NOKIA 6600
Moderator: Benq
-
TheGodfather001
#1 NOKIA 6600
Sve sto znate o tome,vrline,mane,probleme,kvalitete,kakav je software,jeli se moze lako naci na netu(software),rezolucija,.......Hvala unaprijed...
- Qler
imam je ja,. Software, trazi verziju 5. nesto, ne znam tacno. ja imam 3.42.1 i ne mogu slati melodije ono standardno, nego moram preko posebnog programa. nije komplikovano ali mi vokri sto ja to nemam
:D:D
Vrline: odlican display, odlicna rezolucia slike, pravo se dobro vidi i po suncu. melodije dobre, iako izgleda povelik, nije, i brzo se naviknes
Mane: zvucnik je mogao biti malo jaci, tipke su odlicne na dodir, ali zbog rasporeda (svaki donji red je "plici" ) treba ti malo navikavanja, ja cesto fulim umjesto 7 pritisnem *, i kamera ima pravo dobre slike, ali je vec 0.3MP malo.
Kvalitetna je, eto ja je imam godinu, i ni jednog kvara na njoj. Sve slusa. Symbian, STRAVA! Vise ne kupujem mob bez njega. Sve mozes snimiti sta ti treba. Software-a ima na netu lopatom, samo malo potraziti, a ja imam bruku programa i igrica za nju. Sve igrice koje idu na N-Gage mogu i na nju, a o grafici da ti ne pricam

Zakljucak: Trenutno sta bih volio umjesto ovog telefona ja 6630 koji je STRAVA (1.3MP kamera, stere zvucnik, ugradjem mo3 player, mp3 kao melodije, bolje tipke ma sve naj naj) ili eventualno 7610 (1.0MP kamera, isto mp3 ugradjen i glasniji je zvucnik)
P.S. I 6600 moze svirati mp3 samo sto trebas snimiti player, ima jedan dosta lici na winamp
i ima 6MB interne memorije, i dodje kartica od 32MB, sto ce ti kad pocnes snimati programe i te zezancije biti malo (u plusu 49KM 256MB) i ako je nabavis obavezno skini sa neta SmartMovie Converter (citav divx film stane na 128MB karticu sa titlovima i mozes gledati na mobu
)
Vrline: odlican display, odlicna rezolucia slike, pravo se dobro vidi i po suncu. melodije dobre, iako izgleda povelik, nije, i brzo se naviknes
Mane: zvucnik je mogao biti malo jaci, tipke su odlicne na dodir, ali zbog rasporeda (svaki donji red je "plici" ) treba ti malo navikavanja, ja cesto fulim umjesto 7 pritisnem *, i kamera ima pravo dobre slike, ali je vec 0.3MP malo.
Kvalitetna je, eto ja je imam godinu, i ni jednog kvara na njoj. Sve slusa. Symbian, STRAVA! Vise ne kupujem mob bez njega. Sve mozes snimiti sta ti treba. Software-a ima na netu lopatom, samo malo potraziti, a ja imam bruku programa i igrica za nju. Sve igrice koje idu na N-Gage mogu i na nju, a o grafici da ti ne pricam
Zakljucak: Trenutno sta bih volio umjesto ovog telefona ja 6630 koji je STRAVA (1.3MP kamera, stere zvucnik, ugradjem mo3 player, mp3 kao melodije, bolje tipke ma sve naj naj) ili eventualno 7610 (1.0MP kamera, isto mp3 ugradjen i glasniji je zvucnik)
P.S. I 6600 moze svirati mp3 samo sto trebas snimiti player, ima jedan dosta lici na winamp
-
TheGodfather001
E hvala ti drug puno,ja ne znam koja ce verzija software-a biti jer ce mi je kupiti rodjak u njemackoj,ali nema vezze,bitno je da je dobar telefon,i gledam na ovoj stranici http://www.gsmarena.com ima pravo puno raje koja kaze da je extra telefon...Oblik nije vazan,bitne su funkcije...A obavezno cu nabaviti rs-mmc karticu vidim ima ih gdje god hoces 512 mb 69 KM,tako da ni to nije losa solucija...A hvala ti jos jednom...
- Qler
Ako ce ti rodjak kupiti u njemackoj, onda ce najvjerovatnije biti noviji software. Funkcija ima lopatom
Ne treba ti RS (iako moze u nju) za nju su predvidjenje Full Size MMC! I nemoj ici preko 512MB jer enormno USPORAVA mobitel! Sa 512MB radi rega, ali sa 1GB je spor pravo.
Sretno!!

Sretno!!