Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
SA 071
#1251 Re: Nokia Lumia
Mogu kontakti na skydrive. Pa ja skinuo kontakte na skydrive, registrovao live acc i odmah mi povukao sve kontakte na telefon (uz konekciju). Zatim uzeo drugu lumiu, sa drugom sim karticom, logovo se sa istim onim acc i odmah imao sve iste kontakte i na drugom telefonu. Bar to im je super rjeseno. Cak ti i smsove sinkuje, pa bez obzira na koji broj mi dodje sms u neka doba mi se isti pojavi i na drugom telefonu. Znaci, bitno je samo da je isti MSov acc...
-
Bodkin
#1252 Re: Nokia Lumia
Ma dobro, pusti ti mene. Ja uvijek hocu sve odmah da znam i da moze
telefon je dobar. Problem su aplikacije i neke sitnice tipa kad slusam muziku i nazovem nekoga i zavrsim razgovor ne upali mi opet muziku nego moram rucno:) nego hoce mi neko objasniti ovaj amber update? Jel to onih 14 update-a na store-u?
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- sema911s
#1253 Re: Nokia Lumia
drug je to skidao preko ap social i isto je kuburio nije mu bilo ko meni odjednom sve skida,. al pise nam izsta oznakaBodkin wrote:Ma dobro, pusti ti mene. Ja uvijek hocu sve odmah da znam i da mozetelefon je dobar. Problem su aplikacije i neke sitnice tipa kad slusam muziku i nazovem nekoga i zavrsim razgovor ne upali mi opet muziku nego moram rucno:) nego hoce mi neko objasniti ovaj amber update? Jel to onih 14 update-a na store-u?
Sent from my Lumia
os version:8,0,10328,78
tak poskidaj te update i miran
kada bude naredni update skini ga ko i svi u komadu i to je too
a za muziku meni nastavi pjesmu poslije poziva, isto je i za radio,. imas negdje u opcijama dal da nastavi il pauza ostane,.,. al ako slusas na onim njegovim org slusalicama moras pritisnut ono dugmence dva puta da nastavi svirat
-
Woof
#1254 Re: Nokia Lumia
Plocice ce biti i na Lumiji 920.Trebalo je valjda biti u GDR3 ali su izbacili dok jos isprobavaju.SA 071 wrote:To zatvaranje tabova je super, ali mi žao zbog pločica...
Btw, ovo je kao neki preview, stabilna beta, nije 'najkonacnija' verzija
-
Bodkin
#1255 Re: Nokia Lumia
i mei je ista ta verzija. ja sam prije toga uradio update software-a i onda nakon toga mi je doslo da mi radi update svega na store-u i to sam odradio. sto je najgore ne bih ti znao reci jer sam novi na njoj da li sam skinuo taj full update ali znam da nisam nasao nigdje ovo sto je @qler stavio da se zakljuca okretanje ekrana.sema911s wrote:drug je to skidao preko ap social i isto je kuburio nije mu bilo ko meni odjednom sve skida,. al pise nam izsta oznakaBodkin wrote:Ma dobro, pusti ti mene. Ja uvijek hocu sve odmah da znam i da mozetelefon je dobar. Problem su aplikacije i neke sitnice tipa kad slusam muziku i nazovem nekoga i zavrsim razgovor ne upali mi opet muziku nego moram rucno:) nego hoce mi neko objasniti ovaj amber update? Jel to onih 14 update-a na store-u?
Sent from my Lumia
os version:8,0,10328,78
tak poskidaj te update i miran
kada bude naredni update skini ga ko i svi u komadu i to je too
a za muziku meni nastavi pjesmu poslije poziva, isto je i za radio,. imas negdje u opcijama dal da nastavi il pauza ostane,.,. al ako slusas na onim njegovim org slusalicama moras pritisnut ono dugmence dva puta da nastavi svirat
a probao sam naci i to za muziku ali za sad slusam sa njihovim slusalicama tako da mozda zbog toga ne mogu da nadjem. pozz
- Qler
#1256 Re: Nokia Lumia
Kod mene je update 3, ili ti ga GDR3, ali bez bitter sweet shimer dodataka, samo je amber od nokie. BSS ce doci kad zvanicno izadje GDR3
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
Bodkin
#1257 Re: Nokia Lumia
flip to silence mi je cool
nego ima li neki shortcut da stavim telefon na silence, da ne moram svaki put smanjivati i pojacavati zvukove
-
nevzad
#1258 Re: Nokia Lumia
Kad pritisneš dugme za pojačat ili smanjit i pojavi ti se u vrhu ekrana ring+vibrate i pored onaj okrugli znak samo pritisni taj znak i prebaci te na vibrate. Isto tako vratiš na ring+vibrate stim da ti se automatski vrati na jačinu tona na kojoj je i bio.Bodkin wrote:flip to silence mi je coolnego ima li neki shortcut da stavim telefon na silence, da ne moram svaki put smanjivati i pojacavati zvukove
Isto tako kada na spisku poziva pritisnes slusalicu pored imena kontakta automatski pozivaš kontat po zadatom broju telefona (ako ima više brojeva za jedan kontakt).
-
Bodkin
#1259 Re: Nokia Lumia
nevzad wrote:Kad pritisneš dugme za pojačat ili smanjit i pojavi ti se u vrhu ekrana ring+vibrate i pored onaj okrugli znak samo pritisni taj znak i prebaci te na vibrate. Isto tako vratiš na ring+vibrate stim da ti se automatski vrati na jačinu tona na kojoj je i bio.Bodkin wrote:flip to silence mi je coolnego ima li neki shortcut da stavim telefon na silence, da ne moram svaki put smanjivati i pojacavati zvukove
Isto tako kada na spisku poziva pritisnes slusalicu pored imena kontakta automatski pozivaš kontat po zadatom broju telefona (ako ima više brojeva za jedan kontakt).
-
SA 071
#1260 Re: Nokia Lumia
Pa mislim da je flip to silence opcija iz ambera. Ako sam u pravu, onda ti imaš amber instaliran. Idi u extras +info i vidi šta ti piše. Kako god, u neka doba ćeš dobiti taj update...Bodkin wrote:flip to silence mi je coolnego ima li neki shortcut da stavim telefon na silence, da ne moram svaki put smanjivati i pojacavati zvukove
Trebalo bi biti update na store-u za glance, touch, display, extras+info, call+sms filter, storage check... I oni u kombinaciji čine Amber...
-
Bodkin
#1261 Re: Nokia Lumia
e to sam pitao. to sam sve poskidao sa store-a.a pise mi na extras amber ali sam skontao da pise to kad je amber spreman. tnxSA 071 wrote:Pa mislim da je flip to silence opcija iz ambera. Ako sam u pravu, onda ti imaš amber instaliran. Idi u extras +info i vidi šta ti piše. Kako god, u neka doba ćeš dobiti taj update...Bodkin wrote:flip to silence mi je coolnego ima li neki shortcut da stavim telefon na silence, da ne moram svaki put smanjivati i pojacavati zvukove
Trebalo bi biti update na store-u za glance, touch, display, extras+info, call+sms filter, storage check... I oni u kombinaciji čine Amber...
-
SA 071
#1262 Re: Nokia Lumia
Ne to je to. Imaš Amber na telefonu. Uživaj...Bodkin wrote:e to sam pitao. to sam sve poskidao sa store-a.a pise mi na extras amber ali sam skontao da pise to kad je amber spreman. tnxSA 071 wrote:Pa mislim da je flip to silence opcija iz ambera. Ako sam u pravu, onda ti imaš amber instaliran. Idi u extras +info i vidi šta ti piše. Kako god, u neka doba ćeš dobiti taj update...Bodkin wrote:flip to silence mi je coolnego ima li neki shortcut da stavim telefon na silence, da ne moram svaki put smanjivati i pojacavati zvukove
-
Bodkin
#1263 Re: Nokia Lumia
Samo da se pose*** sebi u usta. Telefon je odlican samo treba prevaliti pa poceti koristiti nokia integrisane stvari kao npr. mape umjesto googlemaps i
Sent from my Lumia using Tapatalk
- AdoCka
-
SA 071
#1265 Re: Nokia Lumia
Ma kakav google maps, pa to je konkurenska prednost Nokije u odnosu na sve ostale. Here (ex Nokia maps ili Navteq), Here drive (i Garmin koristi Nokijine mape ex Navteq), City lens (da vidis sta ti je u okruzenju-ovo je dobro kada si negdje novo)... I naravno kamera...Bodkin wrote:Samo da se pose*** sebi u usta. Telefon je odlican samo treba prevaliti pa poceti koristiti nokia integrisane stvari kao npr. mape umjesto googlemaps i
-
Bodkin
#1266 Re: Nokia Lumia
Ono sto mi je odlicno na nokia mapama je sto ti izbaci put u gradu od tacke A do tacke B zajedno sa gradskim prevozom i odlicnim pregledom ulica. Bas odlicno. A i baterija je izgleda jaca od iphone-a
- ebayfreak
#1267 Re: Nokia Lumia
Skontao sam da na bhmobile.ba ne rade update tj. ne ažuriraju stranicu redovno, jer po njihovom oni nemaju Lumiu 920, a kad odeš da pitaš, kao imaju još par, tako da sam sretan i trenutno ganjam ko je na pretplati da je uzmem
...
Peace&out
Peace&out
- AmADin_gospo
#1268 Re: Nokia Lumia
jeli iko na navigaciji skontao, kako da napravi na ruti međutačke, tj. npr da s čaršije na iliđu ne ideš direktno, nego preko vogošće
- Qler
#1269 Re: Nokia Lumia
Nisam ni ja to skontao... bas cu sad malo proguglati...
- Qler
#1270 Re: Nokia Lumia
Nema na Here plus, a ima na Symbian drive 
-
lajkujMe
#1271 Re: Nokia Lumia
Koja poslovnica? Ja ga ganjamebayfreak wrote:Skontao sam da na bhmobile.ba ne rade update tj. ne ažuriraju stranicu redovno, jer po njihovom oni nemaju Lumiu 920, a kad odeš da pitaš, kao imaju još par, tako da sam sretan i trenutno ganjam ko je na pretplati da je uzmem...
Peace&out
-
Bodkin
#1272 Re: Nokia Lumia
mislis da ce mijenjati to? jer velika je to stvarQler wrote:Nema na Here plus, a ima na Symbian drive
- ebayfreak
#1273 Re: Nokia Lumia
lajkujMe wrote:Koja poslovnica? Ja ga ganjamebayfreak wrote:Skontao sam da na bhmobile.ba ne rade update tj. ne ažuriraju stranicu redovno, jer po njihovom oni nemaju Lumiu 920, a kad odeš da pitaš, kao imaju još par, tako da sam sretan i trenutno ganjam ko je na pretplati da je uzmem...
Peace&out
Jel fakat mislis da cu ti reci
Kad ga ja uzmem(sutra aBd) - javim ti , jer ostalo im je jos 4-5 komada ...i to samo žute boje ...
- Maharadza
#1274 Re: Nokia Lumia
Hustel ili univerzalno, trećeg nema!ebayfreak wrote:lajkujMe wrote:Koja poslovnica? Ja ga ganjamebayfreak wrote:Skontao sam da na bhmobile.ba ne rade update tj. ne ažuriraju stranicu redovno, jer po njihovom oni nemaju Lumiu 920, a kad odeš da pitaš, kao imaju još par, tako da sam sretan i trenutno ganjam ko je na pretplati da je uzmem...
Peace&out
Jel fakat mislis da cu ti reci![]()
Kad ga ja uzmem(sutra aBd) - javim ti , jer ostalo im je jos 4-5 komada ...i to samo žute boje ...
-
Bodkin
#1275 Re: Nokia Lumia
pa kako ako prica o telekom telefonimaMaharadza wrote:Hustel ili univerzalno, trećeg nema!ebayfreak wrote:lajkujMe wrote:
Koja poslovnica? Ja ga ganjam
Jel fakat mislis da cu ti reci![]()