Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hakiz

#976 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

Dozer wrote:
Kakva je perspektiva onih koji nisu optereceni ovim glupostima, a takvih je mozda max. 10% u ovoj zemlji...?
Autobuska stanica ili aerodrom.
Hakiz

#977 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

Dozer wrote:Ili, jos bolje pitanje - kakva je perspektiva ovih drugih, zadojenih glupostima u koje vjeruju i u koje se kunu, a ne razumiju ih...?
Njih treba zaboraviti i koncentrisati se na njihovu djecu, Da ih se pokuša spasiti.

A za to treba novac, nažalost.

Prvi lijek za liječenje iluzija o vlastitoj veličini su putovanja i upoynavanja drugih kultura.

Drugi je dovođenje što više gostovanja iyvođača iz drugih kultura u vlastitu zemlju.

Evo lagano štivo za početak:

Last edited by Hakiz on 04/07/2018 22:40, edited 1 time in total.
Fudo387

#978 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Ja ba, dok sarajevski klinci pricaju o cetnicima i ustasama, za to vrijeme se njihovi beogradski vrsnjaci provode po splavovima, neoptereceni glupostima.
A tek oni banjalucki, sho je to urbano, to nidje nema.
Dozer

#979 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Tacno, Hakize. Ali, posto sam licno prestar za to, djeca nisu. I vec polako krecu vani. Ako nista drugo, a ono nece slusati budalastine vezane za ENV matricu, imace kakve-takve bolje sanse za bolje obrazovanje i posao, a samim tim i zivot. Ovdje se uvijek mogu vratiti. Ako budu toliko blesavi...

@Fudara
Nadam se da si svjestan da pises ovdje, ali iz - Amerike.
Ali, kad vec stvari postavljas tako, onda cu ti i odgovoriti - za BG si 100% u pravu. Banja Luka je u istom mentalnom qrcu kao i Sarajevo i Mostar. Razlikuju se samo predznaci nebuloze.
S tim da je cak i Banja Luka liberalnija od Sarajeva po pitanju mijesanja u vezama, i ovo ti tvrdim da je 100% tako i danas, a bilo je, vjerovao ti ili ne, ili bilo ko drugi, tako i davne 1997. Izgleda nevjerovatno, a? Vjeruj mi na rijec da su njihove cure tamo bez problema sjedile s nama iz Sarajeva u kafanama po cijelu noc. I ne samo sjedile.
Tesko da se ovako nesto moze desiti Sarajevskim curama i zenama s Banjalucanima... Bar ja ne znam ni za jedan slucaj...

Mostar je, opet, jos zaguljeniji po ovom pitanju. Mada, omladina se polako pocinje povezivati i tamo.
Last edited by Dozer on 04/07/2018 22:53, edited 3 times in total.
Hakiz

#980 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

To što su drugi loši ne mora mene tjerati da ja budem.

A i tamo ima normalnih ljudi. Majku mu, u Izraelu imaš jevrejsku djecu koja su bila po zatvorima jer nisu htjeli ići u vojsku i pucati na Palestince. Ima normalnih ljudi i u našem komšiluku, kao i svuda po svijetu.

A hajmo sada o hedonizmu, dosta više nacionalizma i političke priče na ovoj temi.

Sunčana strana ulice, ponuda stoji.
Dozer

#981 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Evo, i ja se pridruzujem Hakizu. Kad nam sunce djedo, idemo u hedonizam :D
512MB

#982 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by 512MB »

Dozer wrote:Tacno, Hakize. Ali, posto sam licno prestar za to, djeca nisu. I vec polako krecu vani. Ako nista drugo, a ono nece slusati budalastine vezane za ENV matricu, imace kakve-takve bolje sanse za bolje obrazovanje i posao, a samim tim i zivot. Ovdje se uvijek mogu vratiti. Ako budu toliko blesavi...

@Fudara
Ali, kad vec stvari postavljas tako, onda cu ti i odgovoriti - za BG si 100% u pravu. Banja Luka je u istom mentalnom qrcu kao i Sarajevo i Mostar. Razlikuju se samo predznaci nebuloze.
S tim da je cak i Banja Luka liberalnija od Sarajeva po pitanju mijesanja u vezama, i ovo ti tvrdim da je 100% tako i danas, a bilo je, vjerovao ti ili ne, ili bilo ko drugi, tako i davne 1997. Izgleda nevjerovatno, a? Vjeruj mi na rijec da su njihove cure tamo bez problema sjedile s nama iz Sarajeva u kafanama po cijelu noc. I ne samo sjedile.
Tesko da se ovako nesto moze desiti Sarajevskim curama i zenama s Banjalucanima... Bar ja ne znam ni za jedan slucaj...

Mostar je, opet, jos zaguljeniji po ovom pitanju. Mada, omladina se polako pocinje povezivati i tamo.
Lazes, prije tri hefte licno sjedio sa trebama iz rajvosa u BL do 4 ujutru :mrgreen:
Hakiz

#983 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

512MB wrote:
Dozer wrote:Tacno, Hakize. Ali, posto sam licno prestar za to, djeca nisu. I vec polako krecu vani. Ako nista drugo, a ono nece slusati budalastine vezane za ENV matricu, imace kakve-takve bolje sanse za bolje obrazovanje i posao, a samim tim i zivot. Ovdje se uvijek mogu vratiti. Ako budu toliko blesavi...

@Fudara

Lazes, prije tri hefte licno sjedio sa trebama iz rajvosa u BL do 4 ujutru :mrgreen:
Govorite o različitim curama :)
Fudo387

#984 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Upozna frajer banjalucke trebe koje rade za unprofor i on odmah...shjooo sho su liberalne.
Pa to im je pos’o.
Hakiz

#985 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

Poznajem jednu što je radila za UNPROFOR.

Nisu ni one sve iste...
Fudo387

#986 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:Poznajem jednu što je radila za UNPROFOR.

Nisu ni one sve iste...
Pa sa kojima se mogao popiti pivu ‘96 u Banjaluci?
Odes u engleskom tenku tamo, jedini moguci nacin, 20 godina poslije pises kako je to urbana i liberalna sredina.
Koga on zajebaje? :lol:
suncana_strana

#987 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

Fudo387 wrote:

Nisu ni one sve iste...
Odes u engleskom tenku tamo, jedini moguci nacin, 20 godina poslije pises kako je to urbana i liberalna sredina.
A ti pises iz Amerike, u koju si vjerojatno otisao kao ratna izbjeglica netom nakon rata kakvo je stanje u BIH a iz Amerike na mjesecnoj bazi isporucuju najvece ratne zlocince, zlostavljace i koljace koji su cinili stahote u proteklom ratu.

I gle cuda, u istom procentu su zastupljena sva tri naroda.
Bas je dijaspora preko oceana liberalna i urbana.
A svi Bosnjaci u ST Louisu se zene i udaju izmedju sebe, nema mijesanja sa Hrvatima ili Srbima ni pod razno.
Fudo387

#988 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

suncana_strana wrote:
Fudo387 wrote:

Nisu ni one sve iste...
A ti pises iz Amerike, u koju si vjerojatno otisao kao ratna izbjeglica netom nakon rata kakvo je stanje u BIH a iz Amerike na mjesecnoj bazi isporucuju najvece ratne zlocince, zlostavljace i koljace koji su cinili stahote u proteklom ratu.

I gle cuda, u istom procentu su zastupljena sva tri naroda.
Bas je dijaspora preko oceana liberalna i urbana.
A svi Bosnjaci u ST Louisu se zene i udaju izmedju sebe, nema mijesanja sa Hrvatima ili Srbima ni pod razno.
Zagalami, kod mene to strasno pali.
Proglasi me izbjeglicom, ratnim zlocincem i sovinistom.
Ja cu ti odmah od straha qrac popusit. :D
Imas li jos kakvih fora koje si naucila po bucickim prelima?
suncana_strana

#989 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

Fudo387 wrote:
Zagalami, kod mene to strasno pali.
Proglasi me izbjeglicom, ratnim zlocincem i sovinistom.
Ja cu ti odmah od straha qrac popusit. :D
Imas li jos kakvih fora koje si naucila po bucickim prelima?
Nije uopce bitno kako cu ja tebe proglasiti, vec je poanta price da su ljudi po dijaspori, a koji vuku porijeklo sa ovih prostora jos veci sovinsti, nacionalisti, brojaci krvnih zrnaca, mrzitelji nego sto su to ljudi koji zive u BIH.
Ljudi u BIH moraju zivjeti u suzivotu, pa makar i prividnom i laznom.

Kada bih ti rekla da su ljudi u BIH strasni nacionalisti i fasisti, sta su onda ljudi iz BH dijaspore?

Barem su 3 puna gori, nebitno iz kog naroda dolaze.

Pogledaj oko sebe, i vidjet ces da po Americi Bosnjaci se strogo druze sa Bosnjacima, Hrvatima sa Hrvatima, Srbi sa Srbima.

Postoje strogo Bosnjacke udruge, strogo hrvatske, strogo srpske!

Mijesanja NEMA ! NI POD RAZNO!

Ali eto, mozda se tako malo ljepse upakira u celofan da ne bi toliko ocigledno i providno.
O'zone
Globalni moderator

#990 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by O'zone »

Života mi mog vi ne znate držati temu ni 2 strane.

"Noćni život i hedonizam u Sarajevu" jednostavna tema. Šta imamo? Slabo šta. Šta nam fali? Dosta toga. Zašto nemamo to sve. Zato što realno fali para i fali klijentele koja u iza 23 ili 24 sata visi vani. Bili je bilo više da nešto radi iza tih doba? Možda. Niko nije spreman očigledno da experimentira sa tim.

U šta se tema pretvorila? A zna se jbga! Nije se moglo ni očekivati drugačije; došlje, seljaci, papci, rat, četnici, ustaše, rat, došlje, unaske u Europi, ovi što su šljegli, Banja Luka, Beograd ,Zagreb, Lisabon......

Probamo još jednom. Držite se teme ili ide pod ključ. Hvala
xoklix

#991 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by xoklix »

Ne možeš porediti 15x veći grad koji je uz to prijestolnica noćnog života na Balkanu, pa čak i u Europi.
Možda jedino Španija i Italija imaju bogatiji noćni život od Beograda.
Noćni izlasci su stil života u Beogradu.
Sarajevo to nikad nije bilo.
moonca

#992 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

#
Last edited by moonca on 05/07/2018 04:30, edited 1 time in total.
suncana_strana

#993 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

Od svih glavnih gradova u regiji, Sarajevo ima najlosiji i najdosadniji nocni zivot.
Sarajevo nema pravu diskoteku.
U Sarajevu najrjedje nastupaju svjetske glazbene zvijezde, jer je grad prometno izoliran od ostalih vecih regionalnih centara.
U Sarajevu ne postoji kultura partijanja kao kod Britanaca jer prava zabava u Sarajevu se svodi na odlazak na kavu.
Sarajevo je jako prljavo, sa jako losom uvezanoscu sa ostalim destinacijama.
Svi turisti i osobe koje posjete Sarajevo to kazu.
Ljudi u Sarajevu su jako siromasni. Ne nuzno materijalno, vec umno.
Ljudi su uskogrudni, povrsni, i generalno losi.
Nisu cure ni decki nista manje ni vise moralni nego bilo gdje drugdje.
Samo sto se nemoral negdje ne mora kriti, dok negdje mora.
Problem u Sarajevu je taj silni moral koji se namece . Moral se namece da bi se prikrio sav taj silni nemoral koji postoji u Sarajevu.
A taj moral je lazan.
Moral kao zastor koji sluzi da se drze moralne pridike svima.
A u biti, zacudili bi se sta veliki moralisti koji se kunu u vjeru rade. Rekli bi sebi; on ili ona da to radi? Pa je li moguce?
A moguce je. Pa ne vrijedi dzaba ona stara narodna:
" Tko o cemu, kur*a o postenju."

Posteniji su ljudi koji ne kriju ono sto rade. Zapad je drugaciji, na Zapadu se ne krije ono sto se radi.
U Sarajevu se radi isto, samo se to dobro krije.

Ljudi bi se neugodno iznenadili kad bi vidjeli sta veliki vjernici i moralisti rade.

Sarajevo nikad nece unaprijediti svoj nocni zivot jer nema dovoljno umno slobodnih ljudi i dovoljne intelektualne sirine da se shvati da se treba zivjeti neoptereceno.

Ne osudjivati. Ne kritizirati. Ne ustrucavati se. Ne pretvarati se.
Ali dzaba. Tesko da ce ikad biti bolje. Nazalost.
512MB

#994 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by 512MB »

Inace odlika lijepog grada je diskoteka :-)
wewa

#995 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by wewa »

suncana_strana wrote:Od svih glavnih gradova u regiji, Sarajevo ima najlosiji i najdosadniji nocni zivot.
Sarajevo nema pravu diskoteku.
U Sarajevu najrjedje nastupaju svjetske glazbene zvijezde, jer je grad prometno izoliran od ostalih vecih regionalnih centara.
U Sarajevu ne postoji kultura partijanja kao kod Britanaca jer prava zabava u Sarajevu se svodi na odlazak na kavu.
Sarajevo je jako prljavo, sa jako losom uvezanoscu sa ostalim destinacijama.
Svi turisti i osobe koje posjete Sarajevo to kazu.
Ljudi u Sarajevu su jako siromasni. Ne nuzno materijalno, vec umno.
Ljudi su uskogrudni, povrsni, i generalno losi.
Nisu cure ni decki nista manje ni vise moralni nego bilo gdje drugdje.
Samo sto se nemoral negdje ne mora kriti, dok negdje mora.
Problem u Sarajevu je taj silni moral koji se namece . Moral se namece da bi se prikrio sav taj silni nemoral koji postoji u Sarajevu.
A taj moral je lazan.
Moral kao zastor koji sluzi da se drze moralne pridike svima.
A u biti, zacudili bi se sta veliki moralisti koji se kunu u vjeru rade. Rekli bi sebi; on ili ona da to radi? Pa je li moguce?
A moguce je. Pa ne vrijedi dzaba ona stara narodna:
" Tko o cemu, kur*a o postenju."

Posteniji su ljudi koji ne kriju ono sto rade. Zapad je drugaciji, na Zapadu se ne krije ono sto se radi.
U Sarajevu se radi isto, samo se to dobro krije.

Ljudi bi se neugodno iznenadili kad bi vidjeli sta veliki vjernici i moralisti rade.

Sarajevo nikad nece unaprijediti svoj nocni zivot jer nema dovoljno umno slobodnih ljudi i dovoljne intelektualne sirine da se shvati da se treba zivjeti neoptereceno.

Ne osudjivati. Ne kritizirati. Ne ustrucavati se. Ne pretvarati se.
Ali dzaba. Tesko da ce ikad biti bolje. Nazalost.
vidis kako si ti uspjela u zivotu, ne moras se vise patiti u mrskom i fasistickom sarajevu
bra'o ti!

e hajd sad jos samo sebi, meni ne moras, forumu ne moras, priznaj zasto i dalje trunis iskljucivo o mrskom sarajevu, cemu ta fascinacija... da sam ja napredovala u zivotu, bome se ni osvrnula ne bih na nesto toliko gadno, kao sto je tebi ovaj grad.
Dozer

#996 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

512MB wrote: Lazes, prije tri hefte licno sjedio sa trebama iz rajvosa u BL do 4 ujutru :mrgreen:
:lol: :lol:
S trebama iz Rajvosa u BL :D
Hajd' k'o Banjalucanin sjedi s njima u Rajvosa :D
Dozer

#997 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:

Nisu ni one sve iste...
Ja nisam isao ni u tenku, a nisam ni zalazio u Sevu, Yeti i slicne objekte. Dakle - sjedio s regularnim curama koje upoznam u kafani/kaficu ili kroz posao. Tako da ti ovo aludiranje na kurave ne pije vode jer je besmisleno.
HAVANA

#998 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

suncana_strana wrote:
Pa sto ne zivis,ko ti brani? Osta ti se sekirat? :mastakazes: Meni je dobro bilo i vani ,a ovde mi je jos bolje.Sve ima svoj minus i plus.Ja sam svoje sabro.Vise pluseva ovde,i sretan.A dobar sam s racunicama.Ti saberi svoje i tako zivi.Nema potrebe da nama pricas sta valja i ne valja.Znamo mi to.
Dozer

#999 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Pa dobro...@suncana strana je u sustini u pravu za sve. E sad, koji je razlog evidentnog animoziteta prema Sarajevu, to ne znam....
Mogu samo naslutiti da se radi o Hrvatici (radi rijecnika) koja je vjerovatno otisla odavde kao vrlo mlada, a pod presijom prica i mainstreamova ima odredjene frustracije koje rezultiraju animozitetom.
512MB

#1000 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by 512MB »

Dozer wrote:
512MB wrote: Lazes, prije tri hefte licno sjedio sa trebama iz rajvosa u BL do 4 ujutru :mrgreen:
:lol: :lol:
S trebama iz Rajvosa u BL :D
Hajd' k'o Banjalucanin sjedi s njima u Rajvosa :D
Sad cjepidlacis :mrgreen:

Prije desetak godina u klubu Boemi, ne znam da li postoji jos, imao sam feeling da su Banjalucani zarko potreban dasak vjetra u Rajvosa, barem je to bio rezon zeMskih tada :mrgreen: kazu svidja im se taj urbani evropski stih, muskost i otvorenost a u Rajvosa su vecinom citiram "Fukara", sta god su mislili sa tim. Inace nena mi je iz Hercegovine, a i od nje sam cesto cuo da su jos tad Banjalucani bili napozeljniji muskarci u Jugi. Zato se vjerovatno i udala tamo. A inace sam od trebi sirom BiH (pa i HR) cuo da barem jednom u zivotu moras okusit Banjalucki cevap :mrgreen:

Znam da ti mislis nesto drugo al eto :lol:
Locked