Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nivla wrote:
za 500-600km koliko nokia 8 kosta nova kod nas nema boljeg mobitela, pa ni one plusa
meni je prednost cisi android jer su dugo zagarantovane nadogradnje na novije android verzije
ovi prevodioci sa balkangadgetsa nisu ovaj telefon ni u izlogu vidjeli, istina je samo da ne vrijedi dati 1200km ali kad govorimo o 600km gledajuci komplet uredjaj boljeg i novog za te pare nema
preporucih tu nokiu jaranu, ne bih volio da sam ga zjb
agent_zero wrote:Ništa meni ipak ovaj put od Nokie 6.1., iako mi je prvi izbor bila.
Na piku je oskudica operaterskih, a ove što prodaju pik "radnje" su sve kineske TA-1054.
Ja prije 7 dana kupio na piku nokiu 8 za 500 km iz eroneta nova sa dvije godine garancije. Telefon je malo reći dobar od dozajna izrade a sw na čistom androidu leti. Kamera jako dobra i ide i gcam mod za snapdragon 835. Jedna od boljih kupovina koje sam naprabio
Kad taj koji je pisao recenziju nezna tačan kapacitet baterije sve ti je jasno.
Jedina mana je fingerprint senzor. Ponekad je potrebno dva tri puta staviti prst da otključa. Inače te priče iz recenzije su bez veze posebno o dizajnu. Telefon baš izgleda lijepo.
agent_zero wrote:Ništa meni ipak ovaj put od Nokie 6.1., iako mi je prvi izbor bila.
Na piku je oskudica operaterskih, a ove što prodaju pik "radnje" su sve kineske TA-1054.
Ja prije 7 dana kupio na piku nokiu 8 za 500 km iz eroneta nova sa dvije godine garancije. Telefon je malo reći dobar od dozajna izrade a sw na čistom androidu leti. Kamera jako dobra i ide i gcam mod za snapdragon 835. Jedna od boljih kupovina koje sam naprabio
Jbg, ja sam tražio nešto oko 350-400KM, ali takve nokie osim 6.1 nema.
Prošle godine sam kad kupovao onu prethodnu generaciju (2017) mnogo je više izbora bilo na piku, sad ništa skoro.
jarobot wrote:
Kad taj koji je pisao recenziju nezna tačan kapacitet baterije sve ti je jasno.
Jedina mana je fingerprint senzor. Ponekad je potrebno dva tri puta staviti prst da otključa. Inače te priče iz recenzije su bez veze posebno o dizajnu. Telefon baš izgleda lijepo.
Kod mene radi bez problema, ovisno kako si scannirao prst u postavci ...
interesantno za pogledati:
...treće što jedan telefon imaš pet različitih varijanti od kojih neka jest, a neka nije Android One. Mislio sam sljedeći telefon uzeti Nokiu ali ću se ipak držat Sonyja i njihovih uređaja.
drzi se ti sonya, jos flashas ruski firmware, i rahat si. tako sam i ja bio sa Xperijom Z5.
najgore sto je u posljednjih par godina eksplodiralo indijsko trziste, pa svi tamo lete i prave telefone za njihovo trziste. uz to se namece i kinesko pa onda skontas kolika se tu para vrti kad je i apple sa iphone xs ponudio dual sim bas za kinesko trziste.
prvo što su retardirani, kao da nemaju developere koji znaju odradjivati svoj posao, drugo sto su poceli izbacivati hrpu telefona, nicemu ovo ne vodi.
Ma da brzobrazni u nokiji. Trebali su prvo izbaciti Pie za BiH tržište na kom imaju možda 50 telefona pridati.
Normalno je da će nadigradnja krenuti prvo na najmasovnijem tržištu.
Dobro, bolje da se vidi ranije koje tržište im je prioritet. Mislio sam da će Android One, kao što su i rekli, biti jednako dostupan svima. Ocito je da im je Indija i Kina prioritet i imaju prednost. Uglavnom, glup potez sto se mene tiče i gubitak povjerenja. Sta bi radili tek da imaju onoliki broj uređaja kao Samsung sa njihovim dijelovima softvera...