi je ljepsa puno, puno mi je koncept drazi, al jbg fakat mi je dosadilo imat polu-proizvod...
BarbaDue

#13030 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by BarbaDue »

Meni će biti bitno hoću li moći gledati moju tv togo. More aplikacija moj OS ne podržava, te stvari su mi bitne. Viber, WU, FB manje više kod svih OS zaštekaju i to je tako. Za godinu kada mi istjeće ugovor nadam se da će mu i cijena biti niža.
SundanceKid

#13031 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SundanceKid »

Druze sve stoji, ali imam Windows Phone godinama, i u komparaciji sa prijateljima koji imaju IOS i Android meni se aplikacije otvaraju 3 dana duze. Dakle ne zapocinjem raspravu koji je OS bolji, jer da ne volim Windows platformu ne bi imo Lumiu, konceptualno mi se definitivno najvise svidja, ali treba bit realan i priznat da je OS ogranicen ko balkon, sto se aplikacija tice uzas zivi.

Cak i pored svega se dvoumim dal da probam i 950ku, al mi je trenutno ludost dat te pare kad znam sta mogu dobit za njih ako uzmem drugi brend.
sema911s

#13032 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

SundanceKid wrote:Druze sve stoji, ali imam Windows Phone godinama, i u komparaciji sa prijateljima koji imaju IOS i Android meni se aplikacije otvaraju 3 dana duze. Dakle ne zapocinjem raspravu koji je OS bolji, jer da ne volim Windows platformu ne bi imo Lumiu, konceptualno mi se definitivno najvise svidja, ali treba bit realan i priznat da je OS ogranicen ko balkon, sto se aplikacija tice uzas zivi.

Cak i pored svega se dvoumim dal da probam i 950ku, al mi je trenutno ludost dat te pare kad znam sta mogu dobit za njih ako uzmem drugi brend.
Pa kupis druge brend.. I ne kukas nam visee

Tebi dobro nama jos boljee
Qler

#13033 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Meni vala na 930 i 1520 sve otvara bas brzo... fakat nemam problema sa loadingom... najduze je viber, a i on je brz... whatsapp otvara u roku od odmah...
Fajcion

#13034 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Fajcion »

I meni na l640 ide sve ko podmazano a ima preko tridesetak instaliranih stvarčica.
Ali_G

#13035 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Jedino logicno objasnjenje je da aplikacije rade sporije zbog rama. Kod mene je L830 i viber je spor, wa brzi, al ne momentalan.
Doduse viber je na pocetku isao ok. Vremenom usporavao.
sema911s

#13036 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

decki jedno pitanje,

imam (slike, dokumente) na telefonu SD, medjutim sta god izbrisem sa telefona izbrise se sa one drive,

kako zasto sto ,., kako da sprijecim
Qler

#13037 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

U settings od photos, isključi ono show only cloud...
SA 071

#13038 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

Vidim da ovom MS-u više niko živ ne vjeruje :) Evo haman prođe i februar, a oni ne izbaciše W10 zvanični update :) Više niko ni ne spominje to, kao da se raja pomirila s tim da nema ništa od toga. Ja bih dosad sigurno uzeo 950 ili 950XL da je sve kako treba, a ovako sve nešto čekam, ali...
Kako stvari stoje, prije će Nokia izbaciti smartfon nego oni update :)
sema911s

#13039 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

Qler wrote:U settings od photos, isključi ono show only cloud...
iskljuceno, pokazuje samo slike sa mobitelnog,.,obavi upload,., izbirsem datu sliku i nema je vise nigdje(samo u kanti oblaka)
Qler

#13040 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

SA 071 wrote:Vidim da ovom MS-u više niko živ ne vjeruje :) Evo haman prođe i februar, a oni ne izbaciše W10 zvanični update :) Više niko ni ne spominje to, kao da se raja pomirila s tim da nema ništa od toga. Ja bih dosad sigurno uzeo 950 ili 950XL da je sve kako treba, a ovako sve nešto čekam, ali...
Kako stvari stoje, prije će Nokia izbaciti smartfon nego oni update :)

950-ke su ved dobile par update-a koje ostali nisu dobili. Njih guraju :)

@sema911s - nemam pojma jarane :D
Ali_G

#13041 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Acer izbacio ovaj primo, kako li se vec zove u paketu sa monitorom, dockom, tastaturom i misem za 800€.
SundanceKid

#13042 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SundanceKid »

sema911s wrote:
SundanceKid wrote:Druze sve stoji, ali imam Windows Phone godinama, i u komparaciji sa prijateljima koji imaju IOS i Android meni se aplikacije otvaraju 3 dana duze. Dakle ne zapocinjem raspravu koji je OS bolji, jer da ne volim Windows platformu ne bi imo Lumiu, konceptualno mi se definitivno najvise svidja, ali treba bit realan i priznat da je OS ogranicen ko balkon, sto se aplikacija tice uzas zivi.

Inace ovo je vrhunac konstruktivne i argumentovane rasprave jednog bosanca. :thumbup: Hvala ti na tom pametnom komentaru.

A vise me interesuje imal neko 950ku i kako stvari funkcionisu na njoj kad su u pitanju Viber, Fbook, Whatsapp? Neko iznad rece, sigurno da je i stvar u RAMu, procesoru, odnosno jacem hardveru, ali generalno i iz hardvera na 920ki bi se moglo i trebalo izvuci puno vise.

Kakva je 950ka brzinom?
Ali_G

#13043 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Cini mi se da strong ima 950/Xl ili obicnu, nisam siguran i da je pisao da je zadovoljan generalno.
Sto se tice otvaranja pomenutih aplikacija, zavisi i od ranijih iskustava. Kod zene na G2 viber otvara momentalno, tako da za mene ako ne otvara momentalno nije ok.
Ako nisi bas fan sistema onda ne kupuj. Nemas garancije da ce u skorije vrijeme aplikacije doci na platformu i da ce ove koje postoje raditi kako treba. Nervirat ces se, a izletit ces 9 stoja.
sema911s

#13044 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

Sundance dijete

Vezano za 950... Kolega koristi istu... Buljim i tugujem za istom... Viber se brzo otvara kao kod mena na 640xl(wp win10 fast)..

Telefon je super malko plastik fantastik
N.N.

#13045 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by N.N. »

BarbaDue wrote:
N.N. wrote:Da li je do zvucnika telefona ili je do mreze, ali mi zadnjih nekoliko dana kao da krci na uspostavi poziva, a i kada pricam sa nekim nekako mi cudno, izostren glas ili kako vec :D Lumia 925 u pitanju.
Neko ima slicnih problema ?
Meni se to nekad dešava, zvuk tada bude promodulisan. Takođe imam L925.
Nakon koliko vec dana od ovog posta, danas mi zvucnik odjednom proradi i sve je kao prije. Alaselamet :D

p.s. kada se zvucnik kao sjebao, koristio sam viber i razgovarao na istom, danas kada je proradio, opet viber i opet razgovor na istom. Sada da li je nesto do vibera i sistemom moba, nemam pojma. ( zvuk nije valjao nikako, a ne samo na vibereu ) :)
zippoo87

#13046 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

SundanceKid wrote:
sema911s wrote:

Inace ovo je vrhunac konstruktivne i argumentovane rasprave jednog bosanca. :thumbup: Hvala ti na tom pametnom komentaru.

A vise me interesuje imal neko 950ku i kako stvari funkcionisu na njoj kad su u pitanju Viber, Fbook, Whatsapp? Neko iznad rece, sigurno da je i stvar u RAMu, procesoru, odnosno jacem hardveru, ali generalno i iz hardvera na 920ki bi se moglo i trebalo izvuci puno vise.

Kakva je 950ka brzinom?
kupit ti sebi prvo L640,na njoj win 10 nema nikakve bugove ni probleme,leti sistem i sve brzo otvara
ako ti sa njom bude sve po volji i radilo kako ocekujes,onda kupi sebi high end telefon i to je to
L640 polovnu mozes nabaviti za 250 KM,skini zadnji build od win 10 i uzivaj ...ako nakon ovog uopste i budes imao potrebu za L950
BarbaDue

#13047 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by BarbaDue »

Ja kako skontah ko bude imao L950 može se ozbiljno baviti kućnom video produkcijom. Kamera će biti boli glava.
Laertes

#13048 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Laertes »

BarbaDue wrote:Ja kako skontah ko bude imao L950 može se ozbiljno baviti kućnom video produkcijom. Kamera će biti boli glava.
Neka neko kupi Severini L950, nek' obraduje ovaj napaćeni narod :D
strong69

#13049 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by strong69 »

Ali_G wrote:Cini mi se da strong ima 950/Xl ili obicnu, nisam siguran i da je pisao da je zadovoljan generalno.
Sto se tice otvaranja pomenutih aplikacija, zavisi i od ranijih iskustava. Kod zene na G2 viber otvara momentalno, tako da za mene ako ne otvara momentalno nije ok.
Ako nisi bas fan sistema onda ne kupuj. Nemas garancije da ce u skorije vrijeme aplikacije doci na platformu i da ce ove koje postoje raditi kako treba. Nervirat ces se, a izletit ces 9 stoja.
U pravu si. Imam XL. Odlično sve radi. Nema problema sa Viberom.

Ja sam nezadovoljan sa MS aplikacijama. U pitanju su Outlook, Excel koji bolje rade na iOS i Androidu.
Haris.ba

#13050 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Haris.ba »

Ima li iko da koristi onedrive kao sinkronizaciju?

Osim simboličkim vezama,može li se folder izvan onedrive natjerati na sinkronizaciju? Koji su to moroni. Ukinuli izgleda opciju koja je radila ekstra u prijašnjim verzijama.

Microsoft jedino drzi monopol okruzenja za aplikacije i office paket.
Da nema toga propali bi.
Kiks za kiksom. Isto nokia na vrhuncu.
Samo sto ova nokia moze sebi dopustiti zanemarljiv udio na trzistu.
Ja sam kriv, isto stolkolmski sindrom.
Post Reply