Nokia - Android

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bruteforce

#76 Re: Nokia - Android

Post by bruteforce »

:lol:
jarobot

#77 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

Nokia 7 plus android one.
6 inčni IPS LCD ful HD rezolucije omjera stranica 18:9
Snapdragon 660 4 Gb rama 64Gb za pohranu..
Aluminijsko kućište sa 6 puta keramičkim premazom i bakarni obrub. Vrhunski dizajn i izrada.
Kamera prednja 16 megapikela f/2.0
Zadnja dual cam 12 megapiksela f/1,75 veličina piksela 1,44 mikronmetra, 1/2.55 inča ( isti senzor kao na pixel 2 i htc u11 ),
Druga telephoto camera zum 2X f/2,6
Sve kamere su sa cajs optikom.
Baterija 3800 mah
Korisim je 7 dana.
Lijep telefon .Vrhunska izrada.
Ima odličan displej. Senzor otiska prsta pozadi ispod kamere radi odlično nezna da je ijednom zakazao.
Nema led lampicu ali ima ambijent skrin koji se pali kod obavijesti i kad se uteđaj podigne sa stola prikazuje vrijeme i obavijesti.
I sad najjači adut softver čisti android .
Nokia 7 plus je u programu android one šti znači da dobija čisti android . Ima softversku podršku 2 god i sigurnosne zakrpe 3 godine gsrantovano od gugla.
Radi odlično bez trzanja ili bilo kakvog zastajkivanja.
Ima Nokia pro softver kamera mada je za fotkanje bolje instalirati neku od modova GCam koji daju vrhunske fotke.
Sa ovim modelom nokia se vratila.
Već ima android P beta4 OTA a puni Android P se očekuje krajem augusta ili sredinom septembra.
Po pisanju donijeće face unlok , novi camera api ,i kažu always on didplay.
Kolega Qler šta čekaš.
Qler

#78 Re: Nokia - Android

Post by Qler »

Da istekne ugovor na ovaj P10 Plus :D
jarobot

#79 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

Qler wrote:Da istekne ugovor na ovaj P10 Plus :D
Do tad će se i Nokia 9 pojaviti.
Zaboravio sam dodati brzo punjenje i 5-6 sati sota i 3,5 mm otvor za slušalice :D
Qler

#80 Re: Nokia - Android

Post by Qler »

Ova 7+ je beton.
strong69

#81 Re: Nokia - Android

Post by strong69 »

jarobot wrote:Nokia 7 plus android one.
Da ne kopiram cijeli post, dug je. Slazem se s tobom, imao sam priliku koristiti ga par dana, zamijenio sa kolegom. Jedino sto ce izostati je "Always on display". Mislim da njegov displej ne dopusta takvo nesto.
Quaresma

#82 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

strong69 wrote:
Da ne kopiram cijeli post, dug je. Slazem se s tobom, imao sam priliku koristiti ga par dana, zamijenio sa kolegom. Jedino sto ce izostati je "Always on display". Mislim da njegov displej ne dopusta takvo nesto.
jel to kazes da nema always on display?
strong69

#83 Re: Nokia - Android

Post by strong69 »

Quaresma wrote:
strong69 wrote:
jel to kazes da nema always on display?
Nema. Ima taj neki "ambient screen". Pojavi se kada dobijes novu notifikaciju i kada podignes telefon.
Quaresma

#84 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

u cemu je razlika onda izmedju ovog i tog always on ? jel bukvalno svijetli citavlo vrijeme ili sta?

Ja naucio ovo kao glance, smeta mi sto nema kad mahneš rukom preko, odnosno kako mi je telefon pored kompjutera na krevetu, ja nogom mahnem preko.

Isto me nervira kad se otkljuca preko senzora za otisak prsta u dzepu, pa majku mu, zar nisu mogli ukljuciti proximity sensor ako je telefon u dzepu da se ne moze otkljucati. osnovna stvar, lg je ovo davno imao na G2
diablobih

#85 Re: Nokia - Android

Post by diablobih »

Quaresma wrote:u cemu je razlika onda izmedju ovog i tog always on ? jel bukvalno svijetli citavlo vrijeme ili sta?

Ja naucio ovo kao glance, smeta mi sto nema kad mahneš rukom preko, odnosno kako mi je telefon pored kompjutera na krevetu, ja nogom mahnem preko.

Isto me nervira kad se otkljuca preko senzora za otisak prsta u dzepu, pa majku mu, zar nisu mogli ukljuciti proximity sensor ako je telefon u dzepu da se ne moze otkljucati. osnovna stvar, lg je ovo davno imao na G2
Jeste, always on, uvijek ti ukljucen sat ili sta vec stavis. Nego sta ba, mozes otkljucati u dzepu mobitel ? To ne bi trebalo da bude tako.
jarobot

#86 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

Ne otključava su u džepu. Bsrem meni nije nikad.
diablobih

#87 Re: Nokia - Android

Post by diablobih »

jarobot wrote:Ne otključava su u džepu. Bsrem meni nije nikad.
Pa probaj mozes li, trebalo bi da je uz pomoc proximity sensora onemoguceno da se otkljuca u dzepu kao na svakom mobitelu.
sencobih

#88 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

Nakon 20-ak dana zadovoljan sam nokiom 7 plus, baterija predobra, kamera bolja nego sam se nadao izuzetno dobra, neće se zeznuti ko je kupi
jarobot

#89 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

sencobih wrote:Nakon 20-ak dana zadovoljan sam nokiom 7 plus, baterija predobra, kamera bolja nego sam se nadao izuzetno dobra, neće se zeznuti ko je kupi
Jesi li probao gcam ili sa Nokia kamerom.
Gcam daje idlične fotke pogotivo noćne.
Meni bolje nego na huawei mate 10 pro
probook

#90 Re: Nokia - Android

Post by probook »

Neko mišljenje o Nokia 5? Aplikacije koje se koriste su gmail, viber i whatsapp :mrgreen:
jarobot

#91 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

probook wrote:Neko mišljenje o Nokia 5? Aplikacije koje se koriste su gmail, viber i whatsapp :mrgreen:
I nokiu 3 ako kupiš za to nećeš trebati bolje.
Nokia 5 taman za te 3 stvari. Čisti android i još ako uzmeš onu sa 3gb rama biće super.
Jedino displej joj je HD nije full HD mada to nećeš primjetiti.
Aluminijsko kućište .Solidna kamera....
sencobih

#92 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

jarobot wrote:
sencobih wrote:Nakon 20-ak dana zadovoljan sam nokiom 7 plus, baterija predobra, kamera bolja nego sam se nadao izuzetno dobra, neće se zeznuti ko je kupi
Jesi li probao gcam ili sa Nokia kamerom.
Gcam daje idlične fotke pogotivo noćne.
Meni bolje nego na huawei mate 10 pro
Nisam ništa instalirao vezano za cameru, i ova mi je dobra. Sacekacu sad ažuriranje na 9.0 , navodno je još poboljšan software kamere
Quaresma

#93 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

Google kamera mnogo bolja, ali vecinu vremena zna malo spustiti ekspoziciju i na googleovoj kameri, tih je zvuk na snimku poprilično
jarobot

#94 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

Quaresma wrote:Google kamera mnogo bolja, ali vecinu vremena zna malo spustiti ekspoziciju i na googleovoj kameri, tih je zvuk na snimku poprilično
Evo primjer isti objekt :

Image
ovo je slikano sa Nokia7 plus gcam mod

Image
slikano sa nokia camerom app
sencobih

#95 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

@jarobot

Daj link te kamere da je isprobam, ako ti nije tesko
jarobot

#96 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

sencobih wrote:@jarobot

Bio sam juče malo na android p za 7 plus preko nokia programa za develpopere OTA update i mogu reći da će biti jako dobar P na sedmici plus zato malo kasnim sa linkom .
evo ga :
https://www.droidmirror.com/download/do ... a-mod-apk/
poz !!
sencobih

#97 Re: Nokia - Android

Post by sencobih »

jarobot wrote:
sencobih wrote:@jarobot

Bio sam juče malo na android p za 7 plus preko nokia programa za develpopere OTA update i mogu reći da će biti jako dobar P na sedmici plus zato malo kasnim sa linkom .
evo ga :
https://www.droidmirror.com/download/do ... a-mod-apk/
poz !!
Hvala jaro. Hoće li biti kod nas ažuriranje uskoro?
RPM

#98 Re: Nokia - Android

Post by RPM »

Kapri wrote:Nokia 8-iskustva
Koristim nekih 20-ak dana, 64 GB 4 GB Dual SIM, prezadovoljan, stock Android, 8.1.0., brz kao laser, sve aplikacije Google ... :D ... zadnji update camera Pro ... :D ... ima Glance i fino radi kao i face unlock. ... fingerprint unlock sve 5 ... baterija traje ovisno koliko ga pritišćeš, najviše uzima display 1440x2560 piksela (~554 ppi gustina) koji je fakat odličan ... U usporedbi šta nudi za 580 KM vs mobiteli od 900 KM (npr S8+ DS). ... Baterija uz stalno korištenje nekih 6h. ... što je najvažnije "Built to Last". Nokia se nije obrukala. :)
jarobot

#99 Re: Nokia - Android

Post by jarobot »

razlika između Nokia Kamera pro softvera i GCam moda na Nokia 7 plus
Prva slika Gcam mod bez zuma auto postavke
Image

Druga slika Nokia cam softver pro 2x zum nokia 7 plus:

Image
Quaresma

#100 Re: Nokia - Android

Post by Quaresma »

Image